Şimdi Ara

7200rpm 2.5'' Harici Disk?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnternet sitelerinde, becerebildiğim kadar, bakındım. Ancak 7200 devirle çalışan 2.5'' boyutunda harici hiç göremedim. Acaba bulamadım mı? Yoksa piyasada bu tarz hard disk yok ya da üretilmiyor mu?
    Değerli yorumlarınızı esirgemeyin lütfen.

• genelde düşük devirde çalışanlar tercih ediliyor çünkü usb arabiriminde bağlandıklarından çok fazla bir artısı olmuyor devirinin yüksek olmasının. aksine daha çok ısınma ve daha çok güç tüketimi oluyor.
  • bu ayrıntıyı bilmiyordum, teşekkürler.
  • arkadaşım piyasada bir sürü 7200 rpm 2.5 hdd var hatta ben kendime bir tane alıcam yakın zamanda 80gb 5400 kullanıyorum biraz daha performans artışı ve yüksek gb istiyorum reklam olur diye veremiorum ama teknoloji marketlerinin sanal magzalarına bakarsan 10 larca çeşit görebilirsin
    arkadaşın dedigi gibi bir ısı artışı dogrudur ama bence performansının yanında tercih edilip göz ardı eliebilicek bişe zaten zarar vericek seviyelerde ısınma olmaz.

5400 vs 7200 rpm performans testler
    http://www.youtube.com/watch?v=D7LH_J8kzsk
    biraz önce baktımda 130 lira 7200 rpm 320 gb gayet alınabilir gibi duruyor tabi 500 lükleride var ama fiyat 2 ye katlanıyor F/P oranı baya düşüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cbenlidayi -- 30 Aralık 2009; 22:44:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cbenlidayi

arkadaşım piyasada bir sürü 7200 rpm 2.5 hdd var hatta ben kendime bir tane alıcam yakın zamanda 80gb 5400 kullanıyorum biraz daha performans artışı ve yüksek gb istiyorum reklam olur diye veremiorum ama teknoloji marketlerinin sanal magzalarına bakarsan 10 larca çeşit görebilirsin
    arkadaşın dedigi gibi bir ısı artışı dogrudur ama bence performansının yanında tercih edilip göz ardı eliebilicek bişe zaten zarar vericek seviyelerde ısınma olmaz.

5400 vs 7200 rpm performans testler
    http://www.youtube.com/watch?v=D7LH_J8kzsk
    biraz önce baktımda 130 lira 7200 rpm 320 gb gayet alınabilir gibi duruyor tabi 500 lükleride var ama fiyat 2 ye katlanıyor F/P oranı baya düşüyor.

Arkadaş harici demiş dikkat edersek, internalda fark tabiki olur verdiğiniz linkteki gibi ancak harici olduğunda 5400RPM bile fazla USB 2.0 için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Falcon-etti -- 30 Aralık 2009; 23:01:13 >

• dipnot: 10.000rpm dahi var 2.5luk disk...
  • usb 3.0 çıkınca da mı bira artısı yok 7200 rpmin ?
  • usb 3.0 hdd den çıkan verinin bağlı olduğu makineye aktarım hızıdır.. rpm hard diskin dönüş hızıdır yani verinin işlenme hızıdır çok farklı şeyler..

taşınabilir diskler içinde ne yazık ki 7200 rpmlik disk çok az var bulmasıda çok güç.. en güzeli sata almak ona güzel bir case almak olayı ucuza hallettmek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 11 Eylül 2013; 22:17:50 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.