Şimdi Ara

69 dan 9 a çekiyorum ''real quick'' Lys günlüğüm (GÜNCEL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
10
Favori
822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu ygs-5, 69 bin olan sıralamasını 9 bine çeken bir mitoloji kahramanının konusudur.

Merhaba arkadaşlar 19 yaşındayım Ankaradan yazıyorum size bu konuyu. Mezunum 2. hazırlanışım bu sınava. Sınavım beklediğimden 30 bin kadar kötü geldi ama geçen seneye göre çok iyi olduğundan şükrediyorum yine de. Geçen sene ygs5 im 180 bin gelmişti, bu sene ygs 5 derecem 69 bin geldi, benim beklediğim ilk 30 bindi 345 de ortalama 90 net yaparken sınavda 90 ı bile göremedim. Şuanki hedefim bu 69 bini canımı dişime takarak lys temeli ve çalışması olmadan (sene başından beri lys çalışmadım) 9 bine çekerek hayalimi gerçeğe dönüştürmek. Olur da başarırsam sınava seneye hazırlanacaklara yardımcı olmak için bir rehbere dönüştürücem. Uzun uzun ne yaptığımı anlatacağım. Başarılı olup olmayacağımı görene dek bu konu bir lys günlüğü olacak. Yani lysde 9 bine çekip çekemeyeceğimi beraber göreceğiz, ben inanıyorum. Verilerim şu şekilde:

Obp: 81

Hedef lys netleri (minimum):
    Edebiyat : 45+
    Mat 2: 35+
    Geo: 8+
    Coğrayfa: 18+

Bu da konu için şarkımız olsun. https://www.youtube.com/watch?v=PJ6D0FztfUM
    https://www.youtube.com/watch?v=KwLvKRTpLX4 bu da bir diğer şarkımız.
    https://www.youtube.com/watch?v=jCnhepz0QsE YAPICAZ ARKADAŞLAR. 3 AY SONRA BİZDE WE MADE IT DİYECEĞİZ.
    Buraya her hafta o hafta içinde derse ait ne yaptıysam hepsini yazıcam kısa bi özet şeklinde. Örneğin:

27 Mart 16: 3 saat edebiyat- cumhuriyet- çalıştım. Limitten 10 test çözdüm. 3 saat mat 2 çalıştım femden 2. Derece denklemleri bitirdim.

Şuanlık hedefim son 1 aya kadar 3 saat mat 2, 3 saat edebiyat çalışmak. Son ay arttırıcam.
    Şimdiden herkese iyi çalışmalar Allah hepimize yardım etsin. Haftaya 3 nisanda editleyeceğim görüşmek üzere.

69 dan 9 a çekiyorum ''real quick'' Lys günlüğüm (GÜNCEL)

Ygsden sonra 5 saatle başladığım çalışma temposunu rekorumu kırarak 10 a çıkardım. Şuan ortalama günlük 7 saat çalışıyorum.
    27/03/2016 Pazar
    6 saat dersane vardı ona gidip geldim.
    4 saat matematik çalıştım. (Türev tekrarı, fem 2. derece denklem bitti, eşitsizlik yarılandı)
    1.5 saat edebiyat çalıştım. (Güvender cumhuriyet 6 test çözdüm, konu tekrarı)
    İdare eder bi gündü çalışma anlamında, ekstra bişey yok.

28/03/2016 Ptesi
    2 saat matematik çalıştım. (Femden 8 test çözdüm;per kom olasılık)
    1 saat edebiyat
    3 saat dersane
    Çalışmam azdı ama çok yorgundum yatıp uyudum. Yine klasik bi gün.

29/03/2016 Salı
    25 dk ders 5 dk mola taktiğini denedim adını hatırlamıyorum. 4 saat çalıştım bu şekilde, odaklanma problemim olduğu icin mat2 icin verimli oldu acıkcası ama edebiyat icin yapılmaz.
    3 saat mat calıstım. (Türev geo yorum- artan azalan)
    4 saat edebiyat çalıştım (Güvender tanzimat bitti, limit el kitabı ve dersane fasikülünden tanzimatı baştan sona okudum.
    Güzel bi gündü hayatımda ilk defa 7 saat çalıştım verimliydi ama gün sonunda cok yorgundum.

30/03/2016 Çarşamba
    2.5 saat matematik çalıştım. (Türev tekrar+ soru , fem olasılık 4 test, karekök polinom bitirdim
    5 saat edebiyat çalıştım. (Tanzimat 1-2 baştan tekrar, sanatcı özellik calıstım, Palmeden tanzimatın tamamını bitirdim. Cumhuriyet öğretici metin çalıştım güvenderden çözdüm.)
    Bu arada hergün 15 paragraf çözmeye özen gösteriyorum. Güzel bi gündü daha fazla calısmayı düsünmüyorum kariyer rekorumu kırdım 7.5 saat ile.

