< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalsiyum 17 -- 29 Ağustos 2020; 1:56:47 > |
75 inch TV Tavsiyesi ! (2. sayfa)
-
-
Son 3- 4 gundur, cok izce bir goruntu ayari yapmaya calisiyorum bende 🙂 baya baya oturttum ayari. 3 -3.5 mt den izliyorum hep. Baya alisti gozum. Youtube netflix te hic sorun yok. 4k icerik indirdim bir kactane, burda basarili buldum icime sindi. Uydu yayinlarini biraz alistim. Dediginiz gibi uydu yayin kalitesi bu boyuttaki bir tv icin gercekten yetersiz. Fiyat/ performas olarak tv iyi kesinlikte. Genelde teknoloji uzerinne zaafim var diyebilirim. Yani hep en iyisi olsun (f/p olarak )seklinde bir mantiga sahibin. Gidip 77 inc bir oled alamayacagim icin kotu olmayan ve fiyat olarakta kabul edilebilir seviyede olsun diye bunu sectim. Smart icerik kisitli dogru ama gercekten cok hizli, o konuda hakkini vermem gerek. Smart ozellikgi cok iyi olsun diyede 10 bin ustene fark vermegi mantikli bulmuyorum. Gidip 700- 800 tl ye bir android box alinsa, en baba tv den daha iyi olur. Apple kullanmadigim icin apple tv suan icin beni baglamiyor. İp tv kendi icindeki uygulamalardan free bir tane buldum, fena calismiyor. Ozelliklerde gorunmuyor ama 5 ghz wifi baglantisi calisiyor ve gayet stabil. Kumanda isigi olsa fena olmazdi 😄. Smart things deneyecegim bilmiyordum. Calisirsa cok harika olur.
Son olarak sunu soyayim biliyor musunuz. Ornek youtube de birsey aramak istiyorum. Ekran klavyesi aciliyor tv de. Ekran klavyesi de sesli yazma tusu var ama basinca calismiyor. Sanki birde google asistan calisiyor diye okumustum ozelliklerinde
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
youtube' un ekran klavyedeki sesli yazma tuşu aktifleşmediği için ben de biraz bozulmuştum ama çözümü daha iyi;quote:
Orijinalden alıntı: szr_trace
Son 3- 4 gundur, cok izce bir goruntu ayari yapmaya calisiyorum bende 🙂 baya baya oturttum ayari. 3 -3.5 mt den izliyorum hep. Baya alisti gozum. Youtube netflix te hic sorun yok. 4k icerik indirdim bir kactane, burda basarili buldum icime sindi. Uydu yayinlarini biraz alistim. Dediginiz gibi uydu yayin kalitesi bu boyuttaki bir tv icin gercekten yetersiz. Fiyat/ performas olarak tv iyi kesinlikte. Genelde teknoloji uzerinne zaafim var diyebilirim. Yani hep en iyisi olsun (f/p olarak )seklinde bir mantiga sahibin. Gidip 77 inc bir oled alamayacagim icin kotu olmayan ve fiyat olarakta kabul edilebilir seviyede olsun diye bunu sectim. Smart icerik kisitli dogru ama gercekten cok hizli, o konuda hakkini vermem gerek. Smart ozellikgi cok iyi olsun diyede 10 bin ustene fark vermegi mantikli bulmuyorum. Gidip 700- 800 tl ye bir android box alinsa, en baba tv den daha iyi olur. Apple kullanmadigim icin apple tv suan icin beni baglamiyor. İp tv kendi icindeki uygulamalardan free bir tane buldum, fena calismiyor. Ozelliklerde gorunmuyor ama 5 ghz wifi baglantisi calisiyor ve gayet stabil. Kumanda isigi olsa fena olmazdi 😄. Smart things deneyecegim bilmiyordum. Calisirsa cok harika olur.
Son olarak sunu soyayim biliyor musunuz. Ornek youtube de birsey aramak istiyorum. Ekran klavyesi aciliyor tv de. Ekran klavyesi de sesli yazma tusu var ama basinca calismiyor. Sanki birde google asistan calisiyor diye okumustum ozelliklerinde
youtube uygulamasındayken, search kısmına girmenize de gerek yok herhangi bir kısımdan ya da video izlerken; kumandadaki sesli komut tuşuna (en üst ortadaki tuşa basıp, bixby'i aktif eden yani.), tuşu bırakmadan "search .....xx....." demeniz ve sonra tuşu bırakmanız yeterli. (search' ten sonra aramak istediğiniz kelime / kelimeler olacak elbette)
ben ingilizce kullandığım için tabi türkçe kullanıyorsanız "ara .... " şeklinde olur herhalde. bu şekilde direk youtube' da sesli arama yapabilirsiniz hiç uğraşmadan. konuşurken kumandayı biraz ağzınıza yaklaştırırsanız gürültü vs. olsa da etkilenmiyor.
