Şimdi Ara

65 yıllık Varan devri resmen sona erdi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
0
Favori
7.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: İbrahimKıraslan

quote:

Orijinalden alıntı: just sky

Bir kere olan olay demissiniz. Ankara istanbul arasi da, yan koltugumda topkek kolisi ile geldim. Defalarca soylememe ragmen koliyi kaldiran olmadi. Pamukkale, allaha yakin bana uzak olsun.

offfffffff.....

Ve pamukkale turizmin sorunlar karisindaki tepkisini gorduk. Daha fazla tartismiycam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukardaki arkadaş haklı

Artık o elit dediğimiz firmaların hiç bir farkı yok diğer büyük firmalardan.

Eşe dosta hava atmak için ayyy varan la geldim dersin anca, başka bir havası kalmadı artık.

Benim en önemsediğim şey tekli koltukda gitmek, yanıma birisinin oturmasını sevmiyorum. Bu hizmeti artık diğer firmalarda sunuyor, bunu ilk çıkaran Cem uzan ın firması BOSS du, eskiden hep onu tercih ederdim.

İstanbul-Kuşadası arası gitcektim, varan a baktım, tekli koltuklu seferi yok, kamil koç imdadıma yetişti rahat hat ile., ha rahat hat seferi olmasaydı, 2 tane koltuk alırdım yine kimseyi oturtmazdım o ayrı konu :)))
  • quote:

Ve pamukkale turizmin sorunlar karisindaki tepkisini gorduk. Daha fazla tartismiycam.

Adamın asabını bozma.Ben burada Pamukkale Turizmi savunmuyorum,temsil etmiyorum.Babamın firması değil ya.Özel hayatımın bir parçası olarak,forum sitesinde sanal olarak sosyal hayatımı yaşıyorum.Benim burada yazdıklarım firmayı bağlamaz.Kişisel görüşlerimi firmaya mal etme,sinirlendirme sabah sabah...
  • quote:

quote:

Adamın asabını bozma.Ben burada Pamukkale Turizmi savunmuyorum,temsil etmiyorum.Babamın firması değil ya.Özel hayatımın bir parçası olarak,forum sitesinde sanal olarak sosyal hayatımı yaşıyorum.Benim burada yazdıklarım firmayı bağlamaz.Kişisel görüşlerimi firmaya mal etme,sinirlendirme sabah sabah...

Tavrınız, konuya örnek oluşturuyor sevgili forumdaşım.

Bu millet yılda birkaç kere yolculuk ediyor olabilir, ama ben 1996 yılından beri neredeyse her ay en az 2.000 km yol kat ediyorum ve 2 yıl boyunca İstanbul-Muğla arası Pamukkale firmasıyla yolculuk etmek zorunda kaldım. Başıma gelmeyen tek şey, tecavüz oldu. Hemen size birkaç örnek vereyim;

- 5 ya da 6 defa valizlerim kayboldu.
    - Muavin ve şoförün, rahatsız olan yolcuları dövmesine engel olduk.
    - Aynı koltuğu 3 farklı insana birçok kere sattılar ve hangi yolcuyu beğenirlerse, o yolcunun seyahat etmesine izin verdiler.
    - Yalan söylediğimi düşüneceğinize eminim ama, otobüs hareket halindeyken şoför değiştiren; gişelerden "Bak nasıl geçeceğim" diye muavine artistlik yapıp son hız geçen başka bir firma otobüsü görmedim.

Bu durumlar Pamukkale'ye özgü değil, diğer firmalarda da aynı durum söz konusu. Ama bahsi geçen kibar mafyalarda bu durum biraz daha farklı işliyor; Sizi otogarda canınızdan bezdiren, kolunuzdan tutan, kabul etmezseniz hakaret boyutlarına varan laflar söyleyen bu gruba girmiyor. Bu firmalar, yerinizi başkasına satmıyor, otobüste muavinden ve şoförden korkmanıza gerek olmuyor, eşyalarınız kaybolmuyor, dolmuşçuluk yapmıyorlar, kafalarına esen yerde mola vermiyorlar, müşteriye insan muamelesi yapıyorlar.

