Şimdi Ara

771 XEON SERVER İŞLEMCİLERİNİ 775 ANAKARTA UYGULAYABİLENLER (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
530
Cevap
21
Favori
40.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bahsedilen sıcaklıklar bana göre yüksek boşta 65 derecelerde ise oyunda falan 85 falan bana aşırı yüksek geliyor,bende boşta 45 civarı oyunlarda 65-70 arası kaldıki fan stok fan ayarında bir fan belki oc yapıp voltaj yükseltilirse sıcaklık bir miktar artabilir benim anakart sınırlamaları nedeniyle oc yapsam bile işlemcim 2,9 ghzde yani downclock halde çalışabiliyor,tavsiyem orta halli iyi bir soğuyucu almanız özellikle oc yapanlar.
  • EĞİNLİ kullanıcısına yanıt
    Valla ben de istemem bu derecelerde çalıştırmak ama ne yapalım idare ediyoruz. Bir soğutucuya iki fan taktım ona rağmen 80-85 arası geziyor kastıran oyunlarda. Zaten iki tane almıştım yanana kadar yolu var

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • modifci kullanıcısına yanıt
    Uygulamalarda sorun çıkmıyor stabil çalışıyorsa sorun yoktur, Ancak tam olarak nerede okuduğumu hatırlamıyorum bu konudada olabilir,çinden alınan işlemcilerde bu tarz problemler çıktığı yönündeydi zaten oyun veya uygulama için biraz kaliteden feragat ederek çok çok 2 yıl daha gider,diye düşünüyorum çok abartılı masraf etmemek gerekir.
    Hocam bu yazdığınız bana mıydı? Psu eski ve dandik 180-200w veriyordur, kasa teneke kasa ve içi dar. Ayrıca bios mod kurulup kurulmadığını nerden anlayabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DelirteJackson kullanıcısına yanıt
    Cevap yazdıklarımı genellikle alıntılıyorum,boşta 65 derece yüksek geldi bana velakin bahsettiğiniz güç kaynağı sıkıntılı benim kasamda öyle pek ahım şahım bir kasa değil biosu mod varmı yokmu anlayabilmek için 1.bios mod denilen şey anakartınız son yayınlanmış biosun içine xeon işlemcilerin eklenmesidir,bunu ancak sistemi toplayan yapar siz topladıysanız biosu yenileyip yenilemediğinizi bilirsiniz,yada hazır aldıysanız aldığınız kişiden bilgi almalısınız,başka yolu yok,diye biliyorum.
    Bios mod kurulu diye biliyorum yüklü biosun üzerine aynı bios modu yine yüklersek sakıncası olur mu acaba

• DelirteJackson kullanıcısına yanıt
    Doğru bios olursa sorun olmaz,yanlış yüklerseniz sorun çıkar.
  • Benimde p35 chipset anakartım var xeon işlemci destekler mi acaba? Desteklerse overclock yapılabilir mi?

MODEL: biostar p35d2-a7 rev 6.0

• GkdnzYrdmc G kullanıcısına yanıt
    Destekler ve OC yapabilirsin ama sakın X serisi alma X serisi 125W TDP olduğu için anakartı çok zorlar senin anakart da o kadar kaliteli değil eline alırsın vramleri. Tavsiyem e5450 almanızdır 80w 3.8'e çok rahat çıkarsınız ve gayet tatmin edici performans alırsınız. Mod bios kurmalısınız bu arada.

