Şimdi Ara

7 Bin TL Bütçe ile 3 Yıllık DELL XPS 15 9560 Almak Mantıklı Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler, başlıkta belirttiğim üzere Dell Xps 9560 almayı düşünüyorum ancak üç yıllık bir cihaz ve ikinci el, garantisiz olarak alınacak. Laptopta ekran kalitesi, batarya ömrü, malzeme kalitesi ve taşınabilirliğe önem veriyorum. Bu tarz özellikler genelde 13-14 inç ultrabooklarda mevcut ancak bölümüm gereği, çok yüksek işlem gücü istemeseler de, bazı mühendislik uygulamaları için harici bir grafik kartının işe yarayacağını düşünüyorum. Aynı zamanda 15 inç bir ekran çizim ve simülasyon uygulamalarında işimi kolaylaştıracaktır. Oyuncu laptopların çoğu ise başta saydıklarımı karşılamıyor. Bu gereksinimleri karşılayan cihazlar Dell XPS, MB Pro 15-16, Thinkpad Extreme, Msi Prestige ancak bu cihazları güncel veya sıfır alabilecek bir bütçem de bulunmuyor. Üst düzey oyunları oynama niyetim yok, konsolda oynuyorum. Daha çok Fm, Witcher 2 gibi oyunlar oynarım. En az 5 yıl kullanmayı düşünüyorum. Bütçem 7 bin TL civarı, öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Teknik Özellikler: i7 7700hq, GTX 1050 4GB, 512GB SSD, FHD IPS Ekran, 97Whr Batarya, 2Kg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emresiss -- 11 Haziran 2020; 11:7:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam ekran kalitesi hafiflik ve pil ömrü olunca konu mac ve DELL xps in rakibi yok. Bence gayet güzel cihaz oyunları da oynatır bahsettiğiniz. Yeni windowslu laptop aldım oyun icin ama MacBook tan da vazgeçmem hala kullanıyorum şahsen. Mac’e gücün yetmiyor ve oyun da istiyorsan DELL güzel cihaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • i5-10210U işlemci

Alüminyum gövde

IPS panel

1.19kg ağırlık

• Yalnız bu u işlemci ve ekran kartı yok. Arada oyun bile oynanmaz öyle bir ihtiyacın varsa

• XPS 9570 kullanıcısı olarak tarafsız bir değerlendirme yapayım:
    +'lar
    *Şık tasarım özellikle elin değdiği kısımda kadifemsi yumuşaklık hissi oldukça güzel.Metal yüzeyin ve içteki karbon fiber kaplamanın çizilme gibi bir derdi yok.
    *4K ekran oldukça güzel okulda gelen geçen aaa ne güzel ekran 4k mı diyip duruyor.
    * Güçlü bir bilgisayar. Güç istedin mi al ultra performans moduna,adaptörü tak performansın keyfini çıkar.Uzun pil gerekirse al sessiz moda güç tasarrufuna 7-8 saat pille kullan.
    *Çerçevesiz ekran olması bence gayet güzel.
    *Klavyesinin hissiyatı güzel tuşlar açılı dizilmiş. Trackpad kısmı baya büyük ve rahat kayıyor.
    *Bilgisayarın hissiyatı tok.
    *Dell'in destek uygulamaları çok güzel. Driverler sorunu olmuyor her şey uyum içinde.
    -'ler
    *Malum her şey online oldu kameranın yerinden dolayı çekim alanı çok zayıf online görüntülü işlerde sıkıntı çıkabilir.
    *4k ekran olduğu için uygulamalarda scaling sıkıntıları olabiliyor.
    *Sarj olurken ısınıyor,sarj olurken fan hep açık oluyor.
    *Fan düşük devirde çalışmayı seçiyor bu yüzden fan sesinin tizliği sessiz odada can sıkıcı olabiliyor.Bu kullanımla da alakalı olabilir.
    *Hoparlörler biraz boğuk ses çıkartıyor.
    *Servis sıkıntısı yaşayabilirsiniz.Servis fiyatları tuzlu deniyo.

Sonuç olarak oldukça güzel bilgisayar serisi xpsler genel olarak.

• 1u2i3o4 1 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın dediklerine birebir katılıyorum bir 9570 kullanıcısı olarak. Biraz eklemeler yapmak istiyorum,

-Performansı fena olmamasına rağmen oyun bilgisayarı olmadığı için belki de bazı oyunlarda fps drop gördüm. Fifa 20'de özellikle 2.maçtan sonra aralıklı olarak fps drop sorunu yaşıyordum ve bunu her yeri araştırmama rağmen düzeltemedim.
    -Karbon fiber güzel hissiyat verse de öyle böyle parmak izi ve leke tutmuyor. En ufak dokunuşta leke oluyor ve kirli gibi gösteriyor o kısımları.
    -Şarja takınca fan sesi çalışıyor sonra duruyor. Bazen hep çalışıyor bazen bir durup bir çalışıyor.(Bu muhtemelen belli bir ısıdan sonra çalışmasından kaynaklı)
    -Arkadaşın da söylediği gibi ölçeklendirme saçma sapan netlik sorunları çıkartıyor bazen. 1080P model alınınca %100'de ölçekte kullanınca sorun olmuyor.
    -Malzeme kalitesi çok iyi fakat bence birazcık ağır. 2 KG olunca okula gidip gelirken metrobüste yoruyordu beni.

