Şimdi Ara

6600gt gpu voltaj arttırımını nasıl yaparım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • asus n6600gt agp ekran kartımın gpu suna yazılım yada bios yollu ile voltaj arttırma şansım varmı? kart üzerindeki bir direncin değerini değiştirerek biraz artış sağlanıyormuş. ama ben bunu yazılım yoluyla yapmak istiyorum. soğutma sistemi güzel olduğu için voltaj vererek dahada hızlandırmak istiyorum. normalde oyunda 95 hatta 100 derecelere çıkan gpu yeni sogutucuyla şimdi 50 dereceyi geçmiyor. eğer bilen arkadaşlar varsa yardım bekliyorum. sağlıklı olacaksa direnç değiştirme işleminide yapabilirim. şimdiden teşekkürler.

• arkadaşlar hiç bir fikri yada bilgisi olan yokmu acaba????????
  • bios yoluyla yapamazsin %90 sana direncle yapilan vmod diye tabir edilen voltaj modu lazim o da zor bulasma.660gt zaten oc li bir kart normali 300 seninkinin 500 olmasi lazim.cok daha ileri gidebilecegini sanmiyorum ugrasma bence.karti eline alma diye soyluyorum.
  • İncele:

http://forum.donanimhaber.com/m_16022957/tm.htm

6600GT'de yazılım ile olmaz.ATİ Radeon üst seviye kartlar sadece yazılımsal olarak voltaj artırımına izin veriyor.

Pencilmod lazım bu karta.Ama biraz zor iş,avometre vs. lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABSOLUT -- 24 Ekim 2007; 18:20:03 >
  • hoca o soğutma ne öle iyi kart kaldırıyo düşmesin slottan:)
  • yazılım yoluyla yapamazsın dedikleri gibi forums.vrzone da her ekran kartını vmod yapıp incelemişler bi bak derim
  • quote:

Orjinalden alıntı: ABSOLUT

İncele:

http://forum.donanimhaber.com/m_16022957/tm.htm

6600GT'de yazılım ile olmaz.ATİ Radeon üst seviye kartlar sadece yazılımsal olarak voltaj artırımına izin veriyor.

Pencilmod lazım bu karta.Ama biraz zor iş,avometre vs. lazım...

bu işlemin 6600gt için olan türkçe anlatım bulamadım. pekte güvenemedim sonuçta kalemle yapılıyor. standart 520mhz gpu hızını atitool ile 590mhz e çıkarabiliyorum. dahada çıkarabilecegine inanınıyorum. türkçe bir anlatım bulmama yardımcı olurmusunuz.

• kalemle direnci karalama metodu biraz işe yaradı gpu 615mhz e kadar sağlıklı çıkabildi. eğer bir problem çıkmazsa dirence müdahale etmeyi düşünüyorum. overclock yapmak gerçekten çok heyecan verici birşey. galiba ben bu gazla kartı yakıcam
  • sonunda kartın sınırına ulaştım. kalemle karaladığım direnci söküp yerine potansiyometre bağladım. sonuç olarak gpu 1,4v dan 1,9v a kadar çıkabildi. gpu frekansıda 630mhz oldu. ben dahada çıkar diye tahmin ettim ama resmen hayal kırıklığına uğradım. yinede 3dmark05 de 4000 sınırını geçtim okadar zorlamama rağmen kartın yanmaması gerçekten çok garip. 1,9v dan yukarı çıkınca 3d modunda görüntü gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prescott2400 -- 1 Kasım 2007; 1:51:30 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.