Arkadaşlar bugün öğlen kendi eski pc mi sattım gece gecede yeni pc sipariş verdim ama hala emin değilim yardımcı olur musunuz? Sipariş verdiğim pc bu anakartı b550, kasayıda Asus tuf yaptım fiyat 16700 oldu. Arasında kaldığım sistemler ise şunlar https://www.tebilon.com/intel-12400f-asus-dual-rx6700xt-prime-h610m-k-wd-green-ssd-kingston-16gb/ Siz olsanız hangisini tercih edersiniz? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talhayaldiz1996 -- 4 Ocak 2023; 3:32:57 > |
6700xt li hazır sistemler arasında kaldım yardım
-
-
Bende ryzen 5 5600 + 6700xt li sistem var full hd her oyunu ultrada yüksek fps lerde oynayabiliyorum. 2k ilede çok rahat oynayabiliyorum. İntel sistemlerde de sorun olmaz ama ben oyun odaklı saf güç istediğim için amd ye yöneldim. Sizin paylaşımınıza göre fiyat farkı amd işlemcide çok daha avantajlı görünüyor. Ben bu fiyat farkınıda dikkate alırdım ve amd li sistemi alır üstüne az daha koyup sonradan 2. nvme ssd takviyesi ile yada ram ile diğer bileşenleri arttırırdım. Tercih tamamen sizin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onti -- 4 Ocak 2023; 3:58:1 > -
Cevabınız için teşekkür ederim hocam. YouTube da gördüğüm kadarıyla Intel 12400f işlemci AMD Ryzen 5600 işlemciden daha yüksek fps veriyor oyunlarda o yüzden biraz kararsız kaldım. Birde sizce fiyatlar nasıl siparişi iptal edip biraz beklesem mi?
-
Arada fark varmı bu herşeye göre değişir ama varsa bile hissedilmez seviyede olur. Anakartı b550 yapabilirsin ilerde çift nvme ve 2 tane daha ram filan takma opsiyonun olur. Toplam fiyat fena değil gibi görünüyor. Dediğim gibi bende aynı işlemci ekran kartı var güncel tüm oyunları çok yüksek seviyede oynayabiliyorum. Bugün olsa ben yine amd yi tercih ederim. B550M anakart ve amd ekran kartında da Smart Access Memory aktif hale getirirsin amd sistem olduğu için daha uyumlu çalışırlar. Gerisi sizin tercihinize kalmış. İçiniz nasıl rahat edecekse.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onti -- 4 Ocak 2023; 4:32:20 > -
-
O H610 anakrtlı,zayıf sistemlere para vermeni tavsiye etmem. Son takacağın işlemci ,üzerindeki 12400F olur. Upgrade falan yapamazsın.
B550 anakrtada ihtiyacın yok. Ryzen sistem üzerindeki A520M Tuf anakart, gayet sağlam ve yeterlidir. İlerde bi 5700X bile takılabilir,rahatça.
En ,en fazla 1-2 fps fazla alacağım diye ,gerek yok.Daha fazlası olmaz. Bi de 12400F ısınacaktır. 5600 daha serin çalışır ve daha az watt harcar.
-
naptın hocam dahada kararsız bıraktın beni :)
-
cevabınız için teşekkür ederim hocam bende AMD li sisteme karar verdim gibi. 450 TL farka b550 anakart değmez mi hocam sizce pci 4.0 desteği vs. Gereksiz mi olur cidden? Gerçi AM4 başka işlemci gelmicek sanırım her türlü işlemci yükselttiğimde değiştirmek gerekecek
-
Selam dostum, gönderdiğin ilk linkteki ürüne dün geceden bu yana 500tl fiyat farkı mı gelmiş, bi bakar mısın?
-
Totalde 800 TL zam geldi ama dünden bugüne 500 TL değil 170 TL zam geldi hocam. Ürünün ilk 15300 dü ertesi gün 15500 oldu sonra 15900 oldu bugünde 16060 olmuş hocam. Ben 15900 Ken sipariş ettim
-
quote:
Orijinalden alıntı: talhayaldiz1996Totalde 800 TL zam geldi ama dünden bugüne 500 TL değil 170 TL zam geldi hocam. Ürünün ilk 15300 dü ertesi gün 15500 oldu sonra 15900 oldu bugünde 16060 olmuş hocam. Ben 15900 Ken sipariş ettim
Döviz yerinde saymasına rağmen fiyat artıyo yine de. Isci maaslari ve diger zamlardan etkileniyo sanırım
-
pcı 4.0 ın hızındaki SSD leri kullanacak makinalara geçmek için daha erken. Oyun ve ev kullanıcıları için.
E.kartlarına gelirsek,zaten 3,0 ile 4.0 arasındaki fark ,en üst seviye e.kartlarında bile bile hala bariz değil.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X