Cihaza alternatif olarak Monster Huma serisine bakabilirsin. Fiyatı arttı sanırım ama 9560 kadar eski cihaz almaktansa Huma serisini tercih edebilirsin. Yeni XPS'ler saçma düzeyde pahalı çünkü.

@Selores

Onu alacağınıza bunu alın o zaman zaten. En azından ekran kartı var harici.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Athelonious -- 13 Haziran 2020; 22:42:38 >

• 1u2i3o4 1 kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun görüşleriniz için. Sanırım piyasada özellikle windows tarafında kusursuz denebilecek bir laptop yok o yüzden ufak detaylara çok takılmıyorum. İyi kötü anladığım için de çıkan sorunları kendimce halledebilirim. Ancak ikinci el ve garanti konusu ister istemez kafamı kurcalıyor yoksa bilgisayarın şu an bu fiyatlarda emsali yok. Bir de ana cihaz olarak kullanmak, temel gündelik işler, internette gezinme, not alma, mail, office, pdf’ler vs, için bir ipad almayı düşünüyorum. Bu sayede bilgisayarı okula en fazla haftada bir gün falan taşımam gerekir. O yüzden benzer bütçeye sıfır bir oyuncu bilgisayarı almayı da düşünüyorum. Sizce mantıklı bir tercih mi olur?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Diğer arkadaşa da yazdığım üzere bir ipad almayı düşünüyorum gündelik kullanım ve ana cihaz olması için. Sizce ikinci el, garantisiz xps 9560 almak yerine benzer fiyatlara sıfır f/p daha güçlü bir bilgisayar alıp onu çoğunlukla oyun, programlama, çizim ve simülasyon uygulamaları için kullanmak ve haftada en fazla 1-2 gün taşımak daha mı mantıklı bir tercih olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emresiss -- 14 Haziran 2020; 13:14:36 >
  • Emresiss E kullanıcısına yanıt
    Bence oyun oynamayı seviyorsanız zaten tercihiniz 1050 falan olmasın. Bendeki 9570 1050Ti olmasına rağmen dediğim gibi tatmin etmedi sattım. Oyun bilgisayarları da artık hafifledi zaten, Xps'ler 2 Kg zaten ve alacaginiz oyun bilgisayari da 2.3-2.4 kg falan olur maksimum. Laptopta ise 1650 Ti altına düşmeyin bence. Hatta Nitro 5 1660Ti modeli Hb'de sanırım 8bin gibi bir fiyattaydı. Onu değerlendirebilirsiniz. Sizi uzun süre götürür 1660Ti olan bir bilgisayar alırsanız.

• Aslında oyun için konsol tercih ediyorum. Bu yıla kadar da laptoptan oyun oynamayı pek düşünmüyordum ancak ps oyun fiyatlarına karşın epic games store ve steam indirimleri, game pass aklımı çeldi. Ps5 de görünüşe göre 6-7 bin TL’den az olmayacak o yüzden oyunu da göz önünde bulundurmaya başladım. Sanırım sıfır daha güçlü bir laptop almak daha hayırlı olacak.

• Emresiss E kullanıcısına yanıt
    Eğer sadece gündelik işlemler için kullanacaksanız ikinci el dell almayın. Hem garanti hem servis sıkıntısı yaşayabilirsiniz. Oyun bilgisayarı değildir xps bu arada. Ne amaçlarla kullanacaksınız? Geliştirme tasarım işinde kullanacaksanız dell xps çok iyidir. Bu tarz alanlarda kabul görmüştür

• quote:

Orijinalden alıntı: Emresiss

Aslında oyun için konsol tercih ediyorum. Bu yıla kadar da laptoptan oyun oynamayı pek düşünmüyordum ancak ps oyun fiyatlarına karşın epic games store ve steam indirimleri, game pass aklımı çeldi. Ps5 de görünüşe göre 6-7 bin TL’den az olmayacak o yüzden oyunu da göz önünde bulundurmaya başladım. Sanırım sıfır daha güçlü bir laptop almak daha hayırlı olacak.
    İki gün önce 7200 liradan satılıyordu. Tekrar indirime girerse bakarsın hocam.

https://www.incehesap.com/msi-gl65-leopard-10scxr-032xtr-15-6-gaming-notebook-fiyati-46125/

• Sizin almayı düşündüğünüz artık eski teknoloji sayılacak bir bilgisayar ve ben olsam tercih etmem.NVMe PCIe SSD li hafızası olan yeni teknoloji vede çok hızlı bilgisayarları tercih ediniz

Bütçenizi artırma şansı var mı bilmiyorum ama aşağıdaki bilgisayarlar alınabilir vede uzun süre işinizi görür

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.