Arkadaşlar herkese iyi forumlar öncelikle, PBO Limit by Motherboard seçeneği ile Curve Optimizer All Core -20 OCCT 1 saatlik testi başarı ile geçtim. Fakat Prime95'te 5. dkda torture fatal error verdi. Ramlerim stabil 6000mhz cl30 1.35v Soc :1.20v şeklinde testmem5 25 cycle 2 saat 1_usmus testi başarı ile geçtim. Prime95 hata verdiği için açıkçası stabil olduğunu düşünmüyorum çünkü test yaparken birden fazla program kullanmak en doğrusu. All Core -10 yaptığımda 1 saatlik testte bir problem çıkmadı zaten -10 bütün işlemciler oluyordur muhtemelen. Şimdi ne önerirsiniz bana ? Tek tek bütün işlemcilerle uğraşıp Per Core yapmaya değer mi ? Şuan hepsi -10 olarak ayarlı. Aşağıdaki konudan çok yardım aldım konu sahibine de ayrıca çok teşekkür ediyorum. https://forum.donanimhaber.com/amd-ryzen-7800x3d-kullanma-rehberi--157971074 |
7900X3D İşlemci için PBO CO Ayarlarıma yardımcı Olur musunuz ?
-
-
-15 CO ile deneyin. Orada hata almazsanız demek ki all core -15 çalışıyor. Ardından el ile ayarlamayı -20 yapıp tek tek -15 denemek gerekir. -15 yeterli ise uğraşmazsınız.
Ek olarak PBO + yada - durumu nedir? Bios'tan ekran görüntüsü atarsanız iyi olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Biosta All Core Negative -10 şekilde ayarlı. Bilgili bir kullanıcı ise Prime95'in gereksiz sisteme yük bindirdiğini sadece OCCT'nin sonuçlarının günlük kullanım ve oyunculuk için yeterli olduğunu söyledi. Hiçbir uygulama ve çalışma yük altında Prime95 kadar sistemi strese sokmadığı için OCCT' nin doğru sonuçta olacağı kanısında. Ben de Prime95 yapmadan önce All Core -20 şeklinde kullanıyordum ve oyunlarda bir hata çökme sorunuyla karşılaşmadım. OCCT -20 için başarılı demişti. Tek problem prime95'te.
-
Gereksiz yük bindirmek diye bir durum olmaz. Sizin işinizi görüyordur o ayrı. Yüksek boyutlu dosyayla saatlerce render alan yada compile yapan birisi ne yapacak? İşlemciye daha çok yük binen oyunlarda sıçrama (peak) olduğunda ne olacak? Zaten bunun için stres testi yapıp sistemi en yüksek kademede zorlarsın ki "stabil" olsun. Her koşulda sorunsuz çalıştığında stabil çalışan sistem elde edersin.
Oyun sırasında genellikle %20-40 cpu kullanımı olur. Oyun sırasında -30 co ile çalışır yüksek ihtimal. Occt'de oyuna göre gereksiz yük bindirmek oluyor
Genellikle occt testi yeterli sayılır. Yanına Cinebench ekleyip birden çok programda test edebilirsiniz.
Buraya konuyu açtığınıza göre prime95 testi sizin için önemli olmalı. Yoksa occt'den geçti diyip oyun oynamak varken neden stres testi ile uğraşasınız?
Kendi sisteminizi kendinize göre stabil değerlere ayarlayın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam açıkçası Prime95'in önemi ben de asla yok. Her zaman bir oyun bilgisayarı için gereksiz bir program olduğunu düşünmüşümdür çünkü tamamen kişisel. Dün Ramlerimi 6000 mhz cl28 flck 2167 1.37v olarak ayarladım ve 25 cycle 1_usmus test yaptım yaklaşık 1 saat 40dk sürdü ve testi hatasız geçtim. Akabinde All Core Negative -20 'de 1 saat small Extreme OCCT test yaptım ve testi geçti. Sonra içimi rahatlatmak için de Large Extreme yaptım 30. dkda 1 çekirdekten dolayı hata aldım. Olay görüntüleyicisinden 7. çekirdek olduğunu gördüm ve onu -15e indirdim kalanı -20 şeklinde Large testi de 1 saat olarak başarıyla tamamladım. Bu şekilde yoluma devam edeceğim sistemin yeteri kadar kararlı olduğu kanısına vardım
-
Sizin için yeterli ise sorun çözülmüştür. İyi günlerde ve hatasız olarak kullanmanız dileğiyle.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende tam tersi 5800x3d için occt all core -30 yaptım çekirdekleri tek tek test ettim hata yok (komple test yapamıyorum çünkü anında 88 dereceye zıplıyor)
Ama aradan 1-1.5 ay geçiyor bi oyundayken reset atıyor bi bakıyorum ilk çekirdekle 8. Çekirdek hata vermiş mesela onları 20 ye çekip devam ediyorum
Occt den başarılı geçti diye gündelik kullanım veya oyundada stabil oluyor malesef geçerli olmadı bende
Ben per core yaptım, 1-7-8 çekirdeğe -25 verdim geri kalanı 30 da tuttum. İlerde hata verirse hangi çekirdek olduğunu anlayıp -20 ye düşürürüm
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Curve optimizerın en çok sıkıntı yaşattığı durumlar işlemci boştayken oluyor. Muhtemelen -x diye belirlediğimiz voltaj değeri yükteki voltaj değerlerinde çok sıkıntı yaşatmıyor(tabi hepsi her çekirdek için ayrı) ama boştayken haddinden fazla düşürmüş oluyor ve hata veriyor. O yüzden çekirdek çekirdek vermek daha doğru olan yöntem ama o da aşırı uğraştırıyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
O konuda kesinlikle haklısınız hocam gerekli ayarlamalar ve testler yapıldıktan sonra asıl gündelik ve oyunda deneyimleyeceğiz bu ayarları, zaman gösterecek düşürülmesi gereken bir şey varsa sizin yaptığınız gibi zamanla ayar çekilir
-
Prime95'da hata çıktıysa vardır bi sıkıntı. Hiçbir hata almasanız bile bu programlarda sorun yaşayabilirsiniz. Sorunlu çekirdeği bulduysanız gerisini halledersiniz zaten ki halletmişsiniz gördüğüm kadarıyla. Bu programlar kısa sürede çözüm için güzel ama en iyi test günlük kullanım oluyor eninde sonunda.
-
Önce ramlerinizi stabil hale getirin sonra CPU ile oynarsınız. Benim 7900x3d bu şekilde. CCD1 i kapattım tamamen, CPPC'yi cache olarak ayarladım. PBO -25
Önce RAMler sonra CPU
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X