Şimdi Ara

7.1 kulaklığı 5.1 ses sisteminde kullanabilir miyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayar sistemlerinden pek anlamıyorum, bunun için bilgisi olanlara danışmak istedim.
    Film izlemek için kaliteli bir kulaklık almayı düşünüyorum. Genelde donanımhaber olmak üzere araştırdığımda Logitech G35 , Playvision HST-51 True Surround 5.1 birde ak'nin şuan aklıma gelmeyen bir modeli üzerinde epey yorum gördüm. Tabi eleştirende var ancak çoğunlukla bunların önerildiğini gördüm.

250-350 civarında gerçekten 5.1 ses hissini verecek bir kulaklığa ihtiyacım var. Şuan Logitech G35'te gözüm kaldı ancak oda 7.1 kanallıymış. Benim laptop acer aspire 5740 , ses sistemide realtek hd 5.1 gibi birşey.

Şimdi bu kulaklığı alsam benim laptopta çalışır mı ? Ses kalitesi olarak 5.1'i verse bana yeter, bu aletle yeterli derecede ses kalitesini alabilir miyim ?

Belki saçma sorular sormuş olabilirim. Donanım hakkında pek bilgim yok kusuruma bakmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Leocman

Merhaba,

Bilgisayar sistemlerinden pek anlamıyorum, bunun için bilgisi olanlara danışmak istedim.
    Film izlemek için kaliteli bir kulaklık almayı düşünüyorum. Genelde donanımhaber olmak üzere araştırdığımda Logitech G35 , Playvision HST-51 True Surround 5.1 birde ak'nin şuan aklıma gelmeyen bir modeli üzerinde epey yorum gördüm. Tabi eleştirende var ancak çoğunlukla bunların önerildiğini gördüm.

250-350 civarında gerçekten 5.1 ses hissini verecek bir kulaklığa ihtiyacım var. Şuan Logitech G35'te gözüm kaldı ancak oda 7.1 kanallıymış. Benim laptop acer aspire 5740 , ses sistemide realtek hd 5.1 gibi birşey.

Şimdi bu kulaklığı alsam benim laptopta çalışır mı ? Ses kalitesi olarak 5.1'i verse bana yeter, bu aletle yeterli derecede ses kalitesini alabilir miyim ?

Belki saçma sorular sormuş olabilirim. Donanım hakkında pek bilgim yok kusuruma bakmayın.

Yoo, bence mantıklı sorular bunlar. Şöyle söyleyeyim. Ses kaynağında 5.1 ses desteği varsa 7.1 kanallı kulaklık alman pek anlamlı değil. Ama illa alıcam dersen 7 kanaldan DTS veya DD ses alırsın, dolay trueHD veya DTS HD ses alamazsın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Italoman

quote:

Orijinalden alıntı: Leocman

Merhaba,

Yoo, bence mantıklı sorular bunlar. Şöyle söyleyeyim. Ses kaynağında 5.1 ses desteği varsa 7.1 kanallı kulaklık alman pek anlamlı değil. Ama illa alıcam dersen 7 kanaldan DTS veya DD ses alırsın, dolay trueHD veya DTS HD ses alamazsın.

Öncelikle cevap verdiğin için teşekkür ederim.

İlla o olsun demiyorum ancak pek alternatif bulamadım. DTS/DD ile trueHD/DTS HD arasında epey bir fark varmıdır ? Şimdi aralarındaki farkı araştırıyordum ama yanlış arıyorum sanırım, pek birşey bulamadım. Birde bu Logitech G35 usb girişliymiş ve kulaklığın içinde ses kartı varmış sanırım. Bunun avantajı olurmu ?
    Ürün şu :http://www.hepsiburada.com/liste/logitech-g35-gaming-headset-kulaklik/productDetails.aspx?productId=bd97881&categoryId=520

Yada başa bir öneriniz varmı ?

• Bunlar HD ses formatlarıdır. Bu sesi alabilmek için sadece ses kaynağı değil, medyanın da bu formatları desteklemesi gerek. Yani normal DVD değil, blue ray filmler bunu destekliyor.Eğer PS3 ünüz varsa blueray oyun ve filmlerde DTS HD ses alınabilir. Ses sistemleri bölümünde daha sağlıklı cevap alabilirsiniz. Burası sadece sistemin kulaklık ayağı ile ilgili.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5D1EACCB3 -- 11 Şubat 2013; 1:33:25 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım üstadım ps3 mevcut. Teşekkür ederim aydınlattığın için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    7.1 Ses'i 5.1 De Dinlemek ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.