Şimdi Ara

7.2 volt batarya ve şarj süresi hk..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Slmlar Arkadaşlar.Kendim elektronikçiyim ancak işin içinden çıkamadığım bir durum var.Kardeşim geçen gün 1/10 oranında uzaktan kumandalı ve bayağı kaliteli bir rct araba bulmuş.Aracın bataryası ve uzaktan kumandası yoktu tabi.Bende bit pazarına gidip 40mhz bir kumanda bulup primer bobini ayarlayarak frekansı tutturdum ve aracın batarya sokatine 1 amperlik bir adaptör bağlayarak çalıştırdım.Aldığım kumandanın içinden 2 adet 2100ma Gp pil çıktı.4 adette 2500ma lık gp daha aldım.Pilleri seri şekilde yanyana elektrik bandı ile bantladım ve soketleri hazırlayıp araca bağladım biraz çalıştı ve büyük ihtimal piller boştu ve durdu.Pilleri bu tarz bataryaları şarz etmek için 10 tl ye satılan adaptör şeklindeki şarz cihazı ile şarza bıraktım.Üerinde 7.2 volt 250ma yazıyor ancak çıkış voltajı 10.2 volt ve pilleri şarz esnasında avometre ile ölçtüğümde 160ma olarak görüyorum.Burada olay şu 2 gündür şarz oluyor ancak bataryamda 6 adet 1.2 volt pil olmasına rağmen ölçüm yaptığımda 6.3 volt görüyorum en fazla.Şarz adaptörünün üzerindeki kırmızı led hep yanıyor ısınıyor ancak neden voltaj düşük gözüküyor nerede sorun acaba bir türlü çözemedim??????

Birde şunu düşünüyorum aracın batarya kısmında 7.2 volt ni-cd yazıyor ben 2 adet pil daha eklesem bataryama aracın motor devresine zarar verirmiyim acaba??????????????...yardımlar için şimdiden teşekkürler....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.