arkadaşlar geçen 6630 aldım tabii bilincizce onu bunu yükledim... sonra nokianın pc suite yazılımı ile telefonun hdd back-up yaparken pc deki antivir yazılımı viruz buldum dedi... yani telefondan hdd aktarılan dosya viruz varmış.. bende yana yana anitivir aradım sonra f-secure yi yükledim internetten güncelledim full scan yaptım hiç bi şi bulamadı bende acayıp kıllandım...
not : telefonun çalışmasında hiç bir aksaklık güremedim
bas formatı akıllansın bir daha sende yapmazsın
Kaspersky nin son sürüm antivirüs uygulamaları falan mevcut, maxicep de yeni uygulamalarda mevcuttu o baya etkili .
Nasıl yani yau 6630 symbian değilmi? Symbian virüsünü Windows işletim sistemi uyumlu anti virüs tarayıcılar tanıyamaz. Aynı şekilde Symbianda windows u. Senin cebine attığın dosyalar veri taşıma amaçlı exe. yada com uzantılı windows dosyaları idi sanırım. Bu dosyalarda virüs olsa bile telefonunuza bir zararı olmaz
bu aralar güncel vir lerden biri şöle bişi yapıyor bunu kontrol edebilirsin : virüs bluetooth u acarak kendini cevredeki diğer cihazlara aktarmaya calısıyor...eğer bluetooth sen acmadan acık oldugunu fark edersen böle bi virüs olabilir...
quote:
Orjinalden alıntı: CafeIN
Nasıl yani yau 6630 symbian değilmi? Symbian virüsünü Windows işletim sistemi uyumlu anti virüs tarayıcılar tanıyamaz. Aynı şekilde Symbianda windows u. Senin cebine attığın dosyalar veri taşıma amaçlı exe. yada com uzantılı windows dosyaları idi sanırım. Bu dosyalarda virüs olsa bile telefonunuza bir zararı olmaz
6630 Symbian = Kaspersky nin de mobile telefonlar için symbian türden antivirüs yazılımından bahsediyoruz.
quote:
valla bunu nasıl idaa ediyorsun anladım bulunan virus un adı da skulls ve cabir.
istersen screen shot atayım ama....ben cep tele f-secureyi yükledim o bi şi bulamadı... kaspersky yi yükledim o da iconuna basıyorum ama da çalışmıyor
S60 Versionunu yüklediyseniz çalıştıranlar var sorun yok bildiğim kadarı ile.
İyide arkadaş yazısında bilgisayardaki antivirüs programı virüs bulundu msjını verdi diyor. Windows antivirüsleri sis lerin içindeki virüsü algılayabilir mi ki böyle bir msj gelsin. Bu arada Kaspersky cep için antivirüs programı
ulan bide virüs olayı başladı iyimi. sen en iyisi bas formatı arkadaş en temizi
quote:
İyide arkadaş yazısında bilgisayardaki antivirüs programı virüs bulundu msjını verdi diyor. Windows antivirüsleri sis lerin içindeki virüsü algılayabilir mi ki böyle bir msj gelsin. Bu arada Kaspersky cep için antivirüs programı
böle bir uyarı almasam zaten telefonda virus olduğunu anlamıcaktım bulunan virus isimlerini araştırdım birisi skulls biriside cabir mi ne ama telefonun çalışmasında sanki bı anormallik yok gibi... sonuçta formatla diyorsuz ama nasıl olur bu format olayı sonra tekrar işletim sisitemi nasıl yüklenir bende pek iyi bilmiyorum korktum o yüzden
Evet cabir cep virüsü Bunu cabir fix hallediyo. Yanlış hatırlamıyorsam Negative in sitede olması lazım cabirfix
walla pek bişey anlayamadım ama simworks antivirus kullan derim imserba.com dan kırılmış en son versiyonu bulabilirsin
son 2 cevap için teşşeküler sanırım işe yaran cevaplar bunlar.....
bi de şu formatlama olayı nasıl bi şi zararı varmı evde yapabilirmiyim
Hiçbir zararı yoktur, rehberinizi önce yedeklemeniz tavsiyemdir.
Kardeş telefonun pahalı bir telefon. Virüs heralde hafıza kartında. Telefoncunun birine git ve format çektir. Yoksa telefonunun başına üzücü şeyler gelebilir.
Skulls virusu hakkında bilgisi olan var mı nedir ne yapar
HMM söle bi şi geldi aklıma cevapları okuyunca... bir arkadaş demişki virus büyük bi ihtimal hafız kartında... şimdi bu viruzler pc deki gibi tüm dosyalara bulaşmıyor herhlde yani hafız kartını çıkarıp telefonun yedeğini aldığimda sorun çıkmazsa (yani pc virus uyarısı vermezse) tüm hafoıza kartını silerim ancak......
ben bir şeyde takıldım şimdi pc de programı unistall etmden direk hdd den silersen hem windows da hemde başka klasörlerde bir sürü dosyası ve iconları kalıyor... cep telefonu içinde aynı konu söz konusumu acaba...
quote:
Orjinalden alıntı: karizmanihat
Kardeş telefonun pahalı bir telefon. Virüs heralde hafıza kartında. Telefoncunun birine git ve format çektir. Yoksa telefonunun başına üzücü şeyler gelebilir.
Tüm menu ikonları kuru kafa resmi oluyor ve kendini bt ile kopyalamaya çalışıyor. Telefonun yavaşlıyor.Şarzı daha çabuk bitiyor.Dosyaların zarar görüyor
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme