Şimdi Ara

6600'ı komple sökmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2-3 ay önce burada 6600'ın tamamen sökülüşü resimli olarak gösteren bir (Alman) sitesi linki verilmişti.
    Yanlızca kapak sökmek değil.

Sabahtan beri arıyorum. Donanımhaberdeki o topic silinmiş olabilir. Web'dede aradım ama bulamıyorum.

Tamamen sökme işini adım adım gösteren bu linki veya benzer şekilde telefonun tamamen sökülmesi için kaynak verebilecek arkadaşlardan yardım bekliyorum.
    Şimdiden teşekkürler.

• kolay_ ön kapağı elinle iz bırakmadan sök, sonra 4 adet vida var ön tarafta onları aç,ekran soketini çıkar ön tuş,joistikli parçayı kenarlarından tornavida gibi bişeyle çıkar en son telefonun beynine ulaşırsın.
    ama sen entegreleri sökeceğim diyorsan o tarif edilmez.
    ben daha önce telefonun içini bu şekilde açtım.
  • zaten ön kapak içinden açılmıomu halla halla elimzle deil k... denesek açılmaz bu meret
  • ben içten falan açmadım sert plastik bıçak şeklinde birşeyle açtım kolayca açıldı.
  • ya 720 m verdik o tele . kapağı bıçakla nasıl açem
  • telefoncuya ver o açsın istersen.
    telefonu ne için açmak istiyorsun ki
  • Ne siz sorun ne ben söylim demek lazım ama aynı duruma düşen düşecek arkadaşlar için anlatmakta fayda var.

Malum bir çok telefon gibi benim 6600'da ... yoluna gitti. Neyse hemen ipinden çekip çıkardım.
    Arka kapağı açıp pilini söktüm. Telefonu suyu aksın diye SALLAMADAN (su daha kolay dağılır) hemen tuvalet kağıdına sardım.
    Odama dönüp başladım telefonu sökmeye. Hızımı alamayarak 7110 kullandığım zamandan kalma telefon tornavida takımı ile tüm parçalarına ayrılana kadar dağıttım.
    Sallayıp silkelemediğim için su damlalar halinde birbirine yakın parçalar arasında kalmış dağılmamıştı. Selpak mendil ile bunları silip tüm parçaların kuru olduğundan emin şekilde eski bir diş fırçası ile hazır açmışken her birini tektek temizledim. Özellikle kullaklığı temizlemenin faydasını gördüğümü söylemeliyim.
    Bu arada ustalık örneği göstererek bir parçada artırdım. Aşağıdaki linkte 024 nolu resim "Löse den Halte-Clip" diye tarif edilen pul gibi metal bir parça. Neyse telefonu topladım Bismillah çekip bastım düğmesine açıldı.
    Açıldı ama şebeke yok!! Arama yapmaya çalıştığımda benim Nokia 6600 "Şebeke kapsam dışı" dedi.
    Telefonu tekrar dağıtıp pula bir yer yakıştırayım dedim, aşağı çevir, yana devir ı ıh yok. Hiç bir yere uyduramadım.
    Donanımhaber'e girip bu topici açtım. Tüm parçaların sökümünü anlatan bir link vardı ama bulamadım. Neyse sonunda buldum, az önce aşağıdaki link diye bahsettiğim linkte o zaten. Siteye gittim tüm resimleri büyütüp benim pulun yerini taradım. 024 nolu resimde buldum da yerine taktım mı, makinada çalıştımı? Çalıştı.

Ekranda beyaz zemin olduğunda yıkanmışta su lekesi kalmış ibaresi olan hafif bir dalgalanma haricinde sorun yok. Telefonun sesi de daha gür çıkıyor.

Evet bahsettiğim << 6600 SÖKMEK >> linkide bu. Bu linki 4 Ocakta << 6600 cılar nette gezerken buldum makinanızın sökümü >> topiğinde veren grafiker Yüzbaşıya ve ferrari tayfur arkadaşıma teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • oldumu yani şimdi telefon çalışıyo mu
  • quote:

Orjinalden alıntı: eleman

Ne siz sorun ne ben söylim demek lazım ama aynı duruma düşen düşecek arkadaşlar için anlatmakta fayda var.

