Şimdi Ara

Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU] (784. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
15.959
Cevap
72
Favori
521.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
56 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
24. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 782783784785786
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt

Icc ve ucm nin kararları aslında kurumun ne kadar boş olduğunu kanıtlıyor. Ülkesini korumaya çalışan birisine karşı olan bu tutumları rezalet ötesi.

• EvMüdüresiii kullanıcısına yanıt

Sudan devlet başkanı

Ömer El-Beşir

için de Uluslararası Ceza Mahkemesi

tutuklama kararı vermişti

fakat Türkiye'ye defalarca geldi.

RTE, onu kırmızı halıda karşıladı.

şimdi UCM kararına herkes uysun demesini kimse ciddiye almaz.

• adolf1 kullanıcısına yanıt

uluslararası ceza mahkemesinin kararlarına imza atan ülkeler bunu uygularlar.

imza atmayan uygulamayabilir. mesela bu karara fransa ingiltere almanya filan imza attı diye biliyorum. bu çok önemli bir mesaj.

buradaki asıl olay, böyle bir kararın çıkmış olmasıdır. bu şunu gösterir; israil artık sabırları taşırmaya başlamıştır. ve insanlığın vicdanına dokunmaya başlamıştır.

ki, menfaati icabı israile ses çıkarmayan avrupalıların tarihi, şaka maka değil son 1000 yılı yahudi katliamlarıyla doludur. ve avrupa yahudileri günahı kadar sevmez.

rüzgar tersine dönüyor. az kaldı israil.

• mustf9 kullanıcısına yanıt

Türkiye UCM'ye üye.

ama kararını uygulamadı....

• adolf1 kullanıcısına yanıt

üyelikten bahsetmiyorum ki. karara imza atmaktan söz ediyorum. yani netanyahu ile ilgili karara imza atmayan ülkeler var, (abd gibi) onlar uygulamaz. imza atmazsan uygulama zorunluluğun yok. bunu da prof. dr. hasan köni ye sordular böyle söyledi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustf9 -- 25 Kasım 2024; 19:1:54 >
  • EvMüdüresiii kullanıcısına yanıt

ICC Türkçe baş harfleriyle UCM yani aynı kurumdur... İngiltere hiç şaşırtmadı bu meselenin kadim sorumlusu İngiltere o Hamas ve Filistin deki terör devletine doğru evrilmesine direk ve dolaylı desteklemektedir bu net! Bunu ben bile biliyorsam İsrail ile İngiltere yakın bir tarihte uygun şartlarda İngiltere gücü etkisi olduğu nice ülkelerde ve oradaki yapılara İsrail bir şekilde dokunacaktır ... İngiltere nin menfaatlerine dokunulmasından rahatsız olacaktır .... Sonu baştan söyleyeyim : İsrail bunu biliyor. An meselesi. Doğru zamanda hakkını kullanacaktır. İngiltere'de artık teröre direk veya dolaylı finanse eden Arap ların fonların yardımları yatırımları filan elini eteğini çekmesini beklerim. İngiltere başta olmak üzere birçok Avrupa ülkeleri Kanada dahil Arap ların parasal çıkarları ve petrol gibi menfaatleri yüzünden göz yumuyorlar da ...

En büyük İslami ordu İngiltere dedir ... Şaka değil ... İngiltere nin İran da bile parmağı çıkar ... İslam dini İngilizlerden sorulur. İslami her türden oluşum temelleri ve başları İngiltere ye biat eder. F. Gülen Hareketi de İngilizler kurmuştur Amerika da menfaatleri özellikle Orta Asya daki ülkelerde bilgi toplanması için biçilmiş kaftan dı kılıftı paravandı. Kullandılar kendilerince haklılar her ülke böyle enstrümanları alır kullanır ... Onların görevi de uluslararası camiada oluşumda de-facto bitmiştir. İngiliz üst seviye bir bürokratın kendi ağzından beyanıdır : F. Gülen ve oluşumu biz kurduk Amerika bizden de istedi verdik .... Demiştir... Bu devlet sırrı değildir ne de İngilizlerin devlet sırrı da değildir.

• - Reuters haber ajansına göre İsrail, Lübnan ile ateşkes yapılmasını kabul etti..

• - İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu:

"Bu gece Lübnan için bir ateşkes planını kabineye sunuyorum. Hizbullah eskisi gibi olmayacak. Onlarca yıl geriye götürdük. Liderlerini ortadan kaldırdık."

"Beşar Esed, ateşle oynuyor."

• IDF iran taşeronu Hizbullah teröristlerini başta Beyrut olmak üzere 20 farklı noktadan vurmaya devam ediyor. Trol haberlere inanmayın, İsrail iran taşeronu Hizbullah’ın toparlanmasına izin vermeyecek. Beyrutta bugün vurulan bazı yerler 20 küsür yıldır İsrail’in işk defa vurduğu yerler

• DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt
    Netanyahu Hizbullaha karsi diz cökmüs oldu bu ateskesle. Kuyrugu dik tutmak icin boyle bir aciklama yaoiyor. Hizbullah Israil uzerine dronelar ve bombalar yagdirdi cok sayida zayiat verdi. Dun milyonlarca Israilli gununu siginaklarda gecirdi. Israilin icine girip roketler firlatti arabalari havaya ucurdu. Daha once onca darbe vurdugu Hizbullah savas alaninda toparlanmis bir goruntu verdi. Tum yaptigi eylemlere karsin Netanyahu Hizbullahi cezalandiramadi, nedense bunlarla basa cikamiyorlar. Hamas Israile sizip vuramiyor ama Hizbullah bunuda yapabiliyor. Bu ateskesle bu savasi kaybetmis oldu bir bakima Netanyahu. Hizbullah ortadan kalkmadan bu savasi kazanmasina imkan yok.Dahasi bircok musluman sunni devlet bu savasta Hizbullaha karsi Israili destekliyor.

Bu ayni zamanda onun iktidardan gidisininde ilk adimi olacak. UCM nin karari her ne kadar bizi baglamaz deselerde Fransa Hollanda gibi Avrupa ulkelerinin bu karara uyacagini belirtmesi Israil Diplomasisi icin buyuk bir sorun. Netanyahunun kaderi Sudan Devlet Baskanina benzeyecek, iktidardan indirilir ama UCM ye teslim etmezler.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• VirgilSollozzo kullanıcısına yanıt

Karar açıklanmasına ramak kala yapılmıştır. İsrail elinden geldiğince teröristleri vurmak niyetini göstermiştir. Teknik olarak ateşkesten öncesidir ama biliniyordu bu açıklamanın geleceği.

Esas önemli olan UNRWA yani Birleşmiş Millet lere bağlı alt kuruluş sözde gözlemci askerler raporlayacak filandı ama oradaki İrlanda lıl askerler resmen gözardı etmişlerdi bunu fark eden İsrail haklı tepkileriyle gözlem noktaları madem beceremiyorsunuz temel işinizi gözlemcilik üstelik yerlebir etmişti ve şimdi de UN / Birleşmiş Milletler kapama kararını bu gelişmelerle beraber yeni almıştır sıcak gelişmelerden. Bence UNRWA daki İrlandalılar kendi rezaletliklerini daha da pekiştirmemek için bu karar alınmıştır. İrlanda malum bayadır kuyruk acısı var her türden gösteriyor. Türkiye'ye de Osmanlı dan gelen karşı borç ( açlıkları İngilizlerin yapmadıkları ve yaptıklarıyla da ! ) kredisini de kendilerine ayak bağı olacak olmaktadır da . İrlanda geçmişte kalmıştır ve bunun bedelini ödemektedir. Mantıklı gerçekçi değildir gözlerinde perde ile felaketlere çanak tutuyor. Ateşi körüklüyorlar aklı sıra karşı duıruşlarıyla esas hizmet ettikleri Hamas ve Hizbullah olmuştur.

