Şimdi Ara

771 XEON SERVER İŞLEMCİLERİNİ 775 ANAKARTA UYGULAYABİLENLER (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
530
Cevap
21
Favori
40.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar hocam. Yaktigim P35den sonra Msi P43 Neo-K aldim. Uzun sure modlu biosla X5460suz calistirdim. Yakin zamanda Thermaltake Core Contact 29 BP alip xeonumu taktim defaultda eist açılı min 30 derece maks 60 gördüm. Voltaji 1.4 yapinca biosda 80 dereceyi gördüm. Kasanin hava akışı sorunsuz bloğa ekstradan fan da takili. Termal macun da sürmüştüm fakat işlemci aşırı ısınıyor. Ne yapmaliyim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akbey_59

Arkadaşlar merhaba
    benim bir sıkıntım var
    elimde IPIEL-LA3 (Eureka3) anakart var ve bu anakarta hangi xeon işlemciyi taksam çalışır acaba ? elimde q6600 işlemci var taktım çalışmadı.hp nin anakartı olduğu için açıklamada çok kısıtlı bir bilgi bulunmuyor.
    yardımlarınız için çok teşekkürler

Hocam bu sayfada adam çalıştırmış.
    www.overclock.net
    [MOD] LGA775 Support For LGA771 Xeon CPUs - Page 1085 - Overclock.net - An Overclocking Community
    http://www.overclock.net/t/1431723/mod-lga775-support-for-lga771-xeon-cpus/10840

quote:

For the benefit of people Googling this:

Pegatron IPIEL-LA3 (as found in HP 3120) + E5450 = Works.

Use MMTool to add the Xeon/771 microcodes, then reboot and use CTRL-F10 to enter BIOS "advanced setup".

Power --> "Intel C-state Technology" = "Disabled", and Windows boots perfectly. Any other value, and Windows hangs after "Starting Windows".
    Every other option in Power can be enabled, including EIST.

Without the microcodes Windows will boot, but fan runs at 100% and no SSE 4.1, cmpxchg16b, VT, etc.
    Edited by Phlogisticted - 12/1/16 at 8:55am

Ayrıca q6600 105watt lık işlemci sende q8200 q8300 gibi 95wattlık işlemciler çalışır.

Benim ali expressten sipariş ettiğim e5405 ler gelmedi. 120gün oldu bu 2nci sipariş. umudu kestim. hp500b ye takıcaktım.

• Taktigim gibi calisti, herhangi bios mod filan gerek kalmadi.

Anakart: gigabayte ep43c-ds3.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. MSI g41m-p26 anakarta x5460, E5450 veya e5472'den hangisi daha uygundur ? Bu board üzerinde başka deneyen oldu mu? Uzerindeki q9400'ü bir gram bile OC edemiyorum. FSB orjinal değerinden bir adım öteye kımıldamıyor. Birde anakartın max TDP desteği 90watt iken x5460 gibi 120watt'lık bir işlemciyi çalıştırabilir mi ?
  • http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=128528038

Q9400'den bu işlemcilere geçiş çok farkettirmez.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba

https://forum.donanimhaber.com/merhaba-sisteme-uyacam-ram--131539134#131539979

Su konuya el atabilirmisiniz.

ANAKART : Asus P5G41C-M LX Masaüstü Anakart G41 Soket LGA 775 Q8200 Q8300 DDR2 / 3 8G u ATX UEFI

İŞLEMCİ: intel Xeon E5450 Dört Çekirdekli 3.0GHz 12MB SLANQ SLBBM İşlemci LGA 775

Bu bileşenlere uygun hangi rami almalıyım calışma frekansı olarak 4+4 yapmak istiyorum.

Yani toplamda 8gb olacak.
  • Arkadaslar bende ASUS p5g41t-m lx anakart var. X5450 cpu var 3.45 de sorunsuz kullaniyorum. Daha once C2D E7600 vari modlu bios indirdim W10 kurdum kullaniyorum yalniz, C2D kullanirken cpu fani performans modda islemcinin isisina gore 4.5k devirlere cikabilirken, su anda X5450 ile performans modda hic orali olmuyor. Hatta daha dusuk devirde calisiyor. Oto ayari kapattim disabled olarak kullaniyorum 2.5k larda calisiyor sabit. Bu islemci ve anakart ile W10 u sorunsuz kullanabildiginiz bios hangisi?

• quote:

Orijinalden alıntı: akbey_59

Arkadaşlar merhaba
    benim bir sıkıntım var
    elimde IPIEL-LA3 (Eureka3) anakart var ve bu anakarta hangi xeon işlemciyi taksam çalışır acaba ? elimde q6600 işlemci var taktım çalışmadı.hp nin anakartı olduğu için açıklamada çok kısıtlı bir bilgi bulunmuyor.
    yardımlarınız için çok teşekkürler

Elindeki IPIEL-LA3 (Eureka3) Bu anakartın anlık olarak biosunu çekip bana upload edersen sana yardımcı olmaya çalışırım.Eğer bios kilitli değilse yani sıkıştırılmış bios değilse mickrokod ekleyip Xeon işlemcileri çalıştırmasını sağlayabilirim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sayın yöneticiler forum sayfasında sürekli donmalar meydana gelmektedir..Şu reklam popuplarına bir ara ara versenizde bizde elimizden geldiğince millete yazılarımızla yardımcı olsak daha iyi olmaz mı?Reklam popupları sayfanın kilitlenmesine sepebiyet veriyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: Survivalist

Merhabalar hocam. Yaktigim P35den sonra Msi P43 Neo-K aldim. Uzun sure modlu biosla X5460suz calistirdim. Yakin zamanda Thermaltake Core Contact 29 BP alip xeonumu taktim defaultda eist açılı min 30 derece maks 60 gördüm. Voltaji 1.4 yapinca biosda 80 dereceyi gördüm. Kasanin hava akışı sorunsuz bloğa ekstradan fan da takili. Termal macun da sürmüştüm fakat işlemci aşırı ısınıyor. Ne yapmaliyim?