-
Ne yazik ki bixy türkce destegi yok, ara komutu o yuzden calismiyor, search calisiyor ama sonrasinda soylediginiz turkce kelimeleri anlamiyor bu seferde, siz nasil kullaniyorsunuz bilemiyorum,
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
genelde yoğunlukla ingilizce kullanıyorum, arattığım şeyler de genelde ingilizce oluyor. bunu belirtmiştim. hiç kullanmadığımdan türkçe destek olmadığını da bilmiyordum, doğrudur.quote:
Orijinalden alıntı: szr_trace
Ne yazik ki bixy türkce destegi yok, ara komutu o yuzden calismiyor, search calisiyor ama sonrasinda soylediginiz turkce kelimeleri anlamiyor bu seferde, siz nasil kullaniyorsunuz bilemiyorum,
arada bir türkçe spesifik bir kelime aratacaksam ingilizce fonetiğe uygun söylüyorum kelimeyi genelde anlatıyorum derdimi ya da ingilizce harflerle kodluyorum ben bir de. bu biraz zor gelebilir.
bu durumda daha makul bir yöntem youtube' da izlenecek şeyi telefondaki youtube uygulamasından (bilgisayar ya da ipad de olur) istediğiniz gibi bulup açmak, sonra youtube' un "watch on tv" özelliği ile tek tuşla tv' den izlemeye devam etmek. bunun için tv' de ve telefonda aynı hesap açık olması lazım sadece. bir de ilk sefer tv' yi youtube' a tanıtacaksınız. böyle tv' de aramaktan da daha kolay olur.
-
Youtubeyi ben kullansam sorun degil herturlu cozum var. Ama cocuklar kullaninca bu sekilde hic pratik olmuyor. İnternet browser de mause gibi oluyor imlec, diger uygulamalarda da boyle olsa iyi olurmus. Fakat turkce dil destegi olmamamasi buyuk eksiklik. Google asistan destegi var denilmis ama onuda kullanamadim. Google home kurup smartthings i buna bagliyorsun. Ama sadece televizyonu kapat ve televizyonu ac komutunu yapabildim.
quote:
Orijinalden alıntı: Kalsiyum 17
genelde yoğunlukla ingilizce kullanıyorum, arattığım şeyler de genelde ingilizce oluyor. bunu belirtmiştim. hiç kullanmadığımdan türkçe destek olmadığını da bilmiyordum, doğrudur.
arada bir türkçe spesifik bir kelime aratacaksam ingilizce fonetiğe uygun söylüyorum kelimeyi genelde anlatıyorum derdimi ya da ingilizce harflerle kodluyorum ben bir de. bu biraz zor gelebilir.
bu durumda daha makul bir yöntem youtube' da izlenecek şeyi telefondaki youtube uygulamasından (bilgisayar ya da ipad de olur) istediğiniz gibi bulup açmak, sonra youtube' un "watch on tv" özelliği ile tek tuşla tv' den izlemeye devam etmek. bunun için tv' de ve telefonda aynı hesap açık olması lazım sadece. bir de ilk sefer tv' yi youtube' a tanıtacaksınız. böyle tv' de aramaktan da daha kolay olur.
Alıntıları GösterHocam ben de 75RU8000 almayı düşünüyorum da siz bayadır kullanıyorsunuz anlaşılan. Eksik gedik gördüğünüz yer var mı? Youtube yorumlarında çok gömmüşler ondan ötürü biraz kararsız kaldım.
Şuan 55RU7440 kullanıyorum. Gayet memnunum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: BöckHocam ben de 75RU8000 almayı düşünüyorum da siz bayadır kullanıyorsunuz anlaşılan. Eksik gedik gördüğünüz yer var mı? Youtube yorumlarında çok gömmüşler ondan ötürü biraz kararsız kaldım.
Şuan 55RU7440 kullanıyorum. Gayet memnunum.
Alıntıları GösterPardon benimki 75TU8000'miş.
-
quote:
Orijinalden alıntı: BöckPardon benimki 75TU8000'miş.
Alıntıları GösterRU8000 için cevap vereyim hiçbir eksiği gediği yok. Görüntü kalitesi bakımından Oled TV performansı bekliyorsanız almayın ama kaliteli görüntüye sahip, güvenilir; uzun ömürlü, smart özellikleri ve hızı üst düzey, alabileceğiniz en iyi panellerden/tv' lerden biri olduğunu düşünüyorum. parlaklık, kontrast, hdr başarısı ve renk üretimiyle, netflix tavsiye listesinde olması; rtings incelemesinde aldığı övgüler de bu görüşümü destekliyor. 75"-85" aralığında zaten çok da fazla seçenek yok özellikle ülkemizde. RU8000 bu boyutta fiyat-performans canavarı.
