Şimdi Ara

6600GT ve 6800GT kullanıcıları bir bakın lütfen (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
1.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • oyunda ekran kartı kalitesinin yanı sıra işlemcin cokk önemli o işlemciyle ne performans alırsın bilemiyorum :S biraz karışık bi durum sen sanki ferrari alık normal benzin kullanıyor gibisin
  • milletin gazına gelme kardeşim.
  • ben bir kere 7800gtx veya 7800gt gibi bir model düşünmüyorum hatta donanımla benim gibi uğraşan en sevdiğim arkadaşım var o bana diyorki o kadar oyun oynayacakmısın kasma kendini diyor al bir tane 6600gt al diyor burda ben okuduklarıma göre 6800gt yi ultra yapabiliyormuşuz ben en fazla 6800 gt alabilirim öğrenciyim üni 2 ye geçtim üni 1 i tekrar ettim 2 senelik okul 1 sene sonrada zaten askere gideceğim celeron ben çalışsın die alıyorum onu daha sonra dükkanda bir pc ye takarım gider o işlemci sonrada gider pentium d 830 alırım o ne fiyat öyle 830 un bize dükkana gelişi 338$+kdv neden kendimi o kadar kasayım ki zaten yeni celeron 64 bit celeron çift çekirdek intel 65nm işlemci çıkacak işte o zaman ortalık kızışacak ben bu işlemciyi ocak a kadar değiştirmiş olurum onun için işlemci no problem ama gidipte şu an bir işlemciye 538 milyon vermek beni zorlar zaten bu parçaları zor zoruna alacağım yoksa param olsa oooo

• gt ile ultra arasında fark yok sadece 50mhz frekans hızı. benim anlatmak istediğim 400$lık makinaya 2tane 7800gtx hızında kuvvetinde grafik çipi takarlarken bir adet 7800gtx i bize 550$ a satmaları. tabi bu kartı alan arkadaşlar bu eleştiri kaldıramayabiliri. ama bu 7800gtx bozuntusu 550$ haketmiyor ve kendini hiç sıkmadan 6600gt al babalar gibi 2 yıl sana yeter sonra atinin r520sini alırsın kardeşim. büyük ihtimal r520atiler d10 kullanacak.
  • en iyisi benim kart sen ondan al
  • 1280*1024 de oynarım demişsin o monitorle ama 60hz berbat bi değer, kesinlikle oynanmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cck_ylmzzz

gt ile ultra arasında fark yok sadece 50mhz frekans hızı. benim anlatmak istediğim 400$lık makinaya 2tane 7800gtx hızında kuvvetinde grafik çipi takarlarken bir adet 7800gtx i bize 550$ a satmaları. tabi bu kartı alan arkadaşlar bu eleştiri kaldıramayabiliri. ama bu 7800gtx bozuntusu 550$ haketmiyor ve kendini hiç sıkmadan 6600gt al babalar gibi 2 yıl sana yeter sonra atinin r520sini alırsın kardeşim. büyük ihtimal r520atiler d10 kullanacak.

Yanlış bildiğin bazı şeyler var ps3 kaç seneden beri beklenen bir alet ve çıkıncada çok sükse yaratacak bunun içinde sony fiyatını düşük tutup çok satmaya bakıyor o aletin 400$ olmasının başka bir açıklaması yok.Türkiyede kimse sorarsan sor playstation un ne demek olduğunu ve 3. sünü nasıl beklediklerini anlatacaktır...Peki geforce 7 yi kim bekledi veya biliyor koskoca türkiyede?Donanımdan uğraşan çoğu kişi dahi bilmiyor bu kartın çıktığını onun içinde nvidia nın böyle fiyat çekmesinde hiç bir anormallik yoktur,ayrıca ati nin r 520 si directx 9.0c ye sahip olacak 10 değil...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Soultrap

7800GTX in fiyatını etmedigine nasıl karar veriyorsun?