31/03/2016 Perşembe
    4 saat edebiyat çalıştım:
    Tanzimat tekrar
    Tanzimatı deftere geçir (tek tek yazar, özellikleri, eserleri)
    Tanzimatı güvenderden bitir.
    Limit tanzimat (10 test)
    Cumhuriyet öğretici metin tekrar
    1 saat matematik tekrar ettim
    3 saat dersanem vardı sabah yorgunluktan 12 de kalkabildim verimli bi gün değildi.

01/04/2016 Cuma
    3 saat edebiyat çalıştım:
    Limit tanzimat bitir
    Güvender cumhuriyet öğretici metni bitir
    2 saat mat2 calıstım:
    Türev tekrar
    Türev femden 3 test
    Tüm akşam arkadaşlarımla dışardaydım. Yemek yedik güzel geceydi ama 5 saat çalıştım.

02/04/2016 Cumartesi
    4 saat edebiyat çalıştım:
    Güvender-limit öğretici metin bitir
    Öğretici metin deftere geçir.
    3 saat mat 2 çalıştım:
    Türev tekrar
    Türev femden 4 test
    Türev karekök çözebildiğim kadar
    Gece 4 gibi uyumama rağmen 7 saat çalışma sığdırdım gün içine. Güzel bi gündü çalışma açısından.

04/03/2016 Pazartesi
    Bir rekor daha. Bu olay azimde ve kararlılıkta bitiyor kesinlikle anladım bunu. Ve bu 2.5 ay asla pes etmiycem gözlerim kapansa gidip yüzümü yıkıyıp tekrar oturucam arkadaşlar. Öbür türlü sınav bitip yerleştirmeler açıklandığında hep bi acaba olucak aklımda.
    8 saat ders çalıştım. 8 saat ders ve ben. Hiperaktif biri için 8 saat ders demek heralde sınavsız ankara hukuka yerleşmek gibi birşey. Hayatımda şuana kadar 8 saat tek bir işe odaklanabildiğimi hatırlamıyorum. Bilgisayar oynamak, film izlemek dahil ve ben 8 saat ders çalıştım. Neyse uzatmıycam.
    6 saat edebiyat çalıştım:
    Servetifünun dersane fasikülü ve limitten baştan sona oku.
    Servetifünun dönem- yazar özellikleri, yazarların eserleri ve kritik noktaları tek tek deftere geçirip bir kez okudum.
    Servetifünundan biraz test cözdüm.
    2 saat mat2 çalıştım:
    Türev nesibe aydın dersane fasikülünden 4 test çözdüm, türev tekrar ettim.
    3 saat dersane vardı. Harika bi gündü performans olarak

05/03/2016 Salı
    Benim için bir dönüm noktası hayatımda. 10 saat ders çalıştım beyler 10 saat lan 10. Şuan inanın sizden daha az inanıyorumdur 10 saat ders çalıştığıma. İstersem her şeyi başarabileceğimi anladım.
    7 saat edebiyat çalıştım:
    Dersane fasikülünden servetifünun oku.
    Servetifünun deftere dönem- yazar - eser özellik ayrıntılı bi sekilde geçirdim.
    Defteri baştan oku.
    Tanzimat dersane fasikülü bitir. (250 soru)
    Palme- güvender servetifünun bitir. (180 soru)
    Yayındenizi tanzimat (100 soru)
    3 saat mat2 çalıştım:
    Karekök 4 test türev (80 soru)
    5 test 2. derece denklem karekök (80 civarı soru)

Dediğim gibi bugün benim için bir milat. Hiperaktif biri için 10 saat masa başında ders çalışmanın ne demek olduğunu bu problemi ciddi manada yaşayan kardeşlerim anlayacaktır. Toplam 700 e yakın soru çözdüm. Daha fazla yorum yapmıycam arkadaşlar. Kusura bakmayın ama birazda özeleştiri yapmanızı istiyicem. Bu 20 dakka masada oturamayan herif 10 saat (mübalağ yok) ders çalıştıysa 700 soru çözdüyse ben neden yapmıyım? Hayatımda heralde ilk defa istediğim herşeyi yapabileceğime tanık oldum ve kendimi sınayıp sınavdan geçtim. Sizde yapın arkadaşlar sayılı gün çabuk geçer.

6-7 saat çalışma aralığım vardı 7-8 e çıkardım. 4-5 i edebiyat, çalışmalarım çoğunlukla 50 dakika ders 10 dakika mola şeklinde, yorumlarınızı- tavsiyelerinizi bekliyorum. 3 günde bir editliyip tempomu günlüğe ekliyorum. Sizde 69 binden 9 bine çekişimi takip etmek icin favorilere atabilirsiniz konuyu.

Arkadaşlar size paylaştığım bu lys günlüğünde tek bir yanlış, gerçek dışı yazı yoktur. Hepsi noktası virgülüne doğrudur.

