Şimdi Ara

7870xt CrossfireX Sonuçlarım değerlendirme! Thief , GTA5

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Asus Z77 Sabertooth
    Intel i5 3570k 4,4 GHZ Oc
    Gskill 4x4 (16Gb) DDR3 1600 Mhz Ram 9-9-9-12
    1000 Watt PSU
    Sapphire 7870 XT
    Powercolor 7870 PCS Myth

Unigine Heaven Sonuçları

Tek Kart Default Ayarlar

Tek Kart Overclocklu 1150 - 1540

Crossfirex Default Ayarlar

Crossfire Overclocklu 1150-1540

3Dmark Firestrike Tek Kart Default Ayarlar

3Dmark Firestrike Tek Kart Overclock 1150 - 1540

3Dmark Firestrike CrossfireX Default

3Dmark Firestrike CrossfireX Overclock 1150 - 1540

----------------------------------- OYUN TESTLERİ -----------------------------------

-------------- THEIF --------------

TEK KART

CROSSFİREX

CROSSFİREX OVERCLOCK 1150 - 1540

-------------- GTA 5 --------------

AYARLAR

7870xt CrossfireX Sonuçlarım değerlendirme! Thief , GTA5 7870xt CrossfireX Sonuçlarım değerlendirme! Thief , GTA5 7870xt CrossfireX Sonuçlarım değerlendirme! Thief , GTA5 7870xt CrossfireX Sonuçlarım değerlendirme! Thief , GTA5

TEK KART DEFAULT FRAPS BENCHMARK

2015-12-30 22:30:17 - GTA5
    Frames: 5361 - Time: 114271ms - Avg: 46.915 - Min: 28 - Max: 69

CROSSFİREX DEFAULT FRAPS BENCHMARK

2015-12-30 22:38:24 - GTA5
    Frames: 8588 - Time: 116111ms - Avg: 73.964 - Min: 41 - Max: 114

CROSSFİREX OVERCLOCK 1150 - 1540 FRAPS BENCHMARK

2015-12-30 22:44:32 - GTA5
    Frames: 8455 - Time: 115082ms - Avg: 75.269 - Min: 44 - Max: 118

Daha oyunlarda deneme şansım çok olmadı oyun testlerini yaptıgım zaman ekleyecem.

Ancak değerlendirmek gerekirse 2 katı bi performans sunduğu ortada. OC ile bu fark dahada açılıyor.

Yanlız sıcaklık olarak 92 ye kadar gordum ve bu yüksek bi sıcaklık , onumuzdeki ay su soputma sistemine geçiyorum 2 adet GPU water block sipariş ettim geldiğinde monte eder sıcaklık karşılaştırmalarını sizinle paylaşırım.

yapmak isteyenler için bir fikir olmuştur umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xLazine -- 30 Aralık 2015; 23:23:47 >

• xLazine kullanıcısına yanıt
    oyun testleri en kısa zamanda atarmısın çok merak etdim
  • Hocam ikinci kartın hayırlı olsun :-)

şu anda n11 de r9 290x 850 tl gibi bir rakama geliyor, belki ilgini çeker. Ben kendimi zor tutuyorum almamak için.

Sapphire 7870xt kartlar default olarak fazla voltaj veriyor ve bu 7870xt ve myst lerde trotling var bu nedenle custom bios iyi olur. Xt lerde özellikle vrm sıcaklıkları oc yapıldığında çok rahat 120yi görebiliyor. Ben kendi yaptığım bios ile 84 dereceyi geçmiyor vrmler, gpu da 61i geçmiyor. Size tavsiyem oc yapmadan kullanmanız, oc yapacaksanızda vrm sıcaklıklarını kontrol edin.default bios @975 mhz de 1.256 voltaj verirken , ben @1050mhzde 1.080 voltaj veriyorum hemde trotling yok. Fps düşmesi yaşamıyorum, 20fps de bile takılma hissi vermiyor. Bu biraz mantığa aykırı ama özellikle son driverlardan sonra baya akıcılık geldi karta. 2 senedir karttan tam faydalanamamışız. Testlerin devamını bekleriz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Güzel test olmuş eline sağlık, oyunlara etkisi nekadar bende merak ettim normalde tek kartın sıcaklığı kaç derece acaba ? Birde cf sıcaklığa etkisi nedir hava srkilasyonu azaldığından dolayımı yüksek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: selçux

Güzel test olmuş eline sağlık, oyunlara etkisi nekadar bende merak ettim normalde tek kartın sıcaklığı kaç derece acaba ? Birde cf sıcaklığa etkisi nedir hava srkilasyonu azaldığından dolayımı yüksek.
    3DMark da 780 Ti ye yaklaşmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: selmand

Hocam ikinci kartın hayırlı olsun :-)

şu anda n11 de r9 290x 850 tl gibi bir rakama geliyor, belki ilgini çeker. Ben kendimi zor tutuyorum almamak için.

