Şimdi Ara

7600GT, X1800GTO, X850XT NİHAİ KARŞILAŞTIRMA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Doğru söylüyorsun her zaman böyle olmuştur ekstra efektler ekstra yük bindirir. Ama şu da varki Sm2.0b ile Sm3.0 arasındaki tek farklı efekt HDR. (Benim bildiğim kadarıyla emin değilim)O testlerde de HDR özel olarak belirtilirdi ve x850xt teste sokulmazdı. Hatta çoğu test sitesi teknoloji farkı olan vgaları bir test etmiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ufster

Bence bu incelemedeki en önemli nokta genel olarak 7600GT ve X1800GTO arasında AA/AF açık ve AA/AF kapalı durumlarında sürekli bir liderlik değişimi olmasının dışında ortalama performanslarının çok yakın olması. X850XT yine iyi bir kart ancak daha önceden bahsettiğim sebeplerden dolayı bu iki modern kartla aynı kategoriye koyamıyorum. Bunun dışında X1800GTO ve 7600GT ile ortalama olarak aynı oyunları aynı çözünürlüklerde akıcı oynayabiliyoruz. Mesela X1800GTO'nun önde olduğu Splinter Cell 3 testlerinde bile en fazla FPS farkı 9. AA/AF açık değilken ise 1600x1200 de 2 fps bile fark etmiyor hem de 128-bit diye yüksek çözünürlükte tıkanır denen 7600GT ile 256-bit olduğu için göklere çıkartılan GTO arasında... Riddick'te 1600x1200 4XAA/16XAF farkı ise 1 FPS'nin altında. Bence forumda çok fazla kişi kağıt benchlere göre hareket ediyor gerçek performans değerlerine kıyasla ve bu incelemeyi editleyerek taşımamın bir sebebi de buydu işin başında. Biri çıksa da şu farkları yüzdeye çevirse istatistiksel olarak çok daha iyi olucak gibi...

zaten 7600GT'nin yüksek çözünürlükte tıkanma sorunu yok,
    sorun aa ve af açıldığında 128 bit olması nedeni ile daha az fps sağlaması!!!

bu arada kağıt üstü testlere bakarak yorum yapılıyor demişsin ama
    1800GTO'nun daha detaylı testleride bizden biri tarafından yapıldı!!!
    beyazbüyü'nün testleri O/C bölümünde var, hatta 7600GT'nin bile var!!!
    1800GTO bu testlerde iyi bir kart olduğunu kanıtlamış.
    zaten ATI'nin 1xxx serisindeki yenlikleri, özellikleri ve görüntü kalitesi ile üstün olduğunu söylemeye gerek bile yok!!!

bu arada TRQX'un sorduğu soruyu sana bende sormak isitiyorum sen olsan hangi kartı alırdın!!!

ben 1800GTO'yu alırdım valla

• @TRQX : Bütün iş tercih meselesi ve kişisel bazda değerlendirilmeli. Ben daha az ısınması, daha düşük güç tüketmesi ve ufak boyutu açısından 7600GT tercih ettim ve o zaman SLI anakartım vardı. Ayrıca LCD monitör sahibi olmam nedeniyle de 1280x1024 üstü çözünürlükte oyun oynamayacaktım bu sebepten 7900GT vs... almamın gereği yoktu. (Bu aylarda neredeyse hiç oyun oynamadığım için o kadar parayı bile boşa verdim denebilir.) Ayrıca Nvidia'nın linux driver kalitesi de bu seçimimde etkili oldu. Kısacası X1800GTO'nun benim açımdan performans getirisi 7600GT'nin genel olarak tasarım avantajlarının artılarına göre çok düşüktü. O zaman da ekran kartımı alırken bu incelemeyi okumuştum ve genel olarak herhangi bir oyunda X1800GTO tercih ederek daha yüksek çözünürlükte aynı akıcılığı elde edemeyeceğimi görünce 7600GT aldım. Sizin için 1600x1200'de 4xAA/16XAF de 3-5 fps daha fazla almak hayatiyse ve bunun için kasanızı birkaç derece fazladan ısıtmayı göze alıyor ve multi gpu desteğinden mahrum kalmayı problem etmiyorsanız gönül rahatlığıyla X1800GTO alabilirsiniz.

