Şimdi Ara

7.9 milyon dolar kızılay bağışının ensar’a verilmesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
368
Cevap
2
Favori
49.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
590 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kızılay ensara para vermiyor.

dökümanı yazan başkentgaz şirketi yani ankara belediyesinin gaz dağıtım şirketi

2017 yılında ensar vakfına yurt yapması amacıyla 8 milyon dolar bağış yapmışlar.
    bunu da kızılay üzerinden yapmışlar. muhtemelen banka kayıtlarında ensar vakfı gözüksün istememişlerdir.

paranın 75 bin dolarını da kızılaya bırakmışlar.

dolayısıyla sorulması gereken soru şu. halkın parasını hangi hakla ensar vakfına yurt için verdiler ?
    madem harcayacak fazla paraları vardı neden gazı ucuzlatmadılar. bari gazı ucuz falan yapsınlar yurtlar için 8 milyon dolar nedir
  • bu yazıya göre: depremzedelere yardım yapsın diye kızılaya bağış yapacağınıza sokaktan geçen herhangi birisine bağışlasanız, depremzedelere ulaşması (en azından verdiğiniz paranın belli bir oranı) daha yüksek bir ihtimal
  • quote:

Orijinalden alıntı: orcnd

konu biraz yanlış anlaşılmış.
    kızılay ensara para vermiyor.

dökümanı yazan başkentgaz şirketi yani ankara belediyesinin gaz dağıtım şirketi

2017 yılında ensar vakfına yurt yapması amacıyla 8 milyon dolar bağış yapmışlar.
    bunu da kızılay üzerinden yapmışlar. muhtemelen banka kayıtlarında ensar vakfı gözüksün istememişlerdir.

paranın 75 bin dolarını da kızılaya bırakmışlar.

dolayısıyla sorulması gereken soru şu. halkın parasını hangi hakla ensar vakfına yurt için verdiler ?
    madem harcayacak fazla paraları vardı neden gazı ucuzlatmadılar. bari gazı ucuz falan yapsınlar yurtlar için 8 milyon dolar nedir
    Sanırım Kızılay'a bağış yaparsan%100, ensara yaparsan %5 vergiden düşebilirsiniz.
    Dolaylı yoldan ensara yapıp tamamını verginden mi düştüler acaba?

Linkteki açıklama ile alakalı sanırım.

www.gib.gov.tr
    Derneğe yapılacak ayni bağış ve yardımların kurum kazancı tespitinde indirim konusu yapılıp yapılamayacağı hk. | Gelir İdaresi Başkanlığı
    https://www.gib.gov.tr/dernege-yapilacak-ayni-bagis-ve-yardimlarin-kurum-kazanci-tespitinde-indirim-konusu-yapilip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Scaleo

bu yazıya göre: depremzedelere yardım yapsın diye kızılaya bağış yapacağınıza sokaktan geçen herhangi birisine bağışlasanız, depremzedelere ulaşması (en azından verdiğiniz paranın belli bir oranı) daha yüksek bir ihtimal
    Acun bile para toplarken, toplanan paraların verilmeyeceğinden korktu.
  • Ülkemizin para birimi TL iken Başkent Gaz Kızılay'a dolarla bağış yapar?

• quote:

Orijinalden alıntı: Numenorian Man

Kızılay'ı böyle iftiralar ile itibarsızlaştırmaya çalışanlara yönelik biz de gerçekleri savunacağız. Kızılay bu milletin en eski markasıdır. Cumhuriyetimizden de geriye giden bir geçmişi vardır. Söz konusu belge bir şartlı bağışı ifade ediyor. Şartlı bağış, bağış çeşitlerinden birisidir. Kızılay'a yapılan tüm bağışlar herkes tarafından incelenebilmektedir.

Adminler lütfen konuyu kaldırsın. İftira ifade özgürlüğü değildir.
    E Kızılay da durumu kabul etti.
    Şimdi neyi savunacan?
    Sana ciddi ciddi para ödemiyorlar değil mi? Çok kalitesiz bir yatırım olurdu.