Pixel shader performansında 530$ lık X850XT yi ve 6800Ultra yı 2 ye katlaması sence yeterli bir sebep degil mi?

http://www.neoseeker.com/Articles/Hardware/Previews/G70preview/ burayı biraz incele kısaca bilgi sahibi olursun.

Asıl bu asamadan sonra 6800GT gibi kartlara 450$ civarı para verilmez.

sen sadece saçmalıyorsun güzel kardeşim. belliki yenisin. her yeni nesil kartalar bir öncekinin 2 katı per vermek zorunda. 7800gtx ne veriyor? +1000 puan eski nesil x850xt ler bile6k çekerken yeni nesil 7800gtx 7k veriyor tam bir kandırmaca. peki 400$ olması beklenen ps3'ün 9ghz gücünde 2*7800gtx hızında olduğunu biliyor musun? sen kandırılmaya devam et güzel kardeşim

Yeni olan sensin bence ps3 taraftarlarından birisin sana konuyu güzelce özetleyelim 1000 defa yazıldı çizildi ama genede bakıyorumdaARAŞTIRMADAN BİLMEDENatıp tutan arkadaşlar var,7800 Gtx'in amacı sırf performans değildi bunu size anlatamadık,evet genelde her yeni çıkan kart arasında(Fx 5950 Ultra ile 6800 Ultra müthiş bir fark vardı)olur.Ama 7800 Gtx'in çıkma amacı ps3 teki grafik çipinin neye benzeyeceğini pc kullanıcılarına göstermekti.Teknolojik ve hız olarak çok fazla bir fark yok,ama görüntü kalitesi gibi farklar ele alındığında Ge-Force 7 ön plana çıkıyor,ayrıca eskisi kadar ısınmamasıda cabası.Ayrıca soultrap doğru söylemiş piksel shader performansı gayet iyi kartın yani bu gibi özellikler yüzünden biz Ge-Force 7 yi övüyoruz başka bir sebebi yok.Eğer eski olsaydın hatırlardın nvidia geforce 3 ile müthiş teknolojik yenilikler(t&l den sonra piksel ve verteks shader üniteleri,directx 8 desteği vs)o zamanlar kart çıktığında müthiş bir performansı vardı,sonra Ge-Force 4 çıktı ve nvidia bunu biraz daha geliştirdi.Directx 8.0c eklendi görüntü kalitesi daha iyileştirildi ve birazda hızlandı arada 2 kat fark yoktu,işte nvidia gene bunu tekrarlıyor.Nvidia nın orada tek yaptığı hata directx 9 a bir an önce geçememesiydi,gerçi directx 9 yüzünden bir sürü kullanıcı madur oldu en ucuz directx9 kart olan ati 9500 bile 200-300$ dan satılırken tabiki millet 1.5 sene bekleyip Fx 5200 e yumuldu...Ama artık nvidia aynı hatayı yapmayacak ve Geforce 8 muhtemelen directx 10 olarak karşımıza çıkacak.

• VALLA BEN DE PS3 Ü ÜNİVERSİTE SINVA SONUÇLARINI BEKLEDİĞİM GİBİ BEKLİYORUM SENE 1996 HEY GİDİ HEY

AYRICA 7800 GT ALMAK TARAFTARI OLAN ARKADAŞLARIN PARASI BOLSA EYVALLAH AMA ŞU VAR İKİ AY BEKLE O FİYAT 400 LERDE SEYREDİYO OLACAK AHA YAZDIM BURAYA

BENCE 6800 GT AL BEN LEADTEKİNKİNİ KULLANIYORUM ÇOK DA MEMNUNUM TAVSİYE EDERİM BEN ALIRKEN BU KART 6 AY ONCE FALAN 500 USD LERDE DOLAŞIYORDU ŞİMDİ MİLLET 360 USD LERDEN BAHSEDİYO YANİ 7800 GT ALACAKSAN ALMIYACAM DEMİŞSİN AMA BEKLE BİRAZ DERİM
    AYRICA MADEM AMAÇ OYUN O ZAMAN CELERONU FALAN BIRAK AMD AL KENDİNE 3400 FALAN BAK O ZAMAN NASI OYUN OYNUYOSUN
  • hayırlısı olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: orchun

