Şimdi Ara

7800GT 450$

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha iki gün önce 470$ dı fiyatı,gigatekte.Benchmarklara baktıysanız cok daha ucuz olmasına rağmen x850xt yı aglatıyor bu kart.Ekimde x800xl almayı planlıyordum ama biraz daha duserse ,bu kart kacmaz

• Üyelere 440$+kdv den veriyorlar
  • Varmı bi test bu kartla ilgil, varsa link pls
  • http://www.hardwarezone.com/articles/view.php?id=1692&cid=3&pg=1 bu gigatek in sitesinde verdiği link,kartın tam modeli MSI - NX7800GT VT2D256E .Msi'in baska testini bulamadım,ama 7800gt default testlerini okumustum, bu linkte x850xt pe ve 7800gtx ile karsılastırmalı testi var 7800 gt in
    http://www.rage3d.com/reviews/video/nvidia7800gt/?p=6

• Karta baktım, oldukça iyi bi kart. X850XT'den oldukça iyi bir kart. Hem de yeni teknoloji barındırıyor. Ben de şu testi buldum. Gerçi oyun F.E.A.R

• umarım beta diye boyledir ,bu fpslerde oyun oynanmaz
    evt kart her turlu x850xtden daha performanslı.
  • Ya bu GT GTX den önde ?
  • ARKADAŞLAR ŞU ANA KADAR KULLANDIĞIM EN İYİ EN SORUNSUZ KART.
    BU KARTA 6800 ULTRA DAN TERFİ ETTİM,ONDAN ÖNCEDE 6800 GT KULLANIYORDUM.
    AÇIKÇASI 6800 ULTRA BENİ ÇOK ÇOK MUTLU ETMEMİŞTİ, 6800GT İLE ARASINDA HEM PERFORMANS FARKI ÇOK AZDI HEMDE DELİ GİBİ ISINIP SU MOTORU GİBİ SES ÇIKARTIYORDU.
    BU KART ALIRKEN DE AÇIKÇASI KARAR VERMEM ZOR OLDU, AYNI OLAYIN BAŞIMA GELMESİNDEN ÇEKİNDİM .AMA KORKTUĞUM BAŞIMA GELMEDİ DİYEBİLİRİM.
    KARTIN EN UFAK BİR ISINMA VE SES SIKINTISI YOK.PERFORMANS 6800 ULTRA YA GÖRE 1600*1200 ÇÖZÜNÜRLÜKTE %15-20 ARASI DAHA İYİ.VE FİYATIDA ÇOK UÇUK DEĞİL.
    (TABİİ GÖNÜL İSTERDİ GTX ALALIM,AMA FİYATI ÇOK YÜKSEK. )
    BU FİYAT SEVİYESİNDE BU KARTIN RAKİBİ YOK.ALACAK OLANLARA TAVSİYE; ATI YENİ KARTINI ÇIKARTANA KADAR SAKIN X800 SERİSİ BİR KARTA PARA VERMEYİN.
    YA BEKLEYİN ATI YENİ KARTINI DUYURSUN (Kİ ONUNDA 16 PIPE OLACAĞI SÖYLENİYOR ),BEKLEYEMİYORSANIZDA 7800GT Yİ KAPIN.

• ATI X800GT ile her ne kadar hafiften orta segmentte sessizliğini bozmuş gibi göründü.Bellimi olur.7800 gtx sli hikayedir şeklinde gpu çıkarırsa o zaman fiyat lehimize işler.İnşallah bir şey çıkarır hemen.
  • ne kadar rekabet o kdar iyi tabii bizim için.
    ama maalesef iki firmanın aynı seviyedeki kartlarının fiyatlarıda aynı seviyede kalıyor.
    birbirlerine bakıp fiyat kırsalar keşke.
    ancak eski kartların fiyatları düşüyor 6800 serisinde olduğu gibi.
  • Hala elinde 5900 sersis olup 300$ isteyen firma var.

Tabi türkiye pazarı çok geniş olmadığından bir amerikada fiyatlar gerçekten düşüşe geçiyor.