Mahyar Tousi TVyoutube
    🔴 50% OFF Tousi TV+ Annual Memberships with code 'FRIDAY': https://tousitvplus.tv - BLACK FRIDAY DISCOUNT 🇬🇧 Get your own 'Unite The Kingdom' merchandise: https://mahyartousi.creator-spring.com/ 💙 Support Mahyar via donation link: https://tousi.tv/support-us/ X: @MahyarTousi Instagram: Mahyar_Tousi
    https://www.youtube.com/watch?v=zWQ1fjMI8-A&feature=youtu.be

• İsrail Başbakanı Netanyahu, Lübnan'la yapılacak ateşkes anlaşmasının taslağını kabineye sunacağını duyurdu. Ateşkesin süresi belirsizliğini korurken Netanyahu Hamas ve İran ile 'mücadele etmeyi' sürdüreceklerini söyledi.

birgun.net
    İsrail ile Lübnan arasında ateşkes sağlandı
    https://www.birgun.net/haber/israil-ile-lubnan-arasinda-ateskes-saglandi-579265

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Lübnan'la yapılacak ateşkes anlaşması taslağını kabineye sunacağını belirtti.

Netanyahu, yayımladığı video mesajda, taslağını kabineye sunacağını duyurduğu ateşkesin süresinin sahadaki gelişmelere bağlı olacağını söyledi.

ONAY VE TEHDİT

Hizbullah'ın anlaşmayı ihlal etmesi halinde İsrail'in Lübnan’ı vuracağını belirten Netanyahu, ateşkes kararının arkasında 3 temel sebeplerinin olduğunu, bunların; "İran tehdidine odaklanmak, İsrail kuvvetlerini yenilemek ve Hamas'ı izole etmek" olduğunu öne sürdü.

İsrail güvenlik kabinesi, Lübnan'da olası ateşkesi oylamak için TSİ 17.00'da toplanmıştı.

İsrail basını, İsrail kabinesinin Lübnan'da ateşkesi onayladığını ve ateşkesin yarın yerel saatle 10'00'da yürürlüğe gireceğini duyurdu

• Yerli basında bu haberi göremezsiniz. En az 12 saat geçmiş yeni gelişme. Ateşkes sonrası saldıran Hizbullah .

Mahyar Tousi TVyoutube
    🔴 50% OFF Tousi TV+ Annual Memberships with code 'FRIDAY': https://tousitvplus.tv - BLACK FRIDAY DISCOUNT 🇬🇧 Get your own 'Unite The Kingdom' merchandise: https://mahyartousi.creator-spring.com/ 💙 Support Mahyar via donation link: https://tousi.tv/support-us/ X: @MahyarTousi Instagram: Mahyar_Tousi
    https://www.youtube.com/watch?v=zUUu9pvxm_0&feature=youtu.be

Bunlar ateşkesten anlamıyorlar. Önceleri İsrail'in kuzeyine füze yollarken bu sefer İsrail in merkezine füze atmışlardır. İsrail Hava Savunma Sistemi başarılı bir şekilde tüm füzeleri etkisiz hale getirmiştir. Neticede ortada ateşkes kararının hemen sonrası bir saldırı vardır.

İsrail ateşkes kararı öncesinde elinden geldiğince teröristleri etkisiz hale getirildiğini daha önce bahsedilmişti. Teknik olarak ateşkesi bozan İsrail değildir.

• İsrail zaten Lübnan savaşinda istediklerini çoktan almişti. Hizbullahin tüm üst düzey ve orta düzey lider kadrosunun öldürülmesiyle başladilar, Litani Nehrine kadar Hizbullahtan temizlediler, roket ve füzelerinin yüzde 80inini yok ettiler, mali kuruluşlarini vurdular, Hizbullaha silah sevkiyatlarini sürekli vuruyorlar.

