Şimdi Ara

6999 TL Sapphire PULSE Radeon RX6600 8GB 128Bit GDDR6 Ekran Kartı (11310-01-20G)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.117
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• RX6600, DX12-Vulkan gibi işlemci çekirdeklerine binen yükü dengeli şekilde dağıtabilen API destekli AAA oyunları yüksek kalite ve 1080p çözünürlükte oynamak için bana göre en ideal kart. DX11 gibi tek çekirdek bağımlısı API destekli oyunlarda ise AMD ekran kartları çok fazla darboğaz yaşıyor. NVIDIA bu sorunu sürücülerine eklediği komut setleri ile işlemci çekirdeklerine binen yükü daha dengeli hale getirerek çözdü. Aslında sorun DX11 kaynaklı olmasına rağmen NVIDIA'nın bu konudaki çözümü AMD'yi "DX11'de kötü performans veriyor" durumuna düşürdü. Bu nedenle geriye dönük uyumluluk tercih meselesi ise bence Nvidia rakipsiz durumda. Dahası Nvidia'nın elinde DLSS gibi çoğu oyuncunun fark edemediği ya da önemsemediği kalite kayıplarına karşı ciddi performans artışı sağlayan bir kozu daha var.

• AMD'nin encoderı abartıldığı kadar kötü mü acaba? CSGO yayını yapmak için RTX 3050 düşünüyordum NVENC'den dolayı, ama RX 6600 RTX 3050'den çok daha performanslı ve aynı fiyatta...

• gokayK-- kullanıcısına yanıt

ekran kartı ırkıçılığı yapmak değil amacım ama geçen ay aldığım asus rx 6500 xt nin pişmanlığı ile bugün msi rtx 3050 aldım 6000 tl (amazon türkiye ) ye. Bilmem driver sorunu bilmem başka sorun oynadığım tek oyun Division 2 amd ile 15 dakikka bir çöküyor ama nvida kart ile sorunsuz. İşin tuhafı oyun amd destekli bir oyun.

• kungfuiknow kullanıcısına yanıt

3050'ye 1 haftadır falan bakıyorum 6000'e göremedim hocam, hâlâ aynı fiyat ise link atabilir misiniz?

https://forum.donanimhaber.com/nvidia-amd-ekran-karti-stok-takibi-ana-konu--147631216-9164 sayın hocam lütfen şu forum başlığını takip ediniz. aldığım ürün şu

6999 TL Sapphire PULSE Radeon RX6600 8GB 128Bit GDDR6 Ekran Kartı (11310-01-20G)
    6999 TL Sapphire PULSE Radeon RX6600 8GB 128Bit GDDR6 Ekran Kartı (11310-01-20G)amazon
    MSI GeForce RTX 3050 Ventus 2X 8G OC NVIDIA RTX 3050, 8 GB Bellek, V397-418R, Oyun Grafik Kartı, Siyah
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B09Q31PQ31?psc=1

çok teşekkürler hocam, takip edeceğim

• tr garantili en ucuz rx6600 bu ürün o yüzden şimdi sipariş verdim. ilanı açana teşekkürler. amazon her ne kadar uygun da olsa 1 ay sonra garantisi sıkıntıya giriyor diye biliyorum. ilerde satmak istersem de tr garantiliye daha çok talep olur diye düşünüyorum. umarım pişman olmam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hocam sizin dediğiniz gibi herkesin oyunu 15 dakikada bir çökse sizce böyle bir şirket ayakta durabilir mi? Tabii ki deneyiminiz önemli ama siz sadece tek bir kullanıcısınız sizin yaşadığınız sorun ve sorunsuzca kullanımın bir önemi yok.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 6600 neredeyse 3060 ile aynı performanta bir kart hatta bazı oyunlarda geçiyor. 3060 dediğin kart 2070-2070S arası güçte, 3050 dediğin kart 1660 ti ile aynı güçte. Yani 6600 ile 3050 arasında dağlar kadar fark var.

• 3060lar 10binlerde gezerken güzel fiyat

• No Way Out kullanıcısına yanıt

RX6600, DX12-Vulkan gibi işlemci çekirdeklerine binen yükü dengeli şekilde dağıtabilen API destekli AAA oyunları yüksek kalite ve 1080p çözünürlükte oynamak için bana göre en ideal kart. DX11 gibi tek çekirdek bağımlısı API destekli oyunlarda ise AMD ekran kartları çok fazla darboğaz yaşıyor. NVIDIA bu sorunu sürücülerine eklediği komut setleri ile işlemci çekirdeklerine binen yükü daha dengeli hale getirerek çözdü. Aslında sorun DX11 kaynaklı olmasına rağmen NVIDIA'nın bu konudaki çözümü AMD'yi "DX11'de kötü performans veriyor" durumuna düşürdü. Bu nedenle geriye dönük uyumluluk tercih meselesi ise bence Nvidia rakipsiz durumda. Dahası Nvidia'nın elinde DLSS gibi çoğu oyuncunun fark edemediği ya da önemsemediği kalite kayıplarına karşı ciddi performans artışı sağlayan bir kozu daha var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dehşet- -- 11 Mart 2022; 22:8:46 >
  • vjdrsjejv kullanıcısına yanıt

Hocam sıkıntı spesifik bir sıkıntı zaten. kart başka aaa oyunları sorunsuz oynatıyor. İster optimizasyon sorunu diyelim ya da driver sorunu O oyunu açınca iptal oluyor. Amacim a firması kötü b firması iyi demek değil. Kart fiyat /performans ona sözüm yok

The Division 2 problemli bir oyun PC'de. Serinin PC portlarında her zaman bir sıkıntılar yaşandı.

Bir ara obs için bir plugin yayınlamışlardı bir araştırın amd ile de ekran kartından kaliteli yayın verilebiliyordu.

Bende yaklaşık 2 sene önce RX 580 aldım ikide bir oyundan atmalar bazı oyunlarda saçma sapan 100 dereceye varan sıcaklıklar, jeneratör gibi son hızda çalışan fanlar oyun da age of empires gibi 2 boyutlu basit bir tren yolu simülasyonu bir daha AMD mi ? Allah muhafaza....Birde o dönemden önce GTX 1650 fırsatı paylaştım 900 küsur TL birde konu açtım kimse önermedi GTX 1650'yi neymiş o paralara RX 580 alınırmış aldım RX 580'i gördüm dünya kaç bucak. Demek ki neymiş bu forumdan öneri isteyip son kararı kendin verecekmissin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

RX470 ile Elden Ring yayını veriyorum hocam 6999 TL Sapphire PULSE Radeon RX6600 8GB 128Bit GDDR6 Ekran Kartı (11310-01-20G) 

• Mr. Decent kullanıcısına yanıt

iyiymiş hocam 6999 TL Sapphire PULSE Radeon RX6600 8GB 128Bit GDDR6 Ekran Kartı (11310-01-20G) encoder olarak x264 mü kullanıyorsunuz? işlemci sağlamsa sorun olmaz da, ben encoder olarak ekran kartını kullanmak istiyorum bu durumda da nvidia kart zorunlu gibi bir şey oluyor...

yok hocam amd encoderını kullanıyorum, 6k bitrate 864p 60fps twitche yayın verebiliyorum elden ringde.

• Mr. Decent kullanıcısına yanıt

kalite nasıl oluyor acaba hocam, yayın geçmişi veya klip vs gönderme şansınız var mı kaliteyi görebilmem için? kalite de iyiyse belki rx 6600 alabilirim rtx 3050 yerine

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.