Şimdi Ara

7 yil sonra Turkiye (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
5
Favori
7.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben de 77 liyim ve yaşamadım, her zaman temel ihtiyaç maddeleri vardı demek ki bölge bölge değişiyormuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 440cdx

@soultrex

Ben de 77 liyim ve yaşamadım, her zaman temel ihtiyaç maddeleri vardı demek ki bölge bölge değişiyormuş.

İstanbulda yaşadım ben o beş kiloluk sırmakeş kaynak sularını eve taşıdım şimdi plastik kaçınız biliyor bunu ?
  • Oyuncu değişikliği yapalim sen gel ben gideyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Rüzgar81

Bakınız herşey 4 - 4 lük değildir hiçbir yerde.

Orada da bir takım problemler vardır ama Türkiye'de sizin Almanya'da yaşadıklarınızın 100X misli vardır.

Soma da ki madenciler işte kardeş.Adamları eşşek yerine bile koymamışlar, adamlar kendi ülkesinde köleden beter şartlarda çalışıyormuş.

7 yil sonra Turkiye

7 yil sonra Turkiye

7 yil sonra Turkiye

Bizim ülkemizde sağlık sisteminin ihmallerinden ve doktor hatalarından ölenler objektif bir şekilde ortaya çıkarılsa kimbilir neler çıkardı ?

Biz ülke olarak objektif ve şeffaf değiliz ki gerçekleri görebilelim.

İşte gerçekleri halının altına süpüre süpüre bugün Soma'da ki madende işçi cinayetine kadar geldik.

Elin Avrupa'lısının ırkçılığını sineye çekerim ama Türkiye'nin insana verdiği değersizliği çekemem ! der burada bir sürü kişi eminim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 24 Mayıs 2014; 16:55:49 >

• Dostum farkettiysen ben de Türkiyenin büyük ve ekonomi bakımından gelişmiş ülkelerle bir değil dedim. Ama bu fark önceleri daha büyüktü. Türkiye de 4 kişilik aile 1 asgari ücretle geçinemiyorsa, avrupa da da aynı durumdakiler geçinemiyor. Ama bundan 10-15 sene önce, avrupada gurbetcilerimiz tek maaşla her sene türkiyeye BMWlerle gelirlerdi.O günlerle kıyaslarsak iyi durumdayız(10 sene de ülkenin altyapısı, üstyapısı, sanayisi,ekonomisi ne kadar gelişti). Türkiye de Asgari ücret alan çok kişi yok sadece maaşının asgari ücretli gösteren çok yer var. Herkes asgari ücret almıyor. Gelir dağılımı konusu çok sağlıklı değil ama bu zaten böyleydi dünyada da bu şekilde.. Zaten gelecek arkadaş bu konularda ABD ile karşılaştırır. Ama Türkiye senin dediğin gibi gelinmeyecek ülke değil. Ülkemiz eskisinden daha özgür. Bunu lütfen kabul edin. Bence TÜRKİYE'ye temelli yerleşsin.

• Tabiki hiç bir yerde sistem 4 4 lük yürümez ama sanıldığı kadarda iyi değil, altını tekrar çiziyorum dediklerim yabancılar için zaten.

Almansanız ve renginiz sarı ise burası cennet zaten ama Türk iseniz her yerde bir adım geriden başlarsınız.

Alman ben bira içmem, sağlıklı yaşamak istiyorum der, herkes helal olsun der adama ama Türk bira ikram edilir ve sebep belirtmeden içmiyorum derse dinci algısı oluşur. Anlatmak istediğim yabancıya karşı olan önyargı ve bunu yıkmak imkansız, bu yüzden de ben cennet olarak göremiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rüzgar81 -- 24 Mayıs 2014; 17:03:26 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çakma Zippo

gel kardeşim ülke eskiye göre çok daha iyi halde.

Bu arkadaşımız geçen sene vefat etti, lösemiydi. Mesajını görünce burda üzüldüm.

• Rüzgar81 R kullanıcısına yanıt
    +1
    Bizimkiler orada 2. sınıf insan muamelesi görüyor. Sonuçta oraya gittiğinizde %95 i vasıfsız insan.
  • turanceviz T kullanıcısına yanıt
    Vasifsiz bir Türk toplumunun olmasina da katiliyorum.

1. nesil zaten köyden, kasabadan geldi yani cahildi, bunlarin yetistirdigi cocuklar kendilerine benzedi, ücüncü ve dördüncü nesil ile düzelmeye basladi bu durum.

Bu seferde Türklere sizden birsey olmaz düsüncesi ilkokullarda empoze edildi ve gercekten birsey olmadi cogumuzdan. Sadece almanlar kesinlikle suclu degil bu durumda ama onlarin da payi cok büyük.

Sonuc olarak vasifsiz bir topluluk, arti yabanci olmanin getirdigi önyargi durumu birlesince o sevilmeyen Almancilar meydana cikti.

Ben bu insanlardan nefret edilmesini, kücük görülüp, dalga gecilmesini üzüntüyle izliyorum cünkü inanin onlar böyle olsun istemediler.

Edit: Bu arada konu biraz amacindan sapti gibi, ben burada yasamayi seviyorum yanlis anlasilmasin, ben yukarida anlattiklarima uymayan bir insanim ve statüm gayet iyi.
    Türkiyeyi tamamen öcü olarak görüp, yurt disini cennet gibi gösterenlere lafim.

Cok iyi durumda olmadigini biliyoruz elbet ama Orta Afrika ülkeleri kadar da kötü degil sonucta...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rüzgar81 -- 24 Mayıs 2014; 17:13:44 >

• Bak ilk başta şunu bilmek gerekiyor. Dünyanın hiç bir yerinde devlet adamı bu kadar fazla medya karşısına çıkmaz. Ama bizim Türkiye'de bu malesef böyle geldi böyle devam ediyor. O yüzden de başbakanın medya karşısına çıkıp konuşması çok normal zaten halkta bunu istiyor. Bu konuşmaların bazı bölümlerinde istenmeyen şeyler söylenebilir veya da düşüncemizi yansıtmamız bazen çok doğru olmayabilir. Örneğin SOMA faciasında kimin suçu varsa araştırılacağına ve artık öyle şeylerin yaşanmaması için çalışılacağına inanıyorum. Böyle birbirimize video gönderirsek hiçbir yere varamayız. Olayı alt nedenlerle açarsak işin içinden çıkamayız. Bundan 10-20 yıl önce bir başbakan böyle eleştirilebilirmiydi ? Dünyanın hangi yerinde(Avrupa-Asya-Amerika) gezi parti gibi orotestolarda insanlar ülkeyi böyle yakıp yıkabilir? Özgürlükler ülkesi ABD de böyle şeyler yapabilirler mi? Arada kurunun yanında yaşta yanıyor ama her ne olursa olsun ÖZGÜR ülke değiliz DEMEYİN. Biraz geçmişe bakmak lazım ve geleceğin 3-5 yılda düzeleceğini düşünmemek lazım. Daha düşünmemiz gereken çok şeyler var. Dış güç gibi Twitter, Facebook gibi sosyal ağlarda bilgi kirliliğini düşünmek lazım. İnsanlarımızın nereye gittiğini düşünmek lazım. Kendimizden başlamamız lazım. Sizde eminim ülkemizin iyiliğini istiyorsunuzdur bizde öyle istiyoruz. Belkide 10 yıl sonra burada yazdıklarım benim başıma bela açacak belki de 10 yıl sonra Akp'nin adını anmak suç olacak. Ama ben ve sizin gibi insanlar düşüncelerimizi bir takım tutar gibi sabit tutmamamız gerekiyor. Saygılar 440cdx

• 440cdx
    İlk haberinle olayı tekilleştiriyorsun. Almanyaya giden 10 gurbetciden 9u fabrikada işçi oluyor. Bunu araştırınca çok rahat öğrenebiliriz. Ayrıca tebrik etmek istiyorum o kişiyi. Ama o kişi gibi Türkiye'de binlerce başarı öyküsü var. Ayrıca tartışmayı hem biz hem siyasetciler bilmiyoruz. Bizim şuan ki konuşmamızda kalp kırıcı, rencide ediyor, küfür içerikli bir şey yok ama normal zamanda insanlara bir bakalım. Siyasiler birbirini yerken, halktan normal olmayı beklememek lazım. Umarım ilerde bu da düzelir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turanceviz -- 24 Mayıs 2014; 17:58:43 >
  • Almanya'ya gidenlerin %90 'ının işçi olmalarına bir şey demiyorum tabii ki eğer vasıfsız elemansanız Türkiye'de de zaten işçi-emekçi olmaya adaysınızdır.

Yani şu ırkçılık konusunda , bakın bugün 1 milyon kadar Suriye'li mülteci getirildi Türkiye'ye yerleştirildi.

ve halkın içinde huzursuzluk çıkarıyorlar gittikçe.

Çünkü adamlar da arap kültürü var ve bağnazlığa varan davranışları var.

şimdi biz bunlar hakkında nasıl bir tutum sergiliyorsak elin gerçek Alman'ı da aynı şeyi sergiliyor.

ve maalesef bu ülkenin en okumamış alt tabakası gittiği için zamanıdan oraya ırkçılık konusu bir miktar artmıştır Almanya'da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 24 Mayıs 2014; 18:04:22 >
  • Gel
  • Turkiyede sokaktan 100 kisi cekin hayatiniz nasil iyimi isiniz v.b diyin %99'u sikayetci olacaktir

• quote:

Orijinalden alıntı: turanceviz

Dostum farkettiysen ben de Türkiyenin büyük ve ekonomi bakımından gelişmiş ülkelerle bir değil dedim. Ama bu fark önceleri daha büyüktü. Türkiye de 4 kişilik aile 1 asgari ücretle geçinemiyorsa, avrupa da da aynı durumdakiler geçinemiyor. Ama bundan 10-15 sene önce, avrupada gurbetcilerimiz tek maaşla her sene türkiyeye BMWlerle gelirlerdi.O günlerle kıyaslarsak iyi durumdayız(10 sene de ülkenin altyapısı, üstyapısı, sanayisi,ekonomisi ne kadar gelişti). Türkiye de Asgari ücret alan çok kişi yok sadece maaşının asgari ücretli gösteren çok yer var. Herkes asgari ücret almıyor. Gelir dağılımı konusu çok sağlıklı değil ama bu zaten böyleydi dünyada da bu şekilde.. Zaten gelecek arkadaş bu konularda ABD ile karşılaştırır. Ama Türkiye senin dediğin gibi gelinmeyecek ülke değil. Ülkemiz eskisinden daha özgür. Bunu lütfen kabul edin. Bence TÜRKİYE'ye temelli yerleşsin.

Haklısın türkiye dubai avrupada afrika

• Dindar değilsen gelme, şu an dindar olmayanlar 2. sınıf vatandaş sayılıyor. Hele dokunulmazlık, adliyede tanıdık yoksa, zengin değilsen 6. sınıf vatandaşsın. Oradaki şartlar zorluyorsa Finlandiya, İspanya, İtalya, İngiltere düşünebilirsin. Burası düşünücelek son yer. Net.

• Dostum bak size bir şey söyleyeceğim. Recep Tayyip Erdoğan gençken de dindardı şimdi de dindar. Adam dindarlığın aslında suç olmadığını başardı. Artık insanlar dinini rahat yaşayabiliyor. Bunları halk unutmaz. Ayrıca olaya bakış açılarımız farklı. Bak AKP dünyada Türkiye'yi 1 numarası yapsa eminim ki siz gene düşman olursunuz. O yüzden artık seninle bu muhabbeti uzatmak istemiyorum. Artık kabul edin bu adamın yaptıklarını halk unutmaz. Siz olaya at gözlüğüyle baktığınız için ben ne desem boş. Bir daha bu konuda bir şey yazmayacağım. Lütfen biraz olumlu düşünün. Halimize şükür etmekten, isyan nedir bilmememiz gerekiyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: soultrex

quote:

Orijinalden alıntı: ziel34

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: joker-38

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: joker-38

boş beleşleri boşver sen.
    bir cok forum var türkiye dışında yaşayan türkler için. hangi ulkedeysen onu bul orda sor.
    bazen düşünüyorum canakkale şehitleri bu boşbeleşler içinmi savundular bu vatanı? pc başından kalkmıyan vatanı kötülüyor peh.

Yav he he

yarasi olan geldi
    forumda senin kadar yarasi olanı gormedim
    almanyada yasayip ulkeni karalamak nasil bir yaradır
    namaz kılmayanı oruç tutmayanı dövüyorlarmış türkiyede
    nickin tanıdık geliyor cemmat-siyaset konusunda rezil olan sen degilmiydin? akp yuzden 40 dan fazla alırsa kendimi banlarım diyen sen degilmiydin?

bari gozum gormesin +blok

Ülkemi karalamıyorum hükumeti haklı olarak eleştiriyorum ayrıca asla ve asla akp şu kadar alırsa kendimi banlarım demedim ve ayrıca ne olur blocklama çok üzülürüm yeaaaa :((((

AKP alacak ne sanıyorsun ?

Hükümeti eleştiriyorsun yaşın kaç ,kaç hükümet gördün biraz eskilere bak.

Bezinini 5 tl yapan ötv'yi %200 eti 30 tl yapan pkkya kucak açan hükumete madalyamı taksaydım

Ona bakarsan 1988 1989 yıllarında ekmek kuyruğunda bekliyorduk doğru düzgün tüp bulamayıp soba kenarlarda yaşıyorduk. sen bunları bilirmisin git anana babana sor 80 li yılları onu geçtim 90 yılları.

hala bunu söyleyen kaldım ya arkadaş birazcık mantıklı düşünün kendinizi rezil etmekten başka bir iş yapmıyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Rüzgar81

quote:

Orijinalden alıntı: 440cdx

@Rüzgar81

Almanya'da işsizlik maaşı, çocuk parası, evsizseniz ev devlet tarafından verilir.

Türkiye kendi vatandaşına ise Soma madenin deki işçilerimizin halini gördüğünüz kadar değer verilir.

elin Almanya'sı oturum izni aldığınızda size üstte yazdığım hakları verir.

tayyip 3-5 çocuk yapın aman ha diyor mesela ama çocuk başına verilen yardım 14-15 tl filan , 1 çocuk bezi bile 20 tl den filan başlar.

Bu kadar fazla vatandaşıyla kafa bulan bir hükümet olmaz.

@ziel34

Almanya'da bunu söyleyen Çalışma Bakanını herhalde yarım saat sonra atarlar bakanlığından :

Bizde sormak haşa !! ne demek ? koskoca Çalışma Bakanına ha !? Çarpılırsınız valla !

7 yil sonra Turkiye

Arkadaşım bana anlatma bunları, ben doğma büyüme Almanyaliyim.

Almanya’da evsiz kalan insanın aklından şüphe ederim zaten.

Iyi şartlarına gelince orada dur derim. Almana iyi evet ama yabancılar ikinci sınıftır her zaman.

Örnek 1
    Benim babam 53 yaşında sapa sağlam adam, safra kesesi taşı sebebiyle hastaneye yattı, o gece hastanede kalp krizi geçirip vefat etti. Otopsi Raporu 50 tane soru işareti ile sonuçlandı ki suçlu bulunmasın.
    Sene 2001 bu arada.

Örnek 2
    Bundan 3 hafta öncesi.
    Dayım 70 yaşında, kanser teşhisi ile ameliyat edilmek isteniyor, ameliyattan evvel organ bağışı için, iki tane öğrencinin ameliyata girmesi için imza ve onay isteniyor. Narkozcunun bu narkozdan sonra tekrar uyanmaniz imkansız uyarısı ile vazgeciliyor.
    Türkiye'de muayene sonucu kanser değil sadece darbe olduğu meydana çıkıyor.

Buyur çok sevdiğin almanya ve iyi şartları.

Kaç tane tanıdığım türk ameliyat oldu burda hepside sapa sağlam çıktı ameliyattan resmen saçmalamışsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schmerzhaft -- 25 Mayıs 2014; 14:57:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ruh Adamın Teki

Dindar değilsen gelme, şu an dindar olmayanlar 2. sınıf vatandaş sayılıyor. Hele dokunulmazlık, adliyede tanıdık yoksa, zengin değilsen 6. sınıf vatandaşsın. Oradaki şartlar zorluyorsa Finlandiya, İspanya, İtalya, İngiltere düşünebilirsin. Burası düşünücelek son yer. Net.

+1 dindar veya hükumet yandaşı değilsen 2.sınıf vatandaş muamelesi görüyorsun

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.