Şimdi Ara

8 Aydır İngilizce Kursuna Gitmekteyim, Yine de Yeterli Seviyede Öğrenemedim (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
41
Favori
11.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben Düz Lise 1. Sınıfta görmüştüm en son İngilizce dersini. Üniversite de o bilgimle muafiyet sınavını geçtim. Yani 13-14 yıl önce gördüm son İngilizce dersimi. Fakat şu an yurtdışına çıksam çok zorlanacağımı sanmıyorum. Temel ihtiyaçlar ve sohbetler doğrulsutunda konuşma yapabiliyorum ve anlayabiliyorum orta düzeyde. Bunda sanıyorum yabancı dizilerin hat safhada faydası oldu. Çok yabancı dizi izledim. Bir süre sonra altyazı yazmadan anlamaya, çeviri hatalarını farketmeye başladım. Biraz da internette ingilizce sohbet etmeye başladığınızda birileri ile ciddi faydasını görüyorsunuz. Ama seviyemi yükseltmek istiyorum. Köyden çıkan arkadaşlarım Antalya/Bodrum da garsonluk yaparak şu an Ana Dili gibi İngilizce konuşuyorlar.
  • Okumadım ama olay %90 sende bitiyor
  • Yabanci dizi izle once turkce altyaziyla izle sonra ingilizce altyazi ile izle bir sure sonra sirf ing altyazi ilr izle sonrada altyazisiz ile ama basit diziler izlegidop greys anatomy izleme ne bileyim two and a half man falan izleyebilirsin komedilere bakin dil ağır olmaz
  • Sorun sende hocam 8 aydan sonra şunu çeviremiyorsan.
  • Kursu acilen birak, yazik gunah bunu ceviremiyorsan sorun buyuk.

Önerim otur ceviri yap sozlukle beraber. Boyle gunde 20 paragraf cevir emin ol ogrenirsin.

Bir de excel'de gun gun kelime listesi yap.
  • 2 yil ingilizce kursu aldim, kopek gibi calistim ettim. Amerika'ya tasinma planlarimiz vardi babam E2 alacakti. E2'ye gelene kadar anneme green card cikti. 2 yil kurstan sonra amerika'ya gittik ettik. Ben ingilizce bildigimi saniyordum ama meger bilmiyormusum... Suan buraya geleli 3 yil oldu. Hala yeni seyler ogrenmiyor degilim. Tamamen sabir isi. Ama sunu soyleyebilirim; tr'de alinan 1 yillik ingilizce egitimi = amerika'da ogrenilen 1 aylik ingilizce sureci
  • Acele birkaç tane ingiliz manita yapman lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tonyukuk

öncelikle kursa 8 ayda verdiğin paranın üzerine buzlu, soğuk bir su iç, ingilizce kursları hiçbir işe yaramıyorlar.

ingilizce altyazılı konuşmalar dinle.

zuhahah yav he he yaramıyor :D gittiğin ingilizce kursuna ve sana göre değişir o iş. Ben şuan ingilizce kursuna gidiyorum. 1.5 yıl oldu. Benle başlayıp gelmeyen işe yaramıyor diyen de var. benim gibi düzenli gidip faydasını görende.
  • Lisede 1 sene hazırlık okudum.Liseden beri yabancı dizi izlerim.Kendimi billdim bileli oyun oynarim.Bende senin gibi düşünürdüm ingilizce konuşan biriyle konuşamam.Anlayıp cevap verene kadar bilmiyo gibi yaparım daha iyi derdim ta ki yurtdışına gidene kadar.İş için avusturyaya gittim ordaki ingilizce bilenlerle üniversitelerle falan gayet iyi konuşup anlaştığımı farkettim.Döndüğümde altyazı olmadan ingilizce film izledim ve anladığımı farkettim.Yani diyecegim oyunlardan ve kendin öğrenebildiğin kadar kelime öğren (ezber değil öğren) Yabanci dizi film izle nasıl konusuluyor nasıl cevap veriliyor beynin zaten otomatik kapıyor birşeyler.En önemliside ingilizce konuşulan ortamlarda bulunman ingilizceyi yaşaman kendini zorlaman gerek.Yurt dışı imkanı varsa kullan.Yoksa eğer istanbuldaysan sultanahmet tarzı yerlerdre yabancılarla konuşabilirsin.Özelliklede üniversiteliler ingilizce konuşmak için can atıyor kimse yadırgamaz dalga geçmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Genclik66

Bak kardeş sana olayı şöyle anlatayım. Ben hiç açıp da bir kitaptan İngilizce çalışmadım. İngilizce'yi öğreneyim diye de çabalamadım. Ama oyunları İnglizce altyazıyla oynadım hep. Bir kere Türkçe yama kullanmadım. Hep altyazılı filmler izledim falan. Kısaca İngilizceyi öğrenmedim yaşadım. Sonuç ne oldu, Hacettepe İngilizce Öğretmenliği. Sana tavsiyem, özellikle zaman ayırıp çalışmak yerine İngilizce'yi hayatına adapte et. Kurduğun Türkçe cümleyi kafanda İngilizce'ye çevirmeye çalış mesela. Bir süre sonra İngilizcenin ilerlediğini göreceksin zaten. İngilizce'yi sev ve yaşa derim. En rahat, sorunsuz ve kesin yöntemdir bu.

