Şimdi Ara

7 GECE VİZESİZ UÇAKLI BALKAN TURU 279 EURO (Tatil.com) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
27
Favori
31.162
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BèRuTTì

Geçen yıl böyle bir tura gitmiştim euro 3 tl idi nereden nereye vay arkadaş. Şimdi oralarda bi kahve içsek 5 euro dan sıçtık açıkcası.. Kısaca bedava olsa tur yine gidilmez.. Orda dünya para gidiyor.. Bir ufak su 5 tl ye denk geliyor..

Oralardaki ucuz marketlere bakmak lazim. Gecen seneki selanik turumuzda her seyimizi lidl'den almistik. 1.5 lt su 35 cent miydi neydi. (Euro o zaman 3.3 tl idi)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • euro yuzde 50 arttı, enflasyonda yüzde 50 arttı...paramızın yurtdısında degerı yok...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hırvatistan'a vize var diye biliyorum ben ya, sonradan orada sıkıntı çıkmasın?
  • Fiyat iyi aslında ailecek gidilebilir. Böyle Turlara daha önce katılmadım. Ekstra çok harcama oluyor mu? Gün içi sadece yeme içmeye mi para veriyoruz. Birde ekstra gezi ücreti olmasa daha iyi olurdu

• Fiyat oldukça iyi, gitmek isteyenlere tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: KraL_15

PM attım

ben de pm alabilir miyim hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßyİsMaİLCaN

Fiyat iyi aslında ailecek gidilebilir. Böyle Turlara daha önce katılmadım. Ekstra çok harcama oluyor mu? Gün içi sadece yeme içmeye mi para veriyoruz. Birde ekstra gezi ücreti olmasa daha iyi olurdu

Hocam turdan sonra bir de ana sorun aslında küçük turlardaki ücret. Onun dışında yeme içme çok da sorun değil gibi. Eğer bütçe yoksa 6 liralık bir fasulye konservesi işini görür 1 öğün için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: firatsedat

quote:

Orijinalden alıntı: pelerinlikedi

Fiyat çok iyi ama yeşil pasaport icin randevu alamıyorum bir türlü, istanbulun tamamı dolu görünüyor iki aydır. Pasaportum olsa katılırdım.

evrakların tamamsa yarın 10:30 randevusunda yer var şu an. yeşil pasaport işlemleri vatan daki emniyette yapılıyor sadece.

Gene baktım epasaporttan. Vatan hariç ilçe emniyetler çıkıyor, onlarda da kontenjan yok diyor. Başka yerden mi randevu alacağız anlamadım.

7 GECE VİZESİZ UÇAKLI BALKAN TURU 279 EURO (Tatil.com)

Zaten sabahtan izin alamam anca öğleden sonralar gidebilirim.

• quote:

PM attım

26 Ağustos - 2 Eylül otel isimlerini öğrenebilirmiyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jizzy Quuatily

quote:

Fiyat iyi aslında ailecek gidilebilir. Böyle Turlara daha önce katılmadım. Ekstra çok harcama oluyor mu? Gün içi sadece yeme içmeye mi para veriyoruz. Birde ekstra gezi ücreti olmasa daha iyi olurdu

Hocam turdan sonra bir de ana sorun aslında küçük turlardaki ücret. Onun dışında yeme içme çok da sorun değil gibi. Eğer bütçe yoksa 6 liralık bir fasulye konservesi işini görür 1 öğün için.

yok artık oralara gidip bisküvi yiyelim oldu olacak. O tur parasının en az 2 katı yoksa cepte gidilmemeli. Para düşünerek tatile gidilmez gidilsede zevk alınmaz bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: atomickien

hırvatistan'a vize var diye biliyorum ben ya, sonradan orada sıkıntı çıkmasın?

Var zaten vize. Hırvatistan ab üyesi. tahminimce ekstra olucak o bölüm vizesi olanları götürcekler.

• quote:

quote:

quote:

yok artık oralara gidip bisküvi yiyelim oldu olacak. O tur parasının en az 2 katı yoksa cepte gidilmemeli. Para düşünerek tatile gidilmez gidilsede zevk alınmaz bence.

