Şimdi Ara

7 Android güncellemesi alacak Samsung telefon ve tabletler neler? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Okuma yazmanız varsa eğer orada bu yazıyor. :) "7 years of Android OS upgrades and 7 years of security updates." 4 ibaresi nerede acaba. Şaka gibisiniz cidden.

• sensaura kullanıcısına yanıt

Telefon çalışır fakat artık cihazınızdaki güvenlik açıklarını kapatmak için google güvenlik güncellemesi çıkarmayacak. Eğer android 12 yükseltmesini üreticiniz saglamazsa cihazinizin zamanla güvenlik seviyesi düşecek.

Süreç şöyle ilerliyor. Firmalar mevcut alt yapının yettiği ölçüde android güncellemelerini yapmaya çalışır. 11-12-13-14 diye alırsınız. Sonrasında firma daha fazla uğraşmak istemez veya alt yapı izin vermez android 14de kalırsınız ama android 14 ölesiye kadar çıkan güvenlik güncellemelerini alırsınız.

Android sürüm yükseltmesinde yeni özellikler gelir, ui değişir. Güvenlik güncellemelerinde kullanıcının fark edeceği herhangi bir değişiklik olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batkent B kullanıcısına yanıt

Hocam ben guncelleme almayan telefon ölüdür diyenlere laf sokmak için yazmıştım, yanlış anlamışsın. S20 var elimde Android 10'da, bir de S23 var Android 14'e fixledim güncelleme almayacak ADB ile ince ayar yaptım. S20'de Android 10 devam güncelleme almasın diye komutlar yazdım ADB'den.

Güncelleme almayan telefon candır. Her yeni ANdroid guncellemesi bize bir tehdittir, guvenligi tersinden anliyor gelistiriciler. Bak mesela ANdroid 15'e gecince Android 13 ve ya 14'e donmene izin verecekler mi? Tabiki hayir. 1 defa kurdun mu bitti, geri donus yok. DInlerler, izlerler, canlari ne isterse yaparlar ben guncelleme karsitiyim. Zaten gelen hicbir ozellikten yarar gormedim, hep dezavantajari denk geldi bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 30 Eylül 2024; 20:44:16 >

Ana konu özellik değil hocam, güvenlik güncellemeleri. Telefonlarda mobil bankacılık var. Önümüzdeki süreçte trend telefonların kontrolünü ele geçirip mobil bankacılık üzerinden hesapları boşaltmak. Akbank olayını örnek olarak verebilirim.

Yoksa her yeni android sürümü gelistirici tarafında ciddi iş çıkarıyor çok ugrastiriyor.

Android 12-13 standart yazilimli cihazlar hacklenip banka hesabı bosaltilanlar var.

Siz bireysel olarak güvenliğe dikkat etseniz de farklı kanallarda(donanım + yazilim) ortaya çıkan açıklar ile hedef olacaksınız.

Bankalar backend güvenliğini yüksek olarak sağlasalar da son kullanıcı tarafında alabilecekleri önlemler kısıtlı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batkent B kullanıcısına yanıt
    Hocam vallahi çok film izliyorsunuz. Android 10 ile büyük bir borsa hesabını yönetiyorum. 10 bankada da hesabım var. Telefonlar hackerlar tarafından hacklenemez. Bunu ancak kullanıcının kendisi izin verebilir. Bizim H.A.L.K dediğimiz şey Dersimli Kemal'in Çetesine bile inanmış. Hangisi daha tehlikeli dersen H.A.L.K mı HACK mi? Tabiki H.A.L.K :D

Önce hesaplarının boşaltılmasına izin verip sonra da ağlarlar. Hackerlar hackleyip hesap boşaltabilseydi zaten bankaları götürürlerdi, onun bunun 100 bün lirasıyla niye uğraşsın?

H.A.L.K zaten cahil, deseniz ki hackerlardan korunmak için telefonun altına mıknatıs yapıştırın, hemen yapıştıran 10 milyon insan çıkar. 2024 yılına gelip de hala cahil kalan varsa onlara müstehaktır bu başlarına gelenler.

H.A.L.K'tan parasını çalmak için hacklemeye gerek yok. İstemeniz yeter. Para iste verirler, oy iste verirler. H.A.L.K budur, çok bişe beklemeyin.

Hacklemek demek kullanıcı rızası olmadan sisteme sızılmasıdır. Bizim H.A.L.K sms e onay verir, emaile onay verir, kendi bilgilerini girer, telefonda arayanlara şifresine kadar söyler. Sonra da bunun adına hacklendim derler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 2 Ekim 2024; 3:57:5 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

siz cihaz güvenliğinden emin ve bilinçli bir şekilde kullanıyorsanız sorun yaşamazsınız.

Finans kuruluşunda bilgi güvenliği denetiminde çalışıyorum.

boşluğunuza gelir veya bilmeden kaçak yayın uygulamasını yüklersiniz veya bir şekilde store'un gözden kaçırdığı bir uygulama vardır indirirsiniz eski bir güvenlik açığından faydalanıp yetki elde etmeye başlayınca kontrolü farkında olmadan kaybedersiniz.

uygulamanın siz farkında olmadan ekran kaydı başlatması ve bu kayıtta dokunma noktalarını yakalaması, sizin sms uygulamanızı yönetmesi ve uzaktan cihazda ekran klidi açmadan işlem yapabilmesi hesabı boşaltabilmeleri için yeterli.

Cihazlardaki parmak izi sistemi eski android sürümlerinde hala güvenli değil. ( Güvenlik güncellemeleri almadıysa)

• Hocam bu saydiklariniz inaninki hani su videolarda bir adam var, "Yooo, hicbisey dusunmuyorum, zamlar hakkinda da dusunmuyorum, hukumet hakkinda da dusunmuyorum diyen" iste onun gibi insanlari vurur, ki iyiki de vurur, boyle insanlarin elinde durmasindansa para akilli insanlarin eline gecse memlekete daha faydali olur. Bir insan sahte uygulama kuracak kadar dusuk zekali ise, birak parasini zerkiler alsin, bu herkes icin daha hayirlidir. Her telefon edip bankadan ariyorum diyene olanca bilgilerini veren insanlar milli guvenlik sorunudur zaten. Sorun cok daha buyuk.

Ayrica sizin dediginiz noktaya geri donersek, kullanici sahte uygulama kurup da kendi kendine her turlu onayi karsidakine verirse ha Android 10 ha Android 14, hicbir farki yok. Sen simdi diyeceksin ki uygulama ekran kaydetmeye baslarsa android 10'da anlamazsin ama android 14'e uyari cikiyor falan. Dostum sahte uygulamayi kuran insan o ekrandaki degisimi sence anlar mi?

Birak su H.A.L.K'i ne halleri varsa gorsunler. 2023 secimlerinde zaten memleketi yakan 99%'a hersey mustehaktir.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.