Şimdi Ara

7 İLERİ DSG SORUNLARI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
3
Favori
10.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cihanair

Soylemekten yoruldum

Tamam kardesim dsg sorunlu almayin

Dsg araci sorun olanlar zaten DSG ARAC SAHİBİ DEGİL HEPSİ BU

İsine gelen alir biner gelmeyen binmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

DSG sorunlu diye genelleme yapmamak lazım. Yağlı tip 6 ileri DSG'lerde sorun yok.

Bu bilgiyi nerden aldınız?

Yetkili servis+kullanıcılar kulübü+120000 km kullanım+ eş dost
  • quote:

quote:

DSG sorunlu diye genelleme yapmamak lazım. Yağlı tip 6 ileri DSG'lerde sorun yok.

Kullanıcı yorumları

2010 model 2000 tdı dsg var bizde passat 100.000 km'de sorunsuz yetermi

PLAKA ŞASE MOTOR NUMARASI VERİRİM İSTERSEN
  • quote:

quote:

quote:

Yanlış bilgi almışsınız

6 ileri ıslak tip de sorunsuz değil

7 ileri kuruya göre daha az sıkıntı çıkaran bir şanzıman.

sorunun kullanım stiline ve zorlanma durumuna göre sadece km önceliği değişiyor.

6 ileri tipler daha yüksek torka dayanabildiği için sorunsuz olarak algılanmış olabilir.

http://forum.vwturk.com/showthread.php?53841-jetta-1.4-tsi-170-dsg-(6-ileri)-%FEanz%FDman-problemi-ve-%E7%F6z%FCms%FCzl%FCkleri

• quote:

quote:

quote:

Kaşeli,imzalı sorunsuzdur belgesi geçerli bu forumda :-D

• Konu kirlenmeden biraz kullanım esnasında dsg nin olumlu ve olumsuz özelliklerinden bahsedelim. Tamamen kişisel yorumum bu arada.

Olumlu özellikler :

D konumunda
    Normal veya seri hizlanmadaki hızlı ve hassas vites degisimleri.

Yokuş aşağı hizlanirken gereksiz küçük viteste ısrar etmemesi.

Yavaslarken gerektiğinde vites düşürmesi.

Sıkışık trafikte 2. Viteste ısrar ederek yığılma yapmaması.

S konumunda vites büyütme hızı ve purussuzlugu.

Olumsuz yönleri :

Manuel modda

vites düşürmeleri sarsıntıli ve bazen az da olsa geç kalıyor.

Sıkışık trafikte inanılmaz yığılma yapıyor.

D modunda

Sbt hızlarda hep büyük viteslerde ısrar edip motoru düşük devirlerde tutması.

S modunda

Sbt hıza geçince bir kac saniye sonra vites büyüyerek devir düşürmesi.

O kadar çift kavrama saanziman denedim ama dsg gibi keyif almadım.

Edc, powershift, tct (Alfa ve Mercedes)

Hepsini denedim. Bana gore bütün çift kavramalar soru işareti. Güvenilir degil.

• KONUDAKİ YORUMLARIN KAYNAKLARINI ARAŞTIRDIM BULDUM HEPSİ ŞAKA GİBİ KAYNAK...

Benim GOLF 7'deki DSG'nin sorunsuz olduğunu iddia ettiğim için bu konu açıldı...

1- İlk mesajda araçla test sürüşüne çıkmışlar gelen sesler normal denilmiş, golf 6'da ses daha yüksekmiş sebebi kuru tip şanzımanmış. Yani burada sorunun teşhis'i konulmamış...

2 , 3 ve 4 mesaj'ın kaynağı aynı yerden.

http://www.arabalar.gen.tr/sanziman-sorunu-arac-toplatti-h3512.html

Şu linkteki haberin yorumuna atılmış mesajları KAYNAK diye sunuyorlar... Biz yapsak gülerler...

5- Bu mesajın kaynağı '' http://www.golfturkiye.net/atolye/volkswagen-golf/tamirhane/405-7-ileri-dsg-ariza.html '' bu link şimdi konu açılma tarihi 25 EYLÜL ama bu GOLF 7 2 kasım'da fuar sonrası satışa çıkmadı mı.? ÜStelik adam konuyu açmış ve son bilgiyi vermeden çekilmiş.

6- Bu kaynak ise 5 mesajdaki konuya atılmış bir yorum. Ayrıca bu sorunu yazan kişinin aracı GOLF 6 ama forumdaki nickinde GOLF 5 var...

7- Bu kaynakta 5 mesajdaki konuya atılmış bir yorum. Bu kişinin aracıda GOLF 6...

-------------

Yani ortada belirtilmiş adam akıllı bir kaynak yok. Benden belge bekleyen kişiler bu kaynaklara nasıl olurda inanıyor.

Ayrıca bu yeni platform DSG'yi güncelleme'den ibaret gördüğünüzü fark ediyorum. Halen olayı çözememişsiniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

O kadar çift kavrama saanziman denedim ama dsg gibi keyif almadım.

Edc, powershift, tct (Alfa ve Mercedes)

Hepsini denedim. Bana gore bütün çift kavramalar soru işareti. Güvenilir degil.

Bunu dese tartıştığımız kişiler eyvallah ama illede DSG sorunlu demeleri rahatsızlık veriyor...
  • bütün modellere sorunsuz versiyon dsg koysalar sorun çözülecek gibi, amarokta kesin çözüldü deniyordu acaba 2012-13 modellerden şikayet gitmiş midir?
  • Volkswagen 1.68 milyon aracı geri çağırıyor

Volkswagen elektronik ve sürüş sistemi sorunlarından dolayı küresel bazda 1.6 milyonun üzerinde aracı geri çağırıyor
  • Öncelikle hayırlı geceler.
    DSG,7-Gtronic,powershift,EDC ye ek olarak mitsubishi'nin tc-Sst şanzımanı kısacası tüm çift kavramali şanzımanlar YAPISI GEREĞI çabuk ısınan, kavramayi çabuk yiyen şanzımanlardır.

Bunun sebebi ise o fişek gibi dediğimiz geçişlerin parçalara yüksek oranda yük bindirmesidır.

Internette kısa bir ıngilizce dilinde araştırma yaparsanız aklınıza gelmeyen tüm marka-modellerdeki çift kavramali şanzıman arizalarini görebilirsiniz.

Bu kervana eminim Honda da eklenecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrmst -- 27 Kasım 2013; 1:40:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

bütün modellere sorunsuz versiyon dsg koysalar sorun çözülecek gibi, amarokta kesin çözüldü deniyordu acaba 2012-13 modellerden şikayet gitmiş midir?

2013 Amaroklar bir şirket tarafından test edildi... 50 Kadar amarok araç alacaklardı... Manuel mi alalım DSG mi alalım diye.Test sürüşleri yapıldı, DSG den uzak durulması gerektiğini belirttiler ve uzak durdular ;) ve Manuel amarok alındı..
  • Seat Grupta Dsg Beyni Siemens'e ürettiriliyor. Seatta sorun çıkmıyor. En azından 6 ileri için konuşayım Ama vwdeki dsglerde Bosch'a ürettiriliyor beyinler böyle bir durumda var sağlam bi kaynaktan gelmişti bilgi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Omegamon

Benim aracım da golf 7 10.000 km de 1 aydır vites geçişlerinde hissedilir titreme başladı 10 gun sonra bakım var muhtemelen kavrama değişecek malesef klasik dsg sorunu çözülmemiş gibi

hocam yanlış anlamayın ama sıkıntı ihtimalini bile bile nasıl gidip dsg'li araçlara o kadar fazla para veriyorsunuz?

İnşallah bozulmaz diyerek ödenen onbinlerce lira... Umarım sorunusuz kullanırsınız
  • Bu dsg muhabbeti de akp olayina döndü. Herkes sovuyor laf ediyoe ama yine de ona gidiyor,satin aliyor & oy veriyor.

• Yalnız şu 3 numaradaki "çok biliyorsan alma" diyen satış görevlisinin üzerine baattin'i salmak lazım.

Şimdi empati yaparak söyenilmeli ki bu sorunla başetmek satış sorumlusunun sorumluluğu olmamalı, zira ona ait bir hata değil ancak bu ona çok biliyordun, almasaydın deme hakkını vermez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gopluumit

Seat Grupta Dsg Beyni Siemens'e ürettiriliyor. Seatta sorun çıkmıyor. En azından 6 ileri için konuşayım Ama vwdeki dsglerde Bosch'a ürettiriliyor beyinler böyle bir durumda var sağlam bi kaynaktan gelmişti bilgi

Ben onu enjektörler icin duymuştum.

• Millet kendini özgürlük savaşçısı ilan etti, hiç dsg kalmayana kadar mücadeleleri devam edecek. Rüyanızda falan dsg görüyorsunuz sanırım.
    Çıkın dolaşın biraz.

• Braveheart isimli üyemizin forum bünyesindeki konuma cevap ekleyerek, dün doğuşla yaptığı görüşmenin kaydıdır:

quote:

Orijinalden alıntı: BraveHeart

Doğuş oto'ya iletişim bilgilerimi vermiştim. Bugün aradılar. 0532 755 33 00 numaralı telefondan. Volkswagen aracımı teyit ettiler falan filan. Konuşan yetkili, DSG sorunsuzdur diyemedi, bunu demesini de beklemiyordum zaten. Kimse bir mala %100 sorunsuz diyemez. Sorunların daha çok İstanbul gibi trafiği sorunlu olan bölgelerden çıktığını falan anlattı, kullanıma bağlı olarak sorun gösterme oranı artıyormuş. Ben İzmirdeyim, İzmir gibi görece daha sakin yerlerde pek problem yaşanmadığını ifade etti.

Kullanıma bağlı olarak sorun çıkabilir dedi açıkçası. Tabi DSG konfordur bunu süren bilir tarzı bir konuşması da oldu. DSG'yi test için İzmirdeki satıcılara yönlendirdi beni. Macaristan'da sanırım en son DSG problemi görülmüş ve orada araç toplatılması gerçekleştirilmiş. Türkiyede şu anlık toplama yapılacak kadar sorun görülmüyormuş. Ama büyük bir problem görülürse sanırım toplatma yapılabilirmiş.

Konuşmamı objektif bir şekilde anlattım.

arkadaşımın sözü benim için gereken kanıttır,arzu eden arkadaşımız varsa verilen numaran doğuşu arasın.
    DSG nin Yeni nesili de eski nesili de sorunludur.
    Fabrika veya doğuş üzerinden sorunun çözüldüğüne dair açıklama gelmedikçe sorunlu kalmaya devam edecektir.
    Bizim koca forumumuzda dsg sorunsuz diyen 3 üye var,gerisinin tamamı sorunlu olduğunu kabul etmiştir zaten.,buraya arkadaşımızın koyduğu link tamamen dsg tartışmasına dayanak oluşturmaktadır.Golf 7 sahibi bir arkadaşımızın da yazısı vardır burada,yukarda görülebilir.
    Bu arkadaşım başta olmak üzere,Volkswagensever veya vag grubu araç sahibi olan üyelerin en azından buradaki dsg sorununu açık yüreklilikle kabul ettikleri için kendilerine teşekkürü borç bilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 27 Kasım 2013; 9:08:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: we[AGRA]

Millet kendini özgürlük savaşçısı ilan etti, hiç dsg kalmayana kadar mücadeleleri devam edecek. Rüyanızda falan dsg görüyorsunuz sanırım.
    Çıkın dolaşın biraz.
    quote:

benimde tanıdığım 5-6 kişide dsg şanzumanlı araçlar var hiç şikayetleri yok otomatik şanzumanı şöför bozar yani sistemi iyi tanyıp öyle kullanın dsg şanzuman vitesini kendi takan debriyajına kendi basan bir akıllı manuel şanzumandır bu tip şanzumanlar da motor gücü çok önemli küçük motorlu araçlarda hantal kalır. turbolu düşük devirde yüksek tork veren araçlarda çırpma çok olur, aracınızı iki kişi kullanıyormuş gibi düşünün ayağınızı frenden çekip gaza ani yüklendiğiniz zaman vitesdeki şanzumanın debriyajı kavrayacaktır 100 lerce torkluk güç en zayıf yeri bozacaktır birde dsgde çokdüşük devirlerde kullanabilirsiniz ve ani hızlanmak isterseniz bir düşük vitesin yetmediği durumlarda 2 alt vitese takmak zorunda kalır fakat bu iş dsg için çok zor bir iştir o yüzden gaz pedalına hiçbir zaman tam yüklenmeyin gazı yedire yedire verin ve bi dekalkacağınızda gaza basmadan 1 2 adım aracın yürümesini bekleyin bu aracın debriyajının tamamen kavramasını sağlar gaz ve fren pedalına aynı anda asla basmayın.

http://forum.vwturk.com/showthread.php?53841-jetta-1.4-tsi-170-dsg-(6-ileri)-%FEanz%FDman-problemi-ve-%E7%F6z%FCms%FCzl%FCkleri

Kaynaktan alıntı dsg kullanım tecrübesi... Faydası olabilir DSG'li aracı olan arkadaşların denemesinde fayda var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zeytinbey -- 27 Kasım 2013; 9:30:57 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.