Şimdi Ara

75inç Televizyon seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
1.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 75" televizyon almayı düşünüyoruz ancak 2 model arasında kaldım (sizlerin başka model tavsiyelerinize de açığım) bir sürü review izledim ancak kafam daha da karıstı.

Samsung Mu8000 75"
    Sony Sony KD-75XE9005

Arasında kaldıgım modeller hareketli sahnelerde beni üzmeyecek,siyah derinliği,renk canlılığı

Şimdiden yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miridni -- 19 Mart 2018; 23:44:58 >

• Siyahlarda, detaylarda ve hareketli sahnelerde üzülmek istemiyorsan OLED tercih etmelisin.
    Ancak bütçe önemli tabi, fiyatı çok daha yüksektir.
  • 75xe9005 kullanıyorum. Tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Miridni kullanıcısına yanıt
    Paran yeterse LG 77W7. Fiyatı 100bin tl

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tutankhamun66

Paran yeterse LG 77W7. Fiyatı 100bin tl

Sadece incelik icin gereksiz pahali oldugunu dusunuyorum

65” olanı 30bin tl 77” olan 100bin. Bnecede gereksiz pahalı ama oled alın mutlaka inanılmaz görsel fark var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 13 bine 65 B7 oled de var. Aynı kalitede görüntü.

• pekı sadece curved ler demı led burn olayı var yoksa tum serılerdemı teknosa da teshır urunlerının neredeyse hepsı yanık ve hepsı lg ve bu benı dusunduruyor
    Vaktiniz olur ise OLED tvlerle ilgili kullanıcıların forum konularını takip edebilirsiniz. 2017 modellerde kimseden pixel yanması şikayeti olmamış. Firma da 2017 serilerinde bu soruna rastlanmıyor diyor.
    Mağazalardaki tvler günde 14 saat durmaksızın aynı görüntüyü döndürdüğü için yanma durumu %99 oluyor.
    Günün belli saatlerinde oled tvleri 1 saat kadar kapatsalar aslında bu sorun olmaz, tvler fişten çekilmediği sürece her 4 saatte bir panel temizleme işlemini otomatik çalıştırmakta (standby'da).
    Bu nedenle fişte takılı kalmasını öneriyorlar.
    Bence binde bir olabilecek yanma olayından dolayı bu teknolojiden vazgeçilmez.

• Bu video da sizcede lg de renkler konusunda sıkıntı yok mu gercekten her yeni video izlediğimde tüm seçimlerim karışıyor.
    Burada oledin ayarlarını saçmalamışlar. Genelde oledleri kötü göstermek için böyle videolar çekiyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanhnr

Burada oledin ayarlarını saçmalamışlar. Genelde oledleri kötü göstermek için böyle videolar çekiyorlar.

Anlıyorum sızın guvendıgınız bır vıdeo var mı acaba onuda ızlemek ısterım birde lg nin yeni serisini beklemek gerekır mı sızce malum dunya kupasıda yaklasıyor ıyı kampanyalar gorebılırız dıye dusunuyorum sızın fıkrınız nedır bu konuda
    4k futbol demoları vardı onları indirip test etmiştim, çok başarılıydı.
    Telefonumun kamerası iyi olsa video çekip atacağım ama pek iyi çekmiyor. Yinede denerim çekmeyi.
    2018 modellerinin hepsini inceledim, işlemci farkı dışında beklemeye değecek bir farklılık yok.
    Dünya kupası fiyatların artması için çok iyi bir neden bence, kampanya için değil. :)
  • quote:

4k futbol demoları vardı onları indirip test etmiştim, çok başarılıydı.
    Telefonumun kamerası iyi olsa video çekip atacağım ama pek iyi çekmiyor. Yinede denerim çekmeyi.
    2018 modellerinin hepsini inceledim, işlemci farkı dışında beklemeye değecek bir farklılık yok.
    Dünya kupası fiyatların artması için çok iyi bir neden bence, kampanya için değil. :)

yardımlarınız için çok teşekkür ederim.Bazen firmaları anlamak çok zor avrupa kupasında çılgın indirimler yapılmıştı mesela suan mu8000 75 ve 85 (82 de olabılır) alınca samsung s8 telefon hedıyesı var 14.999tl gıbı bir fiyatı var 75" ın 2500tl ye hıc ugrasmadan s8 satılabılır yanı tv suan 12.500tl ye gelıyor.Oled ı gercekten sevmıssınız kı ovuyorsunuz ve bana yardımcı olmaya calısıyorsunuz benımde aklıma takılan tek sorun hem 10" kucuk televızyon alacagım hemde gordugum led burn ler aklımı bulandırıyor.75" lcd panel den alacagım zevkı 65" oled cok rahat karsılayabılır mı bu konu hakkında da fıkrım yok.

Kısaca kafam cok karısık :)

samsung 78" ks9500 modeli ile kendi oled panelimi çok karşılaştırma fırsatım oldu.
    Benim gördüklerimi görseydiniz tercihleriniz arasında sadece oled tvler olurdu.
    Ben sadece bu işe bu kadar bütçe ayırmışsınız madem oled'i tercih etmeyip pişman olmanızı istemediğim için yazıyorum.

Ayrıca normal tv yayınlarında paneliniz ne kadar büyük ise o kadar daha kötü görüntü alırsınız. Zaten normal yayınlar 50hz olarak gelmekte ve bildiğim kadarıyla çoğu kanalın HD yayını 1080p bile değil.
    1080p yayın yapan 2-3 kanal var sanırım.
  • quote:

samsung 78" ks9500 modeli ile kendi oled panelimi çok karşılaştırma fırsatım oldu.
    Benim gördüklerimi görseydiniz tercihleriniz arasında sadece oled tvler olurdu.
    Ben sadece bu işe bu kadar bütçe ayırmışsınız madem oled'i tercih etmeyip pişman olmanızı istemediğim için yazıyorum.

Ayrıca normal tv yayınlarında paneliniz ne kadar büyük ise o kadar daha kötü görüntü alırsınız. Zaten normal yayınlar 50hz olarak gelmekte ve bildiğim kadarıyla çoğu kanalın HD yayını 1080p bile değil.
    1080p yayın yapan 2-3 kanal var sanırım.

gercekten cok yardımcı oldunuz bırde son bır soru b c e de sadece kozmetık farklar mı var yoksa nıt degerı hz degerı daha guclu chıpset gıbı durumlarda mevcut mu?
    b serileri fiyat performans ürünleri. C serisi b nin aynısı sadece düz değilde curved (kavisli) oluyor. Türkiye'ye gelmemişti ancak 55" b7 ler tükenince 55c7 leri avrupadan yeni getirdiler.
    e serisinin farkı ise tasarımı ve ses özellikleri. Subwoofer var ve 60w ses çıkış gücü var.
    w serisinin ise elektrik güç tüketimi daha düşük, tasarım farklı ve yine subwoofer var. Yine b7 ye göre 40w değil 60w ses çıkışlı. Birde w serisinde sanırım diğerlerinden farklı olarak çift tuner var.
    Görüntü özellikleri tümünde aynı, oled lerde görüntü özelliği pek değişmez.
    Bildiklerim bunlar.
  • quote:

b serileri fiyat performans ürünleri. C serisi b nin aynısı sadece düz değilde curved (kavisli) oluyor. Türkiye'ye gelmemişti ancak 55" b7 ler tükenince 55c7 leri avrupadan yeni getirdiler.
    e serisinin farkı ise tasarımı ve ses özellikleri. Subwoofer var ve 60w ses çıkış gücü var.
    w serisinin ise elektrik güç tüketimi daha düşük, tasarım farklı ve yine subwoofer var. Yine b7 ye göre 40w değil 60w ses çıkışlı. Birde w serisinde sanırım diğerlerinden farklı olarak çift tuner var.
    Görüntü özellikleri tümünde aynı, oled lerde görüntü özelliği pek değişmez.
    Bildiklerim bunlar.

cok tesekkur ederım bılgıler ıcın
  • cok faydali bir konu oldu. elinize saglik
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.