Ben oyle yapiyorum hocam birsey kaybettigimi dusunmuyorum salata birde

Yemegi turkiyedede yersin birde en azindan domuz mu kuskusu olmadan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Merhaba

Tatil.com elemanıyım

Kale Center AVM-Güngören/İSTANBUL şubesinde çalışıyorum

Yardımcı olabilirim

Onur Air'in Ohrid'e uçan 8Q671 tarifeli bir seferi yok. Özel jetle mi uçuracaklar bizi acaba? Yanlış bir bilgi mi var orada ben mi birşey kaçırıyorum yoksa?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khalasar -- 15 Şubat 2018; 1:55:52 >
  • quote:

quote:

quote:

Tadı olmaz diye bir şey yok hocam. İtalya'ya gittiğimizi yukarıda yazmıştım ve öğrenciyim. Otobüste 0.5 litre suyu 1 euroya satıyorlar. 4 liraydı işte o zaman. Benim o suya verebilecek 4 liram yok. İtalya'nın çeşmeleri genel itibariyle içilebilir durumda. 1 litrelik su aldım, gittiğimiz yerlerden de sürekli tazeleyerek içtim. Evet belki 1 litre fazla yüküm oldu ama çok da sorun olmadı. Günlük en az 6 tane su aldı diğer insanlar. 6 euro *7 gün desek 42 euro yapıyor.

Ben bu 42 euroyu yemeğe kullandım. Makarna, pizza vs. bunların tadına baktım. Pizzalar oldukça lezzetli ve birçok farklı yerde tattım. Ama bu demek değil ki yanımda konserve, poğaça götürmedim :)

Zaten ben yukarıda bütçe yoksa diye belirttim, bütçeniz varsa bunlar size saçma ya da tatili tatsız yapabilecek durumda görünebilir.

edit: 475 euro tur, 300 euro küçük turlar ve harcamam için de 350 eurom vardı. Ayrıca vize, pasaport vs. için de para harcadım :)

@Khalasar hocam bu uçuşlar turlara özel oluyor, pegasusun venedik uçuşu böyleydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jizzy Quuatily -- 15 Şubat 2018; 7:38:48 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: atomickien

hırvatistan'a vize var diye biliyorum ben ya, sonradan orada sıkıntı çıkmasın?

Var zaten vize. Hırvatistan ab üyesi. tahminimce ekstra olucak o bölüm vizesi olanları götürcekler.

Bu tura katılabilmek için misafirlerin yeşil pasaport sahibi veya geçerli kullanılabilir Schengen vizesi ya da Hırvatistan vizesi olması gerekmektedir.

Açıklamalarda yazıyor.
  • quote:

Hocam su gece eğlencelerini (götürdükleri yerlerin yemekleri ve eğlencesi ne derece kalitelidir tartışılır ki ben genel olarak memnun ayrılmadım bu tarz turların götürdüğü yerlerden)(artı parantez oteller muhtemelen son hafta belli olur ama şehir merkezine inilecek uzaklıkta olursa kendi imkanlarınızla öneriler eşliğinde daha kaliteli yemeklere daha az ücret ödeyebilirsiniz) çıkartırsanız çok bir ücret gelmiyor aslında ek olarak.Avrupa turlarına göre minimumda tutulmuş ücretlerde (muhtemelen 10 euro ya verdikleri yerlerin biletleri 2 3 euro dur).

Akşam yemekleri için otele yerleştikten sonra şehir merkezine inme durumunuz olursa istediğiniz gibi yer içersiniz; alternatif olur.Ama şehir merkezine uzak olursa muhtemelen çevre yerlerde yemek veya tur sonlarına doğru serbest dolaşım verilen yerlerde yemek işlerini halledebilirsiniz.Öğlen zaten fazla fazla zaman olmuyor genelde bu tarz turlarda.Aç kalmamak adına rehberin size burası iyidir dediği yerlerde yemek durumunda kalıyorsunuz.

Balkan ülkelerine gidenlerin bilgilendirmesine göre yeme içme durumları pahalı değilmiş ama araştırmak gerek.Turu uyguna getirmekte biraz kişiye bağlı.Gittiğim yörenin en iyisi neredeyse orada yerim her lezzeti tatmak isterim derseniz farklı olur öğlen bir marketten aldığınız sandiviçle geçiririm derseniz farklı olur rakamlar.

• quote:

quote:

PM attım

ben de pm alabilir miyim hocam?

Arkadaş pm atmış ama bilgilendirme olarak buraya da yazayım.Oteller belli değilmiş.Zaten bu tarz turlarda genellikle son bir haftaya doğru belli oluyor ve genelde şehir merkezine yakın lokasyonlar tercih edilmiyor otel olarak.Ulaşım ağı balkan ülkelerinde nasıldır yada taksi ücretleri bilemiyorum.Gece çıkar dolaşırım sabah 7 de kalkıp bütün gün dolaştıktan sonra diyen genç arkadaşlar varsa araştırsınlar bence

• Oteller belli değildir ama belli bir otel listesi olması lazım ellerinde. Genelde turlarda kullandıkları 3-5 otel oluyor.