İsrail üzerine düşeni yapti, sira Fransa destekli Lübnan ordusunda. Dün senatör Ted Cruz açikladi, Biden İsraili BM yoluyla geniş çapli bir silah ambargosuyla tehdit etmiş. Netanyahu da ima etmişti dün zaten. Fransa Lübnandan Hariri zamaninda sudan ucuza tonla ihale almişti. Macronun derdi de o yatirimlari.

Fransa ve Lübnan ordusu Hizbullahi kontrol altinda tutamazlarsa israil tekrar saldirir. ilk günden yasak bölgelere Hizbullahçilar girmeye çalişmişlar zaten. Lübnan başbakani da Hizbullahtan rahatsiz. Onun için de büyük tehdit Hizbullah. Bu kadar zayiflamiş Hizbullahi bitirme firsati varken bunu umarim değerlendirir.

• Donnarummathebest D kullanıcısına yanıt

Terörden ayıklanmış ülkeler komşularıylan da arası iyi olur. Lübnan ordusu güçlü olmayışı dolaylı olarak Hizbullah ı destekler ve büyütmüştür de.

Terörün olmadığı ülkelere dönüşürse İsrail ile neden çatışma olsun ki ?

Fransızlar da varlığın terörden arındırılmış olarak istiyorsa yapılması gerekenler bellidir basittir. Fırsatı değerlendirirler umarım. Bölgesel terörden arındırılmış olması herkesin hayrına da olacaktır.

• Fransa, Netanyahu için tutuklama kararina uyulmayacağini açikladi. Daha önce karari desteklerken, şimdi neden karar değiştirdiler? Netanyahu ateşkesi kabul etti ve Fransanin Lübnandaki yatirimlari güvende. Hani, Hariri zamaninda sudan ucuza aldiği ihalelerle yaptiklari yatirimlar. israilin İCCye taraf olmadiği için uyulmayacak denmiş, kilifina uydurmuşlar da daha önce neden tutuklanacak açiklamalari yapiyordunuz diye sorarlar adama.

Zaten İsrail İCCye taraf değil. Gazze de değil. Filistin yönetimi taraf lakin onlarin da Gazzeyle bir alakalari yok. Bu karar zaten bir şey ifade etmiyor. Trump gelince, mutlaka yaptirim uygulayacaktir İCC ve Karim Khana.

BMnin bir fonksiyonu yok. Gazzede UNRWA Hamasin alt kuruluşu olarak çalişiyor. UNİFİL, Lübnandaki BM bariş gücü. Daha önceki savaştan sonra 1071 sayili BM karari alinmişti. Bu karara göre Hizbullah unsurlari Litani nehrine kadar olmayacakti lakin Hizbullah bu karari takmadi. BM de bir şey yapamadi. UNİFİLin dibinde Hizbullah tüneli buldu İDF, haberimiz yok demişler BM. Gazzede Hamas insani yardim tirlarini yağmaliyor, BM yetkilisine soruyorlar kim yapti diye, bilmiyorum diyor. En azindan Gazzedeki insani yardimlara gariban halkin ulaşmasini sağlayin, onu bile yapamiyorlar.

• Daha önce de yazmıştım silinmiş olabilir; asla ama asla Hamas'ı da İsrail'i de desteklemiyorum çünkü hem bu coğrafyada hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını düşünüyorum hem de hainlikte çıkılan zirvenin bambaşka noktaya vardığını hissettiğimden ortaya konan oyunun başkalarının çıkarlarına hizmet ettiğinden artık eminim, elbette samimi bir şekilde çok doğru bir şey yapılırsa takdir etmekten de asla geri durmam...

