6600'ü takıyorum, power kablosunu da bağlıyorum; ancak görüntü yok. Anakartın BIOS'unu güncelledim, görüntü geldi. Fakat BIOS'u update edince doğal olarak ayarlarım sıfırlanmıştı ve tekrar yapmam gerekiyordu.
(Burada bir parantez açıp başka bir soru soracağım : "verifying dmi pool" hatası alıyorum ve sadece 2. sabit disk'i BIOS'tan iptal ederek bu sorunu aşabiliyorum. BIOS'tan kapatıyorum; ancak Windows'ta 2 sabit diski de hiç sorunsuz kullanabiliyorum, ilginç. Ayrıca 1. boot aracı cd-rom seçiliyse yine açılmıyor, illa ki C: olacak. Daha önceden bu tür sorunlarım yoktu. Yeni aldığım hdd fanlarını taktıktan sonra bu hataları almaya başladım. Fanlarla birlikte hdd'ler kasaya sığmıyordu, sığdırayım derken biraz hırpalamış olabilirim. Acaba hdd'lerden birini mi bozdum? Ama verilerde hiç sorun gözükmüyor. Yoksa anakartım mı bozuldu?)
BIOS'tan ayarları yaptıktan sonra makineyi tekrar açıyorum, görüntü yine yok. BIOS'un son versiyonuyla da tam alakası olduğunu zannetmiyorum çünkü 1.16 yerine 1.14'ü yükledim, yine ilk başta görüntü geldi, BIOS ayarlarından sonra sonuç "siyah ekran".
Kartın sorunu yok, alırken denediler ve hiç sorun çıkmadı. Bross 350w psu kullanıyorum, yetersiz midir? Yeterliyse sorun ne olabilir?
"Verifying DMI Pool" hatasını çözdüm; ancak ekran kartı sorunu devam ediyor. Yok mu fikri olan ya da benzer sorun yaşayan?
Yeni psu aldım ve ekran kartı çalışıyor. Ancak bu sefer de şöyle bir şey oldu:
Eğer monitör kablosunu taktıktan sonra bilgisayarı açarsam görüntü gelmiyor. Ama monitör kablosunu takmadan bilgisayarı açar ve biraz bekledikten sonra kabloyu takarsam görüntü geliyor ve başka hiçbir sorun olmuyor.