Tur operatöründe çalışanlar daha iyi bilir ama benim katıldığım turlar için konuşursam; oteller genelde merkeze uzak ama metro ya da otobüse yakın oluyor. Bugüne kadar turlarda kaldığım şehir merkezine en uzak otel Barcelona'daydı ve merkezden 20-30 km uzaktaydı ancak metro ile 20-30 dk içinde merkeze inebiliyorduk, hiç sıkıntı olmadı. Tabii kendiniz giderseniz çok daha merkezi bir yerde kalabilirsiniz, Paris'te şehrin göbeğindeydik mesela.

Turların yaptığı ekstraları kendiniz çok daha ucuza mal edebilirsiniz. Önceden biraz araştırma yaparsanız, ekstralar için gidilen yerlere çok daha ucuza gidebilir, oralarda çok daha kaliteli restoranlarda daha ucuza yemek yiyebilirsiniz. Tura gidecek tecrübesiz arkadaşların dikkat etmesi gereken en önemli husus yol üstü zorunlu sayılabilecek ekstralardır. Bu tür ekstralar genelde 2 şehir arasında yer alır ve sizi benzinlik gibi ilgisiz bir yere bırakırlar. Eğer süre de uzunsa mecburen katılırsınız. Biz İtalya turunda hiç turla gezmediğimiz ve diğer ekstralara katılmadığımız halde 2 kişi 400€ ekstra ücreti ödemiştik çünkü ekstraların çoğu yol üzerinde ve uzun süreliydi. Mecburen katıldık.

Yemek masrafları ile ilgili olarak da kesinlikle ucuz ancak güzel bir gezi yapabilirsiniz. Su vs gibi şeyleri süpermarketlerden alın, otobüsten ya da başka bir yerden almayın. Hatta küçük marketlerden (zincir marketler hariç) almayın. Eyfel Kulesi yakınında susadık; ellerinde su satan elemanlardan mecburen 3.5 €'ya küçük su aldık. Kuleden indikten sonra yine susadık, gidip bir Carrefour bulduk (yakındaki marketleri navigasyondan kolayca bulursunuz), marketten 1.5 litre suyu 15 cent'e aldık. Özetle, su, kola, bira vb ihtiyaçlarınızı süpermarketlerden giderin. Ayrıca çok güzel sandviç ekmekleri, peynirler, fümeler vs alıp kendinize kahvaltı da hazırlayabilirsiniz.

Yemek konusunda ise, popüler turistik restoranlar bütçesi kısıtlı olanlara pahalı gelecektir. Ancak gitmeden bir kaç gün çalışır, internetten olumlu yorumlar almış hesaplı restoranları belirlerseniz yemek konusunda da rahat edersiniz. Fiyatlar gözünüzü korkutmasın, 10€ altına çok güzel pizzalar hatta et yiyebilirsiniz. Bütçe kısıtlıysa, bazı öğünleri ucuza geçiştirin, ancak mutlaka bir kaç iyi restorana gidin derim. Biz Paris'in göbeğinde, 1 Michelin yıldızlı restoranda kişi başı 30 ya da 35€'ya ara sıcak - ana yemek - tatlı ve şarap'tan oluşan bir yemek yemiştik. (Kaz ciğeri vb yemekler yedik, Türkiye'de o paraya yiyemezsiniz o yemekleri) Almanya'da bir köyde yediğimiz en güzel biftekleri yedik ve kişi başı 10-12 € gibi bir fiyat ödedik ki etler 400-600 gr arasındaydı.

Yani bütçeniz kısıtlıysa birazcık yorularak ve önceden hazırlık yaparak harcamalarınızı da oldukça makul seviyelere indirebilirsiniz. Tabii ki TL bu kadar değer kaybetmişken, € kullanılan ülkelerde pek çok şey pahalı gelecektir ama yapılacak bir şey yok. Güzel bir gezi yapalım derseniz maalesef belli bir parayı gözden çıkarmak zorundasınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 15 Şubat 2018; 11:57:57 >

• quote:

quote:

amerika başta olmak üzere 10 ülke gezdim
    ve gezerken masraf olmasın diye fasulye konserve yeme fikrini ilk defa sizden duyuyorum umarım böyle düşünen arkadaşlar yoktur :)
    gittiğimiz yerde yeme içmezsek ne anlamı kalır o gezinin

• quote:

Orijinalden alıntı: wolfien

Oteller belli değildir ama belli bir otel listesi olması lazım ellerinde. Genelde turlarda kullandıkları 3-5 otel oluyor.