TU8000 ile sanıyorum bazı kırpmalar olmuş (bunlar elbette maliyet düşürme sebepli) ama görmediğim, kullanmadığım için fazla yorum yapmayayım. Aralarında görüntü bakımından çok büyük fark yoksa, gözüm kapalı onu da tavsiye ederdim. Tabi panel boyutuna göre fiyat araştırması yapmakta, rakiplerini incelemekte de fayda var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalsiyum 17 -- 9 Kasım 2020; 11:59:59 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Kalsiyum 17RU8000 için cevap vereyim hiçbir eksiği gediği yok. Görüntü kalitesi bakımından Oled TV performansı bekliyorsanız almayın ama kaliteli görüntüye sahip, güvenilir; uzun ömürlü, smart özellikleri ve hızı üst düzey, alabileceğiniz en iyi panellerden/tv' lerden biri olduğunu düşünüyorum. parlaklık, kontrast, hdr başarısı ve renk üretimiyle, netflix tavsiye listesinde olması; rtings incelemesinde aldığı övgüler de bu görüşümü destekliyor. 75"-85" aralığında zaten çok da fazla seçenek yok özellikle ülkemizde. RU8000 bu boyutta fiyat-performans canavarı.
TU8000 ile sanıyorum bazı kırpmalar olmuş (bunlar elbette maliyet düşürme sebepli) ama görmediğim, kullanmadığım için fazla yorum yapmayayım. Aralarında görüntü bakımından çok büyük fark yoksa, gözüm kapalı onu da tavsiye ederdim. Tabi panel boyutuna göre fiyat araştırması yapmakta, rakiplerini incelemekte de fayda var.
Alıntıları GösterHocam iki alternatifim var. İkisi arasında kararsız kaldım baya bi. Hiçbiri çok üzeceğini düşünmüyorum ama işte bu paralara çıkınca insanın aklı karışıyor.
1) SAMSUNG 75TU8000
2) LG 75UN85006LA
-
quote:
Orijinalden alıntı: BöckHocam iki alternatifim var. İkisi arasında kararsız kaldım baya bi. Hiçbiri çok üzeceğini düşünmüyorum ama işte bu paralara çıkınca insanın aklı karışıyor.
1) SAMSUNG 75TU8000
2) LG 75UN85006LA
Alıntıları GösterBu ikisi arasında 75TU8000 tercih ederdim. Eğer RU8000 bulabiliyorsam onu değerlendirirdim. Piyasada kaldı mı, yok mu şu an onu bilmeden söylüyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Kalsiyum 17Bu ikisi arasında 75TU8000 tercih ederdim. Eğer RU8000 bulabiliyorsam onu değerlendirirdim. Piyasada kaldı mı, yok mu şu an onu bilmeden söylüyorum.
Alıntıları GösterHocam zamanını alıyorum ama nedenini de söyler misin? Kağıt üzerinde LG bi tık daha iyi duruyordu da.
-
quote:
Orijinalden alıntı: BöckHocam zamanını alıyorum ama nedenini de söyler misin? Kağıt üzerinde LG bi tık daha iyi duruyordu da.
Alıntıları GösterDediğim gibi TU8000 kullanmıyorum ama tv konusunda tek güvendiğim adres rtings' de TU8000 ile UN8500 arasında dağlar kadar fark var.
youtube vb. diğer incelemelerde de şöyle bir baktığımda aksini gösteren önemli bir detay göremedim. sizin farkettiğiniz birşey varsa ona yine yorum yaparım.
UN8500 çok düşük puanlar almış. sadece TV-SHOWS (yerel kanallar diye özetleyelim) kategorisinde 0,1 puan yüksek verilmiş haricinde epey aşağıda. tv-shows 0,1 + puanı da ips panel olmasıyla ilgili, izleme açısından kaynaklı gibi. bunun haricinde 120hz olması kalır tek avantajı ve bu sizin için daha önemliyse LG' yi tercih edin demiş olayım. Diğer bütün konularda TU8000 daha iyi performans göstermiş. Evet bence de 120hz önemli bir özelliktir ama diğer herşeyin cevabı değil. Yani bence tv' de önce kaliteli bir film / dizi izlerken ne kadar iyi bir görüntü alacağım önemli. Görüntü kalitesi iyi olsun, üzerine 120hz olsun. Görüntü kötü ama 120hz native = "gimmick" gözümde. Siyahları derin ve üniform, beyaz ya da aydınlık bölgeler parlak ve dağılmamış olması önemli. FİLM kategorisinde Diğer farkların çoğu ancak iki tv' yi yan yana koyunca ya da 40-50 cm mesafeden bakınca anlaşılıyor; o da tekno-marketlerde.