VALLA BEN DE PS3 Ü ÜNİVERSİTE SINVA SONUÇLARINI BEKLEDİĞİM GİBİ BEKLİYORUM SENE 1996 HEY GİDİ HEY

AYRICA 7800 GT ALMAK TARAFTARI OLAN ARKADAŞLARIN PARASI BOLSA EYVALLAH AMA ŞU VAR İKİ AY BEKLE O FİYAT 400 LERDE SEYREDİYO OLACAK AHA YAZDIM BURAYA

BENCE 6800 GT AL BEN LEADTEKİNKİNİ KULLANIYORUM ÇOK DA MEMNUNUM TAVSİYE EDERİM BEN ALIRKEN BU KART 6 AY ONCE FALAN 500 USD LERDE DOLAŞIYORDU ŞİMDİ MİLLET 360 USD LERDEN BAHSEDİYO YANİ 7800 GT ALACAKSAN ALMIYACAM DEMİŞSİN AMA BEKLE BİRAZ DERİM
    AYRICA MADEM AMAÇ OYUN O ZAMAN CELERONU FALAN BIRAK AMD AL KENDİNE 3400 FALAN BAK O ZAMAN NASI OYUN OYNUYOSUN

Bak gördünmü 96 dan beri bekliyormuşsun işte ama ekran kartı piyasası öylemi hayır,hatta millet lanet okuyor her yeni kart çıktığında çünki kendi kartları eskiyorda ondan,ayrıca arkadaşım şunu söyliyim bu forumda kimsenin öyle parası bol felanda değil bu bir hobi ve hobilere saygı gösterilmesi kanatindeyim,ayrıca 6800 gt alabilecek adamın 7800 gtx alacak kadar parasıda vardır!

• intel almanın, heleki celeron almanın hiçbir mantığı yok şu an.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TiesTorN

intel almanın, heleki celeron almanın hiçbir mantığı yok şu an.

Evet ddr 2 800,i975 ve btx 3 lüsü çıkmadan ben intele elimi bile sürmeyi düşünmüyorum yeter be deli ettiler bizi 2 senedir geçiş dönemiymiş has.... ordan
  • bu arada 7800GTX için 550$ bence gayet uygun bir fiyat. ben hatta şaşırdım nasıl bu kadar düşük oluyor diye. sonuna kadar hakediyor o parayı bu kadar basit.
  • quote:

Orjinalden alıntı: anticocacola

quote:

quote:

Pixel shader performansında 530$ lık X850XT yi ve 6800Ultra yı 2 ye katlaması sence yeterli bir sebep degil mi?

http://www.neoseeker.com/Articles/Hardware/Previews/G70preview/ burayı biraz incele kısaca bilgi sahibi olursun.

sen sadece saçmalıyorsun güzel kardeşim. belliki yenisin. her yeni nesil kartalar bir öncekinin 2 katı per vermek zorunda. 7800gtx ne veriyor? +1000 puan eski nesil x850xt ler bile6k çekerken yeni nesil 7800gtx 7k veriyor tam bir kandırmaca. peki 400$ olması beklenen ps3'ün 9ghz gücünde 2*7800gtx hızında olduğunu biliyor musun? sen kandırılmaya devam et güzel kardeşim

