Şimdi Ara

8 Aydır İngilizce Kursuna Gitmekteyim, Yine de Yeterli Seviyede Öğrenemedim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
41
Favori
11.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. 8 aydır ingilizce kursuna gidiyorum, fakat hala yeterli düzeyde öğrenemedim. Orta seviye bir ingilizcem var (!) Örnek vermek gerekirse, şu aşağıda vereceğim hikayenin %80'lik bir kısmını çevirebiliyorum, hikayede ne anlatılmak isteniyor onuda anlıyorum , kısacası az çok çevirebiliyorum. Seviyem bu , ilerisi yok

Hikaye şu:

Every Saturday Daniel and his family go to the beach. They live far from the beach, but once a week the family gets into the car and Daniel’s father drives for hours until they arrive. Daniel’s parents love the beach. Daniel and his sister and brother love the beach. The family’s dog loves the beach very much. But it is a problem to go to the beach every week. Daniel’s father gets tired from driving so many hours. The rest of the family gets tired from sitting in the car for so many hours. Daniel’s mother says: “It’s fun in the beach, but it takes too much time to get there and back!” Daniel and his sister and brother are very sad. They want to go to the beach, but it is a problem. They try to go the swimming pool, but it is not the same thing. One day Daniel’s parents come to talk with the kids. They say: “We have a problem to go to the beach every week, but we love the beach, and you love the beach, and the dog loves the beach. So we have a solution. We need to live near the beach!” Daniel and his sister and brother are very happy! Now they live near the beach. They go to the beach every day!

Yaşadığım sorunlar şunlar:

İngilizceden Türkçe'ye orta seviyede bir çeviri yapabiliyorum fakat, Türkçe'den ingilizceye yapamıyorum. Çok az, a1 seviyesindeki cümleleri çevirebilirim sadece.
    Kelime bilgim çok az
    Bir cümle kuracağım, hangi grameri kullanmam gerekiyor karıştırıyorum.
    Chat ile konuşurken gene bir nebze konuşabiliyorum, fakat realde biri ingilizce konuşsa, bir şey sorsa pat diye cevap veremem, çevirmem zamanımı alır.

Ne önerirsiniz? 700-800 tane fiili, sözcüğü oturup ezberleyebilirim yararı olur mu? Meselea ingilizcede sık kullnılan 1000 sözcük diye dökümanlar var. Sözcük mü ezberlesem ne yapsam ? yoksa bol bol hikaye, döküman mı çevirsem?

Yazılan öneriler:

1. İngilizce dublaj ve ingilizce alt yazılı film izlemek

2. İngilizce bilen insanlar ile konuşabildiğin , sohbet edebildiğin telefon uygulamaları

3. İngilizce hikaye kitapları okumak

4. Şu arkadaşın konusu:https://forum.donanimhaber.com/bes-adimda-ucretsiz-ingilizce-ogren--120127902

5. Şu arkadaşın youtube kanalı:

6. Duolingo uygulamasının hem bilgisayarda hem telefonda kullanılması

7. Ana dili ingilizce olan biriyle sevgili olmak

8. İngilizce olarak chatleşebileceğin bir online oyun

9. Türk'lerin yaptığı voscreen uygulaması

10. Ororo.tv

11. SAMP roleplay sunucularından ls-rp.com sunucusunda yabanci insanlar ile oyun oynayarak öğrenmek

12: En çok önerilen " İngilizce bilmediğin halde ingilizce dinle, ingilizce oku "

İkinici Edit 17.05.2017 - 17:42:

Herkesin ortak söylemek istediği " Konuşarak,dinleyerek öğren " Hiç bilmeyen bir insan ingilizce haberler dinleyerek, ingilizce hikayeler dinleyerek, ingilizce fimleri ingilizce alt yazı ve ingilizce dublaj ile izleyerek öğrenebilir mi ? Uzmanlara göre evet, bilenlere göre evet. Bende deneyeceğim bakalım sonuç ne olacak.

