Şimdi Ara

700 Watt Çok Sessiz Power Supply Arıyorum. Lütfen Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar, 700 Watt Çok Sessiz Power Supply Arıyorum. Lütfen Yardım ??!!!.
    Hangi PSU tavsiye edersiniz. Aşağıdakilerden hangisi sizce iyidir (ÇOK SESSİZ DİR ????)

1) OCZ GAMEXSTREAM 700W SLI POWERSUPPLY OCZ700GXSSLI-EU (278.33 ytl)
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1012&productid=bd71049

2) BE quiet! BQT Straight Power E5-700W (266.37 YTL)
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=BN039

3) FSP EPSILON 700W POWERSUPPLY (203.11 YTL)
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1012&productid=bd48295

Fiyat olarak şu an en iyisi FSP görünüyor. AMA DEDİĞİM GİBİ BEN ÇOK SESSİZ BİR PSU ARIYORUM.

Be Quite de iyi diye duydum bu arada.

Yardımlarınıza şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cpu2ram -- 21 Temmuz 2007; 23:48:12 >

• FSP Epsilon 700W
  • ne güzel, güç kaynakları yazısı, artık üyeleri güldürür olmuş.

bende sessiz bir güç kaynağı arıyorum, kullanan arkadaşlar, be quite ve silverstone arasındaki tercihi söyleyebilir mi?
  • fsp kaliteli ve sessizdir
  • OCZ GAMEXSTREAM 700W

Kesinlikle önerim bu PSU dur. Bende uzun süre incelemelerine baktım. Söylenen tek şey

“OCZ benim kitabıma göre bir şampiyon üretmiş. Standardın üzerinde güç gereksinimi olan kaliteli bilgisayarlara bir GameXstream şart !
    Neoseeker
  • 750 lik TT toughpower kullanıyorum ses ile iligli bi problem göremedim bendeki gayet sessiz çalışıyor
  • O aralıkta Enermax Infiniti 720 Wattan daha güçlüsünü ve daha sessizini bulamazsın. Tabi biraz tuzlu.
  • OCZ alacağına 52 YTL daha verip enermax infiniti almak daha mantıklı tabi,
    ama son radde buysa yani 278 YTL bile zor çıkıyorsa, OCZ alınmalı
  • Sistemin ne bilmiyorum ama fikir vermesi açısından şu sistemi söyleyeyim.

e6600, 8800gtx ikisi de overclocklu. tam yük altında dahil 300 watt civarında harcıyor bu sistem.

750watt power supply ile ne yapacağını merak ettim doğrusu.

500 watt silverstone sp50ef-plus işini çok rahat görebilecektir.

referanslar:
    http://forums.whirlpool.net.au/index.cfm?a=wiki&tag=psu

Legion Hardware also demonstrates it is possible to run a QX6700 with SLI 8800GTX, 4GB RAM and 4 HDD on a 550W PSU, and questions the need for bigger and bigger PSUs.
    (550watt bir psu ile quad 6700 ve sli 8800gtx çalıştırmışlar 4 hdd de cabası)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sendorm -- 22 Temmuz 2007; 23:11:58 >

• quote:

Orjinalden alıntı: sendorm

Sistemin ne bilmiyorum ama fikir vermesi açısından şu sistemi söyleyeyim.

e6600, 8800gtx ikisi de overclocklu. tam yük altında dahil 300 watt civarında harcıyor bu sistem.

750watt power supply ile ne yapacağını merak ettim doğrusu.

500 watt silverstone sp50ef-plus işini çok rahat görebilecektir.

referanslar:
    http://forums.whirlpool.net.au/index.cfm?a=wiki&tag=psu

Legion Hardware also demonstrates it is possible to run a QX6700 with SLI 8800GTX, 4GB RAM and 4 HDD on a 550W PSU, and questions the need for bigger and bigger PSUs.
    (550watt bir psu ile quad 6700 ve sli 8800gtx çalıştırmışlar 4 hdd de cabası)

500 watt silverstone sp50ef-plus nun sinek vızıltısı gibi bir ses çıkardığı söyleniyor bu doğrumu

• yok şu an kullanıyorum öyle bir ses yok.

load altında olmayınca, yani power supplyı boşta çalıştırdığınızda böyle bir ses geliyor ama evet. De kasa içinde sürekli anakarta bağlı kaldığı için böyle bir sıkıntı yok.
  • güç kaynaklarının fanları öyle çok karışık bir tasarıma sahip değil ve aşağı yukarı hepsi belli bir sessizliği sağlarlar.

güç kaynağında sessizlikten çok verim ve sağlamlığa önem vermek lazım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: engintunbel

FSP Epsilon 700W

acaba epsilon 700 wattın gülünecek bi yanı varsa söyleyin biz de gülelim.

alacağın psu nun full yük altındaki verimliliğinede bak.bu da çok önemli bi nokta.
    fsp güç kaynakları hakkında sessiz olduğundan çok bahsediliyor.zaten ürünün üzerinde 12 cm lik fan olduğu için yüksek devirde dönsede çok rahatsız etcek ses çıkarmayacaktır.

Bende yakın zamanda FSP Bluestorm 2 500 watt(%80 verimlilik) almayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeRo-34 -- 24 Temmuz 2007; 12:52:11 >

• quote:

Orjinalden alıntı: yattara 61

güç kaynaklarının fanları öyle çok karışık bir tasarıma sahip değil ve aşağı yukarı hepsi belli bir sessizliği sağlarlar.

güç kaynağında sessizlikten çok verim ve sağlamlığa önem vermek lazım.

Buna katılamıyorum açıkçası. Fanların yapısı da kendi arasında farklılık gösterir. Lakin asıl mühim olan fanın kaç voltta çalıştığıdır. Verimli bir power supplyın fanı düşük voltta ve sessiz çalışarak sıcaklığın çok yükselmesini engelleyebilir, zira power supplyın kendisi çok ısı açığa çıkarmıyordur. Basit bir hesapla 200 watt harcayan bir sistemimiz olsun.

%80 verimli bir powe supply 200/0.8 = 250 watt çekecektir. 50 watt da ısı olarak verir. %60 verimli bir power supply 200/0.6 = 333 watt çeker ve 133 watt ısı olarak verir. Elbette ikinci power supply sessiz bir biçimde soğutulamayacaktır.

Kullanılan fanlar da kalite olarak farklılık gösterirler. Zira yukarda dediğim gibi kaç voltta çalıştıkları önemlidir. Bazı fanlar 5 voltta gayet rahat çalışır ve yeterli hava verir ve sessizdir. Kimisi ise 5 voltta çalışmaz. Elinizle dürtmedikçe dönmeye başlamaz. Karakteristik ses özellikleri vardır, fan kanatçıklarının türbülans sesi, motor tıkırtısı, bazı fanlardan çıkan cızırtı sesi vs vs vs. Sanıldığından çok daha karmaşık bir mevzu var yani ortada. Bu kadar detay bana ağır gelir diyorsanız, başkalarının deneyimleri işe yarayacaktır. Bu yüzden hepsi aynı sessizliği verir demek doğru değil.

Ha sisteminizde 3 tane tam hız çalışan fan varsa bu ses sizi ırgalamayabilir, büyük ihtimalle de farketmezsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.