"Adamın asabını bozma" cümlesinin benzerini, eşyalarımı kaybeden görevliden duyduğuma da inanmazsınız siz, ama yaşayan bilir.

Saygılar...

• Bir daha benim görüşlerimi,özel hayatımdaki tavrımı,firmayla bağdaşlaştıran olursa,hakkında çok kötü düşüneceğim...
  • Sevgili forumdaşım,

Size verilen tepkinin nedenlerini biraz düşünün lütfen. Öncelikle, net bir tavırla bizim bu konuda "cahil" olduğumuzu ve devamında da bu firmaların bizi saf yerine koyduğunu söylediniz. Hepimizi marka delisi yaptınız. Ardından da çalıştığınız firmayı söylediniz ve ben size bu firma ile 100'den fazla yolculuk yapmak zorunda kaldığımı ve başıma gelenleri anlattım. Benden önceki arkadaşa verdiğiniz sert tepki, yaşadığı bir olayı anlatmasından kaynaklıydı ve siz o insan öyle bir olay yaşadı diye ona kızdınız. Ben de size dedim ki, benim başıma gelenlerden dolayı da aynı firmada bana benzer tepkiler verildi.

Lütfen biraz sakin olun. Kendiniz de belirttiniz zaten, babanızın firması değil ve diğer tüm firmalarla aynı konumda. Ben her ay dünya kadar yol yapıyorum ve aklınıza gelebilecek her türlü yolcu taşıma sistemini de iyi derecede tanıyorum. O yüzden bu şekilde tepki vermek yerine, haklı olduğumuz noktaların var olup olmadığına odaklanmanız en azından daha verimli bir tartışma ortamı yaratır.

Bu arada, sizin ya da çalıştığınız firmanın hakkında ne düşündüğüm sizi çok bağlamamalı, sonuçta ben sizi tanımıyorum ve siz de beni tanımıyorsunuz. Ama kırk yıllık arkadaşlarınızdan, yani sizi iyi tanıyan insanların sizin tepkilerinize verdikleri tepkilerden farklı tepki vermemiz, sizi tanımıyor olmamızdan kaynaklıdır. Ama emin olun, bir konu tartışırken tanımadığım biri sanal ortamda bana "Adamın asabını bozma" derse, tahminimce sizin vereceğinize emin olduğum tepkiyi veririm.

Neyse, konuyu çok dağıttım ve özür dilerim.

• Pamukkale'ye hic binmedim, burda yazilanlari gordukten sonra asla binmem
  • Metro, varanı almamış mıydı zaten
  • Hatay'a cok eskiden gidermis sonra kaldirmislar biz Varan'i goremedik.Sonra Ulusoy geldi koli kabul etmedi cocuklu aile bindirmedi derken bir ara komple seferleri birakti simdi de tek seferle ismen bulunuyor.

Bu satisa uzuldum falan diyemem, zaten beni ilgilendirmiyordu. Forumdaki hemserilerim bilir yerel firmalardan neler cektik burada anlatilanlara guluyorum :)

Bir arkadas Hidayetten bahsetmis,firma kapandi sahibi karanlik islerden iceri girdi. Hatay civarinda ilk kurumsal firmaydi, merkezi Hatay olan bir firma Izmir-Istanbul , Ankara - Antalya gibi seferler koyunca koordinasyon ve kontrol saglanamadi.

Ozetle mafyoz tiplerden uzak duracagim derseniz yine en iyi tercih Ulusoy grubu olacaktir. Ayrica fiyatlarda bir hayli ucuzladi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utku

bu arada bu iki firmayla da hic yolculuk yapmadim. fiyatini hakli cikaracak bir artisi var mi acaba bu firmalarin?

