merhaba arkadaşlar ben asusn61vn280bd modelini almayı düşünüyordum ki bi arkadaşım bu 64bitlik işletim sisteminin 32bitlik işletim sistemi ile calışan programları calıştıramayacağından falan bahsetti.. yani ben şimdi 64bit olan sistemime 32bit için yazılmış olan bi ofis prog veya herhangi bir oyunu kurup çalıştıramayacak mıyım? bu konuda cok fazla teknik bilgim yok lütfen benimde anlayabileceğim şekilde anlatabilirseniz sevinirim.. şimdiden tesekkürler..
64Bit O/S lar bircok 32Bit program calistiri. Ozellikle Ofis ve oyunlarda sorun yasama olasiligin cok dusuktur. 64Bit te calistiramayacagin sadece third party tools denen ufak tefek yazilimlardir. Yada dos ve 32bit windows cekirdegini kullanan bazi virusler diyebilirim. Ayrica bazi kacak programlar icin yazilmis crack lerde calismaya bilir. Cunku bunlarda 3rd Party Tool kismina girerler ve windows cekirdegine bagli calisirlar. Bunlarin haricinde suan icin butun ofis program ve uygulamalari sorunsuz calisir. Oyunlar ve film icin yazilmis codec pack lerde rahatlikla calisir. Hatta 64Bit i kullanamya basladiktan sonra bagimlisi olursun ve inan bir daha birakamazsin.