< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ycakir -- 15 Şubat 2018; 14:5:26 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ycakir -- 15 Şubat 2018; 14:5:26 > |
Konu sahibi arkadaşa sabır diliyorum. Birazdan saçma sapan onlarca yorum gelecek; hayatında yurt dışına çıkmamış adamlar "turla gidilmez" diye atıp tutacaklar; hostellerde 20 kişi ile aynı odada kalıp sabah akşam marketlerden sandviç yiyerek ucuza gezen adamlar pahalı diye yorumlayacaklar, sanki tüm turlarda ekstralar ve vize ücreti dahilmiş gibi yorumlayanlar tur firmasını şark kurnazı olarak tanımlayacaklar...
Genelde bu forumda yorum yapmamayı tercih ediyorum ama insanlar faydalansın diye bir kaç noktayı netleştirelim : * Yurt dışı turlarda vize ücreti, seyahat sigortası ve ekstra turlar hiç bir zaman ücrete dahil değildir. (Ben vize almıyorum mesela, vize alan adamla neden aynı parayı alsınlar benden !!!) Bazı firmalar "astronomik" fiyatlara "premium" turlar düzenliyor, onlarda bazı ücretler dahil oluyor diye biliyorum ama o turların fiyatlarını düşününce bu bedeller zaten önemsiz kalıyor. * Tur firmaları ile genelde ben de gezmiyorum fakat bazen öyle uygun fiyatlar veriyorlar ki; siz o fiyatlara uçak bileti bile alamıyorsunuz. Fiyat uygunsa turla yurt dışına gidilir ancak turla gezilmez, tüm gezileri kendiniz yaparsınız. * Tur firmaları ile gezilerde otobüs servisi ve problem anında size destek olabilecek bir rehber her zaman avantajdır. Benim gibi defalarca yurt dışına çıkmış ve İngilizce iletişimi sorunsuz biri bile olsanız, orada yaşayan bir rehber ve otobüsle servis her zaman rahatlıktır. (Münih'te hava alanından otele metro ile yanılmıyorsam 2 kişi 22-23€'ya gitmiştik, dönüşü de eklediğinizde sadece havaalanı ulaşımı için neredeyse 50€ vermiş olduk.) Ayrıca turla gittiğinizde bir problem anında (örneğin otel odanız başkasına verilmiş ve otelde yer yok) sizin yerinize uğraşacak bir rehber olması da büyük avantaj. * İstisnaları olabilir, ancak tur firmaları genelde Türk insanının otel temizliği ve kahvaltı konusundaki hassasiyetini bildikleri için buldukları oteller şehir dışında bile olsa, belli bir standardı tutturan oteller oluyor. Ayrıca otellerin yerine gitmeden bakın, bazen şehir merkezine ulaşımı zor olabiliyor. Ancak "ben kendim gezerim" diyen adam ulaşımı rahatlıkla çözer. * ANCAK, 8 günde bu kadar şehir gezdiren turları tavsiye etmiyorum maalesef, çok fazla yolculuk yapacak ve yorulacaksınız. 8 günde 2 veya en fazla 3 şehir gezilmeli. |
bunları karşılayan muadil gösterirsen onu paylaşayım arkadaşım.
|
Başınıza iş almışsınız insanlara iyilik yaramaz hocam. Şimdiden gelecek yorumlar için sabırlar diliyorum...
|
Gerçekten gezginlere bir faydam olsun diye paylaşıyorum. Sırf goygoy için gelenlerin amacı ne anlamıyorum
|
alternatiflere göre fiyat uygun olabilir ama maalesef ülkemizde euronun tl karşısında 5 kat değerli olması sebebiyle fiyata dahil olmayan birsürü ıvır zıvır 10 eurolar bile kişi başı 50 tl ye denk gelmekte. dolayısıyla fiyatlar tl olmadığı sürece TL kazanan biri için pek sıcak olacağını düşünmüyorum. öğle ve akşam en az 10 ar eurodan 20 euro günlük yersiniz.7*20=140euro en az ve sadece yemek.600-700tl sadece yemek tutuyor kişi başı. artı ektralara katılcam derseniz yanarsınız dönüşte :)
|
bunlar normal hiçbir tur firmasının fiyatına dahil değildir.
|
Hayatında kaç kez yurt dışı turuna katıldın diye sorarlar adama?
|
Kaç kere yurtdışına çıktın ? Kaç kere turla çıktın ?
Özel sağlık sigortası nedir ? Yurtdışı çıkış harç pulu kime ne için ödeniyor biliyor musun ? |
Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
Özel Seyahat Sağlık sigortası Yurt dışı çıkış harç pulu Öğle ve Akşam yemekleri Ekstra turlar gerisini okumadım |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marrusia -- 13 Şubat 2018; 10:18:2 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 13 Şubat 2018; 11:7:26 > |
|
|
|
|
|