Tur operatöründe çalışanlar daha iyi bilir ama benim katıldığım turlar için konuşursam; oteller genelde merkeze uzak ama metro ya da otobüse yakın oluyor. Bugüne kadar turlarda kaldığım şehir merkezine en uzak otel Barcelona'daydı ve merkezden 20-30 km uzaktaydı ancak metro ile 20-30 dk içinde merkeze inebiliyorduk, hiç sıkıntı olmadı. Tabii kendiniz giderseniz çok daha merkezi bir yerde kalabilirsiniz, Paris'te şehrin göbeğindeydik mesela.

Turların yaptığı ekstraları kendiniz çok daha ucuza mal edebilirsiniz. Önceden biraz araştırma yaparsanız, ekstralar için gidilen yerlere çok daha ucuza gidebilir, oralarda çok daha kaliteli restoranlarda daha ucuza yemek yiyebilirsiniz. Tura gidecek tecrübesiz arkadaşların dikkat etmesi gereken en önemli husus yol üstü zorunlu sayılabilecek ekstralardır. Bu tür ekstralar genelde 2 şehir arasında yer alır ve sizi benzinlik gibi ilgisiz bir yere bırakırlar. Eğer süre de uzunsa mecburen katılırsınız. Biz İtalya turunda hiç turla gezmediğimiz ve diğer ekstralara katılmadığımız halde 2 kişi 400€ ekstra ücreti ödemiştik çünkü ekstraların çoğu yol üzerinde ve uzun süreliydi. Mecburen katıldık.

Yemek masrafları ile ilgili olarak da kesinlikle ucuz ancak güzel bir gezi yapabilirsiniz. Su vs gibi şeyleri süpermarketlerden alın, otobüsten ya da başka bir yerden almayın. Hatta küçük marketlerden (zincir marketler hariç) almayın. Eyfel Kulesi yakınında susadık; ellerinde su satan elemanlardan mecburen 3.5 €'ya küçük su aldık. Kuleden indikten sonra yine susadık, gidip bir Carrefour bulduk (yakındaki marketleri navigasyondan kolayca bulursunuz), marketten 1.5 litre suyu 15 cent'e aldık. Özetle, su, kola, bira vb ihtiyaçlarınızı süpermarketlerden giderin. Ayrıca çok güzel sandviç ekmekleri, peynirler, fümeler vs alıp kendinize kahvaltı da hazırlayabilirsiniz.

Yemek konusunda ise, popüler turistik restoranlar bütçesi kısıtlı olanlara pahalı gelecektir. Ancak gitmeden bir kaç gün çalışır, internetten olumlu yorumlar almış hesaplı restoranları belirlerseniz yemek konusunda da rahat edersiniz. Fiyatlar gözünüzü korkutmasın, 10€ altına çok güzel pizzalar hatta et yiyebilirsiniz. Bütçe kısıtlıysa, bazı öğünleri ucuza geçiştirin, ancak mutlaka bir kaç iyi restorana gidin derim. Biz Paris'in göbeğinde, 1 Michelin yıldızlı restoranda kişi başı 30 ya da 35€'ya ara sıcak - ana yemek - tatlı ve şarap'tan oluşan bir yemek yemiştik. (Kaz ciğeri vb yemekler yedik, Türkiye'de o paraya yiyemezsiniz o yemekleri) Almanya'da bir köyde yediğimiz en güzel biftekleri yedik ve kişi başı 10-12 € gibi bir fiyat ödedik ki etler 400-600 gr arasındaydı.

Yani bütçeniz kısıtlıysa birazcık yorularak ve önceden hazırlık yaparak harcamalarınızı da oldukça makul seviyelere indirebilirsiniz. Tabii ki TL bu kadar değer kaybetmişken, € kullanılan ülkelerde pek çok şey pahalı gelecektir ama yapılacak bir şey yok. Güzel bir gezi yapalım derseniz maalesef belli bir parayı gözden çıkarmak zorundasınız.

genel şartlar kısmında otel ve uçuş bilgilerini paylaşmışlar ben incelememiştim.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.