Şimdi Ara

7750 de en fazla 3.00 çıkabiliyorum .üst için yardım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam arkadaşlar.yeni işlemcim 7750 be aldım.çarpan kiliti kırıp 3.4 3.3 çok rahat çıkarırsın dediler.birde bu fanı aldım: titan
    herşey güzel olacaktı hesapta ama gel gör ben 3.1 den sonra bir türlü stabil yapamadım.her şeyi denedim çarpanı denedim olmuyor.fps değiştirdim ramın hızı düşürdüm. yinede ne 3.3 ne 3.4 ben 3.1 bile stabil yapamadım. bu arada voltajıda artırdım yeterince(15x çarpanında 1,425v gibi bi değerde)nette geziyordum pclabın güzel bi video sunu buldum iyice kafayı yedim adam kartı ellemeden 3.4 yapıyor.şimdi arkadaşlar size soruyorum.neden olabilir ben özelliklerini vereyim bilin. lütfen overclock mania ları ,7750 kullanan, kullanmayan yorum yapsın.yorumlar için teşekkür ederim.

msi ka790gx
    a-data 2*2 1066
    8600 gt zotac
    350~400 w asus vento psu

capsler:

• Anakartının OC menüsünde(Cell Menü) Advaced Clock Calibration(ACC) özelliğini Auto yap.Ondan sonra çarpanı 16 yapıp işlemciye 1.4 volt ver bakalım açılıyor mu açılmıyor mu?Ben çarpanı 16.5 yapıp 1.425 volt verdim oyunlarda stabil değil.Stok fan ile daha fazla voltaj veremedim.Ama işlemci daha fazla istiyor.
  • abi dediğin acc cell menüsünde yok. ama SPEREAD SPECTUM diye bi yer var onu diseble ettim. Emi ile alakalı bişi den bahsediyor ing fazla anlamadım ankartın manuelinde.ama yine yine 3.000 geçemedim ya windows loading ekranında yada tam açılırkene donuyor mavi ekran değil donuyor.ve 16.5 de 1.500 kadar v verdim yinede dondu a. bişi diyecektim şimdi olmayacak. son olarak amd cool andqite var oda dsable şuan.
  • nasıl olmaz.bak orada yazdım advanced clock calibration olacak.senin anakartın sb750 kuzey köprüsüne sahip.yani olmama gibi bir ihtimal yok.acc diye bakmayacaksın uzun uzadıya yazıyor iyi bak.onu auto yapacaksın.
  • abi bir tane advance ile başlayan var oda Advance Dram Configiraiton başka cidden öyle bi menü yok veya benzeri yok ama Advence bios features ta (IOAPIC) var yani advence programable interrup controller ama alakası yok herhalde onlada.
  • Evet haklısın.Az önce araştırdım ve öyle bir menü yok.Gerçekten çok şaşırdım.Nasıl olurda öyle bir menü yok anlam veremedim.Sonuçta 790gx ve sb750 var iken olmaması çok saçma.Bios güncel değilse güncelle..Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar sana cevap verecektir.
  • ok sağol yinede.bios son versiyonda 1.4 kurulu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 7750 yi 3.2 ghzden sonra stabil çalıştıran duymadım görmedim
  • quote:

Orjinalden alıntı: K.Kahriman

7750 yi 3.2 ghzden sonra stabil çalıştıran duymadım görmedim

forumdan arkadaşlar 3,4 ghz günlük kullandıklarını iddia ediyorlardı
  • Aynı şekilde ben de 3.0'ı geçemiyorum,sürekli kilitleniyor.Sistem imzada mevcut.
  • imzamdaki sistemde 3,1 kullanıyrum.fsb arttırmana ve 15,5 çarpan için voltaj vermene bile gerek kalmaması lazım..uzun süre oyunda oynarım akşamları 3-4 saat ama hala çok şükür bi sorunla karşılaşmadım dostum...
  • her türlü yolu denedim anaakarttaki o.c swicthlerinin kapattım. çarpanı düşürdüm. 13x 240 = 3120 çarpanı bile stabil olmadı.yani onca yeri gezdim dünya forumlarına baktım.video incelemelerine baktım.hiç biryerde bunun böyle bi sorunu* olduğu yazmıyor. ha sorun bendemi düşük bi ihtimal ama değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: abdomin25

her türlü yolu denedim anaakarttaki o.c swicthlerinin kapattım. çarpanı düşürdüm. 13x 240 = 3120 çarpanı bile stabil olmadı.yani onca yeri gezdim dünya forumlarına baktım.video incelemelerine baktım.hiç biryerde bunun böyle bi sorunu* olduğu yazmıyor. ha sorun bendemi düşük bi ihtimal ama değil.

çok ilginç ya , phenom2 x3 710 aldım.İnan black edition olmadığı halde eğer anakartın nb çarpanı olsa,birde iyi bir soğutucu çok müsaiit overclock olmaya.simdi günlük 3,1 ghz kullanıyorum.kaldı ki dahada ilerlere çok rahat gider.

bu arada bu konunun uzmanları yardım edeceklerdir umarım size,bence düşük değer black icin

• quote:

çok ilginç ya , phenom2 x3 710 aldım.İnan black edition olmadığı halde eğer anakartın nb çarpanı olsa,birde iyi bir soğutucu çok müsaiit overclock olmaya.simdi günlük 3,1 ghz kullanıyorum.kaldı ki dahada ilerlere çok rahat gider

hayır asıl yandığım nokta ne biliyormusun kadıköyde dolaştım eksende 145 tl ye buldum en güzel fiyat buydu.birde fenom II 710 sordum 269 dedi .onu mu alsam onu mu alsam diye baya bi uğraştım 5 6 kere dükkana gittim geldim.karar veremedim.sonra yazı tura attım yazı geldi bende 7750 aldım. şimdi diyorum ah. keşke. ah o aradaki paranın her bir kuruşuna değer.

• quote:

quote:

çok ilginç ya , phenom2 x3 710 aldım.İnan black edition olmadığı halde eğer anakartın nb çarpanı olsa,birde iyi bir soğutucu çok müsaiit overclock olmaya.simdi günlük 3,1 ghz kullanıyorum.kaldı ki dahada ilerlere çok rahat gider

hayır asıl yandığım nokta ne biliyormusun kadıköyde dolaştım eksende 145 tl ye buldum en güzel fiyat buydu.birde fenom II 710 sordum 269 dedi .onu mu alsam onu mu alsam diye baya bi uğraştım 5 6 kere dükkana gittim geldim.karar veremedim.sonra yazı tura attım yazı geldi bende 7750 aldım. şimdi diyorum ah. keşke. ah o aradaki paranın her bir kuruşuna değer.

elindeki işlemci benim hayalimdi onu alacaktım,bir aya yakın araştırdım ama para geldi phenomII aldım.nasip meselesi yani

• arkadaşlar birde acaba psu damı bir sorun var yani sorun derken bende 350 w gerçek psu yetmeyebilir mi? sizce değiştirsem masrafa değermi ?
  • Hayret ya acc nasıl olmaz ya
  • quote:

arkadaşlar birde acaba psu damı bir sorun var yani sorun derken bende 350 w gerçek psu yetmeyebilir mi? sizce değiştirsem masrafa değermi ?

bende onu diyecektim ama ,çok mu kalitesiz psun var? çok kalitesizse değiştir geleceğe yatırım olur ,ama iyiyse o işlemciye yetmesi lazım.tabi ekran kartın felanda önemli
  • ya psu kaliteli gibi az baktımda asusu vento.yani kasanın psu su o kasada piyasada baya tutuluyor.watı mı yetmiyor diye düşünüyorum.bunu ölçebileceğimiz bir similasyon gibi uygulama biliyormusunuz?
  • Ramleri 5-5-5-18 gerisi auto 2.1v 1066mhz
    İşlemciyide 3.4ghz 17x200mhz 1.365v +0.025v anakart üzerinden verilirse sorunsuz calışır duşuncesindeyim.
    Fazla voltaj verildiğinde coldreset problemleri oluşuyor. bu işlemci aşırı voltajı sevmiyor. biosdan ince ayar gerektiriyor.
    Ben biostar anakart ve yukarıdaki ayarlar ile sorunsuz kullanıyorum. win ve biosda vcore 1.392v. gorunuyor.
    Hicbir ince ayarlada 3.5ghz goremedim sınır bu galiba. 3.5ghz'de windows acılıyor ama 5sn sonra mavi ekran oluyor ve reset.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.