Şimdi Ara

700D T5İ aldım. Neleri kontrol etmeliyim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, dün akşam sirkeci hayyam pasajından 650 d almaya gittim. Bir mağazada çok temiz bir ürünü (sadece kozmetik olarak, çünkü diğerlerini çok bilmiyorum) 1150 TL ye 18-55 lens ile buldum. Orjinal kutusu boyun askılığı, pili, şarj aleti vs. Biraz pazarlık yaptıktan sonra aynı fiyata Rebel T5i 700d verebileceğini belirtti kontrol ettiğimde bir sorunu yoktu. Aldım evde az biraz kurcaladım. Şu anda neleri kontrol etmemi önerirsiniz. Shutter sayısına bugün bakacağım çünkü bilgisayar kablosunu bugün gidip alacağım adamdan. Koymayı unutmuş ta :). Daha çok tripod kullanıp video çekmek için aldım diyebilirim. Ancak tabii ki özel günlerde, ya da kız arkadaşımla gezmelerimizde de fotoğraf çekmek istediğimiz için aldım. Tavsiyelerinize, önerilerinize, şikayetlerinize açığım. Şimdiden teşekkür ederim.
    Şu anda işte olduğum için fotoğraf atamıyorum. Ancak, eve gittiğimde makinenin fotoğrafını ya da makine ile çektiğim bir iki fotoğrafı atabilirim.

• up up. Bugün ya da yarın götürüp değiştireceğim makineyi olmazsa. Aldığım abi öyle bir şey söyledi
  • sensöre bak toz var mı?
  • Teşekkür ederim kontrol ettim. Herhangi bir toz ya da çizik bulunmuyor. Başka bir öneriniz var mı?
  • 11400 Shutterda şu anda makine. Sormak istediğim bir şey var lensin ucundaki focus diski çok hafif oynuyor. Bu bir sorun mu ? Yani elinizle tutup sağa sola çok hafif çektiğiniz zaman hareket ediyor.
  • Evet sorun, netleme kısmını daha önceki kullanan kişi eliyle otomatikteyken manuel netlemeye çalıştığı için oluyor. Genelde DSLR kullanmayan yada eline yeni alan çoğu kişi birşey olmaz diyip orayıda sağ sola hareket ettiriyor. Daha önce 70-200 lens vardı, otelde çalışırken elemanın biri 3 ayda pert ettirdi lensi. Zaten netleme gittimi o lens gitti.
  • Ekrani kontrol et dondurdugunde sorun yasaniyormu dokunmatik sorunu var mi dugmelere bak calisiyormu ozellikle kadrana bak beyaz veya siyah fonda bos fotograf cekip pc de %100 oraninda buyutup bak ölü veya hot piksel var mi diye kontrol et.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.