Şimdi Ara

720p ne güzel ne güzel aman ne güzel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ilk defa 720p film indirdim ( the dark knight ) gözlerim bayram etti ne güzelmiş 720p filmler... dvdriple sürünüyormuşuz resmen... dual olmasıda ayrı güzel ister tr ister orjinal dilinde izleyebiliyorsun.. altyazısıda içinde aramak derdi yok..

gerçi net 1mbit olmassa ve ağda 2 kişi daha olmassa çok güzel olacak ama malesef onlar varken kapatmap zorunda kalıyorum ve çok uzun sürüyo inmesi yinede sonuna kadar değer ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: arseniCem

ilk defa 720p film indirdim ( the dark knight ) gözlerim bayram etti ne güzelmiş 720p filmler... dvdriple sürünüyormuşuz resmen... dual olmasıda ayrı güzel ister tr ister orjinal dilinde izleyebiliyorsun.. altyazısıda içinde aramak derdi yok..

gerçi net 1mbit olmassa ve ağda 2 kişi daha olmassa çok güzel olacak ama malesef onlar varken kapatmap zorunda kalıyorum ve çok uzun sürüyo inmesi yinede sonuna kadar değer ;)

kesinlikle değer.1mbitle 27 gblık film çektim.zulüm gibi geçen ayların ardından indirmeyi başardım sonunda

• Bu haz ı bende yaşamıştım
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkratoss

quote:

ilk defa 720p film indirdim ( the dark knight ) gözlerim bayram etti ne güzelmiş 720p filmler... dvdriple sürünüyormuşuz resmen... dual olmasıda ayrı güzel ister tr ister orjinal dilinde izleyebiliyorsun.. altyazısıda içinde aramak derdi yok..

kesinlikle değer.1mbitle 27 gblık film çektim.zulüm gibi geçen ayların ardından indirmeyi başardım sonunda

godfather 3lemesini indiricem ( 25.5gb ) %2,8 indirdim baktım yavaşladı başak torente geçtim tek seferde duruma göre 2 torrent aktif ediyorum biri azalırken diğeri hızlı geliyor dengeliyorlar :D

acaba 2mbite geçsem ne kadar farkeder

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arseniCem -- 4 Aralık 2009; 23:01:54 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kkratoss

quote:

godfather 3lemesini indiricem ( 25.5gb ) %2,8 indirdim baktım yavaşladı başak torente geçtim tek seferde duruma göre 2 torrent aktif ediyorum biri azalırken diğeri hızlı geliyor dengeliyorlar :D

acaba 2mbite geçsem ne kadar farkeder

10 saatte iniyorsa 5 saatte iner.geçebiliyorsan hiç durma derim

• O kadar alıştımki bende artık yabancı dizileri bile 720p indiriyoruz (dts pek tercih etmiyorum gerek yok)

Tabi 720 den 720 ye fark var bunun konusu vardı burda 720 veya 1080 i ripleyen guruplar bazıları iyi ama hepsi iyi değil

Kolay gelsin hocam
  • ufak bir sorum olacak dual ile dts arasındaki fark nedir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YA ÇOK KOMİK DEĞİL Mİ :D
    11 yıl önce açıldı
    Bu kız güzel mi ?
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

ufak bir sorum olacak dual ile dts arasındaki fark nedir?

Elma ile armut arasındaki fark daha az...

Şaka bir yana dual derken çift seslendirme kastediliyor. Yani mesela bir orijinal dil de seslendirme, bir de Türkçe seslendirme gibi. Player ayarlarından istediğini seçiyorsun. Tabi film riplenirken bu özelliğin de eklenmesi gerekir ki yararlanabilelim. Yoksa her HD-rip filmde olacak diye bir kaide yok.

DTS ise bir ses formatı. Onu zaten biliyorsundur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 5 Aralık 2009; 0:45:05 >
  • Tabi bu dts nin ses kalitesi yüksek baya ama bizim lcd desteklemiyo onun için ac3 işime geliyo tabi

Bide daha fazla dil olduğundan mb olarak daha fazla oluyo

Ama hocam film falan geçtimde daha çok maç izliyoruz şuan sd yayındaki lig tv de görüntü çamur gibi yani bi 720 görsen varya tiribündeki adamların yüzleri görünüyo
  • Ice.Age.Dawn.of.the.Dinosaurs.2009.BluRay.720p.x264.DTS-WiKi

şimdi indirdiğim bu..

dual 2 dil oluyoda bunda sadece orjinal dilimi var? yoksa birkaç dil mi mevcut? ikinizin yorumunu okuyunca kafam karıştır :)
  • quote:

Ice.Age.Dawn.of.the.Dinosaurs.2009.BluRay.720p.x264.DTS-WiKi

şimdi indirdiğim bu..

dual 2 dil oluyoda bunda sadece orjinal dilimi var? yoksa birkaç dil mi mevcut? ikinizin yorumunu okuyunca kafam karıştır :)

Torrent'dan indirdiysen genelde dual yani çift seslendirmeli değildir. Emin olmanın ise en kolay yolu örneğin bsplayer ile filmi açtıktan sonra ses kısmına girip ikinci bir seçenek var mı bakmak.
  • şimdi baktımda torenti indirdiğim yerden değilmiş bende "Buz.Devri.3.Dinozorlarin.Safagi.2009.720p.BluRay.DUAL.x264-METiS.HDM.mkv" yi indiriyim

anlamadığım ilk indirdiğim 5.18 gb di bu ise 2.90gb

yani sadece sesin dts ya da ac3 olması bu kadar farkettirirmi? çünkü sslere baktım görüntü olarak pekte farkları yoktu.
  • quote:

şimdi baktımda torenti indirdiğim yerden değilmiş bende "Buz.Devri.3.Dinozorlarin.Safagi.2009.720p.BluRay.DUAL.x264-METiS.HDM.mkv" yi indiriyim

yani sadece sesin dts ya da ac3 olması bu kadar farkettirirmi? çünkü sslere baktım görüntü olarak pekte farkları yoktu.

Çift ses yani ac3 olan dosyaların boyutu daha fazla olur.
  • Hocam ben bildiğimi söyliyim yanlış bilgi de vermek istemiyorum

Eğer dual yazıyosa 2 dil dir adı üstünde biri Türkçe diğeri ingilizcedir (Dts Ac3 görüntüyle alakası yok sadece ses olayı)

Ama bu dts wiki olanda 4,5 tane farklı dublaj olabilir bazısında Türkçe de olabilir olmayabilirde İndik ten sonra mediainfo yla da bakabilirsin

Dts olanların boyutu daha fazla olur
  • 4 mbit bağlantım var bazen geceleri açık bırakıyorum sabah kalktığımda 11-12 gb'lık bir 1080p film inmiş oluyor

birde trueHD var onlar 30gb bazende 40gb kadar olabiliyor onlarda 3 günümü alıyor ama yok böle birşey seyretmeye kıyamıyorum resmen içindeyim olayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Espâda

quote:

şimdi baktımda torenti indirdiğim yerden değilmiş bende "Buz.Devri.3.Dinozorlarin.Safagi.2009.720p.BluRay.DUAL.x264-METiS.HDM.mkv" yi indiriyim

ac3 demek çift sesli demek değildir. Ac3 DVD'lerde kullanılan, sesi mp3'ten kısmen daha temiz verdiği söylenen ve en az mp3 kadar iyi sıkıştırma algoritmasına sahip bir ses codec'idir.DVD'lerde görürüz 5.1 İngilizce dil ses dosyası 448kbps'dir yine yanına bir de Türkçe 5.1 eklenir o da 448 kbps'dir bir de 5.1'i olmayanlar için her iki dilde de ayrı ayrı iki kanaldan 2 x 192 kbps olur genelde, bazılarında daha fazla dil seçeneği olup 448 değeri daha düşük de olabiliyor. Bir rip'te ac3 formatı kullanılmışsa muhtemelen o rip 5.1'dir 448 kbps kalitesindedir. D-Z0N3'un riplerini bilirsiniz. Dolby Digital olunca 5.1 olurken dts'de 6.1 oluyor sanırım bundan tam emin değilim yanlışım da olabilir. 5.1 olunca da bir de üstüne daha fazla dublaj eklenince -her birinin de 5.1 olduğunu düşünürsek- boyut epey büyüyor. Ama buradaki boyut farkı çift ses olmasından çok codec'e uygulanan kbps değeriyle alakalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 10 Aralık 2009; 18:24:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Frost_Nova

quote:

Orijinalden alıntı: Espâda

quote:

Çift ses olduğundandır doğrudur fakat ac3 demek çift sesli demek değildir. Ac3 DVD'lerde kullanılan, sesi mp3'ten kısmen daha temiz verdiği söylenen ve en az mp3 kadar iyi sıkıştırma algoritmasına sahip bir ses codec'idir.DVD'lerde görürüz 5.1 İngilizce dil ses dosyası 448kbps'dir yine yanına bir de Türkçe 5.1 eklenir o da 448 kbps'dir bir de 5.1'i olmayanlar için her iki dilde de ayrı ayrı iki kanaldan 2 x 192 kbps olur genelde, bazılarında daha fazla dil seçeneği olup 448 değeri daha düşük de olabiliyor. Bir rip'te ac3 formatı kullanılmışsa muhtemelen o rip 5.1'dir 448 kbps kalitesindedir. D-Z0N3'un riplerini bilirsiniz. Dolby Digital olunca 5.1 olurken dts'de 6.1 oluyor sanırım bundan tam emin değilim yanlışım da olabilir. 5.1 olunca da bir de üstüne daha fazla dublaj eklenince -her birinin de 5.1 olduğunu düşünürsek- boyut epey büyüyor.

hayır buz devri 3 bir animasyon filmi olduğundan release ler arasında o kadar kalite farkı olması normal.. neden? animasyon, çizgi film vb. türlerde mkv formatında rip kalitesini yarı yarıya düşürseniz bile görüntü kalitesinde hiç bir değişiklik olmaz.. yani standart filmler 4.5gb ken normalde bu tür filmlerin de 4.5gb civarlarındaki release lerini indirmenize gerek yok.. yarı yarıya dosya boyutundan tasarruf edilebilir.. dediğim gibi boyutlar yarı yarıya da olsa görüntü kalitesinde hiç bir değişim olmaz ;) matroska codec inin özelliğinden kaynaklanmakta bu olay..

• Geç olsada tanışmıssın, artık bırakmak istemezsin.
    İnsan film izlediğini anlıyor, birde dts destekli ses sistemin varsa tadından yenmiyor.
  • 720'den 720'ye fark var.
    Fight Clup'ı indirdim. BrRip'den farksız.
    Birde 4 gb. Çıldırdım
  • Benim görüntü takıntım yoktur odamda anteni bozuk tv var siyah beyaz gösteriyor onda kv. izliyorum.

Fakat günde 2-3 film çekirim hepsi hd sınıfına giriyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.