UN8500 için gözüme çarpanlar şunlar; HDR başarımı çok kötü, Kontrast çok kötü, geniş renk skalası başarımı vasat, input lag de çok. 120hz olması nerede işime yarayacak? Böyle olunca; yani diğer çoğu şey daha kötüyse, 60hz bir panel 120hz olandan daha iyi olur.
solda un8500, sağda TU8000. tamam ips panel ama bu kadar da kötü karanlık performansı olmasın bir zahmet.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Kalsiyum 17Dediğim gibi TU8000 kullanmıyorum ama tv konusunda tek güvendiğim adres rtings' de TU8000 ile UN8500 arasında dağlar kadar fark var.
youtube vb. diğer incelemelerde de şöyle bir baktığımda aksini gösteren önemli bir detay göremedim. sizin farkettiğiniz birşey varsa ona yine yorum yaparım.
UN8500 çok düşük puanlar almış. sadece TV-SHOWS (yerel kanallar diye özetleyelim) kategorisinde 0,1 puan yüksek verilmiş haricinde epey aşağıda. tv-shows 0,1 + puanı da ips panel olmasıyla ilgili, izleme açısından kaynaklı gibi. bunun haricinde 120hz olması kalır tek avantajı ve bu sizin için daha önemliyse LG' yi tercih edin demiş olayım. Diğer bütün konularda TU8000 daha iyi performans göstermiş. Evet bence de 120hz önemli bir özelliktir ama diğer herşeyin cevabı değil. Yani bence tv' de önce kaliteli bir film / dizi izlerken ne kadar iyi bir görüntü alacağım önemli. Görüntü kalitesi iyi olsun, üzerine 120hz olsun. Görüntü kötü ama 120hz native = "gimmick" gözümde. Siyahları derin ve üniform, beyaz ya da aydınlık bölgeler parlak ve dağılmamış olması önemli. FİLM kategorisinde Diğer farkların çoğu ancak iki tv' yi yan yana koyunca ya da 40-50 cm mesafeden bakınca anlaşılıyor; o da tekno-marketlerde.
UN8500 için gözüme çarpanlar şunlar; HDR başarımı çok kötü, Kontrast çok kötü, geniş renk skalası başarımı vasat, input lag de çok. 120hz olması nerede işime yarayacak? Böyle olunca; yani diğer çoğu şey daha kötüyse, 60hz bir panel 120hz olandan daha iyi olur.
solda un8500, sağda TU8000. tamam ips panel ama bu kadar da kötü karanlık performansı olmasın bir zahmet.
Alıntıları GösterHocam günaydın.
Ben televizyondan çok anlayan biri değildim. Ama yorumun benim için çok yararlı oldu. Kafamda netleşti en azından. Kesinlikle samsung'a yöneldim. Vakit ayırdığın için teşekkürler.
-
Günaydın, rica ederim ne demek. Faydam olduğuna sevindim ben de.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Kalsiyum 17Günaydın, rica ederim ne demek. Faydam olduğuna sevindim ben de.
85TU8000 modelini aldım. Bakalım inşallah memnun kalırım.Teşekkürler tekrardan.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Böck85TU8000 modelini aldım. Bakalım inşallah memnun kalırım.Teşekkürler tekrardan.
Alıntıları GösterHayırlı olsun, memnun kalacağınızı düşünüyorum açıkçası. Bu arada TV' ler bazen kutudan çıktığında çok kötü kalibre oluyor malum, herhalde alımlı gözüksün diye soğuk renklerle, fazla satüre gibi. TV geldikten sonra biraz vakit ayırıp kalibrasyon kısmını zaman içinde yapmanızı tavsiye ederim doğal ve doğru renkler için. Yine RTINGS' de güzel kılavuzlar var. Güzel günlerde kullanın. 75 yerine 85 daha da iyi tercih bence de.
-
Hayırlı olsun, memnun musunuz televizyondan ? yüksek ihtimal pazartesi günü 75' olanını almayı düşünüyorum, deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler
-
quote:
Orijinalden alıntı: pompelmorossoHayırlı olsun, memnun musunuz televizyondan ? yüksek ihtimal pazartesi günü 75' olanını almayı düşünüyorum, deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler
Hocam ben televizyondan cok anlamiyorum. Teknik olarak yukaridaki arkadas gibi aciklayamam ama izledigim her filmden keyif aliyorum. Sinema deneyimi yasatiyor adeta. Arayuzu hizi da gayet guzel
çok teşekkürler yanıtınız için.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X