Anakarta modlu bios yapıldığını anlamak için, AIDA64 Programında CPU ID: sekmesinde Mikrokod Güncelleme Uyarlaması: nın karşısında ne yazıyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: bultar

Merhaba. MSI g41m-p26 anakarta x5460, E5450 veya e5472'den hangisi daha uygundur ? Bu board üzerinde başka deneyen oldu mu? Uzerindeki q9400'ü bir gram bile OC edemiyorum. FSB orjinal değerinden bir adım öteye kımıldamıyor. Birde anakartın max TDP desteği 90watt iken x5460 gibi 120watt'lık bir işlemciyi çalıştırabilir mi ?

Sendeki Anakart X5460 işlemciyi de çalıştırır, ancak ben sana Xeon E5450 yi öneririm..

• quote:

Orijinalden alıntı: İammanovers

Merhaba

https://forum.donanimhaber.com/merhaba-sisteme-uyacam-ram--131539134#131539979

Su konuya el atabilirmisiniz.

ANAKART : Asus P5G41C-M LX Masaüstü Anakart G41 Soket LGA 775 Q8200 Q8300 DDR2 / 3 8G u ATX UEFI

İŞLEMCİ: intel Xeon E5450 Dört Çekirdekli 3.0GHz 12MB SLANQ SLBBM İşlemci LGA 775

Bu bileşenlere uygun hangi rami almalıyım calışma frekansı olarak 4+4 yapmak istiyorum.

Yani toplamda 8gb olacak.

775 SOcket DDR3 Ram Destekli Anakartlarda 1066Mhz., 1333Mhz. ve 1600Mhz. lik DDR3 4GB Ramler çalışıyor...Denenmiştir..
    Ancak Yeni nesil anakartlara uyumlu tek tarafı chipli olan DDR3 4GB lık ram bu 775 Socket Anakartlarda çalışmaz...Buda Denenmiştir..
    775 Socket Anakartlarda 4GB DDR3 Ram kullanılacak sa, Her iki tarafıda chipli olan yani 2x8=16 Chipli olan ramler tercih edilmeli..
    HI-LEVEL ramleri bu kategori içerisinde asla ve asla önermiyorum..İlk Çıkan Samsung Chipli olanlar hariç..
    775 Socket DDR3 4GB Ram Destekli Anakartlarda Diğer tüm model ve marka ramler çalışacaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: mert1907

Arkadaslar bende ASUS p5g41t-m lx anakart var. X5450 cpu var 3.45 de sorunsuz kullaniyorum. Daha once C2D E7600 vari modlu bios indirdim W10 kurdum kullaniyorum yalniz, C2D kullanirken cpu fani performans modda islemcinin isisina gore 4.5k devirlere cikabilirken, su anda X5450 ile performans modda hic orali olmuyor. Hatta daha dusuk devirde calisiyor. Oto ayari kapattim disabled olarak kullaniyorum 2.5k larda calisiyor sabit. Bu islemci ve anakart ile W10 u sorunsuz kullanabildiginiz bios hangisi?

Sendeki anakartta modlu bios yüklü olmadığından olabilir mi?
    Yada sen modlu bios yüklü zannediyorda olabilirsin..

• Hocam baktim modlu biosta sorun yok. Cpu-Z da da tum teknolojiler ve cpu id sorunsuz gozukuyor. Kirbaçlariz diye aldik da nasip olmadi bir turlu

• quote:

Orijinalden alıntı: Survivalist

Hocam baktim modlu biosta sorun yok. Cpu-Z da da tum teknolojiler ve cpu id sorunsuz gozukuyor. Kirbaçlariz diye aldik da nasip olmadi bir turlu

Ama cevap alamadım daha Şu soruma;
    "AIDA64 Programında CPU ID: sekmesinde Mikrokod Güncelleme Uyarlaması: nın karşısında ne yazıyor?"

• 1067a gibi birşey yazıyordu. Ekledigim microcode dosyalarıyla ayni diye hatirliyorum eve gecince teyit ederim tekrardan.

• Ben kendim modlamadim zaten bi siteden indirdim onu kullaniyorum orada modlu olarak geciyordu. Siz hangi biosu tercih ediyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: mert1907

Ben kendim modlamadim zaten bi siteden indirdim onu kullaniyorum orada modlu olarak geciyordu. Siz hangi biosu tercih ediyorsunuz?

Aynı durum senin içinde geçerli Mert..
    Sende ne yazıyor orada?

• A0Bh

• Hocam G41M ES2L overclock performansı nasıldır? E5450 ile veya Q9500 ile iki işlemci arasında çok fark var mı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.