Özetle " Dinleyerek, okuyarak "

Hiç bilmeden bunun yararı olacağına ınanmıyorum ama şu günden itibaren bu yöntemi deneyeceğim. Konuyu " 2 hafta sonra editleyeceğim "

EDİT: Konuda çok güzel öneriler olmuş, yöneticilerden ricam konuyu silmemeleri. İngilizce öğrenmek isteyenler olarak , bizim için bir döküman olur kim ne önermiş girip sürekli bakarız. Konuyu sürekli editleyeceğim hangi yöntemin bana faydası olduğunu buraya yazacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emirhan Terzi -- 17 Mayıs 2017; 17:47:6 >

• Sırf kelime ezberleme yüzünden bu millet ingilizce öğrenmekte zorluk çekiyor. Cümle yapılarını cümleleri kelimelerle ezberle. Gramere ağırlık ver lakin öyle çokda üzerine düşme. Bol bol listening yap. Netten ingilizce dergilerin pdflerini indir yavaş yavaş seviyen artar
  • ben en üst sevıyeyı bıtırdım 10 bın tl harcadım

ama yıllar gectı hiç bırsey aklımda yok
  • Yabancılarla konuşuyor musun? Yüzyüze veya skypetan konuşmayı soruyorum, yazışmayı sormuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratch -- 17 Mayıs 2017; 1:36:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Riktinyo

Sırf kelime ezberleme yüzünden bu millet ingilizce öğrenmekte zorluk çekiyor. Cümle yapılarını cümleleri kelimelerle ezberle. Gramere ağırlık ver lakin öyle çokda üzerine düşme. Bol bol listening yap. Netten ingilizce dergilerin pdflerini indir yavaş yavaş seviyen artar

Hocam listening yapayım fakat dinlerken anlamıyorum, yani belirli cümleler dışında konuşulan herşeyi bilmediğim için anlamıyorum. Gramerleri öğrendim. Oturup kelime mi ezberlesem yuzlerce yoksa cümleler mi veya çeviri mı yapsam çözemedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ratch

Yabancılarla konuşuyor musun? Yüzyüze veya skypetan konuşmayı soruyorum, yazışmayı sormuyorum.

Sadece chatleşerek sitelerden konuşuyorum:/

• Kardeşim kursa gitmedim hiç. Kendi İngilizcemi zayıf sanıyordum şunu tık demeden çevirerek okudum. Bence sen bi gözden geçir kursu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kelime bilgim çok azKelime bilgim çok azKelime bilgim çok azKelime bilgim çok azKelime bilgim çok azKelime bilgim çok azKelime bilgim çok azKelime bilgim çok azKelime bilgim çok azKelime bilgim çok azKelime bilgim çok azKelime bilgim çok azKelime bilgim çok azKelime bilgim çok azKelime bilgim çok azKelime bilgim çok azKelime bilgim çok azKelime bilgim çok azKelime bilgim çok azKelime bilgim çok azKelime bilgim çokKelime bilgim çok az azKelime bilgim çok azKelime bilgim çok azKelime bilgim çok az

• advanced ingilizce kurslar para tuzagi cift altyazili film harici gercek ing ogrenmen cok zor kurs ingilizcesi ve gercek hayat ingilizcesi vardir adamlar oyle bir i dont know derki nededigini anlayamazsin iduno der bitirir tek kelime soyledi sanirsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiyeleriniz nelerdir peki?

• quote:

Orijinalden alıntı: Emirhan Terzi

quote:

Sırf kelime ezberleme yüzünden bu millet ingilizce öğrenmekte zorluk çekiyor. Cümle yapılarını cümleleri kelimelerle ezberle. Gramere ağırlık ver lakin öyle çokda üzerine düşme. Bol bol listening yap. Netten ingilizce dergilerin pdflerini indir yavaş yavaş seviyen artar

Hocam listening yapayım fakat dinlerken anlamıyorum, yani belirli cümleler dışında konuşulan herşeyi bilmediğim için anlamıyorum. Gramerleri öğrendim. Oturup kelime mi ezberlesem yuzlerce yoksa cümleler mi veya çeviri mı yapsam çözemedim

Cep telefonuna listening uygulamaları indir. A1 den başla sürekli tekrar tekrar dinle. İstemesen bile bir yerden sonra aklında kalıyor bir çok cümle.Bak kelime değil cümle diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ratch

Yabancılarla konuşuyor musun? Yüzyüze veya skypetan konuşmayı soruyorum, yazışmayı sormuyorum.

vay be avatar hâlâ aynı

• ne beachmiş arkadaş
  • quote:

Tavsiyeleriniz nelerdir peki?

