Şimdi Ara

730 Mb yi CD ye sığdırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde bir Divx film cd si var. Bunu Nero ile kopyalamaya çalıştığımda hedef cd de yer yok uyarısı ile karşılaşıyorum. İyi de bunu buraya kopyalayan nasıl kopyalamış. Filmi Harddiske atıp yazdırmaya çalıştığımda yine aynı uyarıyı veriyor. Bunun çaresi yok mudur?

• onu hdd'ye at sonra kalıp al biraz küçüklüs! galiba gerçek 700mb'lıklarda 725'e kadar sorun olmuyo sarı renk oluyo sadece!
    böylece kalıbı cd'ye yazarsın. ama bilgisayarda değilde tv'de seyretçekseniz orasını bilemem
    nero'da bi olay vardı ben tam bilmiyom 800mb oluyodu ama rw'ta ve cd'ye zarar gelebiliyodu
  • quote:

Orjinalden alıntı: Basar

onu hdd'ye at sonra kalıp al biraz küçüklüs! galiba gerçek 700mb'lıklarda 725'e kadar sorun olmuyo sarı renk oluyo sadece!
    böylece kalıbı cd'ye yazarsın. ama bilgisayarda değilde tv'de seyretçekseniz orasını bilemem
    nero'da bi olay vardı ben tam bilmiyom 800mb oluyodu ama rw'ta ve cd'ye zarar gelebiliyodu

+1

• Ben bu filmi arkadaşta gördüm.Cd ye çektirdim.Proplem olmadan çekti. Bir arkadaş ben de gördü. Ben de ona çekeyim dedim. Fakat kopyalmaya çalıştığımda hedefte yer yok diyor. Niye arkadaşta böyle bir uyarı çıkmadı.
  • ben 700mblık cdye max 716 mb sığdırabildim daha fazla sığdırılmıyor
    730 mb lık filmi ancak 800 mb lık cdler var ona yazabilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: cekenski

ben 700mblık cdye max 716 mb sığdırabildim daha fazla sığdırılmıyor
    730 mb lık filmi ancak 800 mb lık cdler var ona yazabilirsin

Katıldım doğru fazla sıkıştırmak hem yazıcıya hem cd ye zararlı.
  • piyasada 800 hatta 830 luk cd ler mevcut ama nero yazmıyor 800 lük cd ye 709 mb yi sığdıramadım ben ama plextor dvd writerler 900 e yakın yazabiliyor hemde standart 700 lük cd ye
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar bokunu çıkartmayın bu işin fazla sonra writer patlarsa elinizde görürsünüz. en fazla 20-30 mb fln yazın.
  • Nero ile 800 MB Cd Nasıl Yakılır?

Configure-expert features-maximum cd lenght- oradaki dakkaları 80'nin üstüne çıkar cd'ye göre....

800MB'lık CD-R'ları Nasıl Yazdıracağız?

800Mb'lık CD'lerin piyasaya çıkmasıyla herkesi bir telaş sardı nasıl yazdıracaz bu CD'leri? Acaba benim yazıcım bu CD'leri yazabilirmi? Bu ve buna benzer sorular çok sorulur olmaya başladı. Bu CD'leri şuan için normal yolla yazdıramıyoruz ancak overburning yaparak yazdırabiliyoruz. Benim elimde yazıcıoğlunun yanındaki pasaj'dan aldığım (Ben oraya kısaca CD cenneti diyorum ) Sensus marka 800MB boş CD 'ler var. Bu CD'nin tam olarak kaç MB olduğunu anlamak için Nero'da Medium-info'ya baktığımda ise aşağıdaki gibi bir görüntü elde ediyorum:

Ekranda görmüş olduğum sonuç ise oldukça ilginçti: Boş CD'nin kullanabilir kapasitesi sadece 09:58:00 dakika (88MB) olarak gözüküyordu. Bu sizi şaşırtmasın!

Normalde CD yazma programları 650Mb ve 700Mb CD'leri tanıdıkları için siz bu rakamı 700MB-80Min'lik CD'nin üzerine ekleyip overburning ile yazdırdığınızda hiç bir sorun çıkartmıyor.

800MB CD'ler ile ilgili son olarak da, benim yazıcım ile 800MB CD yazabilirmiyim? sorusunun cevabını vereyim. Önceden de bahsettiğimiz gibi Overburning yapmak için Yazıcınızın DAO (Disk at Once) Modu desteklemesi gerekiyor. Bir çok yazıcı zaten bu modu destekliyor. Eğer bu modu destekleyen CD yazıcınız varsa 800MB CD'lere yazabilirsiniz.