katılıyorum.
  • biz üniversitede hazırlıkta tek A2 sınıfıydık derslerimize de bölüm başkanı giriyordu. bizi zorluyorlardı açıkcası ben her hafta 30-50 kelime ezberliyor, irregular verblerden de aynı şekilde birçok kelimeyi ezberliyordum. her hafta vocabulary ( kelime bilgisi ), speaking, writing testi oluyorduk. Ve normal derslerde bile hep bir speaking writing tarzı konular oluyordu. Şuan baya bi kelime bilgim var ve zorlanmadan anlaşabiliyorum. yurtdışına gittiğimizde de türkçe konuşan arkadaşları ingilizceye çevirip karşıdakine aktarıyordum. ve türkçede bazı kelimeler bile aklıma gelmezken ingilizce karşılıkları aklımda beliriyor.

o yüzden burada sorun ya sende ya kursta. muhtemel sende diye tahmin ediyorum elinden geldiğini yaptığını düşünüyorsun ama yapmıyorsun. daha çok çalışman lazım.
  • Önce Turkce'yi hallet dostum, "genede" değil "gene de".
  • 8 Aydır İngilizce Kursuna Gidiyorum Genede Tam Öğrenemedim..

Abi yine yerine neden ısrarla Gine Gene gibi şeyler yazıyorsunuz anlamıyorum :)
  • Ben bu konu sayesinde C2 seviyesine geldim. Konu sahibi arkadaşa teşekkür ediyorum. Keşke ilk lise yıllarımda ingilizceye ağırlık verseydim. Ah dostlar ah ciğerim yanıyor. Boş zamanınızı iyi değerlendirin.

https://forum.donanimhaber.com/bes-adimda-ucretsiz-ingilizce-ogren--120127902#120128553

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara344 -- 17 Mayıs 2017; 13:41:18 >
  • İzmirde olan varsa ve speaking icin yardımcı olacak birini tanıyorum. Birebir ders kurslardan daha mantıklı.

Kendim dil öğretmeniyim, dil aylık surede öğrenilebilinecek bir şey değil.istikrar ve sabır gerekir.

Öğrenci bu işi takıntı haline getirirse kesin öğrenir,ancak bana kurs ogretsin ben kendim çalışmaya üşeniyorum diyenler baştan bu işe girmesin
  • kara344 kullanıcısına yanıt
    Başlığın tam adı ne ? iş yerinde olduğum için mobil linklere giremiyorum da :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kara344

Ben bu konu sayesinde C2 seviyesine geldim. Konu sahibi arkadaşa teşekkür ediyorum. Keşke ilk lise yıllarımda ingilizceye ağırlık verseydim. Ah dostlar ah ciğerim yanıyor. Boş zamanınızı iyi değerlendirin.

https://forum.donanimhaber.com/bes-adimda-ucretsiz-ingilizce-ogren--120127902

Kesinlikle bu konuya bak
  • Birleşik Krallık'ta İngilizce eğitim görmüş biri olarak söyleyebilirim ki:

Türkiye'de İngilizce ile ilgili öğretilen her şey çöp, Bizim ülkede "Gelişmiş" olarak öğretilen İngilizceyi ben Pre-Intermediate ve Intermediate arasında görüyordum. Advanced e zaten hiç girmiyorum.
  • Slifer45 kullanıcısına yanıt
    O tamamen seninle alakalı kursla değil aynı şeyi dershaneler için de geçerli.
  • Bi dakika... E Daniel'in babası her haftasonu direksiyon sallamaktan bezmişti adam sahile gitmek için. Şimdi denize 0 ev alınca haftanın her iş günü o bezdiği yolu 5 kere gidip gelicek. Deniz kıyısındaki kasabadan filan bir iş mi buldu acaba? Gerçi textte yazmıyor.
    Önemli edit: Sahili hem biz hem siz hem de köpek çok sevdiği için deniz kıyısından ev tutma kararı aldıklarında habere daniel ve kardeşleri sevinirken anne ve özellikle de babanın sevindiği textte belirtirlmemiş. Adam ya işten atıldı ya da her gün onca yolu gitmek için nasıl erken kalkıcam nereye benzin parası yetiricem. Aynıyolu hem gidicem hem gelicem haftada 5 defa diye kafada kuruyor. Danielin ailesi bosanma kararı alabilir. Ha eger babası o yolu gitmeye uzulmuyosa da bir anormallik var. Demek ki iş yerinden metres yapmış aileyi uzaga taşıyor ki ögrenilmesin. Anne nin iş hayatı ya da sadakatiyle ilgili cok arguman yok ama bir anda bu kadar yolu sadece haftasonu gelmeye dayanamayan adamın cocuklarımız da seviyor biz de seviyoz kopek de seviyo gidelim orda yasayalım demesinden "biz onceden de seviyorduk sahili,simdi mi tadinacagimiz tuttu?" diye suphelenmiyorsa biraz saf ve iyi niyetli oldugu anlasiliyor. Bu devirde babana bile guvenmiceksin daniel. Butun bunların farkında olan tek aile bireyi köpek bakın habere sevinmemiş cekimser kalmış. Acaba gelecek bolumlerde kahramanımız danieli ne gibi badireler bekliyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keepthechange -- 17 Mayıs 2017; 12:30:56 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.