Sapphire 7870xt kartlar default olarak fazla voltaj veriyor ve bu 7870xt ve myst lerde trotling var bu nedenle custom bios iyi olur. Xt lerde özellikle vrm sıcaklıkları oc yapıldığında çok rahat 120yi görebiliyor. Ben kendi yaptığım bios ile 84 dereceyi geçmiyor vrmler, gpu da 61i geçmiyor. Size tavsiyem oc yapmadan kullanmanız, oc yapacaksanızda vrm sıcaklıklarını kontrol edin.default bios @975 mhz de 1.256 voltaj verirken , ben @1050mhzde 1.080 voltaj veriyorum hemde trotling yok. Fps düşmesi yaşamıyorum, 20fps de bile takılma hissi vermiyor. Bu biraz mantığa aykırı ama özellikle son driverlardan sonra baya akıcılık geldi karta. 2 senedir karttan tam faydalanamamışız. Testlerin devamını bekleriz.

dostum varsa biosları banada yollarmısın. pm attım ama gormedin herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xLazine -- 30 Aralık 2015; 2:44:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xLazine

quote:

Hocam ikinci kartın hayırlı olsun :-)

dostum varsa biosları banada yollarmısın. pm attım ama gormedin herhalde

Alıntıları Göster
    Bence çabuk sıkılıp tek gpuya geçeceksiniz. Bence tecrübe edilmeli bu tür varyasyonlar ancak bana kalırsa hevesten öte değil. Sıcaklık ve enerji tüketimi size 1 kart parası daha harcatıyor. Yine de gayet verimli skorlar almış.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Suppordle

Bence çabuk sıkılıp tek gpuya geçeceksiniz. Bence tecrübe edilmeli bu tür varyasyonlar ancak bana kalırsa hevesten öte değil. Sıcaklık ve enerji tüketimi size 1 kart parası daha harcatıyor. Yine de gayet verimli skorlar almış.

tşkler yorumun için. 0 ını uyguna bulunca ikinci kartın hemen aldım ikinci elin biraz yukarı fiyatına.

zaten sistemi komple değiştirme gibi bi düşüncem var ama daha erken. biraz daha idare etsin diye cf düşündüm zaten. oyun testlerini yakında paylaşacam.

istediğiniz oyun varsa eklerseniz yeterli.

ilk arkham knight le başlayacam inş.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Suppordle

tşkler yorumun için. 0 ını uyguna bulunca ikinci kartın hemen aldım ikinci elin biraz yukarı fiyatına.

zaten sistemi komple değiştirme gibi bi düşüncem var ama daha erken. biraz daha idare etsin diye cf düşündüm zaten. oyun testlerini yakında paylaşacam.

istediğiniz oyun varsa eklerseniz yeterli.

ilk arkham knight le başlayacam inş.

Alıntıları Göster
    üzülerek soyluyorumki batman arkham knight CrossfireX desteklemiyor. forumlardada araştırdım SLI ve CF destegi yokmus boşa yükledik denedik :)

• ilk oyunumuz theif olsun buyrun sonuçlar

THEIF AYARLAR

TEK KART

CROSSFİREX

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xLazine -- 30 Aralık 2015; 6:04:21 >

• quote:

ilk oyunumuz theif olsun buyrun sonuçlar

THEIF AYARLAR

TEK KART

CROSSFİREX

bios editörü
    http://www.techpowerup.com/forums/threads/radeon-hd77xx-78xx-79xx-bios-editor.183423/

bios yazma programı (antivirüsünüzü kapatın)
    https://www.techpowerup.com/downloads/2311/ati-winflash-2-6-7/

cmd komutu
    atiwinflash -f -p 0 tahiti3.rom

0 cf kartın kaçıncı olduğu sanırım, 0 olursa 1. kart, 1 olursa 2. kart, 2 olursa 3. kart gibi.

eğer bios yazarken hata verirse şu komutu uygulamak gerekiyor.
    7870xt de 2. nolu bios switch read only biosu pert ederseniz 2 numaradan bilgisayarı başlatıp sonra tekrar 1 e alıp deneyebilirsiniz.

open an elevated command prompt and change directory to where you have aitwinflash stored 

assuming you have one card installed, execute this command

Code:
    atiwinflash -unlockrom 0
    then flash it using
    Code:
    atiwinflash -f -p 0 bios.bin
    replace bios.bin with what you named your bios.

