Aşşağıdaki PSU lara bakındım ilk başta 750w olanına karar verdim ancak. O kadar para da vermek istemiyorum açıkçası onun için diğer linkteki 650W Cooler master'ı gözüme kestiridm fiyat olarak daha uygun çok fark yok ama...
Bedenki sistem Q8200 CPU 9600GT ekran kartı 2x HDD 2gb ram....
Ancka sistemi güncelleyip yeni bir ddr3 destekli board alıp 8gb ram yapmayı planlıyorum....
Sistem fotoğraf ve video işleme için kullanılacak ve açıkçası OC yapacağım kesinlikle....
İlerdie CPU ve GPU güncellemesine gitsemde güncel CPU'lar daha verimli ve TDP tasarımla daha az güç tüketiyorlar... GPU olarakda 9600Gt gibi bir kartın üzerine çıkmam galiba...
Sizce aradaki farka değer mi çok para değil ancak sizce mantıklı mı?
Şimdi ileriye dönük düşünürsek güç ihtiyacı her zaman artacaktır 750 alırsan fazladan 100 w daha olur arada 40 tl fark var bence bütçen uyuyorsa ben 750 alırdım. Tabi seçim senin yinede. İlerde pc toplayacağım ve 1000 w düşünüyorum bu parçalar pek değişcek şeyler değil aldımmı en kralını almak faydalı. Veya kasada öyle şöyle 300 tl ye bi kasa aldımmı tamam benim için.
Cooler Master GX serisi konusunda sesli çalıştığını söyleyen bir çok forum üyesi var, sessiz çalıştığınıda iddia edenler var fakat gürültü algısı kişilere göre değişeceği gibi ürünlerin ses durumu konusunda da farklılık olabilir.
Alttaki ürünü almanızı tavsiye ederim, modüler, gerçek güce sahip + Seasonic kalitesi, tabiki sisteminize overclock yapsanız bile fazla fazla yeter, hatta sisteminizi yenileseniz bile sorun olmyacaktır.
kimse araştırmadan etmeden konu açıyor sistemine 650w hayli hayli yeter hatta güzel bir 550w-600w ta yeter. lütfen biraz araştıralım. Ki ilerisi için diyorsunuz ama zaten artık yeni teknolojide enerji tasarrufuda önemli bir hale gelmeye başladı. Paranız cebinizde kalsın.
Arkadşlar herkese nazik düşünceleri için teşekkür ederim... Herlhade 750W olanı alacağım ileride daha profesyonel sistemler kurabilirim onun için 50 lira fazla olsun...
SupperMert bende onu düşünerek ve sizin düşüncelerinizi almak için buraya açtım bu konuyu... Yani yıllar önceki Pentium 4, Pentium D işlemcilerden daha az güç tüeketen ama kat be kat hızlı ve serin çalışan işlemciler var :) Ayı şekilde ekran kartları...
750W Cooler Master ile aynı fiyata şunu da düşünebilirsin
şu anki sistemin maksimum 300-350watt çeker ilerisi için diyosun bende diyorumki bilgisayar parçaları artık daha az güç çekicek bunun için uçmana gerek yok. 500-550watt kaliteli bir psu işini görür. Corsair, silverstone,seasonic....
quote:
Orijinalden alıntı: SupperMert
şu anki sistemin maksimum 300-350watt çeker ilerisi için diyosun bende diyorumki bilgisayar parçaları artık daha az güç çekicek bunun için uçmana gerek yok. 500-550watt kaliteli bir psu işini görür. Corsair, silverstone,seasonic....
SupperMert tavsiyen için yeniden teşekkürler... Dediğin gibi yapacağım sanırım alacağım zaman fazla bonkör davranmazsam eğer...
umarım faydası olmuştur. Ama dediğim gibi 500w kafidir cf bile olsa.50watt fazaladan olsa 550watt psu her tülü işini görür. Dikkat edilmesi gereken konu. İlk olarak kaliteli marka ve kullandığı komponentler. Böylece hem güvenilir bir ürün almış ve üzerinde yazan değerlerin doğruluğunu kanıtlamış oluyoruz. Hemde bilgisayarımız güven altında oluyor.
İlave olarakta modüler olursa bilgisayardaki kablo dağınıklığını önlemiş olursun..
650-750W psular arasında 200lira civarında gs700 de alınabilir.
Merhaba herkese yardımları için teşekkürler normalde 2 ay sonra falan lmayı planlıyordum ancak gece nin bir vakti foruma girip bakınca dayanamadım bu üçlüyü sipariş verdim....
red devil teşekkür ederim yardımın için....
SupperMert dediğin gibi fiyat uygundu aldım bende bakalım parçalargelsin bakalım ne kadar iyiler....
Dediiğim gibi fotoğraf ve video işlemek için kullanacaktım OC performansını merak ediyorum özellikle video işlemede...
red evil...
Son psu'yu ben almışım.... Acaba sıkıntı çıkar mı diye düşündüm ama iletişime geçtim teknobiyotik'le son ürünü aldığımı söylediler...
Yarın hayırlsıyıla elimde olacka sistemi kurar test ederim... Hayırlısıyla video işleme artık çok daha kolay olacak...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme