Şimdi Ara

7 yıldır böyle sorun görmedim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben yeni bir bilgisayar topladım müşteriyeama bilgisayar açılışında bios ekranını geçtikten sonra şöyle bi hata veriyo 3 gündür uğraşıyorum yapamadım yardımcı olan olursa sevinirim

arıza : usb drive over current detected

diyo ve 15 saniye sonra bilgisayar kapanacak yazıyo

not: bilgisayar yeni toplandı ve ilk açılışta bunu diyo windows filan kurulamadı yani

• bios güncellemesi yapın

pc açılmıyorsa ilk olarak biostan usbleri kapatın öyle deneyin update yaptıktan sonrada düzelmezse anakartı garantiye verin 1 haftayı geçmediyse anakartı iade ederek yenisini alın
  • Anakart üzerindeki USB bağlantılarını, yanlış yapmış olmayasınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: adem81

bios güncellemesi yapın

pc açılmıyorsa ilk olarak biostan usbleri kapatın öyle deneyin update yaptıktan sonrada düzelmezse anakartı garantiye verin 1 haftayı geçmediyse anakartı iade ederek yenisini alın

eet olabilir birde usb girişleri kontrol et
  • ANAKART ALT YADA ÖNE TEKEBÜL EDEN USB LER HATALI BAGLANMIŞ OLABİLİR ÇIKARIP DENEYİN....
  • biosa girmeyede izin vermiyor usb kablolarını takmadan yapıyorum ama sonuç yok
    anakartı başka yerde deniyorum çalışıyor diğer parçalarda çalışıyor ama toplanınca sorun başlıyo
  • ANLADIGIM KADARIYLA UZAY MONTAJINDA ÇALIŞIYOR TEKLİ AMA GRUP HALİNDE SORUN VERİYO POWER LED İ FANAL DOGRU BAGLADINIZDAN EMİN OLUN DERİM...........
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    10 gündür tık yok çok garip
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hep aynı kasayamı topluyorsunuz dostum birde toplarken anakartın içinden çıkan o pembe renkli bir kağıt gibi birşey çıkıyor önce onu koy üstünede anakartı öyle dene ne alaka demeyin bir kaç kez saçma sapan buna benzer sorunlarla karşılaştım mantığımız almadı bu uygulamayı yaparak çözdük.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gabriyeli -- 20 Mayıs 2007; 19:43:20 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: baranel

ANLADIGIM KADARIYLA UZAY MONTAJINDA ÇALIŞIYOR TEKLİ AMA GRUP HALİNDE SORUN VERİYO POWER LED İ FANAL DOGRU BAGLADINIZDAN EMİN OLUN DERİM...........

+1
  • anakartı kasaya monteledikten sonra çalışıyorsa anakarta ait (jamjamlı)poşeti anakartın altına koy ve öyle monte et muhtemelen kasaya takıldığında kısadevre yapan bişey var bu şekilde çözebilirsiniz
  • Daha once bende Asus A8 anakartta karşılaştım..

Bios flash ettim yani güncelledim garantiye de göndermedim adam da bana 20YTL üstüne para verdi erken aldıgı için :D

Yani sorun Bios güncellemesi eğer uğraşamam diyorsanız

direk ÇİZGİ'ye CRM idi sanırım sitesinde var ... aras kargo ile gönderin kargo parası çizgi ödüyor.
  • arkadaşlar haklı bir de usb voltaj jumperı varsa onun 5 voltta olduğunu kontrol edin. veya jumperı sökün. sadece pover butonu bağlıyken çalıştırın. bir de dikkat etmediğn anakartın bir parçası kasaya değip kısa devre yapabilir. yada anakart civatalarından falan kısa devre olabilir. kısa devreye karşı önlem alıp deneyin bence. plastik kesip vidaların başına bağlayabilirsiniz mesela.
    sistemi uzay sistem olarak çalıştırabiliyorsan bios updateti denemelisin bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi troley111 -- 21 Mayıs 2007; 1:49:22 >
  • Bilgisayar parçalarını montajı anlayan biri yapmadı galiba sorun bağlantılarda olabilir.
  • Pc ye hiçbir güç kablosu bağlayın ve bios pilini çıkarıp 5 dk bekleyip tekrar takın. Büyük bir ihtimalle düzelir.
  • ya kardes sistem current limite yiyor,yani bir yerden topraklama var ve yuksek akım cekiyor diyor usb olarakta sorunu gosteriyor bence usb baglantılarında bir sorun olabilir veya usb ye giden power girislerinde saseleme var,bence onemli bir sorun iyice kontrol et derim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.