Koltuklarin arkasinda cep oluyordu. Cep telefonumu ve cuzdanimi oraya koyardım hep. Bir gün unutmuşum. Mepanin ordan taksiye bindim,eve gidecegim. Arcadium da inecegim, baktım cüzdan yok. :)
    Arkadasa odettim.

Neyse telefon ettim varana. Bir görevli buldu ve sahip çıktı. Gittim aldım eksiksiz şekilde.

Sene 2004 mart

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0C8FEE75E -- 15 Şubat 2012; 11:16:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfeoK

Metro, varanı almamış mıydı zaten

bence tam olarak oku metro ya satışı itiraz sonucu iptal oldu
  • Pazar günü ailemden 2 kişi, Balıkesir'in bir ikçesine yolculuk etti.
    Sadece Metro ve Anadolu'da yer vardı.
    Anadolu'yu tercih ettirdim.

Giderken biraz hızlı gittiklerini ve ikramların çok seyrek yapıldığını söylediler.
    Gün akşam geri dönerken, gene Anadolu'yu tercih ettiler. Bu seferki serviste 45 dakika- 1 saatte bir ikramda bulunulmuş.
    Araçlarında Wc'de mevcutmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frenze -- 15 Şubat 2012; 12:43:01 >
  • PEKİ SETRA DİSTİRÜBÜTÖRLÜĞÜ NEOLACAK BU ARADA SETRA DİSTRÜBÜTÜRLÜĞÜ ???
    BU ARADA BENİM SIRALAMAM
    VARAN
    ULUSOY
    ANADOLU
    KAMİL KOÇ
    PAMUKKALE
    NİLÜFER
    GERİSİ FASA FİSO
  • quote:

2006 yılından beridir şehirlerarası otobüs sektörünün içerisindeyim.

Size kısaca şunu söyleyeyim,artık markanın arkasına sığınıp,hala ben büyüğüm diyen firmaların sayısı günden güne azalıyor...

Şimdi en kötü köy otobüsünde bile wireless,koltuk arkası tv,bol ikram çeşidi var iken,varan,ulusoy gibi,markası büyük,kendisi küçük firmaların ne farkı var,çok merak ediyorum.

Otobüsleri uçma özelliğine mi sahip.Şoförleri robot mu,ya da,bedava mı götürüyorlar?

Nedir diğer firmalardan üstün oldukları özellik????.........Sadece marka,marka,marka....başka hiçbişey değil.

E bizim halkımızda yıl içerisinde bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az seyahat ettiğinden,otobüs sektörüne çoğunlukla yabancı olduklarından dolayı,hep markaya yöneldiler,hep kaybettiler...

Şimdi bi Kamilkoç,bi Pamukkale,bi Nilüfer Turizm bile Varan,Ulusoy gibi hurda,eski otobüslerle yolcuya hizmet etmeye çalışan markalı firmalardan kat kat daha üstün durumda...

Ah şu marka imajı,sen nelere kadirsin...

Bu arada Pamukkale Turizmde sabit İstanbul çalışıyorum,yolunuz düşerse,karşılaşmak isterim...

Basit bir örnek vermek gerekirse -sitenin mantığıyla da tutarlı bir şekilde-, HP de Casper da, 10 m2 lik dükkanında satış yapan da belki aynı donanım bileşenlerini kullanarak bir PC'yi hazır hale getiriyor. Hatta çoğu zaman HP daha basit bir anakart, güç kaynağı kullanıyor ama kullanıma gelince neden HP tercih ediliyor açık sanırım, yani sırf aynı teknolojik özellikleri sağlıyor diye aynı kategoriye sokmak anlamsız. Birebir aynı özelliklere sahip masaüstü ya da dizüstü bilgisayarlardan markalı tabir ettiklerimiz, çoğunlukla daha stabil, daha az sorunlu ve uzun vadeli oluyor.
    Yani olay ne bir wireless tan geçiyor ne de koltuk arkası TV'den.