Yeni olan sensin bence ps3 taraftarlarından birisin sana konuyu güzelce özetleyelim 1000 defa yazıldı çizildi ama genede bakıyorumdaARAŞTIRMADAN BİLMEDENatıp tutan arkadaşlar var,7800 Gtx'in amacı sırf performans değildi bunu size anlatamadık,evet genelde her yeni çıkan kart arasında(Fx 5950 Ultra ile 6800 Ultra müthiş bir fark vardı)olur.Ama 7800 Gtx'in çıkma amacı ps3 teki grafik çipinin neye benzeyeceğini pc kullanıcılarına göstermekti.Teknolojik ve hız olarak çok fazla bir fark yok,ama görüntü kalitesi gibi farklar ele alındığında Ge-Force 7 ön plana çıkıyor,ayrıca eskisi kadar ısınmamasıda cabası.Ayrıca soultrap doğru söylemiş piksel shader performansı gayet iyi kartın yani bu gibi özellikler yüzünden biz Ge-Force 7 yi övüyoruz başka bir sebebi yok.Eğer eski olsaydın hatırlardın nvidia geforce 3 ile müthiş teknolojik yenilikler(t&l den sonra piksel ve verteks shader üniteleri,directx 8 desteği vs)o zamanlar kart çıktığında müthiş bir performansı vardı,sonra Ge-Force 4 çıktı ve nvidia bunu biraz daha geliştirdi.Directx 8.0c eklendi görüntü kalitesi daha iyileştirildi ve birazda hızlandı arada 2 kat fark yoktu,işte nvidia gene bunu tekrarlıyor.Nvidia nın orada tek yaptığı hata directx 9 a bir an önce geçememesiydi,gerçi directx 9 yüzünden bir sürü kullanıcı madur oldu en ucuz directx9 kart olan ati 9500 bile 200-300$ dan satılırken tabiki millet 1.5 sene bekleyip Fx 5200 e yumuldu...Ama artık nvidia aynı hatayı yapmayacak ve Geforce 8 muhtemelen directx 10 olarak karşımıza çıkacak.

hoıcam boş boş yazıp duruyorsunuz. neyi kanıtlayacaksın senin çok paalı ve hızlı ekran kartının yeni eklenen özellikleriyle kullandğında oyunları 800*600 çözünürlüğünde oynadığını mı? sim3.0 dediler vay efenim şöyle böyle sim 3.0 6800gt ler bile kaldıramadı neden? neden yeni eklenen özellikeri kullanamadıktan sonra ben o karta 550$ verim ki? sizin yaptığını aşırı fanatizim? ben kesinlikle konsol taratarı değilim ama sen ve senin gibiler aşırı ati ve nvidia hayranı! bu iki firma hiç doom ve hl2 haricindeki iki oyun haricinde hiç bir firmayla anlaşıp yeni oyunlara katkı sağlamadı bunu büyük editörlerde yazıyor sadece oyunlara kendi rekalamlarını veriyorlar 3d05 ten 12k alması beklenen ekran kartı 7k alıyor ve sizde buna çok çok afedersiniz bir hafta ceza alabilirim. eşşek.lerrr gibi atlıyorsunu olay budur.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: anticocacola

quote:

quote:

hoıcam boş boş yazıp duruyorsunuz. neyi kanıtlayacaksın senin çok paalı ve hızlı ekran kartının yeni eklenen özellikleriyle kullandğında oyunları 800*600 çözünürlüğünde oynadığını mı? sim3.0 dediler vay efenim şöyle böyle sim 3.0 6800gt ler bile kaldıramadı neden? neden yeni eklenen özellikeri kullanamadıktan sonra ben o karta 550$ verim ki? sizin yaptığını aşırı fanatizim? ben kesinlikle konsol taratarı değilim ama sen ve senin gibiler aşırı ati ve nvidia hayranı! bu iki firma hiç doom ve hl2 haricindeki iki oyun haricinde hiç bir firmayla anlaşıp yeni oyunlara katkı sağlamadı bunu büyük editörlerde yazıyor sadece oyunlara kendi rekalamlarını veriyorlar 3d05 ten 12k alması beklenen ekran kartı 7k alıyor ve sizde buna çok çok afedersiniz bir hafta ceza alabilirim. eşşek.lerrr gibi atlıyorsunu olay budur.

