Şimdi Ara

720p ne güzel ne güzel aman ne güzel (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Roohans

Geç olsada tanışmıssın, artık bırakmak istemezsin.
    İnsan film izlediğini anlıyor, birde dts destekli ses sistemin varsa tadından yenmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: yekialem

quote:

Orijinalden alıntı: Frost_Nova

quote:

Orijinalden alıntı: Espâda

quote:

Orijinalden alıntı: arseniCem

şimdi baktımda torenti indirdiğim yerden değilmiş bende "Buz.Devri.3.Dinozorlarin.Safagi.2009.720p.BluRay.DUAL.x264-METiS.HDM.mkv" yi indiriyim

anlamadığım ilk indirdiğim 5.18 gb di bu ise 2.90gb

yani sadece sesin dts ya da ac3 olması bu kadar farkettirirmi? çünkü sslere baktım görüntü olarak pekte farkları yoktu.

Çift ses yani ac3 olan dosyaların boyutu daha fazla olur.

Çift ses olduğundandır doğrudur fakat ac3 demek çift sesli demek değildir. Ac3 DVD'lerde kullanılan, sesi mp3'ten kısmen daha temiz verdiği söylenen ve en az mp3 kadar iyi sıkıştırma algoritmasına sahip bir ses codec'idir.DVD'lerde görürüz 5.1 İngilizce dil ses dosyası 448kbps'dir yine yanına bir de Türkçe 5.1 eklenir o da 448 kbps'dir bir de 5.1'i olmayanlar için her iki dilde de ayrı ayrı iki kanaldan 2 x 192 kbps olur genelde, bazılarında daha fazla dil seçeneği olup 448 değeri daha düşük de olabiliyor. Bir rip'te ac3 formatı kullanılmışsa muhtemelen o rip 5.1'dir 448 kbps kalitesindedir. D-Z0N3'un riplerini bilirsiniz. Dolby Digital olunca 5.1 olurken dts'de 6.1 oluyor sanırım bundan tam emin değilim yanlışım da olabilir. 5.1 olunca da bir de üstüne daha fazla dublaj eklenince -her birinin de 5.1 olduğunu düşünürsek- boyut epey büyüyor.

hayır buz devri 3 bir animasyon filmi olduğundan release ler arasında o kadar kalite farkı olması normal.. neden? animasyon, çizgi film vb. türlerde mkv formatında rip kalitesini yarı yarıya düşürseniz bile görüntü kalitesinde hiç bir değişiklik olmaz.. yani standart filmler 4.5gb ken normalde bu tür filmlerin de 4.5gb civarlarındaki release lerini indirmenize gerek yok.. yarı yarıya dosya boyutundan tasarruf edilebilir.. dediğim gibi boyutlar yarı yarıya da olsa görüntü kalitesinde hiç bir değişim olmaz ;) matroska codec inin özelliğinden kaynaklanmakta bu olay..

arseniCem'in sorusuna dikkat etmemişim pardon, sırf dual olduğu için boyutta bu kadar oynama olmaz doğrudur. Ripleyen eleman bol keseden saniye başına kb ayarı çekmiş ya da x264/h264'ün level'ini yüksek tutmuş sanırım. Mesajımı düzeltiyorum.

• 1mibt internetle zor oluyor yahu bide gündüzleri ağdakiler olsun bizimkiler olsun neti kullandığı için açık bırakamıyorum torrenti.. arada geceleri açık bırakıyorum ama o da her gece olmaz..

yinede değiyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: arseniCem

1mibt internetle zor oluyor yahu bide gündüzleri ağdakiler olsun bizimkiler olsun neti kullandığı için açık bırakamıyorum torrenti.. arada geceleri açık bırakıyorum ama o da her gece olmaz..

yinede değiyor :)

niye canım.. ben 8mbit olmama rağmen eski alışkanlık, arka planda fan sesi olmadan yatamıyorum XD
  • 720p gibisi yok.
  • İnternetim sınırlı olduğu için ne yazık ki 720p ya da 1080p filmleri indiremiyorum.Elinde arşivi olanlar pm atabilirlerse satın almak isterim.İzmir içi olması şartıyla
  • 720p iyidir
  • Artık dvdrip i unut.
  • İndirmesinden ziyade yer sıkıntısına neden oluyor. Eskiden dvdrip vardı. 1 senede 1 tb zor dolardı. Şimdi 3 ayda 1 tb doluyor 720p yüzünden. Tabi araya 1080p'lerde kaçmıyor değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ExECaLiBuR -- 20 Aralık 2009; 3:20:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExECaLiBuR
    İndirmesinden ziyade yer sıkıntısına neden oluyor. Eskiden dvdrip vardı. 1 senede 1 tb zor dolardı. Şimdi 3 ayda 1 tb doluyor 720p yüzünden. Tabi araya 1080p'lerde kaçmıyor değil.

ya zaten 1080p düşünmüyorum.. çünkü gereksiz yer tutacak biliyorum. 720p yeter şimdilik. aradığım bir filmde de 5.1 dts destekli orjinal dili ve türkçe altyazısı şart. sadece bunlar olsa yeter. bide en azından ac3 destekli türkçe seside olsa iyi olur yani 2 ses ( aile ortamında pek sıcak bakılmıyor altyazıya türkçe olması onlar için iyi oluyor. ) bu nedenlede fazlada büyük dosyalar oalcağını sanmam indireceğim filmlerin :D

öle arşiv olsun diyede filmde indirmeyi düşünmüyorum ( ilerleyen zamanlar ne getirir bilemem :D ) beğendiğim arşive değecek filmleri indiricem. 1tb bir harddisk almak ilk işim zaten.

bu nedenle ilk işim yılbaşında torrent sitelerinin üyelik açmasını beklemek :D

• 10 TB lık güncel full hd 1080p bluray mkv film arşivim var ihtiyacı olan msn_mehmetozkan@hotmail.com eklesin.Aradığınız her filmi bulabilirsiniz arşivimde.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.