Olaya böyle bakarsak, böyle firmaların görünmeyen birçok detaya harcadığı zaman ve parayı gözardı etmiş oluruz, bence bu haksızlık. Bir de olayın müşteri boyutu var, yani ben açıkçası isterim ki aynı otobüste seyahat ettiğim yolcular saygılı, özenli olsun.
    Örnek vermek gerekirse çok gördüm abartı derecede kilolu müşterilerin bu firmalarda çift kişilik bilet alarak başkalarını rahatsız etmemek istediğini, diğer yandan sinek gibi cama yapışarak yolculuk yaptığımı da biliyorum Kamil Koç veya benzeri firmada.
    Müşteri profili deniliyorya, işte bu da önemli bir kriter seçimde.

• varan son zamanlarda sinyal veriyordu zaten. geçen sene bindiğim varan otobüsü, daha terminalden çıkamadan bozulmuş 2 saat yolda kalmıştı. yeniliklere ayak uyduramadı. ulusoyu bilemem ama eskisi gibi olmaz herhalde.
  • Yüksek ücretlerinden dolayı 2 firmaylada seyehat yapmadım,fakat bildiğim kadarı ile Varan ve Ulusoy sektörün başını çeken 2 firma.Varan'ın kullanımdan çıkarttığı Setra otobüsleri başka firmaların aldığını bizzat çalışanların ağzından duydum.Diğer firmalar 0403 Mercedes kullanırken Varan Setra Otobüsler kullanıyordu.Seyehat esnasında diğer firmalar herhangi bir tesiste mola verdiğinde Varan kendi tesislerinde mola verirdi ve bu tesislerde bana göre kaliteli yemekleri ve hizmet anlayışı vardı.Bunlarda Varan'ı benim gözümde diğer firmalardan farklı bir şirket yaptı.Umarım şirket bu kalitesini kaybetmeden devam eder.
  • 3 yil once fln niluferin muavinleri bayandi. guzeldi ince ses tonuyla ikram yapmalari. simdi ise erkek ve ter kokuyorlar. o yuzden no nilufer.
  • Ohooo..
    Biz Tabelasını bile yaptık...

65 yıllık Varan devri resmen sona erdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysrgraphic -- 15 Şubat 2012; 15:24:55 >
  • Varan icin en hayirlisi olmus.

Burada Varan ile orta karar firmalari bir tutanlar acaba hayatlarinda kac kere farkli firmalarla yolculuk yaptilar? Kotu ya da vasat firma oyle 1-2 defa binmekle anlasilmayabiliyor. Her biriyle 10-20-30 kere yolculuk yapinca farklar belirginlesiyor.

Uzak gecmisteki yuzlerce otobus yolculugumu bir yana koyarsak, sirf 2009-2011 arasinda Turkiye icinde yaklasik 60.000 km sehirlerarasi otobus yolculugu yaptim. Belli basli tum firmalari en az birkac kez kullandim, kimisini 10-20 kere kullandim. Araclarin kalitesi, kagit uzerinde sunulan hizmet hepsinde artik biribirine yakin. Ama o hizmet "nasil" veriliyor, o arac "nasil" kullaniliyor, farklar burada.

Tartismasiz Varan bir numaradir. Yolcuya deger veriyorlar. Soforleri duzgun, guvenli arac kullaniyorlar. Islerini ciddiye aliyorlar.

Ikinci sirada Ulusoy vardir, cok cok iyidir. Varan'a yakindir.

Ucuncu sirada Anadolu. Profesyonel, ciddi bir firma.

Dorduncu sirada Nilufer, Kamil Koc, Pamukkale. Bunlar vasat firmalar. Biraz sansiniza kalmis.

En rezaleti ise her zaman Metro. Metro ile basima gelenler saymakla bitmez. Tam bir davar tasimaciligi.

• quote:

Orijinalden alıntı: xd22

quote:

Orijinalden alıntı: EfeoK

Metro, varanı almamış mıydı zaten

bence tam olarak oku metro ya satışı itiraz sonucu iptal oldu

Okudum ama itiraz sonucu iptal olduğu yazmıyor.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.