Şimdi Ara

700 $a Ne Almalıyım_?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yeni bir sistem toplamak istiyorum fakat bazı konularda kararsız kaldım ve yorumlarınızı almak istiyorum....
    Öncellikle alacağım parçalar:
    1- işlemci
    2- anakart
    3- ram
    4- hdd
    ve bu parçalar için naktim 700 dolar.

Ekran kartı msi 6800 GS almaya karar verdim ve sli olarak kullanmıycam. yani anakartın sli destekli olması gerekli değil.
    Hdd konusunda raid 0 düşünüyorum (sata II NCQ)
    En kararsız kaldığım yer ise işlemci amd mi intel mi ?
    intel alarsam 667mhz ram kullanabilirim ama amd alırsam 400 var sadece (yada ben bole biliyorum )

Uzun lafın kısası yardımlarınızı bekliyorum. Hangi marka ve neden ?
    Kolay Gelsin...

• anladığım kadarıyla oyun oynamak için bir sistem topluyosun bunun için öncelikle amd işlemcileri düşünmelisin cunku amd oyun ve grafik performansı açısından intelin önünde ama dediğin gibi amd ler 400 mhz ramleri destekliyor, ama bu cok sorun değil amd kesinlikle oyunlarda daha iyi bir performans sunar. artı fiyat/performans olarak amd çok iyidir. intel işlemciler ise render, convert gibi işlemlerde daha başarılılar.

hhd ye gelince su anda son teknoloji sata2ncq dur yani bundan almak daha mantıklı.
    anakarta gelince benim kişisel tercihim hep asus olmuştur çünkü bu güne kadar asus kullandım ve hiçbir şikayetim olmadı. ama açıkçası marka çokta farketmez önemli olan chipset. neyse sana yardımcı olması açısından aşagıya bir sistem yazalım

SOKET 939 AMD-ATHLON 64 3000+ 939 VENICE 158.0000 USD 1 158 USD + KDV
    SOKET 939 MSI-K8N NEO4-F 90.0000 USD 1 90 USD + KDV
    DDR SDRAM TWINMOS-1 GB 400 DUAL 99.0000 USD 1 99 USD + KDV
    PCIE MSI-NX6800GS-TD256E 251.0000 USD 1 251 USD + KDV
    SATA SEAGATE-120 GB SATA NCQ 90.0000 USD 1 90 USD + KDV
    TOPLAM : 688 USD + KDV

KDV DAHİL TOPLAM : 811,84 USD (gigatek bilgisayar)

yanlız 6800 gs alırsan 700 dolara bu sistemi toplaman imkansız olur haberin olsun.

• quote:

Orjinalden alıntı: cmanbaris

anladığım kadarıyla oyun oynamak için bir sistem topluyosun bunun için öncelikle amd işlemcileri düşünmelisin cunku amd oyun ve grafik performansı açısından intelin önünde ama dediğin gibi amd ler 400 mhz ramleri destekliyor, ama bu cok sorun değil amd kesinlikle oyunlarda daha iyi bir performans sunar. artı fiyat/performans olarak amd çok iyidir. intel işlemciler ise render, convert gibi işlemlerde daha başarılılar.

hhd ye gelince su anda son teknoloji sata2ncq dur yani bundan almak daha mantıklı.
    anakarta gelince benim kişisel tercihim hep asus olmuştur çünkü bu güne kadar asus kullandım ve hiçbir şikayetim olmadı. ama açıkçası marka çokta farketmez önemli olan chipset. neyse sana yardımcı olması açısından aşagıya bir sistem yazalım

SOKET 939 AMD-ATHLON 64 3000+ 939 VENICE 158.0000 USD 1 158 USD + KDV
    SOKET 939 MSI-K8N NEO4-F 90.0000 USD 1 90 USD + KDV
    DDR SDRAM TWINMOS-1 GB 400 DUAL 99.0000 USD 1 99 USD + KDV
    PCIE MSI-NX6800GS-TD256E 251.0000 USD 1 251 USD + KDV
    SATA SEAGATE-120 GB SATA NCQ 90.0000 USD 1 90 USD + KDV
    TOPLAM : 688 USD + KDV

KDV DAHİL TOPLAM : 811,84 USD (gigatek bilgisayar)

yanlız 6800 gs alırsan 700 dolara bu sistemi toplaman imkansız olur haberin olsun.
    +1