Rusya'nın İngiltere'ye nükleer güç kullanabileceğini okuduğum bir yazıyı dünyanın son gelmiş olduğu halden dolayı destekledim ve birkaç gün sonra bu olayın dünyaya çok iyi geleceğini yazan bir kişinin yazısını profilmde yeniden gönderdim ne oldu biliyor musunuz? Geldiği günden beri bizimle uğraşan ve her sene mutlaka bizi rahatsız etmesini bilen bir komşumuz anında kapıma şelale olup aktı ve bahanelerle saydırıp bağırıp çağırıp "siyasi süt" yapıp gitti. Uzun yıllardır yaşadığım yerdeki değişen komşu profilini beğenmediğimi hatta kimi eski komşuların bunları desteklediğini yazıyorum, artık tüm çıplaklıklarıyla tüm rezillikleriyle karşımızda duruyorlar soyundukları görevi yerine getirmekten çekinmiyorlar. İngilizler mi, Türk veya Kürt olmalarına rağmen İngiliz ajanılar mı bilemiyorum zaten gereksiz bir yaşam formu oldukları bilinirken böyle sıfatlarla üzerimize yürütülmelerindeki pişkinliğe ayrıca kaka yapmak istediğimi buradan belirtmek istiyorum, 6 Şubat depremi sonrası kimlerin gerçek yüzünü gördük üzerine Allah insanı İngiliz yalatacak kadar düşürmesin diyeyim...

Çocuk kalbi çocuk yüreği çocuk aklı denilen şey o kadar temiz o kadar safmış ki küçükken yıkanmamış beynimle hissettiğim gönül gözümün gördüğü şeyleri hatırlamaya başladım ve bu işin sonunun çok hayırlı olacağını düşünüyorum...

Bunları besleyip şımartıp bugünlere getirenlerin de boyunları devrilecek, milleti "güzel günler göreceğiz güneşli günler" diyip kandıran çakma solcuların da başına bir şey gelince uyanacak kimimiz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubytube -- 27 Kasım 2024; 20:48:5 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• İsrailciler burada donlarını bayrak etmişlerdi binlerce çoluğu çocuğu öldürürken sanki bana güçlü güçlü orduları dağıtıyor gibi çığlık atıyorlardı burada. Şöyle yayılacaz, böyle dağıtacaz, şöyle geliyoruz şuraları alacağız diye.

Sonra ne oldu? Hizbullah gibi bir devlet dahi olmayan, bir ordu dahi olmayan, sadece vekil silahlı bir unsur olan (pkk gibi) bir güç karşısında bile almak istediği yerleri alamadı. Al işte masaya oturmak zorunda kaldı bir kez daha. Geçemiyor çünkü silahlı bir unsuru israil denilen korkak. Onlar sadece silahsız çocukları ezer, silahlı olan kimseye karşı hiçbir şey kazanamıyorlar. Attıkları her bomba sırf sivil vurmak üzerine, onun da bir sınırı oluyor gördüğünüz gibi. Sabaha kadar sivil vur, silahlı olan unsuru yok edemeden zafer elde edemezsin ki. Aksine soykırımcı olursun kimse seni iplemez.

İsrailli dangalaklar da biz ne anladık bu işten hani tampon bölgeler olacaktı hani şuralar bizim olacaktı diye kendi hükümetlerine saydırıyorlar.  Yani çoluk çocuk öldürmeyle güçlü ülke olunmuyor. Kundaktaki 5 aylık bebeği öldürmek için bile korkudan F35 kullanan rezil kepaze israil dölleri, gerçek bir silahlı unsur olan Hizbullah karşısında döküldüler.

Onlarca israilli terörist intihar etti. Binlerce israilli subay terörist geberdi, yüzlerce zırhlı araç ve tankları imha edildi. Ellerinde ne kaldı? İşgal edemedikleri bir Lübnan, ve tamamını yıkmak için kullandıkları megatonlarca bombanın oluşturduğu hava kirliliği ve o bombalar için harcadıkları paralar. Kendi havalarını kirlettiler, kendi ekonomilerini sarstılar, kendi huzurları kaçtı, kendileri tüm dünyada nefret edilen yegane TERÖR ÖRGÜTÜ haline geldi.

