Şimdi Ara

7.1 Surround Teknolojisi Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
3.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. Ben yaklaşık 7 ay önce internetten 7.1 Surround teknolojisine sahip olduğu belirtilen bir kulaklık aldım. Yaz gelene kadar bu özelliği test etme fırsatım olmadı, fakat artık müsaitim. Peki bu teknolojiyi kullanabilmem için ne yapmam gerekiyor? Tam olarak ne işe yarıyor? Hangi oyunlar destekler? Özel bir yazılımı var mıdır? Cevaplarsanız sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

7.1 Surround Teknolojisi

7.1 surround ses, birden fazla hoparlör kullanarak oturma odanda veya dinleme alanında gerçekçi bir üç boyutlu ses deneyimi yaratan bir ses teknolojisidir. Bu teknoloji, film izlemekten oyun oynamaya kadar çeşitli sesli içerik türleri için sürükleyici ve etkileyici bir ses ortamı sağlar.

7.1 surround ses sistemleri, ön orta, ön sol, ön sağ, orta kanal, surround sol, surround sağ, surround arka sol ve surround arka sağ olmak üzere toplam 8 hoparlörden oluşur. Bu hoparlörler, seni sesin merkezine yerleştirerek tüm yönlerden gelen sesleri tam bir gerçekçilikle sunar.

7.1 kulaklıklar ise, bu surround ses deneyimini kulaklıklara taşıyan cihazlardır. Kulaklıkların içindeki çoklu sürücüler, farklı yönlerden gelen sesleri üreterek benzer bir üç boyutlu ses ortamı yaratır.

7.1 surround teknolojisini kullanmak, içerikten daha fazla keyif almana, oyunlarda daha iyi performans göstermene ve gerçek dünyaya daha yakın bir ses deneyimi yaşamanı sağlar. İster film izliyor, ister oyun oynuyor veya müzik dinliyor ol, 7.1 surround ses, seni sesin içine çekerek daha sürükleyici ve etkileyici bir deneyim sunar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sanal 7.1 ise aldığın markanın kulaklık için olan yazılımını indir ordan ayarla kullan, sanal olan pek bir işe yaramaz ayırıcı özellikte değil her stereo kulaklığı razer surround vb yazılımlarla 7.1 sanal seslere dönüştürebilirsin...

7.1 basitçe oyundaki karakterinle eşdeğer duyuya sahipmiş hissi uyandırıyor, yani karakterin sağından ses geliyorsa bunu sende sağ tarafında duyoyorsun. Daha hızlı yön tayini yapıyorsun...

İşe yarar bişey ama çok matah değil , reel 7.1 olanlar (içinde 6-8 ayrı hoparlör ile 7.1 sağlıyor) baya fark yaratır ama sanalda sırf 7.1 için kulaklık alınmaz. Özellik free-premium bir sürü yazılımla her kulaklıkta yapılabilir.

Her oyunda deneyebilirsin ama sadece fps için öneririm ; tps oyunlarda açmaya gerek görmüyorum. Zaten rts oyunlarda vs açılmaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 1 Temmuz 2018; 12:20:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Win 7 ses sistemi problemi(7.1)
    16 yıl önce açıldı
    hdmi 1.4 vs 2.1 earch atmos?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.