Şimdi Ara

70 gbımı kim yedi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 terebayt hafızalı bilgisayarım 5-6 kez format gormuslugu var 7 bilemedin 8 hadi 9 dikkatimi cekti diski bolmemistim yereldisk c 930 gb peki kalan 70 gbımı kim yedi yardım lütfen :D

• o her hdd yada flash belleklerde olur. 1.tb derler 960 gb cıkar:)
    ama snnki biraz fazla gibi bölünmemiş alan olmadığına eminmisin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: byblue

o her hdd yada flash belleklerde olur. 1.tb derler 960 gb cıkar:)
    ama snnki biraz fazla gibi bölünmemiş alan olmadığına eminmisin?
    event eminim hdd de degil bu arada kendi hardiski bilgisayarın billgatese kaptırmam 70 gbımı istiom
  • benim hdd 160 gb ama 149 gb olarak gosteriyor. seninki normal bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heratica

event eminim hdd de degil bu arada kendi hardiski bilgisayarın billgatese kaptırmam 70 gbımı istiom

:)) valla adam vermez bence :) bu arada hdd bilgisayarın kendi harddiski diğerlerine harici deriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byblue -- 3 Ekim 2011; 15:07:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: byblue

quote:

:)) valla adam vermez bence :) bu arada hdd bilgisayarın kendi harddiski diğerlerine harici deriz

Alıntıları Göster
    Abi gerekirse bu iş mahkemede biter! totalde kacmıs gb mıs kactan 930 a düsmüs felan nerden bakabilirim bulalım sunun bi yolunu yordamını beyler:D

• benimkide 180+52 gb olarak 2 ye böldüm alırken 250 gb diye almışdım ama 232 gb toplam :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Saat Kaç TL Eder
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: muradisdan

benimkide 180+52 gb olarak 2 ye böldüm alırken 250 gb diye almışdım ama 232 gb toplam :D
    Her hdd nin töleransı olur... bu üreten firma tarafından bir töleranstır... HDD üstünde 80gb yazar ama actıgınızda 75gb kullanımı vardır... Eğer çok fazla bir bölümü gözükmüyorsa Bilgisayar açıkken bilgisayarıma sağ tıkla yönet de açılan sayfadan dis yönetimine gel biçimlendirilmemiş bütün bölümleri burada görebilirsin... Fakat üretilen disk boyutuna göre tölerans da yükselio galiba seninki normal gibi bence...
  • quote:

Orijinalden alıntı: muradisdan

benimkide 180+52 gb olarak 2 ye böldüm alırken 250 gb diye almışdım ama 232 gb toplam :D
    Abi durum ortada bu billgates toprak kokan güzelim yurdum insanımı somuruyor bakın kac kişi muzdarip abi bence microsoftun binayı basalım elde meşalelerle
  • quote:

Abi durum ortada bu billgates toprak kokan güzelim yurdum insanımı somuruyor bakın kac kişi muzdarip abi bence microsoftun binayı basalım elde meşalelerle

Alıntıları Göster
    disk üreticileri 1GB ı 1024 mb olarak değil de 1000 mb. olarak aldıkları için her diskte olan bir durumu görüyorsun şu an.
    normaldir o kadar alan eksik olması.
    Disk boyutu ne kadar büyükse fark da o kadar büyük olur.
    160lık bir diskin kullanım kapasitesi 149GB dır.
    320gb lık bir diskin de 304 gibi birşey olması lazım. Tam emin değilim.

• quote:

Sakin ol şampiyon

Bu normal birşey.Sanırım HDD'in bir nevi 'limit'i. Benim görüşüm bu yönde.Dediğim gibi benim de harddiskim 160 GB ama 149 GB olarak gösteriyor.Senin miktar arttıkça böyle olması normal.Ayrıca 1 TB harddiskin var 70 GB'ın derdini yapmana değmez

• quote:

Orijinalden alıntı: Devrimci Penguen

quote:

Sakin ol şampiyon

Bu normal birşey.Sanırım HDD'in bir nevi 'limit'i. Benim görüşüm bu yönde.Dediğim gibi benim de harddiskim 160 GB ama 149 GB olarak gösteriyor.Senin miktar arttıkça böyle olması normal.Ayrıca 1 TB harddiskin var 70 GB'ın derdini yapmana değmez

Alıntıları Göster
    yok 500 gb da harici varda nebilm bu sabah ters tarafımdan kalktım kurbanı billgates oldu özür abi :) yardım icin saolun beyler

• quote:

yok 500 gb da harici varda nebilm bu sabah ters tarafımdan kalktım kurbanı billgates oldu özür abi :) yardım icin saolun beyler

Alıntıları Göster
    Harddisk firmalarının pazarlama stratejisi işte.
    1000 bayt 1 kb değil 1024 bayt olması lazım
    Adamlarda satarken 1 terabayt değil 1.000.000.000.000 bayt diye satar. O da Gb'a çevirilince düşer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arcatera

Harddisk firmalarının pazarlama stratejisi işte.
    1000 bayt 1 kb değil 1024 bayt olması lazım
    Adamlarda satarken 1 terabayt değil 1.000.000.000.000 bayt diye satar. O da Gb'a çevirilince düşer.

Alıntıları Göster
    normal bişey düşmesi ama seninki biraz fazla düşmüş gibi geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pskoo

normal bişey düşmesi ama seninki biraz fazla düşmüş gibi geldi

Alıntıları Göster
    hesaplayınca senin 976gb 562 mb alanın olması gerekiyor , dediğim gibi biraz fazla yemiş . o da üreticiden kaynaklanıyordur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pskoo

hesaplayınca senin 976gb 562 mb alanın olması gerekiyor , dediğim gibi biraz fazla yemiş . o da üreticiden kaynaklanıyordur

Alıntıları Göster
    harddisk hangi marka bilelim de ona göre almayalım :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bradley Cooper

harddisk hangi marka bilelim de ona göre almayalım :D

Alıntıları Göster
    ntfs olarak biçimlendir eğer ntfs değilse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmhkceza

Alıntıları Göster
    niye bu kadar dert ettin :) bırak olmasın 70gb. 70gb'la dünya mı kurtulur
  • quote:

Orijinalden alıntı: rodelero

niye bu kadar dert ettin :) bırak olmasın 70gb. 70gb'la dünya mı kurtulur

Alıntıları Göster
    1 Mb = 1024 Kb'ın yerine ~ 1000 Kb olarak baz alınır. ( For simplicity and consistency, hard drive manufacturers define a megabyte as 1,000,000 bytes and a gigabyte as 1,000,000,000 bytes. )

http://forum.donanimhaber.com/m_51971374/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: xmhkceza

Alıntıları Göster
    Bendede 300Gb Ama 283 Gb Görünüyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.