Ha yüzbinlerce ağır yaralı israilli teröristi saymıyorum bile. Hastaneye taşınıp geberen israillilerin sayısı paylaşılmıyor mesela. Zaten nüfusları az, mevcut nüfusun bir kısmı da yaşlı işe yaramaz, işe yarayanlarında yüzbinlercesi savaş dışı kaldı veya geberdi. Hani la kos koca ortadoğuyu alacaktınız? Napacan 5-10 kişi toplanıp koca ortadoğuda mangal mı yakacan o bitik nüfusunla?  

Gördünüz mü israilciler, savaşmak tankla 5 aylık bebeğe 120mm top sıkmaya benzemiyormuş değil mi? Üflesen ölecek yavuracaklara F35'le dalmaya benzemiyormuş değil mi?

Rezil israil zafer kazanıyor olacak ve ateşkes masasına oturacak öyle mi? Peh. O köpekler kazanıyor olsalar gazze'de yaptıklarını Lübnanın tamamına yapmadan bırakmazlardı.

Bir sürüde batılı düşman kazandılar üstelik. Artık hiçbir israil dölünün dokunulmazlığı yok, artık holokost diye bir şey yok, bebek soykırımı diye bir şey var bu saatten sonra. Artık birleşmiş milletler askerlerine bile saldırmaya cüret etmiş soykırımca yahudiler, tecavüze fetva veren yahudi hahamlar ve kundaktaki bebeklere F35 ile füze sıkan rezil israilli bebek katilleri var. İşte israil denilince akla gelen şeyler global olarak bunlar artık!!!

Ne oldu lan elinize ne geçti? İstediğiniz hiçbir şeyi elde edemediniz, koca ortadoğuyu alacağız diye yola çıktınız, elinizde kayıplardan ve küresel nefretten başka bir şey kalmadı. Eskiden hiç değilse madur edebiyatı yapabiliyordunuz, şimdi yaptığınız bebek katliamlarından başka bir şeyle hatırlanmayacaksınız. Hristiyanların kilisesine kadar saldırmış bir terör örgütünden ibaretsiniz, avrupa sizi böyle tanıdı artık.

Bakmayın para kölesi siyonist liderler yüzünden bir süre israilin desteklendiğine. Herkes bıktı artık, israil destekçilerinin bile midesi bulandı. Bu esnada yüzlerce yahudi pisliği medyaya döküldü organ mafyacılığından çocuk tecavüzüne kadar, epstein adası mevzularına kadar tüm dünya israil oğullarının ne bok olduğunu gördü.

Şimdi burada donanımhaber köşelerinde sabah akşam ağızlarından pis salyalarını saça saça israili savunan israilcilere soruyorum, ne elde ettiniz lan koca bir kayıp ve boş katliamlardan başka? Hani alıyordunuz bütün ortadoğuyu falan? Sen daha dandik bir Hizbullahı geçemiyorsun.  

• kabus2224 kullanıcısına yanıt

E asıl şimdi ne oldu? Bırakın Hizbullah'ın galip geldiği masallarını. bırakın Dünya halkları nezdinde İsrail'in mahkum olduğunu. İsrail'in de çok umurunda. İsrail yönetim kademelerindeki liderlerin çoğunu avucuna alır. Sonuç olarak Gazze yok oldu. Suriye yok oldu. Lübnan yok oldu. Ortadoğu'da İsrail'in emrinde Kürt devleti projesi neredeyse tamamlanmak üzere. Burada kazançlı kim?

Başlangıçta Hamaslı liderler "saldırmak zorundaydı" deniyordu ama neye yaradı bu? Yahu yok oldu Gazze. Bir daha kurulamaz bile. Kimse de adamlara ceza veremez. Hepsi göstermelik. Ben bu saldırının büyük bir tezgah olduğunu düşünüyorum artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 29 Kasım 2024; 18:11:15 >
  • 
Sayfa: önceki 782783784785786
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.