900 MB'lık Yazılabilir Cd'ler?
    Nero Burning Rom Ayarları :

1) Nero ile 90 dakikalık bir CD'yi yazmak için bazı varsayılan ayarları değiştirmeniz gerekmektedir. Programı çalıştırdıktan sonra 'File' menüsü altında yer alan 'Preferences' kısmına girerek 'General' sekmesine gidin. Burada CD yazım penceresinde CD'ye yazılacak veri miktarını gösteren alt çizelge üzerinde yer alan sarı ve kırmızı limit çizgilerini Yellow Marker 99:00:00, Red Marker 120:00:00 olacak şekilde değiştirin.

2) 'Expert Features' sekmesine giderek, 'Enable Overburn' kutusunu işaretleyin. Bu sekmede yer alan 'Maximum CD Length' değerini 120:00:00 olarak değiştirin.

3) Yazılacak dosyaları seçtikten sonra 'Write CD' menüsünde öncelikle 'multisession' menüsü altındaki 'No Multisession' işaretleyin.

4) ISO sekmesi altında bulunan ISO Level 2, Mode 2, ISO 9660 ve Joilet seçeneklerinin işaretli olduğundan emin olun.

5) Ardından 'Burn' sekmesi altında yer alan 'Write' ve 'Finalize CD' kutucuklarını işaretledikten sonra, yazma hızı olarak yazıcınızın izin verdiği en düşük hızı seçin.

6) Ve son maddemiz. Son olarak yazım yöntemini 'Disc-At-Once' yaptıktan sonra, CD yazım işlemine başlayınız. Hazırladığınız 900 MB'lık CD'nin de her CD sürücüde okunamayacağı olasılığını göz önünde bulundurmayı unutmayın.

800 Mb Cd Yazabilmek İçin
    Nero Burning Rom Ayarları :

1) File-Preferences-General Cd Yazım penceresinden "Yellow Maker":80.00, "Red Maker":89.00 yapılacak.

2) Expert Features kısmında "Enable Overburn" işaretlenecek,CD Lenght:89.00 olacak.

3) Yazılacak dosyalar seçildikten sonra "No Multisession" işaretlenecek.

4) ISO sekmesi altında:ISO Level 2,Mode 2,ISO 9660 ve Joliet işaretlenecek.

5) Burn Sekmesi altında "Write" ve "Finalize CD"işaretledikten sonra yazma hızı en düşük seçilecek.

6) Yazım yöntemi "Disc-At- Once" olacak

• Hojam uzun zamandır aradığım çok öenmli konuyu öğrettin.Allah razı olsunda.bende 99 min=870mb lık cd ler var.bunda ayarlar nasıl?
  • Mülkiyeli,

Verdiğin bilgiler için teşekkürler...
  • Rica ederim arkadaşlar. bilgiler webfaresi.com dan alıntıdır. xblade arkadaşım, bilgilerde 900 mb lik cd lerinde nasıl yazılacağı gösterilmiş. sende ayarları 900 mb lik cd için ayarlarsan bir sorun çıkartacağını zannetmiyorum.
  • Clone cd kullan. Been öyle yapıyorum. Adam nasıl sıkıştırmışsa sanada aynı imkanı bir iki tuş dokunuşuyla yaptırıyor. Film hdd ye kopyalayıp yazmana gerek yok. Bu program direk image alıyor. AYnı şekilde yazıyor
  • Film CD'ye data olarak mı (tek dosysa halinde) yoksa film (VCD'lerde olduğu gibi yardımcı dosyalarla birlikte) şeklinde mi yazılmış???
  • Eğer film olarak yazılmış ise bu mümkün. Ben normal bir CD'ye 800 MB lık bir filmi çekiyorum. Çünkü film olarak hazırlanan bir CD'de önemli olan dosyaların boyutu değil, filmin süresidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YBAGCI -- 29 Ocak 2005, 20:06:55 >
  • 820ye kadar yazdım ama film derken sadece dat yani mpeg divx le bu olmaz 700mb lık cd de dosya en fazla 1-2 mb
  • DivX filmin uzantısı avi olarak kaydedilmiş. CD de sadece 2 dosya var film ve altyazı dosyası. Bu arada sözü edilen 800 ve 900 mb kapasiteli cd leri piyasada bulamadım. Vatan bilgisayara bile baktım. Yok Yok Yok.
  • arkadaşlar başka başlık açmak istemedim ben de 705 mb. lik divx bir filmi yazamıyorum ama arkadaşım bana bunu nero dan cd ye yazıp verdi şimdi cd de kayıp hd den yazmam gerekiyor yardım ederseniz sevinirim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.