• Tavsiyeler için sağol dostum...
    Bu arada ekran kartını 700 doların dışında tutmuştum zaten.bu paraya sadece işllemci,ram,anakart ve hdd almayı düşünüyorum.
    Kolay Gelsin...
  • merhaba arkadasim. Bilgisayar almadan once mutlaka benimle gorus. aldigin en uygun fiyattan daha uygun bir fiyat sana verebilirim. direk ithalatcidan urun aliyorum eger arzu edersen neredeyse toptan fiyatina yakin bir fiyata sana satis yapabilirim. Benimle gorusmeden bilgisayar alma derim emin ol sen kazanacaksin en azindan soyle dusun ne kaybedersin?
  • O zaman bi fiyat listesi yollasan...
    Bi de nerdesin ,kimsin , garantisi bizzat senmisin:)
    quote:

Orjinalden alıntı: sekerrenk

merhaba arkadasim. Bilgisayar almadan once mutlaka benimle gorus. aldigin en uygun fiyattan daha uygun bir fiyat sana verebilirim. direk ithalatcidan urun aliyorum eger arzu edersen neredeyse toptan fiyatina yakin bir fiyata sana satis yapabilirim. Benimle gorusmeden bilgisayar alma derim emin ol sen kazanacaksin en azindan soyle dusun ne kaybedersin?
  • Bende sana

AMD 3500 + venice 215 + kdv

Twinmos 2 x 512 ddr400 90 + kdv

EPOX EP-9NPAJ SLI (NF4,GLAN,SATAII,RAID,S939) 170 + kdv

Samsung 2 x 80 gb Raid SATA II 120 + kdv

Toplam KDV dahil 720 dolar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R@J@ -- 22 Aralık 2005 14:20:28 >
  • fiyat listesi içinwww.metroelektronik.com.tr adresine girebilirsin. Bende urunlerimi onlardan aliyorum fakat bayii fiyatina aliyorum. o listede gormus oldugun fiyatlarin dahi altina inebilirim. ben kimim dersen atlas bilgisayar diyebilirsin. Ben urunleri onlar araciligi ile temin ediyorum. urunlerde 2 yil monitorlerde 3 yil parça garantisi vardir tum urunlerimde faturalıdır. Merkez umraniyede ama parca isteyen arkadaslara urunu besiktas'a kadar bizzat getirebilirim. Parca ile alakalı Baska bir sorunuz olursa ictenlikle yanıtlamaya calisirim.
  • Sagol dostum yorumların için
    1-3500+ venice işlemciyi 215 $ a nerden alabilirim...
    2-anakart olarak abit fatal1ty mi epox mu
    3- 20$ ın lafı olmaz
    quote:

Orjinalden alıntı: R@J@

Bende sana

• Gigatek ve mavi bilgisayardan yaptım bu fiyatları ankart da herkes dfi asus yada abit önerir ama sata II desteği yok ( bide yeni nesil işlemcileri destekliyo) çoğunda en uygun kart bu iyi de bir kartdır bide tavsiyem eger ihtiyacın yoksa bi hardısk eksik al yani 70 dolar gibi fark yartır o farkıda ekran kartında kullanırsın saphira X850XT 300 + kdv 6800GT ve 6800GS den daha iyi bi kart ilerde ihticın olursa alırsın bi hardisk daha ben öle yapacam bu sistemin aynısını

Hatırlatıyım gigatekin sitesine üye olursan fiyatlat biraz düşüyo ona göre verdim fiyatları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R@J@ -- 22 Aralık 2005 14:36:22 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: R@J@

Bende sana

bak bu süper
  • slı ozelliği kullanmayı düşünmüyorum o yuzden bu anakart pahalı sanırım normal versiyonu varsa onu alabilirim...
  • o zaman ultra versiyonunu alabilirsin ama disklerin raid olması performansını en az %30 arttıracaktır
  • oc yapmayıda düşünüyorum ,ultraya baktım şimdi o da olabilir...
    bir de abit Fatal1ty kartları var gene kararsız kaldım... (ayrıca piyasadada bulamadım sadece reklamları var)
    acaba hangi kartın oc performansıdaha ii olur
    anakart konusunda kafayı yicem az sonra...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DuKefirster -- 22 Aralık 2005 16:51:24 >
  • asus a8-SLI anakarat
    amd 3500 cpu 64 bit
    asus N6600 pcı-ex
    kingston 1 gb ddr2 ram
    samsung 120 gb sata2
  • quote:

Orjinalden alıntı: DuKefirster

slı ozelliği kullanmayı düşünmüyorum o yuzden bu anakart pahalı sanırım normal versiyonu varsa onu alabilirim...

O zaman san bu kartı öneririm

ASUS A8N-E (NF4 Ultra,GLAN,SATA II,RAID,S939) Anakart 115 $ + KDV

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R@J@ -- 22 Aralık 2005 19:23:31 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.