• Elimde Asus P5G41T MLX anakartlı dual core e5800 işlemcili sistemi atmak yerine 2 gb ram ve xeon 5450 ile takviye edeyim biraz daha gitsin dedim ve modlu bir tane 5450 çinden aldım henüz takmadım işlemciyi yanlışlık yapmamak için sorayım sistemde win7 ultimate 32 bit var ama malum 32 bitlerin ram görmeme davası ve 64 bit mimarili işlemciyi 64 bit win7 ile kullanmak daha akılcı olacağından direk 64 bit işletim sistemini yeniden kurmak mı yoksa 32 biti 64 yapma durumları var böyle bir şey yapmak mı akıllıcadır oyun vs ile işim yok bana sayfaları hızlı açsın video izlerken takılmasın yeter. Ayrıca sanırım xeon takınca biosu modlu yüklemek gerekiyormuş. Güzel yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
  • VirtualFrog kullanıcısına yanıt
    Bana kalırsa artık 64 bit os kurun zaten minimum gereksinim olarak 2 gb ram önerir,ilk win7 çıktığından beri devamlı 64 bit os kullandım tavsiye ederim,aynı anakartı bende kullanıyorum biosu modlamanız çok büyük bir ihtimalle gerekecektir,ben bayağı uğraşmıştım bulamazsanız beni etiketleyip sorarsanız veya pm ile ulaşırsanız yardımcı olmaya çalışırım belki biraz geç yanıt verebilirim,lakin gördüğüm anda elimden geleni yaparım.
  • Bugün 100tl'ye P5G41T-M LX3 PLUS (Rev 2.0) anakart aldın 70'lı yaşlarda amcadan o kadar temiz di ki kuzey köprüsündeki Asus yazısının üstündeki jelatini ben söktüm. Şimdi ben buna Xeon E5450, 2x4GB DDR3 1066MHZ RAM ve RX 460 alacağım. Bir de anakartta bir tane Sata6G portu var oraya da 120GB SSD alıp takacağım. Anakart 399FSB veriyor 9 çarpanla @3.6GHZ'e çıkarım diye düşünüyorum buradan detayları aktaracağım.

EDIT: Resimsiz olmaz buyrun;

771 XEON SERVER İŞLEMCİLERİNİ 775 ANAKARTA UYGULAYABİLENLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikhail -- 13 Ağustos 2018; 19:1:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba. Elimde 2008 ylından sıfır satın aldığım ve kusursuz bir Gigabyte P35 S3G anakartı var. Ben buna İntel Xeon E5450 işlemciyi nasıl takabilirim. Ek bir aparat yardımıyla mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Badelasum -- 18 Ağustos 2018; 13:56:13 >
  • Badelasum B kullanıcısına yanıt
    modlanmış hazırları var 100 tl civarı alabilirsiniz: direkt takın
  • 1200gs kullanıcısına yanıt
    Bu g41 anakartlara geçmeye gerek var mı? İnceledimde pek fark yok P35 ile.
    Hiç gerek yok,g41 kullanıcıları neredeyse bir çoğu (en başta ben) mecburen kullanıyor,sınırlı chipsete sahip en büyük artısı elinde ddr3 ram bulunanlar için benim elimde ddr2 ram olsaydı bu g41 lerin yüzüne bakmazdım.
    Elinde DDR3 Ram varsa G41 anakartın bir anlamı olur diyorsun yani. Benim elimde 4gb ddr2 800mhz ram var aynı şekilde 4gb daha ilave etsem çok kullanışlı olur sanırım.
    Aynen öyle aslında ddr3 kullanan farklı chipteki anakartların yanına yaklaşılmıyor,fiyatlar çok abartılı mecburen g41 kullanıyoruz çok fazla para harcamaya değmez eğer elinizde ram,işlemci ve anakart varsa kullanın yoksa alıp toplayayım derseniz daha güncel sistem toplamak en mantıklısı bende artık yeni sistem toplayacağım bunu yiğenime veririm onlara yeter.
    Yok ben elimin altındaki sisteme biraz can vereyim dedim

Gigabyte P35 S3G anakart
    Core 2 duo E7200 işlemci -> Xeon E5450
    4gb ddr2 800 Mhz ram + 4GB Ram takviyesi
    Samsung 320 Gb sabit disk + 120 gb SSD takviyesi
    Msi gf 210 1gb ekran kartı -> RX560 ekran kartı 4gb.
    Cretavive audigy value 7.1 ses kartı
    Creative 5.1 ses sistemi
    300W kasa. -> 400w psu
    21.5 inc 1080p AOC monitör.

Şuan elimde olanlar ve ok, + ile belirttiklerim değişecek olanlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Badelasum -- 18 Ağustos 2018; 15:10:45 >
  • Hocam resmi indirip galeriye attım açıp açıp bakıyorum mükemmel bir anakart. 1060'ın modeli neydi bu arada?

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.