Not olarak : X1800GTO için crossfire master card yok (X1800CF kullanmak lazım galiba ve 512MB'lık kart 256MB olarak çalışıyor o durumda) ve sadece iki slave kart olarak Crossfire yapmaya kalkarsanız bütün iletişim pci-e bus üzerinden yapılıyor ve doğal olarak direk bağlantıya (SLI bridge gibi) göre performans kaybı yaşanıyor. En azından X1600'lerde durum buydu hatırladığım kadarıyla.

• quote:

@TRQX : Bütün iş tercih meselesi ve kişisel bazda değerlendirilmeli. Ben daha az ısınması, daha düşük güç tüketmesi ve ufak boyutu açısından 7600GT tercih ettim ve o zaman SLI anakartım vardı. Ayrıca LCD monitör sahibi olmam nedeniyle de 1280x1024 üstü çözünürlükte oyun oynamayacaktım bu sebepten 7900GT vs... almamın gereği yoktu. (Bu aylarda neredeyse hiç oyun oynamadığım için o kadar parayı bile boşa verdim denebilir.) Ayrıca Nvidia'nın linux driver kalitesi de bu seçimimde etkili oldu. Kısacası X1800GTO'nun benim açımdan performans getirisi 7600GT'nin genel olarak tasarım avantajlarının artılarına göre çok düşüktü. O zaman da ekran kartımı alırken bu incelemeyi okumuştum ve genel olarak herhangi bir oyunda X1800GTO tercih ederek daha yüksek çözünürlükte aynı akıcılığı elde edemeyeceğimi görünce 7600GT aldım. Sizin için 1600x1200'de 4xAA/16XAF de 3-5 fps daha fazla almak hayatiyse ve bunun için kasanızı birkaç derece fazladan ısıtmayı göze alıyor ve multi gpu desteğinden mahrum kalmayı problem etmiyorsanız gönül rahatlığıyla X1800GTO alabilirsiniz.

Not olarak : X1800GTO için crossfire master card yok (X1800CF kullanmak lazım galiba ve 512MB'lık kart 256MB olarak çalışıyor o durumda) ve sadece iki slave kart olarak Crossfire yapmaya kalkarsanız bütün iletişim pci-e bus üzerinden yapılıyor ve doğal olarak direk bağlantıya (SLI bridge gibi) göre performans kaybı yaşanıyor. En azından X1600'lerde durum buydu hatırladığım kadarıyla.

Eger foruma biraz goz atarsan yeni driverlerle birlikte 2 adet x1800gto arada kablo olmadan ve master kart olmadan crossfire olabiliyor. Yani multi-gpu dan yararlanilabilir. Ayrica AA ve AF onemlidir. 7600gt yi bunlar zorluyor 128bit oldugu icin.

• Yahu forumda ne kadar çok okuma zorluğu çeken var, yazımın sonrasında geri dönüp bir önceki yazdığımı açıklamak zorunda kalıyorum

quote:

Eğer bir master card kullanmadan iki slave kart olarak crossfire yaparsanız bu kartlar arasında iletişim pci-e bus üzerinden yapılıyor, bu da zaten 2 kart için sürekli texture vs... data sağlamaya çalışan pci-e bus üzerinde daha fazla stres yaratıyor ve crossfire verimliliğini düşürüyor. Sonuçta Master card kablolu veya kablosuz kullanımdaki farklar %5 sınırı içinde bile kalsa -en iyi ihtimalle- X1800GTO için, o zaman da SLI kullanımdaki 2 adet 7600GT'nin gerisinde kalmasına yetecek kadar bir performans düşüşü gerçekleşmiş oluyor. Zaten en başta %2-3 için X1800GTO almayı düşünen biri için pek mantıklı bir setup değil.

Ayrıca forumda sen biraz arama zahmeti gösterseydin bu incelemeye link veren topici kaçırmayacaktın belki de...

forum linki :http://forum.donanimhaber.com/m_7922394/tm.htm
    inceleme linki :http://www.neoseeker.com/Articles/Hardware/Reviews/powercolorx1800gtocf/9.html

Ayrıca linki incelersen X1800GTO'nun X1800CF Master card ile de kullanılabileceğini görürsün...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufster -- 19 Temmuz 2006; 2:24:10 >

• ben x1800gto ile crossfire yaparken master kart kullanilamaz demedim, 2 tane x1800gto ile de kullanilabilir dedim. Ayrica 7600gt ile x1800gto arasinda kalan birisi "x1800gto daha performansli ama 7600gt alip ilerde sli yapinca %1-2 daha performansli olur bir sure dusuk performansli 7600gt kullaniyim" diyecek mi? Ayrica ben forumda arama yaparken zahmet cekmiyorum, ihtiyacim oldugunda da arama yapiyorum. Ayrica sen okuma zorlugu cekmeseydin, yazini yazmadan once o linki okusaydin yazinda x1800gto ile crossfire yapilirken master kart kullanmak zorunlu gibi bir hava yaratmazdin

quote:

Ayrica x1600 ler 7600gt gibi 128 bit karttir, x1800gto lar 256 bit. Bu yuzden bahsettigin performans kaybi 16x ile yapilan crossfire de cok azdir. Gerci crossfire performans arttirmak ici yapilir ama.

quote:

Eger foruma biraz goz atarsan yeni driverlerle birlikte 2 adet x1800gto arada kablo olmadan ve master kart olmadan crossfire olabiliyor.

Ayrica ben ustte boyle dedikten sonra sen nasil boyle yazdin anlamadim

quote:

Ayrıca linki incelersen X1800GTO'nun X1800CF Master card ile de kullanılabileceğini görürsün...

• Kartın 256-bit olması ile pci-e bus üzerinden taşınan veri miktarı ile nasıl bir alaka kurdun şaşırmamak elde değil. Resmen zırva bu dediğin. GPU'nun kendi belleği ile olan veri alışverişinin pci-e bus üzerinde kartların değiş tokuş ettiği veri alışverişi ile alakalı olduğunu zannetmen çok komik. Asıl en büyük sana bu sebepten dolayı. Kartın internal memory busı kesinlikle ve kesinlikle pci-e bus ile alakalı değildir bu sebepten X1600XT veya X1800GTO'nun 128 ya da 256-bit olmaları iki kartın birbiriyle olan veri iletişiminin seviyesini belirleyemez. Bunu sana daha dün foruma katılmış acemiler bile söyleyebilir...

Ayrıca ben "multi-gpu desteğinden mahrum kalmayı problem etmiyorsanız" diye yazdım ve buna örnek olarak Ati crossfire master kartın bu kartla kullanılmasının israf olduğunu anlatmak için sadece 256 MB belleğin kullanılacağını belirttim. Kablosuz kullanımda ise belli performans kayıpları olduğunu söyledim ve bunu gösteren bir incelemeye link verdim. Ne sebeple performans arttırmak için fazladan para vereceğiniz bir kartın getirdiği ek performansın bir sebepten kısıtlanmasının normal olduğu savunulabilir?

Eğer bu kadar bilgisiz olmasaydınız benim yazımın herhangi bir yerinde X1800GTO için master card gerekli olduğunu söylemediğimi de farkederdiniz. Bunu ima edecek bir nokta bile yok yazımda!!! Eğer bunu savunsaydım neden "... ve sadece iki slave kart olarak crossfire yapmaya kalkarsanız" diye başlayan bir cümle kurayım. Bir kez daha sırf yanlışınızı ortaya koyanlara saldırı amaçlı hareket ettiğinizi gösteriyor bu söyledikleriniz.

Ayrıca bundan sonra ne yazarsanız size cevap vermeyi düşünmüyorum çünkü yazdıklarınızın içinde konuya katkısı olacak nitelikte herhangi bir bilgi yer almıyor ne yazık ki. Ayrıca bu tür kişisel atışmaların forumdakilere katkı sağlayacağını düşünmüyorum ne de olsa teknik bir tartışma yerine sırf yazdıklarımı kendiniz yanlış algılıyorsunuz diye beni birşeyleri ima etmekle suçlamaktan başka bir şey yapmıyorsunuz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufster -- 19 Temmuz 2006; 2:55:32 >

• bu arada x850 xt hdr destekliyor.
  • 850xt ve x1800GTO arasında 30 dolar varken, 850 almak saçmalık olur. sırf AVIVO,HDR+FSAA için bile 1800GTO alınır.

Ayrıca 7600GT 128 bit olmasaydı, hem ramlerin hızları o kadar yüksek olmazdı, hemde fiyatı 1800e göre ucuz olmazdı.