Malum bir çok telefon gibi benim 6600'da ... yoluna gitti. Neyse hemen ipinden çekip çıkardım.
    Arka kapağı açıp pilini söktüm. Telefonu suyu aksın diye SALLAMADAN (su daha kolay dağılır) hemen tuvalet kağıdına sardım.
    Odama dönüp başladım telefonu sökmeye. Hızımı alamayarak 7110 kullandığım zamandan kalma telefon tornavida takımı ile tüm parçalarına ayrılana kadar dağıttım.
    Sallayıp silkelemediğim için su damlalar halinde birbirine yakın parçalar arasında kalmış dağılmamıştı. Selpak mendil ile bunları silip tüm parçaların kuru olduğundan emin şekilde eski bir diş fırçası ile hazır açmışken her birini tektek temizledim. Özellikle kullaklığı temizlemenin faydasını gördüğümü söylemeliyim.
    Bu arada ustalık örneği göstererek bir parçada artırdım. Aşağıdaki linkte 024 nolu resim "Löse den Halte-Clip" diye tarif edilen pul gibi metal bir parça. Neyse telefonu topladım Bismillah çekip bastım düğmesine açıldı.
    Açıldı ama şebeke yok!! Arama yapmaya çalıştığımda benim Nokia 6600 "Şebeke kapsam dışı" dedi.
    Telefonu tekrar dağıtıp pula bir yer yakıştırayım dedim, aşağı çevir, yana devir ı ıh yok. Hiç bir yere uyduramadım.
    Donanımhaber'e girip bu topici açtım. Tüm parçaların sökümünü anlatan bir link vardı ama bulamadım. Neyse sonunda buldum, az önce aşağıdaki link diye bahsettiğim linkte o zaten. Siteye gittim tüm resimleri büyütüp benim pulun yerini taradım. 024 nolu resimde buldum da yerine taktım mı, makinada çalıştımı? Çalıştı.

Ekranda beyaz zemin olduğunda yıkanmışta su lekesi kalmış ibaresi olan hafif bir dalgalanma haricinde sorun yok. Telefonun sesi de daha gür çıkıyor.

Evet bahsettiğim << 6600 SÖKMEK >> linkide bu. Bu linki 4 Ocakta << 6600 cılar nette gezerken buldum makinanızın sökümü >> topiğinde veren grafiker Yüzbaşıya ve ferrari tayfur arkadaşıma teşekkür ederim.

vay bea biz daha kapağını sökmeye korkalım

• Git ekranında (zemin beyaz) hafif dalgalanmalar var. Diğer ekranlarda hiç ama hiç belli değil. Sesi bangır bangır çıkıyor.

Maşallah deyin.

Değiştir: Tahmin ediyorum yakın zamanda o dalgalanmada kaybolup gidecek. Bahsettiğim pul'un yerini bulmak ile uğraşmamı hesaba katarsanız 4~5 saatimi aldı ama sonunda makina çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eleman -- 31 Ocak 2005, 0:45:35 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: eleman

Git ekranında (zemin beyaz) hafif dalgalanmalar var. Diğer ekranlarda hiç ama hiç belli değil. Sesi bangır bangır çıkıyor.

Maşallah deyin.

Değiştir: Tahmin ediyorum yakın zamanda o dalgalanmada kaybolup gidecek. Bahsettiğim pul'un yerini bulmak ile uğraşmamı hesaba katarsanız 4~5 saatimi aldı ama sonunda makina çalışıyor.

tebrik ederim iyi iş çıkardın umarım tele bişey olmaz
  • dostum telefon tuvaletemi düştü lavaboyamı???????
  • bide şu linkteki o küçük mavi parçayı nereden bulabiliriz. bütün klipsleri açmaya yarayan mavi plastik parça????
  • Desperatto, arkadaş o kadar ayrıntıya girip telefondan soğutma beni. Olabilecek en kötüsü oldu.

Bilginiz olsun. Ekrandaki dalgalanmada kayboldu. Artık herşey eskisi gibi.

Bu arada sökme işi için o mavi plastik parçayı hiç bir yerden almamayız. Nokia'nın kendi servisleri için hazırlanmış tamir setinin parçalarından. Ben o iş için kredi kartı kullanıyorum. Makinanın içindeki tıknaklar için ise zaten gerekmiyor. Eldiven kullanmalarına ilave olarak ekranı çizilmesin diye bant yapıştırdıkları yetmiyormuş gibi makinayı yüzüstü yatırmak için stand bile yapmış adamlar. Veridğim linkteki resimlerde görülüyor.
  • ya ben telefonunu neden sökmek istediğini anlamadaım
  • kardeş içini açıp iyi güzel temişlemişsin ama bir şeyi unutuyorsun o telefonun içini birde tinerle silsen çok güzel olurdu. plastiğe zarar vermeyen elektronikçilerin kullandıkları tinerle onun elektronik kartlarını silmessen bir süre sonra makina elinde kalabilir haberin ola.su toksitlenme yapar bir süre sonra sen ne kadar silmişsende.
  • abi sen 6600ı nie sökmek istediini bilmiyorum ama
    sen bence sökme ben eskitelimi 3650yi söktüm toparlayana kadar ter içinde kaldım benden sölemesi
    fazla kurcalama derim bi sorun warsa servise wer birader
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.