Şimdi Ara

775 LGA anakart i3 işlemci?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
10.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

çok fazla anlamıyorum tecrübelerinizi bilginizi paylaşırsanız memnun olurum..

socket 775 LGA asus marka bi anakartım var.. bunlara maksimum i3 takılabilir diye biliyorum doğrumudur?

2. el almak istediğim bi i3 işlemci var şudur : intelcore i3 540 3.06 ghz, anakartım ve almak istediğim bu işlemci uyumlumudur? fansız işlemci olduğundan fiyat 90 tl bu arada fiyat uygunmu?

ve son olarak şuan mevcut işlemci intel core 2 duo E4400 2.00 ghz bunun fanı, yeni alacağım i3 işlemcinin üzerine takılırmı? takılır heralde diye düşünmekteyim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snl_ -- 7 Mart 2014; 0:46:39 >

• Hayır takılmaz. 1. nesil Clarkdale i3'ler 1156 soket yapısındadır ve yeni bir anakarta ihtiyacınız var.

i3 540 artık alınmayacak bir işlemci denilebilir. Güncelliğini yitirmiş ve performansı kabul edilebilir derecede.

İkinci el CPU almamanızı şiddetle tavsiye ediyorum. İlk sahibinin ne yaptığı bilinmez işlemciye. İki gün sonra elinizde patlar.

Sisteminizi yazın ona göre yeni bir sistem mi gerekli yoksa güncelleme mi gerekli karar verelim.
  • öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim..

INTEL CORE 2 DUO E8400 3.0GHz 6MB 775P

o zaman bu işlemciyi alıcam sanırım bu da 100 tl..

çok hızlı bir sistemim yok.. ama 4gb ram yapıp takabileceğim en iyi işlemciyi takmak istiyorum.. uygun bir fiyatla..
    yeni sistem kurma işimi maddi durumumdan dolayı ertelicem..

intel core2duo E4400 2.00 ghz işlemci
    P5PL2-E 775 LGA asus anakart
    3 gb DDR2 ram
    Ati radeon PCI-E 1gb ekran kartı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snl_ -- 7 Mart 2014; 1:08:31 >
  • oha adamı niye uzaklaştırdınız la.. dün burdaydı :)

arkadaşlar 775 pin anakarta maksimum hangi işlemciyi takabilirim? i3 olmadığını öğrendim..
    core 2 quad mı takabilirim? yoksa core 2 duo E serisinin en sonuncusunumu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: snl_

oha adamı niye uzaklaştırdınız la.. dün burdaydı :)

arkadaşlar 775 pin anakarta maksimum hangi işlemciyi takabilirim? i3 olmadığını öğrendim..
    core 2 quad mı takabilirim? yoksa core 2 duo E serisinin en sonuncusunumu?

Anakartının işlemci destek listesi;

http://www.asus.com/Motherboards/P5PL2E/#support

Masraf yapma, max. takabileceğin işlemci, Core 2 Duo E6700 olur, o da aldığına değmez, Quad Core yani 4 çekirdek desteği olsaydı bir nebze geçiş mantıklı olabilirdi.

İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 8 Mart 2014; 9:23:25 >

• hocam e8400 işlemciyi 100 tl ye bulduysan kaçırma 775 için daha fazla masraf yapma
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghost recon advanced

hocam e8400 işlemciyi 100 tl ye bulduysan kaçırma 775 için daha fazla masraf yapma

Anakartın fsb desteği 1066mhz'e kadar;

http://www.asus.com/Motherboards/P5PL2E/#support
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: snl_

arkadaşlar öncelikle merabalar..

çok fazla anlamıyorum tecrübelerinizi bilginizi paylaşırsanız memnun olurum..

socket 775 LGA asus marka bi anakartım var.. bunlara maksimum i3 takılabilir diye biliyorum doğrumudur?

2. el almak istediğim bi i3 işlemci var şudur : intelcore i3 540 3.06 ghz, anakartım ve almak istediğim bu işlemci uyumlumudur? fansız işlemci olduğundan fiyat 90 tl bu arada fiyat uygunmu?

ve son olarak şuan mevcut işlemci intel core 2 duo E4400 2.00 ghz bunun fanı, yeni alacağım i3 işlemcinin üzerine takılırmı? takılır heralde diye düşünmekteyim..

Hayır takılmaz maximum core 2 duo destekli bir anakarttır yeni bir anakart alın
  • ikinci el quad destekli anakart ve q6600 alırsan daha iyi olur tabi 175 200 tl civarı ikisini temin edebilirsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perq2727 -- 16 Ağustos 2021; 23:4:51 >
  • Şuanki sistemim asus lga 775 p5qdeluxe anakart ,6 gb dominator crosair 1066 mhz ddr2(1100 mhz),coreduo 2 8500 işlemci 3.9 ghz auto voltaj,bigtyphoon soğutucu boşta 35 load 45 lerde,asus 570 gtx ekran kartı,
    Battfiled 4 oynun mediumda rahatlıkla oynuyorum fps en düşük 35 - 70 arası,
    Bunu anlatmamın sebebi çok masraf yapmadan idare edebilirsin,ekran kartı hariç diğer sistemlerimi değişşem ortalama 1.500 tl bayılcam :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bonjurkes -- 24 Ağustos 2014; 13:40:10 >
  • perq2727 P kullanıcısına yanıt
    anakartinizi soylerseniz yardimci olunur
    anakart modeline cpu-z programindan ulasabilirsiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakart : ASUS P5B 1066 FSB
    İŞLEMCİ : E 4400
    RAM : KINGSTON KVR 667 MHZ
    E. KARTI : SHAPPARE 5750
    HDD :500 GB
    KASAM :AEROCOOL 750 W PSU

Böyle bir sistemim vardı en son 2010 yılında 5750 ekran kartı ve kasa aldım biraz darboğaz yaşıyordum.Biraz kullanıp yakın bir arkadaşıma vermiştim geçen gün gittim notbook almış benim pc tozdan görünmüyor geri aldım temizledim şimdide
    Q 6600 işlemci ve 2 Gb den 2 adet 800 MHZ RAM Aldım daha takamadım macun alıp yarın takacağım sisteminde gözle görülür artış olur mu sizce

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perq2727 -- 16 Ağustos 2021; 23:5:7 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.