Şimdi Ara

77 Mb Hız Alıyorum ve Sağlıklı Kullanamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, TürkNet kullanıyorum ve paketim 77 mb.
    3-4 gün bu hızda gayet stabil şekilde kullanıyorum, bu süre zarfında yaptığım ölçümdlerde en son hız olan 77 mb hızı görüyorum. Fakar bazen gün boyu hızım 10 ile 50 arasında dalgalanma oluyor. Online video falan izlememde bu şekilde sıkıntı oluyor, saglıklı bir şekilde interneti kullanamıyorum. Sorun olduğu an yedek modemi denedim sonuç aynı, kalktım binadaki kutudan modeme gelen kabloyu yeniledim fakat değişen birşey olmadı. Gün geliyor 24 saat 77 mb full alıyorum gün geliyor rezil oluyorum berbat oluyor internet hızım.
    Türknet ile defalarca görüştüm, interneti tek pc kullanıyorum ve hız testi ölçümlerinin ekran görüntüsünü kendilerine gönderdim, modeme gelen hızın 77 mb olduğunu sorun olmadığını söylediler. Bende Ttnet te çalışan saha sorumlusu bir arkadaşa bu sorunumu ilettiğim zaman ise türknetin dedigine bakma 77 mb sen arada kullanırsın ama dalgalanma yaşarsın. Sizin orada ki bakır altyapının ancak 24 mb sağlıklı olarak kullanabilirsin dedi. Ne kadar yüklenseler ara ara senin hız böyle dalgalanır dedi. Sizce bu açıklamanın doğruluk payı var mı? Ne yapmalıyım bilgisi olan var mı acaba?

Not: Daha önceki paketim 35 mb idi. 35 mb net kullanırken bu kadar detaya inmedim ama sorun bu kadar yaşamıyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nemkate -- 13 Mayıs 2019; 15:37:32 >

• Merhabalar, yerel operatör tarafının size verdiği bilgiyi dikkate almayın. Siz ulaşabileceğiniz maksimum 77 Mbps'leri gördüğünüzden söz ediyorsunuz o ise size maksimum 24 Mbps desteklediğini söylüyor. Eğer öyle birşey olsaydı siz nasıl 24 saat boyunca sorun yaşamadan 77 Mbps ile bağlı kalabilirdiniz?
    Muhtemelen sizin bağlı olduğunuz santral dolabınızla ilgili bir sorun bu. Bağlı olduğunuz santral dolabınız yoğun olarak internet kullanımına başlandığı zamanlarda bu yoğunluğu kaldıramıyor ve o santral dolabından bağlı olan tüm kullanıcıların hızları düşüyor. Sizde bundan dolayı stabil olarak 77 Mbps ile bağlantı gerçekleştiremiyorsunuz. Yerel operatör tarafında size bilgi veren arkadaşın haklı olduğu bir nokta varsa o da budur. Bakır kablolu altyapının eskiliği ve yetersizliği...
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Burdan anladığım kadarıyla benim portu değişseler dahi bir şey fark etmeyecek? Sorun santral dolabından kaynaklanıyor.
    Aslında sorun değil kaldırmıyor. Santral dolabının değişikliği bile bu işi çözemeyecek gibi. (ki bu mümkün değil zaten)
  • testlerini wifi ile değil kablolu yaptığını varsayarsak.
    port, santral dolabı vs alakası yok.

bulunduğun bölgedeki turknetin kapasitesi yetmiyordur. tt saha çalışanı da yanlış bilgi vermiş zaten onlarla işin yok, buradaki destek elemanıda işine geldiği gibi konuşmuş her zaman yaptıkları şey iki cevap arasında kalite olarak fark yok. santral dolabının yoğunluğuyla vs alakasız.

sorun yaşadığın günler komut satırına gir, tracert testi yap buradan gönder.

şu konuyuda inceleyebilirsin.https://forum.donanimhaber.com/26-subattan-bu-yana-hiz-profilimi-guncelleyemeyen-turknet--137572439

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 14 Mayıs 2019; 16:33:55 >
  • PowerPC kullanıcısına yanıt
    Bugün hızımı 50 mb düşürdüm hocam. Dediğiniz gibi yaparim sorun olduğu zaman teşekkürler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu an yine aynı internet düşüklüğü problemi yaşıyorum ve tracert testi
    Hız düşüklüğü de fayda etmedi.

• Ayrıca sorun olduğu sırada ki snr degerlerim. Net olmayabilir an an düzeliyor interetim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nemkate -- 14 Mayıs 2019; 18:41:0 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu türknet kafayi yedirecek banada 2 haftadir kac tane msj attim hala hiz sorunumu cozmedi simdide uzerine bildiri yapmislar fiyatlarimiz zam geldi diye 35 mb lik hiz sozde ama sanki bebek emeklemesi.

• online işlemlerde yapa mı vae mi teknik kısımdan bir kontrol edin.

ayrıca öm den gönderdiğiniz tracert sonuçlarında şanlıurfadan istanbula 45ms ile ulaştığınız görünüyor.

tam olarak yavaşlığı hangi sitelerden tespit ediyorsunuz? yavaşlığın hattınızla bir alakası yok hattınız 75mbiti kaldırır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 14 Mayıs 2019; 23:50:15 >
  • PowerPC kullanıcısına yanıt
    Vae olarak görünüyor ve sitelere girerken değil, bana gelen 77mb hızın tamamını kesinlikle göremiyorum. O gün içerisinde kablolu şekilde yaptığım hız testlerinde sürekli olarak dusukluk var.
    Yani 40 50 mb gelse yine razıyım ama maalesef 1mb ile 50 mb arasında çok gidip geliyor. (genelde 15-20mb aralığında)
    Ip TV izlemek istediğimde zaten sorunu anlıyorum benden kaynaklandığını hemen testlere başlıyorum. Gerçekten ne zaman benim hızım normale dönerse o zaman sorunsuz izliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nemkate -- 15 Mayıs 2019; 8:11:29 >
  • nemkate kullanıcısına yanıt
    bu konuya attığınız modem değerlerini gösteren resmi ve 15-20mb çıkan hız testi sonuçlarını müşteri numaranızla birlikte özel mesaj ile TurkNetDestek kullanıcısına iletin gerçi bu konuya mesajda yazmış ama takipsiz yarım yamalak iş yapıyor. bulunduğunuz bölgede kapasite artırım çalışması yapması gerekiyor turknet'in. hızınızı da 75mbit olarak ayarlatın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 15 Mayıs 2019; 12:22:23 >
  • saha dolabı ya da santral kapasitesi yetersiz kalıyor olabilir yoğunluk oluştuğunda.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.