• ne zaman dönmüş.
  • Önceden kan bağışı yapardım artık önünden geçmiyorum. Güvenemiyorum artık.

• ülkenin en büyük stklarından birinin karıştığı şeye bak daha geçen gün kızılay konusunda kızılaya bağış yapmayan vatan hainidir diyen iki üç andaval vardı nereye gittiler acaba

• Bastan asagiya suc orgutu.

• Hükümetle uzaktan yakından herhangi bir ilişkisi olan kurum olsun vakıf olsun zerre kuruş bağış yapmam hayvan gibi vergi alıyorlar o aldıkları vergilerden yapsınlar yardımları duygu sömürüsünü bıraksınlar, gidip lösev gibi vakıflara bağış yapın derim hiç değilse küçük bir cana hayat olursunuz bir nebze.

• kajmeran89 kullanıcısına yanıt
    Hocam artık bağış yapacaksam şahsen ahbapa yaparım. Onlar da bozmazsa artık

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • troller ugramamis, konu onlari asti galiba

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Eldorado_ -- 28 Şubat 2020; 6:58:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Colda

Sanırım Kızılay'a bağış yaparsan%100, ensara yaparsan %5 vergiden düşebilirsiniz.
    Dolaylı yoldan ensara yapıp tamamını verginden mi düştüler acaba?

Linkteki açıklama ile alakalı sanırım.

https://www.gib.gov.tr/dernege-yapilacak-ayni-bagis-ve-yardimlarin-kurum-kazanci-tespitinde-indirim-konusu-yapilip

Alıntıları Göster
    ensarın da vergi muafiyetleri vardır. kızılayın ne muafiyeti varsa aynısını vermişlerdir.
    amacın hesap kayıtlarında ensar vakfı gözükmeden ensar vakfına destek olmak olduğunu düşünüyorum.

malum 45 çocuğa tecavüz skandalı 2016 da patladı. muhtemelen halkın desteği azalmıştır.
    bu belediyenin gaz şirketinin yöneticisi kimse halkın gönülden vermediği desteği zorla alıp vermiş.

bu yöntemle kim bilir hangi belediye kurumları hangi vakıflara para aktardı ben asıl onu merak ediyorum.

burada kızılaya düşen aracılığı bırakmasıdır. bu aracılık sistemi üzerinden kimlere ne aktarıldığını da açıklamakla yükümlüler.
    yoksa kimsenin kızılaya güveni kalmayacak.

• orcnd kullanıcısına yanıt
    Hocam binlerce Kızılay gönüllüsü var. Ama Kızılayın başındakiler yüzünden kurumun kendisi ve gönüllüleri zan altında kalıyor. Olması gereken partilerden uzak işini bilen bi yönetici kurulu o da zor ama neyse

• Ortadoğuda yardımların sahibi hem yoktur hem çoktur. Sen çoktan idrakini, hakimiyetini, yönetimini ortadoğu'lu kafasına teslim ettin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Numenorian Man

Kızılay'ı böyle iftiralar ile itibarsızlaştırmaya çalışanlara yönelik biz de gerçekleri savunacağız. Kızılay bu milletin en eski markasıdır. Cumhuriyetimizden de geriye giden bir geçmişi vardır. Söz konusu belge bir şartlı bağışı ifade ediyor. Şartlı bağış, bağış çeşitlerinden birisidir. Kızılay'a yapılan tüm bağışlar herkes tarafından incelenebilmektedir.

Adminler lütfen konuyu kaldırsın. İftira ifade özgürlüğü değildir.
    Bu açıklama itiraf niteliğinde zaten Kızılay'a yapılan bağışlar vergiden %100 düştüğü için kızılay'ı aracı olarak kullanıyolar. Böyle saçmalığı da savunuyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: BYRM81

Kızılaya gidip nakdi yardım eden adamda o beyinle nasıl yaşar bilmem ki...
    Hangi beyinle?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.