Gerçekten 7800 serisi ağız sulandırsada 100 kişiden belki 30'unun PCIEX li anakartı vardır.Her ne kadar artsada AGP sahibi bir çok arkadaş var.Kimsinde 6800 gt kimisinde 6600gt. Eğer ati 6800 ve 7800 serisine ezildikten sonra AGP ye hızlı bir kart çıkarırsa işte o zaman nvidia tutuşmaya başlasın.

Bugün en az 19" lcd ye sahip olup 1280*1024 optimal çözünürlükte oyun oynamak için 7800gt serisi bir kart lazım.

Şu an kardeşime X800GT ler çıksada yavaş yavaş 6800 gt almayı düşünüyoruz.
  • Bende aslında bu kartı düşünüyorum. Ama ATI 'nin yeni nesil kartlarınıda beklemekte yarar olduğunu düşünüyorum. Gerek Fiyat düşüşlerinde gerekde ATI'nin belki fiyat/perfomans'da geçme ihtimalinin olduğunu düşündüğümden... Az kaldı Ekim'e :)
    Edit : Yine yazım hatası!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaBoTeUr -- 19 Eylül 2005, 18:03:03 >
  • EĞER ATI AGP KART ÇIKARTIR VE 7800 KARTLARI PERFORMANSTA ALT EDEBİLİRSE HEM NVIDIA NIN HEMDE BENİM PAÇALARIM TUTUŞACAK.

ÇÜNKÜ 7800 GT ALABİLMEK VE PCI EX E GEÇMEK İÇİN ATHLON 3400 CLAWHAMMER 1MB İŞLEMCİMİ GÖZDEN ÇIKARTIP SATTIM VE İŞLEMCİMİ VENICE 3000' E ÇEKMEK ZORUNDA KALDIM.

TABİİ YİNEDE UMUDUM ATI NIN GÜZEL BİR KARTI HEM AGP HEMDE PCI EX E ÇIKARTMASI.
    9800 PRO KARTIM İLE YAŞADIĞIM GÜZEL ZAMANLAR HALA AKLIMDA.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratBayrakçı -- 19 Eylül 2005, 18:00:14 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: MuratBayrakçı

EĞER ATI AGP KART ÇIKARTIR VE 7800 KARTLARI PERFORMANSTA ALT EDEBİLİRSE HEM NVIDIA NIN HEMDE BENİM PAÇALARIM TUTUŞACAK.

ÇÜNKÜ 7800 GT ALABİLMEK VE PCI EX E GEÇMEK İÇİN ATHLON 3400 CLAWHAMMER 1MB İŞLEMCİMİ GÖZDEN ÇIKARTIP SATTIM VE İŞLEMCİMİ VENICE 3000' E ÇEKMEK ZORUNDA KALDIM.

TABİİ YİNEDE UMUDUM ATI NIN GÜZEL BİR KARTI HEM AGP HEMDE PCI EX E ÇIKARTMASI.
    9800 PRO KARTIM İLE YAŞADIĞIM GÜZEL ZAMANLAR HALA AKLIMDA.

Uzulme, venice 3000+ overclockla her halukarda 1mb cache clawhammer 3400+ u tokatlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soultrap -- 19 Eylül 2005, 18:09:26 >

• o paraya sistem düzen var, ben hayatta o kadar parayı ekran kartına vermem, bir yıl sonra şimdi kullandığım ati 9600 gibi olacak
  • abi bırakın 7800 serisini. bence hiç para vermeyin. bu boşa yatırım dmektir. seneye direct x 10 çıkıyor ahanda linkihttp://www.gamershell.com/download_10801.shtml
  • Ozaman kadar biraz zor beklenir. Zaten beraberin Pixel Shader 4.0 da gelcek aslında. Hele bir gelsin Biz 7800 ve X1800 serisine bakalım ilk önce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaBoTeUr -- 19 Eylül 2005, 21:41:04 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: SaBoTeUr

Ozaman kadar biraz zor beklenir. Zaten beraberin Pixel Shader 4.0 da gelcek aslında. Hele bir gelsin Biz 7800 ve X1800 serisine bakalım ilk önce

Amanin yanlis link'e basmışım beyler özür dilerim!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaBoTeUr -- 19 Eylül 2005, 21:40:49 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.