1800GTO alın rahat edin. bide 30ytl ye DVI kablo alın
  • 512 ram'in 800gto ve 1600pro'da DDR2 yapılıp, göz boyadığını ve 256 DDR3 versiyonlarından daha kötü olduğunu biliyoruz,

peki DDR3 512MB 7600GT'nin, 256MB 7600GT'ye oranla vereceği extra performans
    aradaki 25-30$'lık fiyat farkına değer mi ?
  • Fazla söze gerek yok

• Şu x1800gto nun standart rem hızları biraz daha yuksek olsaydı keşke 1200 gibi falan oc ile 1400 yapılırdı 7600 gt nin hhız farkı kendini belli ediyo
  • 7600gt dedik sonra baktık 3dmark testlerine gto ağır basıyo hemde 256 bit avantajı var.tam karar verdik x1800gto dedik gene 7600gt çıktı sahneye
    tamam 3dmark testlerinde gto önde ama oyun için alcağımıza göre testlerde 7600gt kafa tutmayı bırak çoğu oyunda geçiyo gto yu,hemde daha az güç harcayıp daha az ısınarak
    bide nvidia ve ati tutkusu yüzünden taraflı gelen yorumlarda katılınca işin içine karar vermek çok zor.zaten ben karar verip seçim yapana kadar bu 2 si arasında dolar 2 ytl olacak bu gidişle.
  • bence ati ile nvidia el ele verip, tüketicileri delirtmek için çıkardı bu kartları
    2sinin de fiayatları ve performansları aynı neredeyse
  • ek özellikler olarak 1800gto daha iyi.
  • Güzel derleme olmuş eline sağlık
  • quote:

Orjinalden alıntı: TRQX

512 ram'in 800gto ve 1600pro'da DDR2 yapılıp, göz boyadığını ve 256 DDR3 versiyonlarından daha kötü olduğunu biliyoruz,

peki DDR3 512MB 7600GT'nin, 256MB 7600GT'ye oranla vereceği extra performans
    aradaki 25-30$'lık fiyat farkına değer mi ?

2 gündür bekliyorum, var mı bir bilginiz
  • Benim bildiğim bir kaç oyun dışında 512MB bellek ile 256MB arasında belirgin fark yok. Bu genelde ekran kartı belleğinde sıkıştırılmış texture veya sıkıştırılmamış texture depolanması ile alakalı. Doom 3 ultra quality modunda (rivayete göre) 512MB sıkıştırılmamış texture kullanıyor, sıkıştırılmamış olduğu için de görüntü kalitesinde bozulma olmuyor ama oyunun populer olduğu zamanlarda 6800 Ultra 512MB piyasaya çıkıyordu ID software ve John Carmack'in bir yamuğuna da denk gelmiş olabiliriz Nvidia'nın adamlara ne kadar destek çıktığı ortadayken.

bir kaç inceleme genel olarak 512MB ve 256MB için

http://www.pureoverclock.com/article33.html

http://www.tweaktown.com/reviews/799/gecube_x800xl_512mb_graphics_card_256mb_vs_512mb/index.html

http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=64173&page=3

http://www.firingsquad.com/hardware/call_of_duty_2_performance_ati_nvidia/page2.asp

@ sp@wn : teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufster -- 22 Temmuz 2006; 1:08:45 >

• quote:

Benim bildiğim bir kaç oyun dışında 512MB bellek ile 256MB arasında belirgin fark yok. Bu genelde ekran kartı belleğinde sıkıştırılmış texture veya sıkıştırılmamış texture depolanması ile alakalı. Doom 3 ultra quality modunda (rivayete göre) 512MB sıkıştırılmamış texture kullanıyor, sıkıştırılmamış olduğu için de görüntü kalitesinde bozulma olmuyor ama oyunun populer olduğu zamanlarda 6800 Ultra 512MB piyasaya çıkıyordu ID software ve John Carmack'in bir yamuğuna da denk gelmiş olabiliriz Nvidia'nın adamlara ne kadar destek çıktığı ortadayken.

bir kaç inceleme genel olarak 512MB ve 256MB için

http://www.pureoverclock.com/article33.html

http://www.tweaktown.com/reviews/799/gecube_x800xl_512mb_graphics_card_256mb_vs_512mb/index.html

http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=64173&page=3

http://www.firingsquad.com/hardware/call_of_duty_2_performance_ati_nvidia/page2.asp

@ sp@wn : teşekkürler

anlaşılacağı üzere 1600X1200'de çok az fark var, daha düşük çözünürlüklerde bir fark yok (X800 dışında)
    ancak 2048X1536'da fark oluyor o da zaten oyun oynamak için kullanışlı bir çözünürlük olmasa gerek
    demek ki fazladan para verip 512 almaya gerek yok (en azından bu sene)
    linkler için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRQX -- 22 Temmuz 2006; 1:34:18 >

• Yani x1800gto mu 7600gt mi?
    Ne dersiniz?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.