Şimdi Ara

6630 & N70 Video Kalitesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 6630 ile N70 in nerdeyse donanımsal tüm özellikleri aynı olmasına karşın
    video çekim kaliteleri çok farklı !!!!!!!!!

- İkiside 220 mhz ARM işlemcili
    - İkisindede Symbian 8.XX serisi işletim sistemi var.

Video çekimi için cpu nun özelliklerinin kullanıldığını biliyoruz.
    İkiside aynıyken;
    Nasıl oluyorda N70 352 * 288 15 fps iken 6630 176 * 144 15 fps çekebiliyor.

Kendi Düşüncem ;
    Ben bunun yazılımla ilgili olduğunu düşünüyorum. N70 deki video çekim programı daha geliştirilmiş
    özelliklere sahip zannedersem. Eğer durum benim düşündüğüm gibiyse çok vahim.Nokia resmen
    donanim lari değiştirmeden sadece yazılım ve tipini değiştirerek fahiş fiyattan da satışa sunarak .......
    gerisi malumunuz.6630 un da yazılımını geliştirip özelliklerini artırsalar, yeni telefon satamayacaklar.Çünkü yeni telefonlarında yeni bir donanım yok...........! En yeni N serisi hariç N71,N91,N80 (Bunlar 330 mhz)

• yazılım değiştirebilsek iyi olurdu bencede.
  • Bence de Nokia'nın "N" diye bir seri çıkardığını yeni nesil N series ile anlayacağız.
    Çünkü gerçekten onlar farklı (N71,N91,N80)
  • yanlış değerlendirme yapıyosun.ikiside çok farklı teller.biri 2 kameralı biri tek kameralı.biri 100 metre bluetooth menzilli biri 10 ve daha bunun gibi pek çok fark
  • Şuan N70 video kalitesini gececek tel varmı bilmem, ama o yönüyle güzel. Her zaman belirttiğim gibi, tek gıcık yönü, 6630 dan daha yavaş olması
  • Kesinlikle Angemon arkadaşa katılıyorum.....!!!!!

N70 2 mp lik kameraya sahip 220 mhz işlemci hızının desteklediği 15 fps olayı okke amma 352 * 288 olayını 2 mp lik kameraya borçlu...!!!
  • BENCE A3618
  • o kadarda fark olsun bari
  • Değerli arkadaşlar benim burada bahsetmek istediğim 1 2 ufak tefek donanimsal özellik farkı değil.
    Asıl anlatmak istediğim yazılımla olabilecek bazı şeyleri nokia bir silah gibi kullanıyor. N70 deki video yazılımının bir benzerini 220 mhz işlemci kullanan 6680 , 6681 , 6630 gibi telefonlardada geliştirse
    belkide insanlar sırf video su iyi diye N70 almak zorunda kalmayıp daha ucuza diğer telefonlara yönelebilirler.
    Tüketici olarak Nokia dan bunu istemeye hakkımız olduğunu düşünüyorum.

Nokia için Firmware updatlerine dikkat edin ; Hiç video , foto özelliği artırıcı düzeltmeler varmı diye ?

Halbuki SE k750i de en son sürümde video kalitesi baya düzeltilmişti.

Bu küçük bir örnek.

Umarım ne demek istediğim daha iyi anlaşılmıştır.
  • Nokia BUnu hep yapıyor 7610 ile 6600 arasındaki tek fark CPU hızları başka ¿
  • Megapikselle video kalitesinin ilgisi yok,1 megapiksellik samsung E 720 de 352*288 mpeg formatında çok güzel video çekiyordu.
  • E ona bakarsanız çıkacak olan n91 dede 2 megapixel kamera var ancak 208*176 boyutlarında çekim yapıyo.Nedir bu işin sırrı.Bilen varsa açıklasın.Yazılımlamı kısıtlıyolar çözünürlüğü.N90 dada 2 mp var oda n70 den ii çekiyor.Yani bu iş yazılım işimidir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: infinite

Kesinlikle Angemon arkadaşa katılıyorum.....!!!!!

N70 2 mp lik kameraya sahip 220 mhz işlemci hızının desteklediği 15 fps olayı okke amma 352 * 288 olayını 2 mp lik kameraya borçlu...!!!

Ne alakası var? 6630 da istese 1.3 MP kamerasıyla 352 * 288 çeker... Ki programlarla çekiyo...

Video'nun Megapikselle alakası yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: :::Banner:::

quote:

Orjinalden alıntı: infinite

Kesinlikle Angemon arkadaşa katılıyorum.....!!!!!

Ne alakası var? 6630 da istese 1.3 MP kamerasıyla 352 * 288 çeker... Ki programlarla çekiyo...

Video'nun Megapikselle alakası yok

+1
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.