0,32 nolu powercolor biosu 7870xt ye uyumsuz.

kartı bozarsanız sorumluluk kabul etmem

• quote:

bios editörü
    http://www.techpowerup.com/forums/threads/radeon-hd77xx-78xx-79xx-bios-editor.183423/

bios yazma programı (antivirüsünüzü kapatın)
    https://www.techpowerup.com/downloads/2311/ati-winflash-2-6-7/

cmd komutu
    atiwinflash -f -p 0 tahiti3.rom

0 cf kartın kaçıncı olduğu sanırım, 0 olursa 1. kart, 1 olursa 2. kart, 2 olursa 3. kart gibi.

eğer bios yazarken hata verirse şu komutu uygulamak gerekiyor.
    7870xt de 2. nolu bios switch read only biosu pert ederseniz 2 numaradan bilgisayarı başlatıp sonra tekrar 1 e alıp deneyebilirsiniz.

open an elevated command prompt and change directory to where you have aitwinflash stored 

assuming you have one card installed, execute this command

Code:
    atiwinflash -unlockrom 0
    then flash it using
    Code:
    atiwinflash -f -p 0 bios.bin
    replace bios.bin with what you named your bios.

0,32 nolu powercolor biosu 7870xt ye uyumsuz.

kartı bozarsanız sorumluluk kabul etmem

konuyu inceledimde anlayamadım :D

seninle bi pm den baglantıya geçsek ya dostum.

hocam forumdan sorda başkalarıda faydalansın , özellikle buradan yazdım.

teknik bilgin yoksa hiç bulaşma
  • quote:

teknik bilgim var konuyu iyice okudum şimdi anladım sona eklenen dosyalara kafam kaşırtı megerse programın versiyonlarıymış.

daha once denenmiş bi bios varsa ise onu kullanmak isterim açıkçası.

yoksa buradakilerin yapımlasında bişey yok.

kartlarım 92 ye kadar çıktı gerçi hangisi çıktı bilmiyorum ama büyük ihtimal powercolor olan bu sıcaklıgı gosteriyor sapphirenin 92 olacagını zannetmem.

voltage yi ne yapmam lazımki dereceler 84 85 sıcaklıgı geçmesin ve trothing oluşturmasın bunu bulamadım konuda.

• quote:

quote:

teknik bilgim var konuyu iyice okudum şimdi anladım sona eklenen dosyalara kafam kaşırtı megerse programın versiyonlarıymış.

kartlarım 92 ye kadar çıktı gerçi hangisi çıktı bilmiyorum ama büyük ihtimal powercolor olan bu sıcaklıgı gosteriyor sapphirenin 92 olacagını zannetmem.

voltage yi ne yapmam lazımki dereceler 84 85 sıcaklıgı geçmesin ve trothing oluşturmasın bunu bulamadım konuda.

kartları tektek deneyerek en güzel voltajı bulabilirsin , benim kart takoz misal internette daha aşşağı voltaj verenlerde var. en güzeli gpu-z ile kendi orjinal biosunu al onu yedekle ve o orjinal bios üzerinde oynama yap daha garanti.

sapphire kartın fanları olması gerektiğinden daha düşükde çalışıyor bu nedenle kart daha fazla ısınıyor bios editöründe fan eğrisiylede oynamak gerekebilir.

• quote:

quote:

quote:

kartları tektek deneyerek en güzel voltajı bulabilirsin , benim kart takoz misal internette daha aşşağı voltaj verenlerde var. en güzeli gpu-z ile kendi orjinal biosunu al onu yedekle ve o orjinal bios üzerinde oynama yap daha garanti.

sapphire kartın fanları olması gerektiğinden daha düşükde çalışıyor bu nedenle kart daha fazla ısınıyor bios editöründe fan eğrisiylede oynamak gerekebilir.

kendi bios ayarlarını paylaşırmısın kafamda bi fikir oluşması adına.

• quote:

quote:

quote:

quote:

kendi bios ayarlarını paylaşırmısın kafamda bi fikir oluşması adına.

Alıntıları Göster
    http://prntscr.com/9ka3ln

http://prntscr.com/9ka41b

• quote:

http://prntscr.com/9ka3ln

http://prntscr.com/9ka41b

Alıntıları Göster
    tşk ederiyorum dostum.

neden ram hızını 1450 ye düşürdün ?

• quote:

tşk ederiyorum dostum.

bilmiyorum ki , millet öyle düşürün ram hızını yazıyordu bende düşürdüm daha stabil oluyor sanırım emin değilim

http://www.overclock.net/t/1373543/official-7870-tahiti-le-xt-owners-club

• quote:

quote:

tşk ederiyorum dostum.

bilmiyorum ki , millet öyle düşürün ram hızını yazıyordu bende düşürdüm daha stabil oluyor sanırım emin değilim

http://www.overclock.net/t/1373543/official-7870-tahiti-le-xt-owners-club

Alıntıları Göster
    haha iyiymiş eve geçince deneyecem bakalım sıcaklık ve verim farkı olacakmı merak ediyorum. tek tek denemem lazım kartlar elimde kalmasın :D

şu su bloklarım gelsin yurtdışından daha iyi bi inceleme yayınlayacam inş.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.