6589 TL ACER Extensa 15 Ex215-22 Nx.eg9ey.004 Amd Ryzen 3 3250u 8gb 256gb Ssd 15.6'' IPS PANEL
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
İşlemci çok düşük ama bu ekonomik şartlarda da bir şey diyemiyorum açıkçası.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
cpu mark 3908. Çok çok düsük, fiyat da o kadar ucuz degil bu islemci icin.
-
6000 liralık PC de ne çalıştırmayı düşünüyorsunuzda işlemci düşük diyorsunuz.
Bu Pc en fazla word acsin excell acsin, Chrome dan bir iki sekme açıp internette gezsin, olayı bu.
Daha fazlasını bekleyen yoktur herhalde.
-
Her tür işinizi halledebileceğiniz, efsanevi 7200U ayarında bir işlemci işte. Her tür iş derken video edit, render gibi ne kadar çabuk olursa o kadar iyi olan şeyler kastedilmiyor tabii ki.
Rahat rahat internete girilir, yüksek çözünürlüklü videolar izlenir, kodlama yapılır (çok ekstra bir donanım-IDE gereksinimi yoksa), çok ileri seviye olmayan kullanımlarla photoshop tarzı programları kaldırır, büyük grafik gücü gerektirmeyen mühendislik programlarının bile çoğunu kaldırır. Ben bunun yarı gücünde bile olmayan laptopla mezun olmuştum ve o programların beklentisi çok değişmedi. Zaten çoğu program tek çekirdek hızına bakıyor ve en iyi işlemciyi de alsanız bunun 2 katı bile hızlı değil tek çekirdekte.
Daha beklenti ne ki? Bu laptop 2-3 hafta öncesine kadar 6000 liraya satıldı uzunca süre. Bu paraya çok kötü olmayan bir kasa ve klavye alıyorsunuz, ips ekran zaten bu fiyatlarda pek bulunmayan bir nimet, 8gb ram çoğu kullanıcı için en başta yeterlidir, en azından 4gb gibi alır almaz yükseltme yapma ihtiyacı hissedilmez, gerekirse 16 yaparsınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 2 Aralık 2022; 14:22:14 >
-
Bu daha iyi işlemci olarak :
amazon
Acer Aspire 3 A315-56 Dizüstü Bilgisayar, 15.6” FHD, Intel i3-1005G1, 8GB RAM, 256GB SSD, Free DOS, Siyahhttps://www.amazon.com.tr/Acer-A315-56-Diz%c3%bcst%c3%bc-Bilgisayar-i3-1005G1/dp/B09W9WMTPQ/ref=sr_1_1?qid=1669982322&refinements=p_4%3AAcer&s=computers&sr=1-1 -
TN panel.
-
şu foruma girip bişey yazmayim diyorum ama kendimi tutamadım, Türkiye resmen elektronik çöplüğü haline geldi, sıfır satılan, ikinci elde satılan vs. cihazların çoğu çöp 1-2 sene ancak kullanılabilir.
2. elde Windows 11 desteği olmayan 4k desteği olmayan laptoplara 5000 6000 hatta 10000 istiyorlar.
ya 5000 6000 artık çok para değil ya da biz çok fakirleşmişiz.
onu geçtim 100 küsür Bin liraya laptop satılıyor.
50 bin liraya telefon.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntman -- 3 Aralık 2022; 2:35:13 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X