tavsiye ettim baya android telefonun varsa mx player kur ekrana dokununca durdurup tekrar dokununca oynatacak sekilde ayarla turkce altyazili film indir ingilizce altyazi at yify den altyazi indirmeni tavsiye ederim bazen bikac saniye geriden gelio altyazi uymuyo onuda menuden ayarlayabiliosun birde tavsiyem sadece amerikan yapimi filmleri izle ingiltere yapimi olanlarla karisik izleme yada sadece ingiltere yapimi film izle karismasin daha rahat anlarsin zaten altyaziyi saga sola ittiginde onceki ve sonraki sahnelere geciosun mesela konusma olmayan yerde ben sola kaydiriyom sonra gelen konusma sahnesine atliom direk bazen 10sn falan konusmadiklari oluyo cunku ole daha hizli biter film birde mx playerin ozelligi filmi tekrar actiginda kaldigin yerden baslio secersen eger zaten soruyo sana filmi 2.acisinda evet kaldigim yerden devami isaretlersin ben bazen bir filmi 10 seferde bitiriyom cunku.

• quote:

quote:

quote:

Cep telefonuna listening uygulamaları indir. A1 den başla sürekli tekrar tekrar dinle. İstemesen bile bir yerden sonra aklında kalıyor bir çok cümle.Bak kelime değil cümle diyorum.

Hocam bir sürü uygulama var bana bir tane tavsiye edebilir misin

• quote:

Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

quote:

tavsiye ettim baya android telefonun varsa mx player kur ekrana dokununca durdurup tekrar dokununca oynatacak sekilde ayarla turkce altyazili film indir ingilizce altyazi at yify den altyazi indirmeni tavsiye ederim bazen bikac saniye geriden gelio altyazi uymuyo onuda menuden ayarlayabiliosun birde tavsiyem sadece amerikan yapimi filmleri izle ingiltere yapimi olanlarla karisik izleme yada sadece ingiltere yapimi film izle karismasin daha rahat anlarsin zaten altyaziyi saga sola ittiginde onceki ve sonraki sahnelere geciosun mesela konusma olmayan yerde ben sola kaydiriyom sonra gelen konusma sahnesine atliom direk bazen 10sn falan konusmadiklari oluyo cunku ole daha hizli biter film birde mx playerin ozelligi filmi tekrar actiginda kaldigin yerden baslio secersen eger zaten soruyo sana filmi 2.acisinda evet kaldigim yerden devami isaretlersin ben bazen bir filmi 10 seferde bitiriyom cunku.

Sağolun hocam. Yani Türkçe altyazılı değil de İngilizce altyazılı izle diyorsun.

• öncelikle kursa 8 ayda verdiğin paranın üzerine buzlu, soğuk bir su iç, ingilizce kursları hiçbir işe yaramıyorlar.

ingilizce altyazılı konuşmalar dinle.
  • yanlis anlama ama orta seviye ingilizcen yok olsa olsa en fazla orta seviye oncesi yani pre intermediate seviyesindesin su an.bunu bilirsen daha hizli ilerleyebirsin.

• ingilizceye ilgin yoksa bi kulaktan gider diğerinden çıkar senin için çileye döner . paralar çöpe gider. :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hexedemical -- 17 Mayıs 2017; 2:49:21 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

quote:

Sağolun hocam. Yani Türkçe altyazılı değil de İngilizce altyazılı izle diyorsun.

cift altyazili hocam ekranda 2 altyazida oluyor ayni anda turkce altyazili indiriosun zaten bide indirdigin filmin adi x.mp4 diyelim indirdigin ing altyaziyida x.srt yapiosun otomatik goruyo mx player gormesede menuden ac deyip altyaziyi acabilirsin bazen altyazilar ustuste biniyo gibi ilk actiginda ing altyaziyi elinle yukari kaydirabiliosun ekranda birkez ayarlaman yetiyo zati kendi diger seferlerde son yaptigin ayari hatirliyo zaten.ing cumlede bilmedigin bir kelime varsa turkce cevirisinden %95 ne anlama geldigini goruyosun zaten ben bazen kimi sahneyi 10 kez oynatiom nedendigini anlamak icin ing altyazi ile turkce cevirisi herzaman cok iyi uymayabilio ama dert etme yani genel olarak anla yeter.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.