Şimdi Ara

654 TL(kargo dahil) Crucial Ballistix 16GB(2x8GB) 3000MHZ CL15 DDR4 RAM (Micron E-die) (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.146
Cevap
39
Favori
95.754
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cohannan

Evet güvenilir fiyat güzelmiş bunu da ekleyeyim ilk mesaja.

Alıntıları Göster
    Aynı fiyata 3000lik aldık çok fark olur mu oc potansiyelinde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır olmaz ilk mesajda 3000MHz CL15 ramin overclock potansiyelini görebilirsiniz.
  • 3000 cl 15 ramlari satın aldım, cl15 3733 mhz 1.41v ile sorunsuz kullanıyorum. Emeğe geçen herkese teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AurorAbeam

İşte bu bahsedilenler at ile deve değil onu demeye çalışıyorum. Kırdıysam özür dilerim ama bu denli irdeleme sonucunda elde edilecekler bana komik geldi. Overclock konusu ayrı; bahsettiğim şey çip farkı ihtimali vs.

Alıntıları Göster
    Forumun en başarılı yorumlarından biri olabilir cidden.
    Bu gaming sektörü ciddi anlamda pazarlamaya müsait saçma sapan safsatalara izin veren bir sektör. Önceden bu kadar değildi...
    MHZ farkları timing farkları soğutucular falan filan biz yıllarca heatsink olmayan ramler kullandık, oc bile yaptık, aynı şekilde anakartlarda da öyle soğutucular falan yoktu.. RGB zart zurt.

15yıldan fazladır bu sektörle haşır neşirim ayrıca pazarlama dehalarından dersler aldım yani özetle şunu söylemem gerekir ki bu işler harbiden çok fasa fiso,
    fazla takılıyoruz böyle oyunlara..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DallasPage -- 23 Temmuz 2020; 23:27:10 >

• Yurtdışı sitelerde rgb modelide gözükmeye başladı.😀

654 TL(kargo dahil) Crucial Ballistix 16GB(2x8GB) 3000MHZ CL15 DDR4 RAM (Micron E-die)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3200 Mhz olanı aldım.Anakart B550 Tomahawk. Xmp -On/Off diye bir yer yok. 2666 Mhz'i 3200 yaptım ancak. Tekrar bios'a girdiğimde 2666 olarak gözüküyor.
    Bir şeyi yanlış yapıyorum ana ne anlamadım654 TL(kargo dahil) Crucial Ballistix 16GB(2x8GB) 3000MHZ CL15 DDR4 RAM (Micron E-die)
  • :smeago: kullanıcısına yanıt
    Yapabildinmi hocam

• :smeago: kullanıcısına yanıt
    Ramleri doğru slota taktığınıza anakartın biosunu güncellediğinize ve bios güncellemesinden sonra Cmos clear yaptığınıza emin olun.

Ryzen dram calculatordan bütün ayarları doğru girdiğinize emin olun.

654 TL(kargo dahil) Crucial Ballistix 16GB(2x8GB) 3000MHZ CL15 DDR4 RAM (Micron E-die)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 25 Temmuz 2020; 16:15:25 >
  • 3200mhzler trendyolda 634 TL. Güvenilir bir satıcıya benziyor.
    m.trendyol.com
    Online Alışveriş Sitesi, Türkiye’nin Trend Yolu | Trendyol
    https://m.trendyol.com/ballistix/ballistix-2x8-16gb-3200mhz-ddr4-bl2k8g32c16u4b-p-37340745?boutiqueId=519165

• 3200mhz olanını B550F ile birlikte kullanmak istiyorum ama uyumlu ramler listesinde gözükmüyor bir sıkıntı olur mu acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tylor -- 27 Temmuz 2020; 14:9:42 >
  • tylor kullanıcısına yanıt
    Olmaz olacağını hiç sanmıyorum asus modelleri ile kullanan çok var ayrıca bu ramden genel olarak sıkıntı yaşayan hiç yok.

• arkadaşlar calcutordeki ayarları şu şekilde direk girsem sorun olurmu.cmos reset gerekirmi.b450m sh2 ile yapılırmı

ram t force tuf 3200 mhz hynix c zarı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maestro725 -- 27 Temmuz 2020; 19:34:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maestro725

arkadaşlar calcutordeki ayarları şu şekilde direk girsem sorun olurmu.cmos reset gerekirmi.b450m sh2 ile yapılırmı

ram t force tuf 3200 mhz hynix c zarı
    sen tRCDRD'yi 20 yap

calısır %94
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

sen tRCDRD'yi 20 yap

calısır %94

Alıntıları Göster
    a0 b0 olayı yanlış degil dimi hocam.bu ramlerle orayı işaretledim
  • quote:

a0 b0 olayı yanlış degil dimi hocam.bu ramlerle orayı işaretledim

Alıntıları Göster
    bilmem? :D

typhoon burner'dan bakabilirsin ramin pcbsine

ama illa doğru bilgi vermeyebilir

rami çıkartıp altından ve yanından detaylı resimler çekersen overclock.net'tekiler pcbsini belirleyebiliyor (resimlerde heatsinkin altının göründüğü pcb kısımları net şekilde çıkması önemli, aşağıdan açılarla çekebilirsin)

yani o kadar önemi yok tabii iş olsun diye söyledim

pcbyi öğrenmeden kafana göre a0 ya da a2 değerleriyle de iş görebilirsin hangisi stabil olursa, deneme yanılma

• quote:

bilmem? :D

typhoon burner'dan bakabilirsin ramin pcbsine

ama illa doğru bilgi vermeyebilir

rami çıkartıp altından ve yanından detaylı resimler çekersen overclock.net'tekiler pcbsini belirleyebiliyor (resimlerde heatsinkin altının göründüğü pcb kısımları net şekilde çıkması önemli, aşağıdan açılarla çekebilirsin)

yani o kadar önemi yok tabii iş olsun diye söyledim

pcbyi öğrenmeden kafana göre a0 ya da a2 değerleriyle de iş görebilirsin hangisi stabil olursa, deneme yanılma

Alıntıları Göster

• a2ymiş o zaman a2 girmen daha saglikliı olur dram calca
    kısa bi araştırma yaptım bu arada alius isimli cjrler en düşük bin cjrlermiş o yüzden beklentini yüksek tutma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 27 Temmuz 2020; 20:19:19 >
  • quote:

a2ymiş o zaman a2 girmen daha saglikliı olur dram calca
    kısa bi araştırma yaptım bu arada alius isimli cjrler en düşük bin cjrlermiş o yüzden beklentini yüksek tutma
    hocam gördügüm tüm ayarları giriyom ozaman.bi sizin dediginizi 20 yapacam dimi

anladım hocam en iyisi xmp ile kullanmak gibi duruyor.belki crucial ramlerle degiştiririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maestro725 -- 27 Temmuz 2020; 20:23:21 >
  • quote:

hocam gördügüm tüm ayarları giriyom ozaman.bi sizin dediginizi 20 yapacam dimi

anladım hocam en iyisi xmp ile kullanmak gibi duruyor.belki crucial ramlerle degiştiririm

Alıntıları Göster
    şans işi hocam deneme yanılma

belki kıvam tutar gerekmez ram değiştirmeye
  • Cok overclock ile ugrasmayacak birisi icin crucial ballistix almaya deger mi yoksa daha ucuz ramlere mi bakmak lazim?

Degerse; Ballistix 3000-15 dfsde 570, 3200-16 n11 de kupon ile 610. Hangisini almali?
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.