Şimdi Ara

64gb ram var 49gb görüyor yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sorun şu ki bilgisayarda her biri HyperX olmak üzere 8 er gb lik 8 adet ram var ve ramler 1333 mhz hepsi herşeyiyle aynı fakat sonuç olarak 49gb gözüküyor denediklerim;

1- ram lerin hepsini söktüm baştan taktım 32gb görmeye başladı.
    2- bios u bir üst sürüme güncelledim 16 görmeye başladı.
    3- ram lerin sadece 2 tanesini takarak denedim ekrana görüntü vermedi.
    4- ram lerle birlikte bios pilini söktüm bir süre sonra tekrar taktım 49 gördü.

son durumda budur arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Anakart marka/model : asus / P9X79 PRO

• İsletim sistemi neydi hacı ayrıca mobilya de yazıyorum anakart in sitesinden rem konusuna bak baklim kaca kadar destekliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • işletim sistemi win 8 ama zaten biosda da 49 görüyor anakart 64 destekliyor ve daha önce zaten 64 kullanılıyordu
  • Yok mu yardım edecek
  • Evet arkadaşlar konunun kapanması adına yazıyorum.

sonuç şudur;

Donanım konusundan iyi anlayan bir arkadaşımız duruma müdahale edip bios güncelledi ve pc ye win 7 ultimate 64 bit sistem kurdu. Her şey rayına oturdu ve 64 gb ram görmeye başladı, devamında ise sabah işe gittim pc yi ben açtım yine 48 gb görüyordu sonrasında patronum pc başına geçti yeniden başlatıp bios a girdi öyle bi sağa sola bakındı (hiç bir değişiklik yapmadı) kaydedip yeniden başlattı ve tekrar 64 gb görmeye başladı. Devamında ise pc nin yerini değiştirdik ve yine o power tuşuna ben bastım ve tekrar 48 gb gördü ramı sonra biraz güldük espriler falan yaptık sonra patronum tekrar yeniden başlattı pc yi bu sefer biosa falan da girmedi ve pc yeniden açıldığında ramı 64 gb olarak görüyordu. Olay bundan ibaret ne oldu ne bitti hiç bir fikrim yok sadece konu havada kalmasın diye olanları eksiksiz anlatmaya çalıştım

Teşekkürler.

• anakart sıkıntılı ramlar tırt voltaj düşürmeyi denediniz mi yada power değişmeyi

• selmand kullanıcısına yanıt
    Power tutarlı geliyor zaten 2 kademeli çalışıyor ram ler kendinden soğutmalı ben HyperX i iyi bir marka olarak biliyorum, dediğiniz değişimleri yapabilmek benim elimde değil ama dediklerinizi yapabilmek için sadece öneride bulunabilirim. Cevap için teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hirotaro kullanıcısına yanıt
    Onun muhabbeti bütün gün döndü zaten emin olabilirsin :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: h-can

Evet arkadaşlar konunun kapanması adına yazıyorum.

sonuç şudur;

Donanım konusundan iyi anlayan bir arkadaşımız duruma müdahale edip bios güncelledi ve pc ye win 7 ultimate 64 bit sistem kurdu. Her şey rayına oturdu ve 64 gb ram görmeye başladı, devamında ise sabah işe gittim pc yi ben açtım yine 48 gb görüyordu sonrasında patronum pc başına geçti yeniden başlatıp bios a girdi öyle bi sağa sola bakındı (hiç bir değişiklik yapmadı) kaydedip yeniden başlattı ve tekrar 64 gb görmeye başladı. Devamında ise pc nin yerini değiştirdik ve yine o power tuşuna ben bastım ve tekrar 48 gb gördü ramı sonra biraz güldük espriler falan yaptık sonra patronum tekrar yeniden başlattı pc yi bu sefer biosa falan da girmedi ve pc yeniden açıldığında ramı 64 gb olarak görüyordu. Olay bundan ibaret ne oldu ne bitti hiç bir fikrim yok sadece konu havada kalmasın diye olanları eksiksiz anlatmaya çalıştım

Teşekkürler.

iyi güldüm Sanırım ram yuvalarında bir problem olabilir, temassızlık gibi, tüm ramleri söküp vd40 yağ ile ram yuvaları ve ramlerin bakır bölümünü temizlerseniz bir daha olacağını sanmıyorum

• Rodello kullanıcısına yanıt
    ram leri ben daha önce söküp taktım hatta şöylede tuhaf bir durum oldu 2 ram i soğutucu kapatıyor soğutucuyu sökmeden ram leri de sökemiyorsun bende sadece o 2 ram i bırakıp pc yi açmayı denemiştim ama görüntü bile vermemişti şuanda 64 görüyor ama ileride ne olur bilemiyorum sdf
  • quote:

ram leri ben daha önce söküp taktım hatta şöylede tuhaf bir durum oldu 2 ram i soğutucu kapatıyor soğutucuyu sökmeden ram leri de sökemiyorsun bende sadece o 2 ram i bırakıp pc yi açmayı denemiştim ama görüntü bile vermemişti şuanda 64 görüyor ama ileride ne olur bilemiyorum sdf

allah yardımcın olsun
    Sağol büyük ihtimal o power tuşuna ben basmadığım sürece bir sorun olmayacak
  • quote:

Sağol büyük ihtimal o power tuşuna ben basmadığım sürece bir sorun olmayacak

aynen sen kasanın 5 metre ötesinden yürü
    istesem de yaklaştırmıyorlar artık ama ben kasayı son açtığımda dedim ki bakın ben açmıyım sizden biri açsın dedim. Dedim dedim bak ne oldu sonra asda
  • quote:

istesem de yaklaştırmıyorlar artık ama ben kasayı son açtığımda dedim ki bakın ben açmıyım sizden biri açsın dedim. Dedim dedim bak ne oldu sonra asda

• Hocam o kadar rami napıyorsunuz ki ben 8 gb yi zor bulacakken :(
  • 64GB ram ile x79 platformu sıkıntılıdır öyle görmesi normal bence

CPU VCCSA Manual Voltage 1.20v girip bir dene hatta VTTCPU Voltage 1.20v yap

dram voltage 1.55v yap ram timings önce 10-10-10-27 2T ile dene bir bakalım
  • hardplague kullanıcısına yanıt
    Hocam benim için de çok fazla zaten o pc yi corel de görseli render a sokarken falan bayaaa bi zaman kazandırıyormuş ben de bu kadarını biliyorum en azından
  • Concerve kullanıcısına yanıt
    Hocam öneri için teşekkürler fakat bu saatten sonra ben o pc nin başına geçmem büyük ihtimal
  • Adam trolluyor belli.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.