Kitaplarım:
    Lys mat: Fem, karekök. Başka çözmeyi düşünmüyorum açıkcası yeterli.
    Edb: Palme, güvender, limit, yayındenizi soru bankaları var. Limit dışında hepsini çözüyorum, limiti sona saklıycak. Bir de limit el kitabı var.
    Geo ve coğrafyadan ek bir şey yapmıyorum dersanede dinlediğim kadar. (Coğrafya limit el kitabı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aelinuial -- 6 Nisan 2016; 8:32:33 >

• Takipteyim, neredeyse aynıyız ben 127 binden kaldım şu an 61 binim fakat obp 78 bende. Sanırım aynı okulu istiyoruz hatta :D Seneye görüşmek üzere o zaman ne diyelim başarılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mühf isteyen mezun

Takipteyim, neredeyse aynıyız ben 127 binden kaldım şu an 61 binim fakat obp 78 bende. Sanırım aynı okulu istiyoruz hatta :D Seneye görüşmek üzere o zaman ne diyelim başarılar

Saol hocam. Haftaya çalışma programımı, çözdüğüm kitapları nacizhane tavsiyelerimi de paylaşacağım takipte kal istersen.
  • Ne kadar çok kişi görürse, takip ederse o kadar mutlu olurum en azından fava ekleyin çekebilmiş miyim onu görürsünüz. Çekebilirsin- çekemezsin gibi de yorum yapabilirsiniz, tavsiye de verebilirsiniz.
  • Aelinuial A kullanıcısına yanıt
    Emin ol takip ederim aynı seviyede olan biri neler yapıyor görmüş olurum hem :D Elimden geldiğince de yardım ederim tabii istersen

• Son 3 günümü, kaynaklarımı ekledim. Takip edebilirsiniz, yorum yaparsanız cok sevinirim.
  • Gencler up
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hiç yorum yapıcak yokmu hedefime tempoma falan?
  • Tempo iyi hocam benimde sabah 4 saat dershanem var sonrası senin gibi yapmaya çalışıyorum ancak Cumhuriyet ezberleyemiyorum. O yüzden Cumhuriyeti hafifletip 2-3 hafta Cumhuriyete kadar olan kısma yüklenicem ki bari +40 netimi garantiliyim. Tabi cumhuriyeti boşlamicam. Bir de geo yapmadan çekmesi daha zor benim de geometrim çok kötü oldugundan gece yatmadan 1.5-2 saat nejdet kirpi dinlemeye çalışıyorum. Bitirdikten sonra da Fem soru bankasından çözücem konuları. Femde zaten az ve öz test var ondan sonra da çözümlü deneme. Hedefim senle aynı ilk 10k içinde olmak.Senden farkım matematik integral hariç bitmişti tamamen şuanda da yarıladım integrali matematik tekrarı yapıyorum. YGS-5 tam 60bin. Umarım başarırız kardeşim.

Bir de güvender S.B nasıl zor mu ? Benimde elimde baya s.b var da eklemeyi düşünüyorum daha.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LevonSerkis -- 30 Mart 2016; 22:06:11 >
  • Yavaş çek elinde kalmasın diyecektim TM olduğunu gördüm başarılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 35000 -- 30 Mart 2016; 22:02:25 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son 3 gün eklendi günlüğe. Up, yorumlarınıza- tavsiyelerinize açığım yorum yaparsanız sevinirim.
  • Çok rahat çekersin hocam tempon da gayet iyi. Hedeflediğin netler abes netler değil istikrarla sağlanabilecek netler. Kolay gelsin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: LazKızıı

Çok rahat çekersin hocam tempon da gayet iyi. Hedeflediğin netler abes netler değil istikrarla sağlanabilecek netler. Kolay gelsin :)

Saol hocam

• Ben de 40 binden 6-7 bin civarına çekmeyi planlıyorum, edebiyat ve matematiğe en baba kitaplarla girdim (limit-karekök) bu aralar bunları bitirip sonra tekrar şeklinde gitmek daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Çalışma tempon gayet güzel bu tempoda istikrar sağlarsan 9 bin hayırlı olsun diyebilirim
  • Milkychance kullanıcısına yanıt
    Tesekkürler hocam size de iyi calısmalar ve basarılar simdiden

• Takip

• Up arkadaşlar. Efsanenin sizde bir parçası olun bi yapboz da siz koyun.

• Hocam senin bu günlüğü görünce bende gaza geldim asıldım derse bugun 500 soru çözdüm + türev konu.Allah razı olsun sayende derse asılmaya devam.Takipteyim çok güzel çalışıyorsun maşallah nazar değmesin
  • Benimde hedef akdeniz hukuk 80k YGS hedef netler

Mat 30+
    Edebiyat 45+
    Geometri 0 5 aralığı
    Coğrafya 18+

Sonuçlar açıklandığında unutmazsam editlerim başarılar konu sahibi arkadaşım

• quote:

Orijinalden alıntı: Allah.seni.alsın

Hocam senin bu günlüğü görünce bende gaza geldim asıldım derse bugun 500 soru çözdüm + türev konu.Allah razı olsun sayende derse asılmaya devam.Takipteyim çok güzel çalışıyorsun maşallah nazar değmesin

Kardeşim gerçekten cok sevindim sayemde 1 soru fazla çözdüysen. Allah hepimizi muhaffak etsin, başarılar.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.