Dostlar selamlar. Yeni kart almaya karar verdim ve bütçeme uyan modeller bunlar. Kafama takılan birkaç şey var tecrübeli arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim. Gelelim konuya, Sistemimdeki kasam Aerocool Aero One Eclipse ve özelliklerinde 327 mm'ye kadar kartları desteklediği belirtiliyor. Başlıkta belirttiğim modellerden aklıma en yatanı Red Devil ancak boyut olarak Red Devil 320 mm XFX 304 mm Gigabyte 282 mm Red Devil alsam kasanın içindeki hava sirkülasyonunu olumsuz etkiler mi? Birde Red Devil'i alırsam hepsiburada üzerinden ramos bilişim mağazasından alacağım. Güvenli midir, garanti konusunda sorun yaşar mıyım? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeepStorm -- 22 Aralık 2022; 0:22:54 > |
6700 XT Kart Seçimi | Poworcolor Red Devil vs. XFX Swft 309 vs. Gigabyte Eagle
-
-
Hızlıca incelemelere bakınca çok az farkla daha serin kartın XFX olduğunu gördüm. Kağıt üstünde RedDevil en hızlısı ama fark çok küçük (2622MHz vs 2581MHz vs 2581MHz) Muhtemelen hepsi benzer saat hızlarında çalışcaktır ama üçü arasından herhalde en son Eagle alırdım soğutma nedeniyle.
Şahsi fikrim XFX >= Red Devil > Eagle (arada ciddi fiyat farkı yoksa). Bu tarz orta segment kartlarda fiyat daha önemli benim gözümde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massacrer -- 22 Aralık 2022; 0:28:36 > -
hocam teşekkürler cevabın için. peki red devilin 320 mm'lik boyutu hava sirkülasyonu konusunda sorun yaratır mı?
-
Rtx 3060 ti neden düşünmediniz -
Backplate üzerinde hava geçişine izin veren bir boşluk yok. Baya boydan boya kasayı kapatacak gibi. Sirkülasyonu engellemez demek yanlış olur ama sonuçta yalıtım da yapmayacak. Bir şekilde ısınan hava yukarı yolunu bulacaktır. Eğer tepede egzoz fanlar varsa büyük bir problem olacağını sanmıyorum. Bu arada XFX 16mm kısa diye aşırı bir fark yaratmaz gibi geliyor bana.
-
@wolverine55 8gb olduğu için düşünmüyorum hocam. 6700xt daha ileriye dönük gibi geliyor.
@massacrer teşekkürler.
-
Hocam dlss ve ray tracing de çok daha iyi driverlar sorunsuz ayrıca ram gerektiğinde pc raminden kullanıyor karar sizin tabi ama nvidia daha iyi bir seçenek bence
-
Overclock'un suyunu çıkartmadığınız zaman driver timeout yemek dışında bir problemi yok kartların. Aynı durum nVidia için de geçerli hatta direkt olarak restart atıyor nVidia en azından diğerinde masaüstüne düşüyorsun. Hani driverda ne yaşıyor insanlar cidden merak ediyorum.
Ray Tracing ve FSR/DLSS olayı tamamen kişisel tercih.
-
pc raminden kullanımı fiziksel vram kadar efektif oluyor mu peki?
edit: Red Devil siparişini verdim. Daha önce 5700XT kullanıyordum ve insanların abarttığı kadar driver sorunu yaşamadım. 6700 serisiyle bu sorunların çözüldüğüne inanıyorum. o yüzden saf güç olarak daha güçlü ve vram tarafında daha ileriye dönük bir kart almak istediğim için 3060 ti düşünmedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeepStorm -- 22 Aralık 2022; 16:35:13 > -
Hayırlı olsun hocam.
-
Teşekkürler. Kart dün elime ulaştı. Kullanmaya başladım ancak bazı sorunlar yaşıyorum.
2k full ayarlarda istediğim fpslerde oyun oynayabiliyorum lakin özellikle PUBG'de ani takılmalar yaşıyorum sık sık keza GTA 5'de de aynı şekilde. FarCry 5'de hiç bu sorunu yaşamamakla beraber AC Odysey'de çok çok nadiren FPS droptan yine aynı sorunu yaşıyorum. Kart 60 derece sıcaklığı geçmiyor. Fanlar %35 de çalışıyor. İşlemci de 45 50 derecelerde geziyor.
İşlemci 3600X, PSU Highpower 750W 80+Bronze
Kart çoğu zaman %99'da çalışmıyor bile. Gerek gördüğünde %99'a çıkıyor gibi bir durum var. Driver olarak son çıkan 22.11.2 sürümünü kurdum sisteme. Bu takılma sorunu driver alakalı mı acaba? Nasıl çözebilirim?
-
Hocam gpu nun tam güç çalışmaması dar boğaza benziyor sisteminiz neydi ram vs
-
@wolverine55 16 gb ram hocam. aslında gerektiğinde %99'a kadar çıkıyor gpu. Darboğaz olsa sanırım hiç çıkamaz. birde 3600X 6700XT yi besleyebilen bir işlemci deniyor ama bilemiyorum tabii
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeepStorm -- 25 Aralık 2022; 1:49:34 > -
Amd de sürücü sorunu yok kardeşim bilmiyorsan kullan ve öğren bence.
-
He o wattman hatalarını ben verdim yada hepsi nvidianın adamıydı yazanların. Sen yaşamadın diye diğerleridemi yaşamamış oluyor nvidia yı sevmem ama adamların yazılımı daha sorunsuz
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X