Mesajımı okumamışsın yada anlamamışsın hiç boş boş yazıyorsunuz diye geçiştirme bir şeyi kanıtlama çabasında değiliz,evet geforce 6 serisi sm 3.0 destekli oyunlarda zorlanıyor olabilir ama genede o görüntüye değer.Ayrıca sm 3 kullanıp kullanmadığımızı nereden biliyorsun piyasada kaç tane sm3 oyun gördün hepside doom 3 gibi hayvani ekran kartlarımı istiyor?Hiç bir 6800 serisi şu anda 800*600 e kadar seviyesini düşürmedi biz 4x aa 1280*1024 gibi çözünürlüklerden bahsediyoruz sen ne diyorsun?Niçin fanatik oluyumki işime ne gelirse onu alırım ve kullanırım ben...Ps 3 konusunda ise evet ati ve nvidia firmalarla anlaşmalar düzenliyor olabilirler ama hangi firma bunu yapmıyorki?Eğer ps3 ve xbox 360 tamamen tarafsız olsalardı ati ve nvidia oralara kadar sıçramazdı hiç merak etme sen.Ayrıca hala bana 12k 7k muhabbeti yapma sana bu kartın performans için çıkmadığını yazdım hatta geçmişten örneklerde verdim ama hala diretiyorsun 12k-7k diye!

• hocam sen bana neyi anlatıyorsun ati ve nvidia nın milleti nasıl kazıkladığını mı? bunu açık bi şekilde yapıyorlar şimdide fizik kartları geliyor neden geliyor sence? çünkü bizim gibi oyun ve donanım manyaklarından iyi para kazandıklarının farkındalar. pazarlama stratejisi kardeşim siz bi ekran kartına 550$ verdikten sonra bunlar hiç bitmeyecek.

buarada kassilmaz dedigin gt leri f.e.a.r. oyununda gorecegiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cck_ylmzzz -- 6 Eylül 2005, 17:22:32 >
  • quote:

hocam sen bana neyi anlatıyorsun ati ve nvidia nın milleti nasıl kazıkladığını mı? bunu açık bi şekilde yapıyorlar şimdide fizik kartları geliyor neden geliyor sence? çünkü bizim gibi oyun ve donanım manyaklarından iyi para kazandıklarının farkındalar. pazarlama stratejisi kardeşim siz bi ekran kartına 550$ verdikten sonra bunlar hiç bitmeyecek.

Saçmalama benim sorularıma cevap ver sen değilmiydin 7800 gtx niye 12 k vermiyo diye onun cevabını verdim işte konuyu başka yönlere çekme bu 1.si
    2. ise nvidia ve ati sırf pc kullanıcılarınımı kazıklıyor sende o konsola vereceğin parayla gene onları kazançlı çıkaracaksın ha pc ha konsol hiç farketmiyor.3
    3.Ageia nın nvidia ve ati ile bir ilişkisi olmayıp fizik kartlarının çıkmasındaki temel sebep günümüz pc lerinin konsollara yenik düşmemesi bunun içindirki piyasada çift çekirdekli işlemciler 3-4 ghz hızında ses kartları 1 ghz lik ramler 3-4 çekirdekli ekran kartları görüyoruz...

• quote:

Neyini görecekmişiz fearın sende kendi ağzınla söyledin 6800 gt ler bile zorlanıyor o oyunun demosunda demekki 550$ lık kart almak şartmış boşuna kıçımızı yırtmıyoruz...Ha ama 640*480 gibi çözünürlükte oynıcam dersen al bir 9550 keyfine bak(ne kadar keyif verir o ayrı mesele)
  • Fizik kartının çeşitleri olacak mı?Yani bu oyun için şu önerilir falan.Eğer öyle olursa bilgisayarı çöpe atarım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 6 Eylül 2005, 17:29:48 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.