Şimdi Ara

7800x3D Liquid Freezer 280mm sıvı soğutucu ile 74-77 sıcaklığa ulaşıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
45
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, artric Liquid Freezer 280mm sıvı soğutucu aldım. Ryzen 7800x3D ile birlikte kullanıyorum. Anakartım MSI Pro B650M-P

Daha önce hiç sıvı soğutma kullanmadım. Isı değerleri Windows açıldığında 74-77 derecelerde başlıyor. Oyunların yükleme ekranlarında 89 dereceyi gördüm anlık olarak.

Bu sıvı soğutucularda yapılması gereken bir ayar kontrol etmem gereken bir şey var mıdır? Hava soğutmaya döneceğim eğer yapılacak bir şey yoksa. Yardımlarınızı bekliyorum.

• montajdan eminseniz( altında korumayı sökmeyi unutan çok) , 200w tdp değerli değil bu soğutucu malesef ki. görmedende yorum yapmak zor ama normal fan ile açılış sıcaklığına bir bakın eğer ki aynı dereceleri görmüyorsa ya sirkülasyon çalışmıyordur yada montajda hata vardır.

Birde 70003d serilerinin çok işlemcili modlarda çok ısındığı bilgisi paylaşılmış. ısı translferinin iyi olmadığı bilgisi de var. hatta 3 kere RMA dan işlemci değiştirende olmuş ama dediğiniz sıcaklıklarla çalışıyorlarmış.

• https://forum.donanimhaber.com/islemci--f495

https://forum.donanimhaber.com/amd-ryzen-7000-zen-4-am5-islemciler-ana-konu-2h2022--151626212

İlgili link/linkler neden paylaşılıyor?

Mümkün mertebe zaman kaybı olmaması adına olabildiğince kısaca açıklamak gerekirse; Teknik Yardım Alt Forum'u birçok üyenin hataya düşüp başlık açtığı ve günlerce/haftalarca/aylarca cevap alamadığı bölümlerden biridir. Bu sebeple ara ara denk geldiğim bu tarz konuların doğru yere yönlenmesi maksadıyla çeşitli link paylaşımları sağlıyorum. Gerekli durumlarda da PM'den destek sağlamayı tercih ediyorum/yeğliyorum.

*Teknik Yardım Alt Forum'u ''Bilgisayarınızda bir sorunla mı karşılaştınız? Buraya sorun yardım alın'' açıklaması beraberinde DH Forum'a entegre edilmiştir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.